Top 20 de obiective turistice în Dubai. Unul dintre cele mai cosmopolite locuri din lume unde totul este la superlativ

  • 26 august 2022

Atractii turistice Dubai

Ce să vizitezi în Dubai 


Cauți locuri de vizitat în Dubai? Top 20 de obiective turistice în Dubai. Unul dintre cele mai cosmopolite locuri din lume cu o atmosferă plină de viață și numeroase atracții turistice. 

Dubai se află în Golful Persic, în Peninsula Arabă și este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite și unul dintre cele mai impresionante orașe din lume. 

Este recunoscut pentru clădirile grandioase, dar și pentru tradițiile păstrate în cartierele vechi.


În Dubai totul este la superlativ, fiind și unul dintre cele mai cosmopolite locuri pe care le poți găsi în lume. De la zgârie nori, portul Dubai Marina, fântânile din Dubai Mall, totul este magnific.

Perioada ideală pentru a vizita orașul Dubai este în perioada noiembrie - februarie, când cerul albastru încadrează perfect o imagine ideală de vacanță. 

Top-ul nostru privind cele mai interesante 20 de obiective turistice din Dubai arată cam așa:


Top 20 Locuri de vizitat în Dubai



Burj Khalifa


Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume și una din atracțiile de neratat din Dubai. Are o înălțime de 828 de metri și este amplasată în inima orașului. Rezervă cazare în zonă



Clădirea mai este renumită și pentru lifturile cu cea mai mare viteză din lume și moscheea situată la cea mai mare înălțime, aceasta afându-se la etajul 158.

Pentru a vă bucura de priveliștile superbe asupra orașului și Golfului Persic, o excursie la punctul de observație la etajul 124 este ceva ce nu trebuie ratat. Priveliștea de aici este pur și simplu uimitoare.





Fântâna din Dubai


La baza Burj Khalifa se află una dintre cele mai mari fântâni arteziene muzicale din lume. Aceasta trimite jeturi puternice de apă până la 150 de metri înălțime și le face să danseze pe ritmul unor piese muzicale.




Fântâna din Dubai oferă turiștilor o experiență captivantă, datorită jocului său unic de apă, muzică și lumini. Cel mai spectaculos este să vizitați fântâna seara, la apus de soare. Rezervă cazare în zonă


Palm Jumeirah


Palm Jumeirah este un arhipelag de insule artificiale din Golful Persic din Jumeirah, Dubai și face parte dintr-o serie mai mare de dezvoltări, numite Insulele Palm.

Palm Jumeirah este, totodată, una dintre cele mai emblematice atracții din Dubai. Insula are forma unui palmier și fiecare dintre cele 16 frunze ale insulei găzduiește hoteluri luxoase, vile frumoase, plaje curate sau alte atracții. Rezervă cazare în zonă



Una dintre atracțiile insulei este The View, puntea de observație situată la etajul 52 al Palm Tower, care oferă o vedere completă asupra Palm Jumeirah, orizontul Dubaiului și Golful Arabic.


Mai puteți vizita muzeul și galeria interactivă care vă vor spune povestea despre crearea Palm Jumeirah.

Alte atracții ale insulei sunt: Vuvuzela, White Beach, Centrul comercial Nakheel, Depachika Food Hall sau Paradise Beach Club.





The View de la The Palm


The View de la nivelul 52 al emblematicului Palm Tower este cel mai înalt punct de observare din Palm Jumeirah, care oferă vederi panoramice de 360 de grade ale Palm Jumeirah, Golful Arabiei și nu numai. Rezervă cazare în zonă



Amplasată la o înălțime de 240 de metri, puntea de observație mai găzduiește și o cafenea, o expoziție creativă care vă prezintă dezvoltarea insulei, tuneluri interactive cu tematică acvatică și un magazin de cadouri.


Golful Delfinilor


Este un loc foarte frumos, în care veți putea să vă bucurați de delfini jucăuși, și chiar să înotați cu ei timp de 30 de minute.

