Obiective turistice Bran - Top 10 Locuri de vizitat în cea mai populară stațiune turistică montană

  • 25 octombrie 2023

locuri de vizitat in bran

Ce să vizitezi în Bran


Bran este o destinație turistică foarte populară în România, situată în apropiere de Brașov, și oferă o serie de activități și obiective turistice interesante.

Cea mai populară atracție turistică din Bran este Castelul Bran, care zilnic este vizitat de peste 3000 de turiști iar in weekend, numărul lor ajunge la 5000.



Iată câteva dintre lucrurile pe care le poți face și locurile pe care le poți vizita în Bran.

Te-ar mai putea interesa:


10 locuri de vizitat în Bran



Castelul Bran


Castelul Bran, cunoscut și sub numele de "Castelul lui Dracula", este unul dintre cele mai celebre obiective turistice din România.

Castelul datează din secolul al XIV-lea și a fost construit în principal pentru a apăra trecătorile importante din Munții Carpați.

Cu timpul, a avut diverse funcții, inclusiv aceea de vamă și de locuință regală - Rezervă cazare în zonă




Castelul Bran este adesea asociat cu legenda lui Dracula, deși conexiunea cu personajul literar Dracula creat de Bram Stoker este mai degrabă legendară decât istorică. 

Cu toate acestea, castelul are o atmosferă misterioasă și este adesea prezentat ca "Castelul lui Dracula" datorită aspectului său exterior și locației sale în mijlocul pădurii.

Castelul Bran este o destinație turistică populară, nu numai datorită legăturii sale cu Dracula, ci și datorită istoriei sale fascinante și a arhitecturii impresionante. Este un loc minunat pentru a vă bucura de o călătorie în timp și pentru a explora cultura și tradițiile românești.


Muzeul National Bran


Muzeul Național Bran, este o importantă atracție turistică din Bran și găzduiește expoziții legate de istoria și cultura zonei Bran, precum și expoziții tematice legate de legendele lui Dracula și vampirii.

Vizitatorii pot vedea o varietate de artefacte istorice, inclusiv mobilier, arme, obiecte de uz casnic și alte exponate care ilustrează viața în secolele trecute - Rezervă cazare în zonă




Muzeul prezintă o serie de expoziții tematice care acoperă istoria castelului, viața cotidiană din perioada medievală.


Sanctuarul de urși Libearty


Libearty Bear Sanctuary sau "Rezervația de Urși Libearty," este cea mai mare rezervație de urși din Europa și este situată în localitatea Zărnești.

Această rezervație oferă un adăpost sigur pentru urși care au fost salvați din condiții de detenție precare și abuzive. 

Libearty găzduiește urși care au fost salvați din diverse medii de detenție abuzive, cum ar fi circuri, ferme de urși și animale de companie particulare - Rezervă cazare în zonă





Animalele au fost aduse aici pentru a primi îngrijirea și reabilitarea de care aveau atât de multă nevoie.

Rezervația este deschisă pentru vizitatori, dar accesul este controlat și se desfășoară doar în cadrul vizitelor ghidate. Ghizii oferă informații despre rezervație, istoria urșilor și modul în care aceștia sunt îngrijiți.

Această rezervație oferă o experiență edificatoare și conștientizează asupra importanței protejării mediului și a bunăstării animalelor sălbatice.

Te invităm să vizitezi acest loc unic de lângă Bran.


Vizitează Club Vila Bran


Club Vila Bran reprezintă un complex turistic și o oază de agrement pentru toate vârstele.

Acest hotel dispune de camere frumos decorate, o piscină încălzită, facilități de relaxare, precum saună și baie de aburi, un teatru pentru evenimente culturale, terenuri sportive și multe altele - Rezervă cazare la Vila Bran




 Restaurantul, cu specific tradițional românesc, servește preparate locale gustoase, acompaniate de muzică tradițională și dansuri populare.

Este un loc perfect de vizitat pentru familiile cu copii, acesta beneficiind și de o mini grădina zoologică. 


Cheile Moieciului


Dacă dorești să faci și puțină mișcare în natură, Cheile Moieciului sunt o frumoasă și sălbatică atracție naturală situată în apropiere de Bran. Rezervă cazare în zonă


 


Aceste chei pitorești oferă o experiență de neuitat pentru iubitorii de natură și drumeții. 

Peisajul montan oferă o atmosferă liniștită și fermecătoare, perfectă pentru iubitorii de natură.



Pestera Liliecilor


Este un sanctuar natural ocrotit de lege, amplasat în pitorescul sat Pestera.

Această peșteră ascunde o diversitate remarcabilă de specii de lilieci, unele dintre ele fiind unice în țara noastră - Rezervă cazare în zonă





Aflată la o altitudine de 950 de metri, peștera a fost în trecut un loc de cercetare apreciat de către studenții de la prestigiosul Institut de Speologie din București.


Cheile Grădiștei


În inima peisajelor fermecătoare din zona Bran – Moeciu, descoperim una dintre cele mai impresionante chei din România: Cheile Grădiștei.

Această minunată locație se află în apropierea pitoreșcului sat Moeciu de Sus și te va captiva cu peisajele sale sălbatice și cu formațiunile stâncoase care o înconjoară - Rezervă cazare în zonă


 


În apropierea Cheilor Grădiștei se găsește cascada La Chișătoare, o frumoasă cascadă formată pe travertin, recunoscută ca o rezervație naturală deosebită.


Cetatea Râșnov


Cetatea Râșnov este o cetate medievală situată în orașul Râșnov, județul Brașov la 12 Km de Bran.

Această cetate este una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale din țară și un important obiectiv turistic din imprejurimile Branului - Rezervă cazare în zonă




Cetatea Râșnov a fost construită în secolul al XIV-lea de către sașii transilvăneni pentru a se apăra împotriva invaziilor și incursiunilor. 

Cetatea are o fântână adâncă de care se leagă o legendă. Se spune că în timpul construcției cetății, o femeie turcă a contribuit la aducerea apei la cetate și a cerut dreptul de a-și vedea soțul, un prizonier turc. După ce a fost adusă apa, legendele spun că turcul a fost aruncat în fântână, iar femeia s-a sinucis din disperare. 

Locuri de cazare în Bran







SOURCE AND TAGS