Cele mai frumoase locuri de vizitat în Barcelona - vibranta capitală a Cataloniei

  • 9 octombrie 2022

Locuri de Vizitat in Barcelona

Ce poți vizita în Barcelona


Am găsit cele mai frumoase 15 locuri de vizitat în Barcelona și imprejurimi. Află ce poti face intr-un city break în Barcelona si ce obiective turistice poti vizita.

Barcelona este unul dintre cele mai frumoase și mai vechi orașe din Europa. Este renumit pentru litoralul uimitor, pentru industria sa, precum și pentru priveliștile sale magnifice.






Barcelona are multe clădiri moderniste superbe, alei gotice și plaje mediteraneene înconjurate de dealuri verzi maiestuoase. 

În Barcelona găsești  suficiente lucruri de făcut pentru a umple o viață întreagă.

În continuare vă prezentăm 15 cele mai frumoase locuri de văzut în vibrantă capitală a Cataloniei.

Top 15 locuri de vizitat în Barcelona



Bulevardul La Rambla 


La Rambla, cunoscut și sub numele de Ramblas sau Las Ramblas este un bulevard mare care străbate centrul orașului Barcelona și una dintre cele mai vizitate zone din oraș. Rezervă cazare în zonă


La Rambla este mereu plin de viață, de turiști, localnici și artiști stradali care pozează ca niște statui vii. De asemenea, există o mulțime de terase și restaurante, situate pe ambele părți ale străzii. 

Cartierul Gotic din Barcelona


Cartierul Gotic este centrul istoric al orașului vechi Barcelona și face parte din districtul Ciutat Vella. Cartierul include cele mai vechi părți ale orașului Barcelona precum și câteva repere medievale notabile. Rezervă cazare în zonă


Prin urmare, sunt multe de făcut în acest cartier plin de viață. Aici turiștii pot găsi străzi vechi și alei emblematice, magazine de artizanat și experiențe culinare autentice.

Zona dintre Placa Reial și malul mării este unul dintre cele mai bune locuri pentru plimbare.




Sagrada Familia


Sagrada Família este o biserică din cartierul Eixample din Barcelona și cea mai mare biserică romano-catolică rămasă neterminată.

Este de departe unul dintre cele mai populare atracții din Barcelona. Sagrada Família a fost proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudí (1852–1926). Rezervă cazare în zonă


Bazilica este renumită pentru promovarea stilului arhitectural cunoscut sub numele de modernismul catalan. Este în construcție de peste 100 de ani și se așteaptă să fie finalizată în 2026.


Până acum, originalitatea și măreția designului său au tras milioane de vizitatori în fiecare an.

Un fapt interesant despre acest spațiu sacru este că Antoni Gaudí a construit o școală pe șantier pentru copiii muncitorilor, astfel încât aceștia să poată merge la școală în timp ce tații lor își petreceau zilele și nopțile construind una dintre cele mai magnifice structuri din toată Europa.

Muzeul Picasso din Barcelona


Muzeul Picasso din Barcelona are una dintre cele mai complete colectii de opere de arta ale lui Pablo Picasso. Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Barcelona.


Muzeul este gazduit de cinci palate medievale unite intre ele din Barri Gotic (cartierul gotic al Barcelonei).

Punctele de atracție ale colecției muzeului includ picturile cubiste, pictura enormă Ciéncia y Caridad (Știință și Caritate); Los Pichones (Porumbeii); El Passeig de Colom (înfățișând balconul unei străzi din Barcelona); și Las Meninas (Infanta Margarita María), un portret interesant al moștenitorului de cinci ani la tronul Spaniei.

Piața Boqueria


La Boqueria este o piață faimoasă situată în El Raval. Piața oferă o mare varietate de fructe proaspete, legume, nuci și semințe, dulciuri, precum și carne, pește, brânză și lactate.


Cu toate acestea, chiar dacă nu căutați să cumpărați nimic de la piață, aceasta merită o vizită doar pentru a vă bucura de atmosferă.

