Elefanții rămași fără loc de muncă in sectorul turistic din Thailanda se întorc acasă

  • 8 mai 2020

In randul milioanelor de șomeri din Thailanda, din cauza coronavirusului, se află și elefanții dependenți de turiști pentru a se putea hrăni și supraviețui.

Cu un număr redus de vizitatori străini, taberele de elefanți comerciali și sanctuarele au lipsă de fonduri pentru întreținerea lor și au trimis peste 100 de animale care călăresc până la 150 de kilometri (95 mile) înapoi la casele lor.

Fundația Salvați Elefanții din nordul provinciei Chiang Mai a promovat întoarcerea elefanților pe pășunile mai ecologice ale casei. Fundația susține apeluri de strângere de fonduri pentru a hrăni animalele încă adăpostite în parcurile turistice, dar, de asemenea, consideră că este bine pentru ei să se întoarcă la habitatul lor natural, unde se pot sustine singuri.

Situația este critică. Protecția animalelor mondiale din Londra spune că până la 2.000 de elefanți din sectorul turistic, sunt expuși riscului de înfometare, deoarece proprietarii lor nu sunt capabili să ii hrănească.

„Nu știm când va pleca Covid-19”, spun cei de la Save Elephant. „Așa că aceasta este sarcina noastră, de a ajuta la hrănirea elefanților care au fost concediați din cauza focarului.”


SOURCE AND TAGS