Halkidiki - 20 de locuri care te vor surprinde prin sălbăticie, simplitate și apă în nuanțe superbe

  • 11 iunie 2020

Atracții turistice în Halkidiki


O vacanță în Halkidiki poate înseamnă o experiență completă, mai ales dacă ești iubitor de plimbări și vrei să descoperi locuri unice.

Un sejur în Halkidiki te va purta  prin locuri cu adevărat fascinante. 

De la numeroasele plaje ale Kassandrei, cu o infrastructura turistică dezvoltată, cadru natural deosebit, nisip fin, vegetatie abundentă și o mare limpede, până la peisajul magnific al Sithoniei, o combinație armonioasă de păduri de pin și dealuri, cu multe golfuri pitorești și plaje retrase.


Te-ar mai putea interesa




Îți prezentăm 20 de locuri din Halkidiki care te vor suprinde prin unicitatea lor:


Top 20 plaje și locuri de vizitat în Halkidiki



1. Plaja Limani

Limani este o așezare din Halkidiki, în regiunea Macedonia din Grecia la intrarea in bratul Athos, unde poți găsi o plajă destul de ascunsă. Locații în apropiere de Limani includ orașul Antic Akanthos și Orașul Mic Ierissos - Rezervă cazare în zonă





2. Stațiunea Sarti


Situată pe brațul Sithonia, Sarti este o stațiune cochetă renumită pentru frumusețea peisajelor sale și calitatea serviciilor turistice, care vor oferi o experiență deosebită - Rezervă cazare în zonă



Noul oraș Sarti a fost ridicat de-a lungul unei fâșii de plajă acoperită cu nisip alb, fin, ce este scaldată de apele cristaline ale Mării Egee. 

Arretes Sarti are una dintre cele mai lungi plaje din Sithonia, aproximativ 3 km și oferă o priveliște superbă spre Muntele Athos. 










3. Micul sat Kalamitsi


Este construit într-un golf cu 3 plaje. Plajă principală este de 450 de metri lungime, şi se întinde în partea din faţă a oraşului. Cea de-a treia plajă, cea mai izolată, este golful nudiștilor - Rezervă cazare în zonă



Cele câteva locuri de campare amenajate și două beach baruri bune fac din Kalamitsi o alegere potrivită pentru o ședere plăcută în timpul verii.


Pe coastă există câteva taverne care îmbie cu preparate din pește. Există și un port cu  bărci, în golful de pe partea stângă a satului.





4. Plaja Lagonisi


Plaja Lagonisi, o mică bijuterie din estul brațului Sithonia, cu ape calme pentru înot și o priveliște minunată, se află la 110 kilometri de Salonic. 



Lagonisi era până nu demult o plajă liniștită, chiar sălbatică, dar a fost construit recent un bar și a fost amenajată cu șezlonguri, baldachine și umbrele.

Este locul perfect pentru iubitorii de înot, scufundări și pasionații de canoe.








5. Plaja Megali Ammos


Plaja Megali Ammos este situată pe coasta de sud a Ammouliani și este una dintre cele mai bune de pe insulă - Rezervă cazare în zonă



Este o plajă de nisip alb, cu apă limpede și cristalină, care este foarte puțin adâncă și ideală pentru copii. Există formațiuni de roci sculptate în jurul plajei care îi conferă un caracter unic.

Este un loc liniștit într-un peisaj frumos, cu o priveliște uimitoare spre Drenia, insulele stâncoase, cunoscute și sub numele de Donkey Islands și turnul Ouranoupoli de pe continent - Rezervă cazare în zonă



6. Insula Diaporos


Diаpоrοs este este o insulă din partea orașului Vоurvοurou, Sithοnia și face parte din multitudine de insule nelocuite, cunoscute sub numele de "nouă insule ale Vourvоurοu". 



Diaporos este cea mai mare dintre ele, cu  o lungime de 3 km. Este o insulă magnifica, situată pe un golf privat și înconjurată de o pădure naturală.


