Cele mai interesante locuri de vizitat în Amsterdam - un oraș vibrant prin cultură și divertisment

  • 2 octombrie 2022

locuri de vizitat amsterdam

Ce să vizitezi în Amsterdam



Amsterdam este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. 

Este un oraș plin de viață, în care poți găsi de toate, de la numeroase muzee și teatre până la locuri de divertisment și clădiri de patrimoniu bine conservate.

Vă invităm să descoperiți topul nostru în care vă prezentăm cele mai bune 15 de locuri de vizitat în Amsterdam.

Top 15 locuri de vizitat în Amsterdam



Casa Anne Frank

 
Muzeul biografic al Casei Anne Frank este una dintre cele mai populare destinații turistice din Amsterdam.

Clădirea este situată pe un canal numit Prinsengracht, aproape de Westerkerk, în centrul orașului. Rezervă cazare în zonă


Dedicată vieții prea scurte a uneia dintre cele mai cunoscute victime ale Holocaustului din lume, Casa Anne Frank este casa reală în care familia acesteia s-a ascuns în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ascunzătoarea conține o expoziție permanentă cu privire la viața Annei Frank și la perioada în care aceasta a trăit. Are un spațiu de expoziție în care sunt prezentate forme de persecuție și de discriminare.

Exponatele îi duc pe vizitatori prin traiectoria războiului și prezintă situației familiei Frank, inclusiv a celor care au ajutat la ascunderea lor până când ascunzătoarea lor a fost descoperită, iar  locuitorii ei au fost deportați la Auschwitz.

Cartierul Jordaan


Cel mai cunoscut cartier din Amsterdam, Jordaan este unul dintre locurile de top de vizitat atunci când vine vorba de o vacanță în capitala olandeză.

Este binecunoscut pentru amestecul său de zone rezidențiale, piețe pline de viață și buticuri și restaurante de lux. Rezervă cazare în zonă


Deși cartierul este renumit pentru faptul că aici se află Case Anne Frank, zona găzduiește, de asemenea, comori mai puțin cunoscute, cum ar fi Muzeul Woonboots, un muzeu plutitor dedicat caselor și interesantul Muzeu de Brânzeturi din Amsterdam.


Cartierul păstrează ceva din vechiul Amsterdam, astfel încât vizitatorii își pot face  o idee despre istoria orașului în locuri precum Cafe Papeneiland, o cafenea care datează încă din 1642.




Palatul Regal din Amsterdam


Palatul Regal din Amsterdam este un palat regal situat în piața Dam din centrul orașului Amsterdam și a fost clădit în epoca de aur în anii 1648 - 1665, când regatul Țărilor de Jos se afla în perioada apogeului.

Palatul a fost construit ca primărie în stilul clasic al Țărilor de Jos după planul arhitectului Jacob van Campen. Rezervă cazare în zonă


Picturile și sculpturile sale au fost realizate de unii dintre cei mai distinși artiști ai vremii și fac aluzie la influența și prosperitatea orașului în Epoca de Aur olandeză.

Colecția impresionantă de mobilier, ceasuri și candelabre datează din acea perioadă și este una dintre cele mai bine conservate și mai complete colecții din lume.

Camerele din Palat sunt decorate cu lucrări de artă din colecția Casei Orange-Nassau Historic Collections Trust. Multe picturi prezintă diferiții membri ai familiei Orange-Nassau


Muzeul Rijksmuseum 


Rijksmuseum este un muze național din Țărilor de Jos dedicat artei și istoriei olandeze. Este situat în Piața Muzeului din cartierul Amsterdam South. Rezervă cazare în zonă


Rijksmuseum este o clădire uimitoare, care are un design și stil similar cu Centraal Station și are în poses ei o colecție de picturi din secolul de aur olandez precum și o bogată colecție de artă asiatică.


Muzeul conține peste 1 milion de obiecte în total. Este expusă artă care variază de la Evul Mediu până la epoca modernă și există, de asemenea, expoziții speciale care apar pe tot parcursul anului.