Plaja Barceloneta


Situată în cartierul tradițional de pescuit, aceasta este una dintre cele mai vechi și faimoase plaje din Barcelona. Este cunoscută pentru plajele sale cu nisip și numeroasele restaurante și baruri. Rezervă cazare în zonă


La Barceloneta cuprinde patru plaje principale: Sant Sebastià, plaja principală din Barceloneta, Sant Miquel și Somorrostro. La Barceloneta atrage și multe nave de croazieră la andocare.

Printre atracțiile de pe plaja Barcelonetei se numără monumentul „Homenatge a la Barceloneta” al artistei germane Rebecca Horn și sculptura modernă „Peix d’Or” a lui Frank Gehry.


Casa Mila


Casa Mila – cunoscută local ca La Pedrera – este o clădire modernistă din Barcelona și ultima reședință privată proiectată de arhitectul Antoni Gaudí. Rezervă cazare în zonă


Casa Mila ocupă o suprafaţă totală de 1323 de metri pătraţi și este structurată pe nouă nivele. Acoperişul casei este de fapt o terasă splendidă.

Elementele acoperite cu calcar, marmură spartă sau sticlă au un efect arhitectural deosebit, devenind adevărate sculpturi integrate în clădire.

În 1984 a fost declarată Patrimoniu Mondial UNESCO.

Parcul Güell


Park Güell este o grădină municipală proiectată de Antoni Gaudi, situată pe dealul Carmel și una dintre cele mai vizitate atracții din Barcelona.

Cu elemente arhitecturale inspirate din natură, această atracție reprezintă o evadare din aglomerația orașului. Parcul Güell este alcătuit din Zona Monumentală și Zona Liberă. Rezervă cazare în zonă


În Zona Monumentală se pot explora atracții populare, cum ar fi Scara Dragonului, Camera Hipostilă, Viaductele și multe altele.

Punctul central al parcului este terasa principală, înconjurată de o bancă lungă în formă de șarpe de mare. Gaudí a încorporat în parc multe motive ale naționalismului catalan și elemente din misticism și poezia antică.

Nu rata Casa Albă, pe vârful dealului. Priveliștea de acolo este uimitoare!


Piața Spaniei


Piața Spaniei este una dintre cele mai importante piețe din Barcelona, cu o mulțime de atracții importante în jur. Rezervă cazare în zonă


A fost construită pentru Expoziția Universală din 1929 și de atunci este unul dintre principalele repere din Barcelona. Este a doua piață ca mărime din Spania după piața cu același nume din Madrid.

Reprezintă punctul de plecare pentru a urca pe muntele Montjuïc. În aceeași piață, există două turnuri venețiene care sunt poarta de intrare către munte.

Parcul Montjuïc


Montjuïc este cel mai faimos deal din Barcelona și un loc care găzduiește o mulțime de spații artistice, culturale, sportive și turistice.

În Parcul Montjuïc turiștii pot găsi locuri pentru toate vârstele și toate gusturile, de la locații culturale, la parcuri sau facilități sportive sau locuri spectaculoase precum Castelul Montjuïc. Rezervă cazare în zonă


Situată înclinat în Parcul Montjuïc, Grădina Botanică din Barcelona (Jardí Botànic de Barcelona) oferă vizitatorilor o experiență diferită în fiecare anotimp al anului, aici fiind prezentă vegetația din cele cinci regiuni ale lumii cu un climat de tip mediteranean.

Minunata Fântână Montjuïc este cea mai mare fântână din Barcelona și una dintre cele mai populare atracții turistice din zonă.

Montjuïc găzduiește, de asemenea, muzee, cum ar fi Fundația Miró, Muzeul de Arheologie, Muzeul Etnologic și de Cultură și Muzeul Național de Artă Catalană -MNAC.

Mănăstirea Montserrat


Mănăstirea Montserrat este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat lângă Barcelona. În fiecare an această locație (dedicată Fecioarei din Montserrat) atrage mulți turiști. Rezervă cazare în zonă


Statuia păstrată în mănăstire este considerată cel mai valoroas exponat. Fetele și femeile vin la Madona pentru a se ruga să aibă urmași. Faima miracolelor s-a răspândit în toată lumea.