Golful este suficient de adânc pentru iahturi mari, iar frumusețea naturală a insulei este uimitoare.






7. Orașul Edessa


Numele poate fi tradus ca “oraşul apei”, de la cascadele formate pe râul Edesseos. Orașul Edessa a fost unul din cele mai importante centre antice grecești, datorită resurselor sale naturale și amplasării strategice. 

În ciuda perioadelor de cucerire, oraşul și-a păstrat tradițiile și frumuseţea naturală unică, fiind și azi unul dintre cele mai frumoase orașe din Grecia.



Cascade, centrul istoric, siturile arheologice, biserica Adormirea Maicii Domnului, ruinele bisericilor creștine timpurii si a celor bizantine din Oraşul de Jos, Logos sau Moscheea Yeni (singura moschee rămasă în picioare) sunt doar câteva atracții care stârnesc interes în rândul turiștilor. Cascadele sunt amenajate într-un parc fermecător.





8. Satul Sykia 


Sykia este unul dintre cele mai mari sate din Sithonia. 
Plaja din Sykia este o plajă lungă de nisip cu apă puțin adâncă, aflată la 3 km de sat. Aceasta este premiată cu steagul albastru și este ideală pentru familii și iubitorii de natură.



Există, de asemenea, multe plaje mai mici, separate de pâraie. În principala plajă a satului există două mori de vânt vechi, care pot  constitui un motiv de făcut fotografii.



9. Orașul Arnaia


Arnaia este un oraș mic, tradițional, construit la muntele Holomontas.

Cele mai frumoase locuri din Halkidiki de nord sunt străbătute de un minunat drum serpuit, care trece prin Arnaia, un sat mare, în care merită să te oprești pentru a admira frumusețea caselor vechi - Rezervă cazare în zonă



Arnaia atrage turiști pe tot parcursul anului, fiind situat printre păduri. Mulți dintre aceștia aleg să facă agroturism, merg pe trasee prin munții luxurianți verzi și se bucură de natură și de aerul curat.






10. Stațiunea Nea Fokea


Acestă stațiune este punctul de intrare în bratul Kassandra și una dintre cele mai frumoase și interesante așezări din Halkidiki, care atrage turiștii datorită apelor cristaline, cu nuanțe de albastru superbe și plaje îmbracate în nisip fin.

Nea Fokea mai este cunoscută și pentru numeroasele taverne ce servesc preparate proaspete din pește și fructe de mare - Rezervă cazare în zonă





11. Satul Siviri 


Siviri este un sat contruit ca un amfiteatru în jurul plajei. Siviri e plin de greci și turiști străini care vizitează satul ca să înoate sau să cineze la malul mării.

Siviri e cunoscut pentru Festivalul Kassandra care se ține în fiecare iulie și august în amfiteatrul uriaș care se află la ieșirea din sat - Rezervă cazare în zonă




12. Stațiunea Hanioti


Situat între Polichrono si Pefkohori, Hanioti combină o infrastructură turistică bogată și peisaje frumoase. Hanioti este o așezare pitorească situată sub dealuri acoperite cu păduri de pin - Rezervă cazare în zonă



Stațiunea are o plajă lungă, atât cu pietricele, cât și nisip fin. În apele turcoaz ale Marii Egee, turiștii se pot bucura de diverse sporturi nautice.


Flora mediteraneană diversă este prezentă și în apele din jurul stațiunii.  Cu toate că este o stațiune mică, în Hanioti există foarte multe activități distractive pentru turiști.





13. Satul Fourka 


Fourka este un loc care combină elemente opuse perfect montate într-un ambient plăcut. Este un loc în care găsești atât viață de noapte antrenantă, cât și liniște, care fac din Fourka o destinație pentru o vacanță de neuitat.