Această experiență este una potrivită pentru toate vârstele și este interacțiunea perfectă pentru copiii mai mici sau pentru persoanele care nu știu să înoate. Rezervă cazare în zonă



Este bine să vă rezervați-vă timp și pentru acest loc pentru că vizita va fi una memorabilă.


La Mer


Ascunsă între Pearl Jumeirah și Jumeriah Bay, La Mer - plaja eclectică din Dubai este un loc ce nu trebuie ratat. 

La Mer este o destinație urbană pe malul mării, cu ape turcoaz, nisipuri albe și o varietate de senzații tari sau locuri de joacă pentru copii. Rezervă cazare în zonă



Plaja La Mer este una destul de faimoasă și renumită mai ales pentru  relaxare și restaurante, cafenele sau buticuri pentru shopping. Pe timpul serii, plaja și împrejurimile sale moderne se transformă într-o zonă de promenadă.

Printre atracții se numără și impresionantul Parc acvatic Laguna – un parc unic prevăzut cu o atracție de surf exclusivă. 





Cartierul istoric Al Fahidi


Cartierul Bastakia (numit și cartierul Al-Fahidi) ocupă partea estică a orașului Bur Dubai de-a lungul râului, iar vizitarea lui este modalitatea perfectă prin care poți cunoaște fascinanta cultură a Dubaiului.

Este un cartier cu o atmosferă liniștită, complet diferită de agitația din cartierele moderne ale orașului. Acesta impresionează prin arhitectura arabă și străzi înguste care te vor purta prin istoria captivantă a orașului. Rezervă cazare în zonă



Cartierul Al Fahidi oferă numeroase atracții, printre care: fascinantul Muzeu al Monedelor, cu peste 470 de monede rare; Symposium House și Events House, unde deseori sunt puse în scenă evenimente culturale și activități legate de tradiție; Calligraphy House (Dar Al Khatt), specializată în caligrafia arabă și Municipality House, un exemplu remarcabil al arhitecturii tradiționale din Dubai.


Deșertul din Dubai


Desertul din Dubai este o zona de nisip fin cunoscut drept al al cincilea cel mai mare deșert din lume și cel mai mare din Asia.

Se află la mai puțin de 20 de minute de mers cu mașina de străzile moderne din Downtown Dubai și oferă numeroase posibilități de divertisment. Rezervă cazare în zonă



Indiferent că doriți să vă ridicați nivelul de adrenalină cu un safari în deșert, fie să vă bucurați de o ședere relaxantă peste noapte, aici este locul ideal pentru diversitate.

Puteți opta pentru cursele cu mașina pe teren accidentat, o plimbare cu cămile, divertisment cultural cu picturi în henna, să încercați sandboarding-ul sau pur și simplu vă puteți bucura de dunele nesfârșite de nisip și un ospăț cu preparate specifice locului.




Dubai Mall


Dubai Mall este al doilea cel mai mare mall din lume după Iran Mall. Acesta face parte din complexul Downtown (numit Downtown Dubai), adiacent emblematului Burj Khalifa și include peste 1.200 de magazine.

O vizită la Dubai Mall va fi negreșit pe placul celor pasionați de shopping. Pe lângă magazine, mall-ul oferă vizitatorilor mai multe opțiuni de divertisment printre care: 22 de săli de cinema, 120 de restaurante și cafenele, un acvariu absolut specatculos unde se găsesc peste 300 de specii de animale, Dubai Dino – locul unde se găsește o fosilă autentică a unui dinozaur de peste 7 metri înălțime și multe alte atracții. Rezervă cazare în zonă



Ski Dubai este o stațiune de schi în cadrul Dubai Mall prevăzută cu un munte interior care măsoară 85 de metri înălțime. Aici se găsesc 5 pârti de dificultate diferită și o zonă de joacă de 3000 metri pătrați. Pe lângă posibilitatea de a te da cu sania, la Ski Dubei veți găsi și un tobogan, turnuri de cățărat sau o peșteră de gheață.


Dubai Frame


Dubai Frame este un observator, muzeu și monument din parcul Zabeel, care deține recordul pentru cel mai mare cadru din lume. 

