Top 15 locuri de vizitat în Roma - Orașul Etern ideal pentru vacanțe pe tot parcursul anului

  • 23 martie 2022

locuri de vizitat in roma

Locuri de vizitat în Roma


Ce să vizitezi în Roma? Top 15 locuri de vizitat în Roma ce nu trebuie ratate într-un city break în capitala Italiei.

Roma este unul dintre cele mai vechi orașe din lume și o destinație care nu încetează să surpindă.


Așezat pe malul râului Tibru, Roma este unul dintre cele mai importante centre turistice din Europa, cu o climă mediteraneană prietenoasă pe toată perioada anului, bucătărie delicioasă și străduțele care ascund povești interesante.

Supranumit și Orasul Etern, capitala Italiei este un mix între ruine antice captivante, artă și o atmosferă plină de viață.

Iată care sunt cele 15 locuri de vizitat în Roma pe care nu trebuie să le ratezi.

Cauți City Break în Roma?



Top 15 obiective turistice Roma



Colosseumul din Roma


Colosseumul este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman și un obiectiv foarte vizitat de turiștii din întreaga lumea.

Colosseumul din Roma impresionează prin dimesniunile sale: are o formă eliptică cu 189 metri lungime, 156 metri lățime și aproape 50 de metri înălțime - Rezervă cazare în zonă



În vremurile vechi, acest amfiteatru era utilizat ca arenă pentru gladiatori și pentru alte evenimente publice sau spectacole de teatru și diverse expediții de vânătoare.

Colosseumul, alături de Forul Roman şi de Arcul lui Constantin, formează o zonă turistică destul de compactă, ceea ce este ideal pentru cei care vor să petreacă o vacanţă romană completă în capitala Italiei.

Panteonul din Roma


Panteonul este un impresionant monument ridicat pe post de templu al zeităților grecești și cea mai completă structură antică din oraș, fiind totodată, și unul dintre cele mai vizitate locuri ale capitalei - Rezervă cazare în zonă



Panteonul este cea mai veche clădire din lume care este încă în uz astăzi și a devenit o destinație nu numai pentru turiști și realizatori de film, ci și pentru arhitecți, designeri și artiști din întreaga lume.


Clădirile celebre modelate după Panteonul din Roma includ Capitolul SUA, Memorialul Jefferson și Galeria Națională din Washington, DC.

Piața Veneția și monumentul Il Vittoriano


Piața Veneția se află în vecinătatea Dealului Capitol și a Forumului Roman și este un loc care abundă de monumente celebre, însă monumentul lui Victor Emanuel al II-lea este de departe cel mai remarcabil.

Il Vittoriano, numit și Altarul Patriei este un complex monumental național cu o mare valoare simbolică și reprezentativă. Acesta impresionează prin dimensiuni, având o lățime de 135 de metri și 70 m înălțime și este alcătuit din zeci de coloane corintice maiestuoase și scări sculptate în marmura albă - Rezervă cazare în zonă



În interiorul monumentului se găsesc săli mari, folosite pentru expoziții. Tot aici se află și Museo centrale del Risorgimento, un muzeu dedicate istoriei unificării Italiei. 

Atracția principală de la Il Vittoriano este ascensorul cu pereți din sticla de sus, de unde pot fi admirate priveliști panoramice superbe ale orașului.


Fontana di Trevi Roma


Fontana di Trevi este cea mai cunoscută și probabil cea mai frumoasă fântână arteziană din Roma. 

Fântâna – o capodoperă a barocului italian – e dominată de figura zeului Neptun iar în stânga și dreapta lui Neptun stau statuile Abundenței, respectiv Sănătății - Rezervă cazare în zonă



Fântâna este construită în cea mai mare parte din piatră de travertin și are o înălțime de aproximativ 26 de metri și lățime de 20 de metri. Apa de pe fundul fântânii reprezintă marea.

Legenda spune că cel ce aruncă o monedă în apă se va întoarce la Roma. Această monedă trebuie aruncată peste umăr, cu spatele la fântână.




Treptele Spaniole și biserica Trinità dei Monti


Piazza di Spagna este unul dintre cele mai populare obiective din Roma și locul unde se află celebrele trepte spaniole și o biserică franceză (Trinita dei Monti).

Treptele Spaniole au fost proiectate între 1723 şi 1725 și sunt caracteristice stilului baroc. Aici există 137 de trepte care atrag atât turiști cât și localnici. Atmosfera de la faimoasele Trepte Spaniole are un iz romantic, iar tinerii folosesc această zonă ca loc de intalnire. La baza treptelor se află mica și excentrica Fontana della Barcaccia - Rezervă cazare în zonă



Biserica Trinità dei Monti este un lăcaș de cult catolic situat pe vârful faimoaselor trepte spaniole .Este una dintre cele 5 biserici catolice francofone din Roma. 

Localizarea sa în apropierea Treptelor Spaniole fac din această biserică un obiectiv turistic important din Roma, iar de aici turiștii se pot bucura de o frumoasă priveliște a orașului.


Cartierul Trastevere din Roma


Cartierul Trastevere este un cartier pitoresc cu un farmec aparte. Aici totul emană o atmosferă tipic italienească cu străzile înguste și pietruite, clădirile pline de flori și plante agățătoare, terasele vesele și muzica ce se aude dinăuntrul lor - Rezervă cazare în zonă



O plimbare prin Trastevere ar trebui să includă principalele atracții ale zonei: bazilica San Crisogono sau Biserica Santa Maria. Muzeul Romei sau Grădina Botanică.


