Ghid servicii de masă: Ce înseamnă Demipensiune, Pensiune completă, Half Board, Ultra All Inclusive

  • 3 mai 2021


In acest articol detaliem toate tipurile de masă pe care le intâlnim in descrierea hotelurilor atunci când facem rezervări.


Aflăm ce înseamnă Demipensiune, Pensiune completă, Half Board sau Full Board. Dar și care este diferenta intre All Inclusive si Ultra All Inclusive sau ce inseamna All Inclusive Light.

Pentru că nu toată lumea este obisnuită cu aceste servicii de masă prezentate de hoteluri dar și pentru că unele site-uri prezintă serviciile de masă in formă abreviată, vom explica mai jos, ce inseamnă și la ce se referă fiecare serviciu de masă.



Room only

Când identificăm această denumire in serviciile rezervate, vom înțelege faptul că în timpul sejurului rezervat, nu vom avea inclusă nicio masă.

Mențiunea Room only este echivalentă cu mențiunea fără masă. O mai putem găsi prezentată si în formă abreviată RO.

Mic dejun 

Acest serviciu de masă il găsim inclus la majoritatea hotelurilor, insă el poate fi prezentat pe site-urile de rezervări turistice in diverse forme.

Serviciul de mic dejun il mai putem indentifica in derscrierea tipurilor de masă si in engleză Bed and breakfast sau abreviat BB.

Demipensiune

Ce include serviciul Demipensiune: Când efectuezi o rezervare cu tipul de masă Demipensiune, trebuie să știi că acesta include două mese. 

La majoritatea hotelurilor acestea sunt de obicei: mic dejun si cină. Insă, putem intâlni și hoteluri care oferă mic dejun și masa de prânz. Nu este obligatoriu să fie mic dejun și cină, in functie de hotel, cele două mese pot să difere.


In funcție de țară și hotel, in cadrul serviciului de masă cu Demipensiune, putem avea incluse și anumite băuturi în timpul meselor, precum: apă, un pahar de vin sau băuturi răcoritoare.

De asemenea, pe diverse site-uri de rezervări, serviciul de masă Demipensiune îl putem identifica și cu alte denumiri precum Half Board sau abreviat HB. Hotelurile din România, in special cele din zona de litoral, mai folosesc abrevierea DP.

Pensiune completă

Ce include serviciul Pensiune completă: Când efectuezi o rezervare cu tipul de masă Pensiune completă, trebuie să știi că acesta include trei mese. 

Vei avea inclusă masa de dimineață, masa de prânz și cina. De obicei, în prima zi de cazare vei intra cu cina si vei iesi cu masa de prânz. In functie de hotel, vei avea incluse și băuturi in timpul meselor.

De asemenea, pe site-urile de rezervări, serviciul de masă "Pensiune completă" îl putem identifica și cu alte denumiri precum Full Board sau abreviat FB. Hotelurile din România, in special cele din zona de litoral, mai folosesc abrevierea PC.

All Inclusive

Ce includ serviciile de masă All Inclusive: In cadrul serviciului All Inclusive, vei avea parte de cele trei mese principale (mic dejun, prânz, cină) dar și de gustări și băuturi între mese.

Practic, diferenta intre Pensiune completă si All Inclusive, o reprezintă gustările și băuturile dintre mese, pe care le poți consuma oricând și nelimitat. Hotelurile din zona de litoral, oferă turiștilor băuturi, inclusiv in zonele deschise precum piscină sau pe plajă. Băuturile din cadrul serviciului All Inclusive, in majoritatea cazurilor sunt cele locale.

De asemenea, pe site-urile de rezervări, serviciul de masă "All Inclusive" îl putem identifica și abreviat AI

Ultra All Inclusive

Prin acest serviciu vei beneficia de tot ce oferă All Inclusive dar și de băuturi internationale, precum: Coca Cola sau băuturi spirtoase internationale. Aceasta este singura diferență între All Inclusive si Ultra All Inclusive.

De asemenea, pe site-urile de rezervări, serviciul de masă "All Inclusive" îl putem identifica și abreviat UAI

All Inclusive light

Ce inseamnă All Inclusive Light? Diferența intre All Inclusive light si All Inclusive, este dată de faptul că pentru All Inclusive light, băuturile iti vor fi oferite doar în timpul meselor, pe când in cadrul serviciului All Inclusive, băuturile vor fi oferite nelimitat chiar și intre mesele principale. 

Serviciul de masă All Inclusive light este foarte asemănător cu cel de Pensiune completă. Diferenta este că la Pensiune completă băuturile sunt limitate in timpul meselor, pe când la All Inclusive light, ai băuturi nelimitate in timpul meselor.

Pe site-urile de rezervări mai găsim servicii de masă precum: All Inclusive Premium, All Inclusive Gold, All Inclusive Elite, samd. 

Pentru toate acestea nu există diferente semninifcative fata de cele prezentate mai sus. Anumite hoteluri vor să-și prezinte in stilul propriu serviciile de masă, fără a apela la denumirile standard acceptate.



SOURCE AND TAGS