Este creat din sticlă, oțel, aluminiu și beton armat și este poziționat în așa fel încât reperele reprezentative ale Dubaiului modern să poată fi văzute pe o parte, în timp ce din cealaltă parte, vizitatorii pot vedea și părțile mai vechi ale orașului. Rezervă cazare în zonă



Spațiul inferior conține un muzeu care arată istoria orașului și o expoziție video care prezice viitorul orașului, așa-numita “Viziune Dubai 2030”.


Plaja Kite


Plaja Kite, una dintre cele mai populare plaje din Dubai, este amplasată chiar lângă cartierul Jumeirah și oferă turiștilor o multitudine de atracții. Rezervă cazare în zonă



De la kitesurfing, wakeboarding, paddleboarding sau volei, Plaja Kite emană tot atâta adrenalină câtă liniște și o atmosferă relaxantă. La reflux, este ideal să faceți o plimbare lungă pe plajă, pentru a vă bucura de unele dintre cele mai bune poze făcute hotelului Burj-al-Arab.




Dubai Miracle Garden


Grădina Miracolului Dubai este situată în districtul Dubailand și este cea mai mare grădină naturală de flori din lume, cu peste 50 de milioane de flori și 250 de milioane de plante.

Parcul de 72.000 mp are o expoziție impresionantă de clădiri și structuri celebre transformate complet în exponate din flori colorate. Rezervă cazare în zonă



Există o mulțime de atracții pentru vizitatori. Puteți parcurge aleea în formă de inimă, sau să plimbați în mijlocul castelelor florale cu peisaje nocturne iluminate și case de dimensiuni reale sau puteți admira reproducerea din flori a unei super-aeronave Airbus A380.


De asemenea, uimitoarea „doamnă plutitoare” îmbrăcată în flori exotice este o imagine de neratat, precum și uluitoarea Grădină a Fluturilor.


Opera din Dubai


Situată în centrul orașului Dubai, Opera din Dubai este o destinație importantă pentru arta spectacolului și producțiile de divertisment de clasă mondială. Aceasta găzduiește cele mai bune, autentice, creative și captivante experiențe de arta spectacolului din Dubai și din lume. Rezervă cazare în zonă



Designul Operei din Dubai oferă flexibilitatea unică a unui teatru cu arc, a unei săli de concerte acustice și a unui spațiu pentru evenimente de 2000 de metri pătrați.

Opera din Dubai se are, de asemenea, o serie de spații și locații, inclusiv un restaurant uimitor pe acoperiș și o grădină cu vedere la Fântâna Dubai și la Burj Khalifa.


Hatta


La 130 km de Downtown Dubai se află Hatta, un oraș de munte și un refugiu pitoresc ce nu trebuie ratat.

Acest sat de munte, despre care se presupune că are peste 3000 de ani, a fost păstrat și restaurat la gloria sa originală pentru a oferi turiștilor o privire asupra modului în care trăiau emirații cu secole în urmă. Satul prezintă toate aspectele vieții din vremurile de altădată - gospodării, apărare, economică și subzistență agricolă. Rezervă cazare în zonă



Printre activitățile de top din Hatta, se numără plimbarea cu caiacul pe liniștitul lac Hatta, drumeții în munții, glamping la Hatta Dome Park sau o serie de activități de aventură, precum zorbing, mersul cu bicicleta pe munte sau o vizită la primul parc din Asia dedicat săriturilor în apă, Hatta Drop-In. 

O vizită obligatorie pentru oricine vine la Hatta este și Observatorul Hatta 360, aflat într-un punct de vârf astfel încât să ofere vizitatorilor priveliști deosebite ale satului.


Dubai Creek


Dubai Creek este un pârâu cu apă sărată, care se întinde pe aproximativ 14 km și formează un port natural care a fost folosit în mod tradițional pentru comerț și transport. Dubai Creek separă orașul în două orașe cu Deira la nord și la Bur Dubai spre sud.

