Ce să vizitezi în Istanbul? Top 7 locuri unde trebuie să ajungi în Istanbul

  • 20 ianuarie 2020

Locuri de vizitat in Istanbul

Ce poti vizita in Istanbul


La trecerea dintre două lumi, atât din punct de vedere geografic, cât și cultural, jumătate cosmopolit, jumătate tradițional, ”capitala capitalelor” așa cum este denumit în întreaga lume datorită rolului administrativ pe care l-a avut pentru cele mai importante imperii ale vremurilor trecute (Roman, Bizantin și Otoman) și unul dintre cele mai mari orașe din lume după concentrația de locuitori, Istanbulul este unul din cele mai fascinante atracții turistice pentru oameni de pretutindeni. 

Un loc în care contrastele se atrag, în care noul și vechiul se împletesc la fel de armonios ca aromele complementare ale condimentelor, un loc al poveștilor cu prinți și sultani, dar
și al istoriei crude, un simbol pentru cele mai important religii ale lumii - e greu să descrii doar în cuvinte complexitatea acestui centru cultural mondial.



Dacă nu ai rezervat încă cazarea, vezi unde te poti caza cel mai bine în Istanbul:



Secretul Istanbulului este că nu poate fi niciodată descris pe deplin de către cei care au fost acolo. Probabil și de aceea își păstrează aura misterioasă și atrage mereu tot mai mulți turiști, dornici să vadă cu proprii ochi minunile. 

Dacă te aflii printre cei care nu s-au bucurat până acum de Istanbul, îți recomandăm cu toată inima câteva zile de explorare în strâmtoarea Bosfor. Iar pentru a-ți fi mai ușor, am întocmit și un top șapte al celor mai fascinante locuri de vizitat, pe care nu trebuie să le ratezi.

Locuri de vizitat Istanbul


1. Sfânta Sofia (Hagia Sofia)


Biserica Sfânta Sofia face parte din obiectivele turistice de care nu ai cum să nu fi auzit până acum, dacă nu de la pasionații de călătorii, cu siguranță de la orele de istorie. Rezervă cazare în zonă


Poate cel mai bun exemplu al interferențelor culturale și religioase biserica a fost pe rând centru al lumii creștine și moschee, pentru ca astăzi să fie transformată în muzeu.

Ca majoritatea obiectivelor turistice nu poate fi vizitată lunea, așa că ai grijă cum planifici turul.


2. Hipodromul din Istanbul


Foarte aproape de Sfânta Sofie vei regăsi Hipodromul, un simbol al Imperiului Bizantin, locul de distracție și amuzament pentru milioane de oameni. Rezervă cazare în zonă


Transformat astăzi în Piața Sultanului Ahmet, din hipodrom au supraviețuit câțiva piloni vechi ce pot fi vizitați în aer liber.


3. Moscheea Albastră


Una din cele mai importante moschei din Turcia, Moscheea Albastră și-a primit numele de la plăcile de faianță albastră ”lznik” folosite la decorarea sa, în secolul al XVII lea. Rezervă cazare în zonă


Pentru a admira superba construcție poți vizita moscheea în timpul zilei, excepție făcând momentele de rugăciune.

Moscheea se află în vecinătatea Sfintei Sofia și în apropierea următorului obictiv turistic din Istanbul pe care l-am inclus în topul nostru.


4. Palatul Topkapi


Simbol al lumii musulmane și centru al Imperiului Otoman, Palatul Topkapi se află lângă Marea Marmara, cu vedere către strâmtoarea Bosfor. Rezervă cazare în zonă

 

Construit imediat după cucerirea Constantinopolului, palatul impresionează prin mărime și detalii arhitecturale.

În interior, poți vizita: Muzeul de Arheologie, Haremul Imperial sau Pavilionul Sfintei Mantii, unde sunt păstrate rămășițele profetului Mohamed.


5. Marele Bazar


Nu poți merge în Turcia fără a trece pe la unul din renumitele bazare și nu poți vizita Istanbulul fără a te pierde pentru câteva ore în Marele Bazar. Atenție, însă, fanii de cumpărături pot petrece chiar și o zi fără să se plictisească! Rezervă cazare în zonă


Cel mai mare bazar acoperit din lume, Marele Bazar are peste 60 de străzi și 5000 de magazine unde poți găsi de la bijuterii și broderii, până la ceramică pictată manual, covoare sau alte obiecte de artizanat.

Dacă vrei să faci cumpărături, nu uita că negocierea nu este numai agreată, ci chiar obligatorie.


6. Piața de Condimente


Experiența orientală este completă numai după ce ai trecut printr-o piață autentică de mirodenii.


Un bazar mai mic, Piața de Condimente, denumită în turcă și ”Bazarul Misir” este locul pe care nu trebuie să-l ratezi dacă faci parte din cei care apreciază sau practică arta culinară.


7. Croazieră pe Bosfor


Croaziera pe Bosfor este, în realitate, o plimbare cu vaporașul prin strâmtoare care îți permite să admiri unele dintre cele mai importante obiective turistice din Istanbul, ca: Turnul Galata, Podul Bosfor, Moscheea Ortakoy etc. Recomandarea noastră este să încerci într-una din zilele de lucru și nu duminica pentru a evita aglomerația. Rezervă cazare în zonă


Acestea sunt doar șapte din motivele care ar trebui să includă Istanbulul pe lista ta de destinații. Ba mai mult, chiar să-l urce pe primul loc sau cât mai aproape de poziție fruntașă. Nu uita, la întoarcere, să împărtășești și cu noi poveștile cu șeherezade.

Cauti cazare in Istanbul? Verifică aici hoteluri in Istanbul



SOURCE AND TAGS