Muzeul Van Gogh


Muzeul Van Gogh este situat în imediata apropiere a muzeului Rijksmuseum și este locul perfect pentru a afla despre Vincent Van Gogh și lucrările sale. Rezervă cazare în zonă


Acest muzeu de artă extins conține o numeroase picturi de Van Gogh, împreună cu colecții selectate de la alți artiști precum Monet și Matisse. Pe lângă operele de artă uimitoare, există și o selecție de scrisori și desene.


Cele nouă străzi din Amsterdam


Cunoscute la nivel local sub numele de De 9 Straatjes, aceste străzi deosebite din punct de vedere estetic găzduiesc unele dintre cele mai interesante buticuri ale capitalei olandeze și sunt presărate cu cafenele și hoteluri elegante.

Zona se află între canalele Singel și Prinsengrach, iar câteva dintre străzi poartă nume de animale. Rezervă cazare în zonă


O plimbare în zonă vă va dezvălui numeroase scene pitorești care surprind cu adevărat atmosfera unică a Amsterdamului.

Zona are și alte atracții, cum ar fi: Muzeul Het Grachtenhuis, Muzeul de Fotografie Huis Marseille, Centrul European pentru Artă, Cultură și Știință din casa Felix Meritis sau Institutul Olandez pentru Documentare de Război.

Booking.com

Heineken Experience


Heineken Experience este o atracție din Amsterdam, situată la prima fabrică de bere construită de Heineken în centrul orașului.


Heineken Experience este o călătorie interactivă autoghidată prin lumea Heineken, unde se poate descoperi istoria companiei, cele 4 ingrediente naturale ale berii, inclusiv procesul de fabricare.

Există și o sală de degustare unde vizitatorii se pot bucura de bere.


A'dam Lookout


A'dam Lookout este un punct de observare cu o vedere panoramică impresionantă asupra Amsterdamului. Toate canalele, podurile și clădirile din Amsterdam se pot vedea de sus. Rezervă cazare în zonă



Pentru cei care caută senzații tari suplimentare, leagănul Over The Edge este ceva unic. Acesta atârnă la 100 de metri deasupra orașului pentru a-i duce pe cei  mai curajoși într-o aventură suspendată de turn.

Puteți de asemenea să vă opriți să savurați cafea, mic dejun, prânz, cină și/sau cocktail-uri în Madam Restaurant & Sky Bar.


Grădina Zoologică Artis 


Fondată în 1838, Artis Royal Zoo este una dintre cele mai vechi grădini zoologice din Europa. Este un refugiu pentru aproximativ 700 de specii de animale și 200 de soiuri de arbori, multe dintre ele pe cale de dispariție.


Locul este, de asemenea, una dintre cele mai puține grădini zoologice din Europa în care se găsesc atât de multe clădiri protejate, cum ar fi Marele Muzeu, clădirea unică a Bibliotecii și Acvariul.

Alte atracții includ Casa Nocturnă pentru animale, Muzeul Zoologic, Insectarium, Butterfly Pavilion și Planetariul.


Muzeul Body Worlds


Muzeul Body Worlds sau Proiectul Fericirii din inima orașului, spune povestea uimitoare a corp uman și impactul fericirii asupra sănătății noastre.


Această destinație îi poartă pe vizitatori într-o călătorie fascinantă prin corpul uman, cu 200 de mostre anatomice ale corpului uman.

BODY WORLDS arată că, indiferent de rasă și de diverse semne externe, suntem cu toții absolut la fel din interior. Fiecare etaj aduce o temă de galerie separată. Este un loc diferit, care merită cu siguranță vizitat.


Muzeul Moco


Muzeul Moco este un muzeu independent din Amasterdam cu o gamă largă de artă modernă, contemporană și stradală.

Moco Amsterdam este găzduit în Villa Alsberg și a fost fondat cu misiunea de a atrage un public mai larg și mai tânăr cu scopul de a face arta accesibilă publicului.