Plaja Fourka (premiu cu pavilion albastru) sau Skala Fourkas are o lungime de 2,5 kilometri, și este situată pe coasta de vest a brațului Kassandra - Rezervă cazare în zonă



Satul Fourka, la doi km distanță, este un loc liniștit, cu arhitectură tradițională, cu case de piatră și biserici mici. Satul este înconjurat de pini, măslini, înfrumusețat de multe alte tipuri de copaci și flori. 

Aici, puteți găsi taverne tradiționale, baruri și restaurante - Rezervă cazare în zonă




14. Stagira


Stagira era o cetate în Grecia antică, situată în nord-estul peninsulei Halkidiki și este cunoscută ca fiind locul de naștere al lui Aristotel.


Pe creasta joasă dintre cele două dealuri ale peninsulei se află Agora, centrul politic și comercial al orașului. Acropola Stagira ocupă platoul mare de pe vârful dealului de sud.





15. Insula Drenia 


Plaja insulei Drenia este principala plajă a grupului Insulelor Drenia de pe coada de sud a Ammouliani. Această plajă de nisip de dimensiuni medii te va încânta cu o escapadă insulară unde poți evada pentru toată ziua.

La plaja Drenia Island se ajunge cu barca din Ouranoupoli sau din portul Ammouliani cu barca ( închiriere sau barcă personală).





16. Plaja Glarokavos


Glarokavos este una dintre cele mai atractive, populare și organizate plaje din apropierea satului Pefkochori, cu nisip blând, niște pietrișuri fine și ape puțin adânci. 

La capătul țărmului există o lagună uimitoare, care a fost și este încă folosită pentru bărci mici. În această locație, plaja nu este organizată, dar este ideală pentru relaxare.




17. Lacul Mavrobara


Situat în pădurea dintre Kriopigi și Polychrono, lacul Mavrobara este un loc de o frumusețe rară și de importanță ecologică majoră.

Este singurul lac din peninsula Kassandra și este, într-adevăr, un punct al naturii și un loc al peninsulei care provoacă admiratori. Acest lac are dimensiuni mici, în jur de 200 - 300 mp. 



Acesta a fost numit „blacklake” datorită culorii negre pe care o avea apa. Lacul este sălbatic, neamenajat, dar broscuțele țestoase care vin să mănânce ceea ce le arunci, și bucuria copiilor merită câteva momente aici.




18. Golful Toroneos


Cunoscut și sub numele de Golful Kassandra, se află între peninsula Kassandra în vest și Sithonia în est.



Croaziera pe Golful Toroneos promite o zi deosebită pentru iubitorii mării, în care soarele, relaxarea și admirarea peisajului încântător sunt doar câteva dintre cuvintele care ar putea descrie această experiență,





19. Satul Nea Roda


Construit în cel mai îngust punct al peninsulei Athos, Nea Roda, este cel mai mare dintre satele de refugiați din nordul Halkidiki. 


Un sat frumos de refugiați care oferă bucuria și sentimentele lipsite de griji ale vacanțelor, dar și calitate în ceea ce privește ospitalitatea.



Destinația familială, peștele proaspăt servit, marea curată și priveliștea foarte specială de la capelă, apropierea de Ierissos, Ammouliani și Ouranoupoli vă va face să vă doriți să vizitați această zonă.



20. Ormos Panagias


Este unul dintre cele mai pitorești sate de pe brațul Sithonia al peninsulei Halkidiki, și portul stațiunii Agios Nikolaos. 

Situată la 43 km distanță de Polygyros, zona este foarte populară pentru turiști în timpul verii. Bărcile pornesc de aici cu excursii în partea de est a Sithonia și spre Aghion Oros - Rezervă cazare în zonă



De asemenea, aici puteți închiria o barcă pentru a vizita insulele din Vourvourou.

În jurul satului veți putea descoperi câteva biserici foarte frumoase precum biserica Buneivestiri, biserica Panagouda și biserica Sfantul Vasile.



Găsește-ți cazarea în Halkidiki


Plaje și locuri frumoase in Halkidiki


SOURCE AND TAGS