O serie de poduri permit circulația vehiculelor de-a lungul pârâului, în timp ce numeroasele feriboturi tradiționale, cunoscute sub denumirea de abra, sunt folosite ca taxiuri. Rezervă cazare în zonă



Dacă porniți într-o călătorie dimineața îi veți surprinde pe comercianții locali cum coboară ancora și se pregătesc de negustorie. De asemenea, veți putea  admira priveliști spectaculoase ale Vechiului Dubai cu casele sale tradiționale, turnurile de vânt și minaretele.

Este impresionant de observat cum aspectul tradițional se întrepătrunde armonios cu semne ale tendinței moderne a orașului, incluzând repere precum Deira Twin Towers sau hoteluri și clădiri comerciale cu fațade de sticlă.


Deira


Deira este un district semnificativ din punct de vedere istoric din orașul Dubai, situat la capătul nordic al pârâului Dubai și mărginit de Golful Persic, Sharjah și Al Awir.

Este unul dintre cartierele cu cea mai multă istorie, renumit pentru piețele sale tradiționale, pasaje înguste și bucătărie tradițională.  Rezervă cazare în zonă



Piața de Aur este una dintre cele mai vechi și mai fascinante piețe tradiționale din emirat, unde vă așteaptă numeroase standuri cu numeroase produse autentice.


Muzeul Viitorului


Muzeul Viitorului, cunoscut și cu numele de „muzeul viu”, este una dintre cele mai cunoscute atracții ale Dubaiului.

Construcția fără coloane de susținere este una dintre cele mai complexe structuri arhitectonice. Clădirea este formată din șapte etaje și fiecare nivel al muzeului a fost gândit să arate ca un amplu platou interactiv de filmare. Rezervă cazare în zonă



Tematica variază de la viitorul omenirii în spațiu la wellbeing și tehnologii care vizează sănătatea, consumul de apă, alimentația și transportul. Există o sală de conferințe cu 420 de locuri, cafenea, restaurant și spații comerciale. Ultimul nivel este destinat exclusiv copiilor.



Burj Al Arab


Burj Al este unul dintre cele mai înalte hoteluri din lume cu o strucutură proiectată să semene cu vela unei nave.

Hotelul se află pe o insulă artificială conectată la continent printr-un pod curbat privat și are inclusiv un heliport lângă acoperiș, la o înălțime de 210 m. Rezervă cazare în zonă



Cu interioare din aur, apartamente luxoase și unele dintre cele mai bune restaurante din Dubai, Burj Al Arab este considerat printre cele mai bune locuri de cazare în Dubai.


Burj Al Arab merită vizitat, chiar dacă doar pentru a vă uita la un interior la fel de strălucitor, pe cât exteriorul este superb. 


Parcul Wild Wadi


Este un parc acvatic de lângă Burj Al Arab și unul dintre cele mai impresionante parcuri de acest fel din lume. Acesta oferă turiștilor o multime de atracții. De la roller-coastere la excursii în plină viteză în subteran, surfing și carusele ce sfidează gravitația, Wild Wadi Waterpark poate fi, pentru mulți dintre noi, cea mai captivantă experiență într-un parc tematic.  Rezervă cazare în zonă



Dacă vreți mai multă relaxare, liniștita Wave Pool este o modalitate extraordinară de a vă petrece ziua. Sau puteți închiria o căsuță privată, în care să vă destindeți la Râul Leneș.


Deep Dive Dubai


Situată în Nad Al Sheba – la 15 minute de centrul orasului Dubai – Deep Dive Dubai este o piscina de 60 de metri adâncime înscrisă în Cartea Recordurilor drept cea mai adâncă piscină pentru scufundări din lume. 
Creată atât pentru scafandri profesioniști, cât și pentru începători, Deep Dive Dubai este diferită de orice altă piscină din lume. Rezervă cazare în zonă



Aici poți avea parte de o varietate de experiențe și atracții subacvatice unice, cum ar fi „orașul scufundat” sau cursuri gratuite de scufundări și scuba diving.

În plus, aici poți găsi și un magazin scufundat de cadouri, un restaurant și spații de întâlnire care pot găzdui până la 100 de vizitatori.



Caută cazare în Dubai

Booking.com


SOURCE AND TAGS