Bazilica găzduiește un muzeu cu opere de artă ale unor pictori celebri. În Muzeul Mănăstirii Montserrat turiștii pot vedea lucrări ale unor artiști importanți precum Dalí, El Greco, Monet și Giordano.

Veți găsi, de asemenea, exponate arheologice și liturgice.

Cartierul Gràcia


Gràcia este probabil cel mai popular cartier din Barcelona. Este cunoscut pentru valorile sale progresiste și pentru că are unele dintre cele mai frumoase piețe și cele mai tari baruri din oraș. Rezervă cazare în zonă


Principala atracție este, desigur, Parcul Güell, însă o mulțime de alte atracții pot fi găsite aici: Plaça de la Vila de Gracia - un centru înfloritor al vieții locale; Plaça de la Virreina - adăpostește biserica istorică Sant Joan și o mulțime de baruri grozave; Plaça del Sol - perfectă pentru vizitatorii care caută viața de noapte emblematică a Barcelonei.


Dacă ești îndrăgostit de cumpărături, nu poți da greș cu Carrer Verdi. Pe lângă faptul că este una dintre cele mai pitorești străzi pietonale din Gracia, găzduiește și unele dintre cele mai ciudate magazine din Barcelona și buticuri independente de top. O altă stradă comercială renumită este Carrer Torrijos.

Stadionul Camp Nou


Camp Nou este cel mai mare stadion din Spania și Europa și al patrulea cel mai mare stadion de fotbal al asociațiilor din lume.

În timpul turului stadionului, vizitatorii vor afla mai multe despre povestea unică a clubului și despre modul în care acesta reprezintă un oraș, regiunea catalană și chiar limba lor catalană.


Turiștii vor vedea totul în acest tur: vestiarele, tunelul jucătorilor, sala de presă, boxele comentatorilor și, bineînțeles, muzeul Camp Nou cu toate premiile importante pe care le deține FC Barcelona.

După Sagrada Familia, Camp Nou este al doilea templu al orașului.

Piața Catalonia


Plaça Catalunya este situată în centrul orașului și este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat din Barcelona. Reprezintă unul dintre punctele de plecare ale principalelor artere, cum ar fi La Rambla, Passeig de Gràcia sau strada pietonală Portal de l'Àngel. Rezervă cazare în zonă


Este unul dintre cele mai animate locuri din Barcelona datorită nenumăratelor restaurante, hoteluri, magazine, cafenele și locuri de divertisment. Plaça de Catalunya este cunoscută și pentru fântânile și statuile sale. Statuile includ lucrări de Josep Clarà, Pablo Gargallo, Josep Llimona și Enrique Casanovas.

Plaça Catalunya Barcelona este locul perfect pentru a te opri și a te scufunda în zumzetul palpitant al vieții vibrante din Barcelona.

Parcul Laberint d'Horta


Parc del Laberint d'Horta este o grădină istorică din cartierul Horta-Guinardó din Barcelona și cea mai veche de acest gen din oraș.

Grădinile parcului sunt înconjurate de o zonă mare de pădure mediteraneană. Parcul, care se întinde pe o suprafață de 9,1 hectare și este împărțit în două părți: grădina neoclasică și grădina romantică. Rezervă cazare în zonă


În jurul parcului există numeroase sculpturi, unele înfățișând motive ale mitologiei grecești și altele cu motive populare, precum și o serie de fântâni, izvoare și bazine.

Labirintul de chiparoși din centrul parcului este un loc iconic, unde vizitatorii pot găsi celebra statuie a lui Eros, iar în apropiere, la ieșire, grota lui Echo și Narcis.

Considerat a fi o grădină-muzeu, Laberint d'Horta a fost folosit și ca decor pentru o serie de filme care au dorit să-i surprindă farmecul.

Caută cazare în Barcelona




SOURCE AND TAGS