Arta prezentată aici datează de la începutul secolului, concentrându-se pe oameni ca Jean-Michel Basquiat, Damien Hirst, Andy Warhol și Keith Haring.

Lucrările lor, care fac parte din colecția permanentă, se află la ultimul etaj al muzeului. Restul spațiului din MOCO este dedicat expozițiilor temporare.


Biserica Veche (Oude Kerk)


Oude Kerk este cea mai veche clădire din Amsterdam. Această biserică este situată în vechiul cartier și este unul dintre cele mai cautate obiective turistice din Amsterdam. Rezervă cazare în zonă


Turnul bisericii are 67 m înălțime și este unul dintre cele 3 turnuri din centrul Amsterdamului pe care de obicei se poate urca – celelalte sunt turnul Westerkerk și turnul Zuiderkerk.


Turnul are o platformă de vizionare și pe măsură ce urcați, vă puteți opri la diferite niveluri, unde ghidul vă va explica diverse aspecte ale turnului - cum ar fi structura interioară din lemn și carillonul cu 47 de clopoțe din secolul al XVII-lea.


Cartierul Roșu (Red Light District)


Cartierul Roșu face parte faima orașului și este situat în centrul Amsterdamului, în jurul canalului Damrak.

Aici vizitatorii pot găsi sex-shop-uri, cluburi de striptease și teatre pentru adulți. Dar, spre deosebire de ceea ce ar putea crede mulți oameni, Cartierul Roșu din Amsterdam are o atmosferă foarte prietenoasă și nu este atât de periculos precum era înainte. Zona este destul de sigură de vizitat, mai ales în timpul zilei. Rezervă cazare în zonă


Cel mai vechi teatru erotic din zonă este Casa Rosso, care poate fi vizitată cu condiția ca cei care îi trec pragul să aibă peste 18 ani.

Nu există o restricție de vârstă pentru a merge prin zonă, cu toate acestea, magazinele pentru adulți și alte activități nu sunt destinate minorilor.


Foodhallen


Fondată în 2014, Foodhallen găzduiește o gamă largă de concepte de înaltă calitate pentru iubitorii de mâncare.

De Foodhallen face parte din De Hallen Amsterdam, un complex de clădiri care a fost în trecut depozit istoric de tramvaie și care datează din 1902, când au început să fie folosite tramvaiele electrice. Rezervă cazare în zonă


Foodhallen este locul unde trebuie să mergi pentru a savura mici preparate culinare, servite într-o atmosferă modernă și plină de viață.

Fiecare restaurant oferă un număr limitat de preparate din diferite specialități, cum ar fi: fructe de mare proaspete și supă de pește (Le Big Fish), bitterballen tipic olandez (De Ballenbar), mâncare de stradă vietnameză delicioasă și sănătoasă (Viêt View), sushi japonez și yakitori ( Meneer Temaki, mâncare de stradă din Mumbai de ultimă generație (Shirkhan) și porc la grătar sau prăjit (The Rough Kitchen).


Cartierul Zaanse Schans


Zaanse Schans este un cartier din Zaandam, renumit pentru colecția sa de mori de vânt și case de lemn.

Regiunea Zaan era o zonă industrială importantă, presărată cu sute de mori de vânt care produceau ulei din semințe de in, vopsea, tutun, muștar, hârtie și alte produse. Rezervă cazare în zonă


Multe dintre casele caracteristice ale satului Zaanse Schans sunt acum muzee, magazine de cadouri sau ateliere, în timp ce altele sunt încă folosite ca reședințe private. Unele dintre morile de vânt rămase din Zaanse Schans sunt, de asemenea, deschise publicului.

Zaanse Schans atrage aproape un milion de vizitatori pe an și este una dintre cele mai iubite atracții din Țările de Jos.

Caută cazare în Amsterdam


Booking.com


SOURCE AND TAGS