Astazi, Trastevere are si un suflu tânăr, în zonă existând si câteva universități.

Muzeele Vaticanului și Capela Sixtină


Vatican, cea mai mică țară din lume îți poate oferi una dintre cele mai interesante vizite în timpul vacanței la Roma.

Muzeele Vaticanului reprezintă unul dintre cele mai complexe obiective de vizitat. Sunt printre cele mai mari muzee din lume, unde se pot găsi 30 de colecții separate, găzduite în 1400 de încăperi - Rezervă cazare în zonă



Muzeele Vaticane includ: Muzeul Gregorian Egiptean, Muzeul Gregorian Etrusc, Muzeele de Antichități clasice, Muzeul Pio-Clementino, Galeria de Artă, Galeria de Tapiserii, Muzeul Misionar-Etnologic, Muzeul Sacru (Biblioteca), Muzeul Profan, Muzeul Istoric al Vaticanului.

Turul muzeelor Vaticanului include și faimoasa Capela Sixtină, unde vizitatorii se pot bucura de celebrul tavan pictat de Michelangelo. Aceasta este capela palatului papal din Vatican și este una din cele mai faimoase comori artistice ale Europei.

Piața Sf. Petru și Bazilica Sf Petru


Piața Sf. Petru este imensa piață a Vaticanului ce găzduiește celebra Bazilica Sf. Petru.

Piața are formă eliptică și este înconjurată de colonada cu cle 284 de coloane și 140 de statui de sfinți. În centrul pieței se află un obelisc egiptean, având o înălțime de aproximativ 40 m - Rezervă cazare în zonă



Bazilica Sfantul Petru este cea mai renumită lucrare a arhitecturii renascentiste  și una dintre cele mai mari biserici din lume și sediul Papei. Are o lungime de 218 metri, 130 metri înălțime și o suprafață totală de aproximativ 23.000 mp. Interiorul este impresionant, având 778 coloane, 44 de altare, 135 de mozaicuri și 395 de statui.

Piața Sf. Petru e considerată de mulți o atracție în sine, un loc în care să meditezi, fie ca pelerin, fie ca iubitor de artă.

Piața Navona din Roma


Piața Navona este una dintre cele mai vizitate şi mai fotografiate pieţe publice din Roma, situată în centrul istoric al orașului, la vest de Pantheon.


Are o mulțime de atracții, de la fântâni (Fontana del Moro, Fontana del Nettuno, Fontana dei Quattro Fiumi), palate (Palazzo Pamphili, Palazzo Braschi (găzduieşte Museo di Roma), Palazzo de Cupis, Palazzo Torres Massimo Lancellotti) sau biserici (Biserica Fecioarei a Sfintei Inimi, Biserica Sant’Agnese in Agone) - Rezervă cazare în zonă



Este una dintre cele mai pline de viață piețe din Roma, aici fiind locul cu multe cafenele, restaurante și cluburi de noapte.

Una dintre străzile care traversează Piața Navona, Via dei Coronari, este ideală pentru turiştii care vor să cumpere antichităţi rare şi extravagante, aici putând fi vizitate numeroase de magazine de profil.




Castelul Sant’Angelo


Castelul Sant’Angelo se află în Parco Adriano din Roma și este un monument de inspirație etruscă, în construcția căruia au fost îmbinate armonios materialele precum cărămida, marmura și mozaicul.

Inițial, clădirea a servit drept mausoleu, devenind apoi parte din zidul orașului, iar mai târziu a fost transformată într-o fortăreață. A fost folosit și drept reședință papală si mai târziu a servit drept închisoare militară - Rezervă cazare în zonă



Astăzi este un muzeu național care atrage un număr impresionant de turiști din toată lumea. Fiecare încăpere a castelului este impresionantă și încărcată cu evenimente istorice. Curtea de onoare, sălile lui Clement, sala de justiție, sala lui Apollo sau Închisoarea sunt doar câteva dintre ele.

De pe terasa de sub statuia Arhanghelului se poate admira o vedere panoramică superbă asupra orașului.

Vila Borghese Roma


Villa Borghese este cel mai mare parc public din Roma și un loc unde pot fi găsite mai multe elemente de atracție turistică, cum ar fi un lac, temple, fântâni, statui și muzee.

Se întinde pe o suprafaţă de circa 80 de hectare şi oferă diversitate, de la cultură la oportunităţi de divertisment sau relaxare - Rezervă cazare în zonă



Galeria Borghese este una dintre cele mai importante elemente care atrag vizitatorii în parc și este o galerie care se remarcă prin colecția de sculpturi și tablouri.

Tot aici mai puteți vedea și Teatrul Glob (o fidelă reproducere a ctitoriei lui Shakespeare însuşi), aşa-numita Casa del Cinema şi bogatul Bioparco di Roma.


Podul Sant’Angelo Roma


Podul Sant'Angelo, este unul dintre podurile antice ale Romei, finalizat în anul 134 d.Hr. de către împăratul roman Hadrian, pentru a conecta Campusul Martius cu mausoleul său (redenumit ulterior Castelul Sant'Angelo ). 

Podul care se întinde peste Tibru, se compune din șapte arcade de piatră și cinci deschideri principale de aproximativ 18 m - Rezervă cazare în zonă



Cinecitta 


Roma ascunde un obiectiv turistic dosebit pentru cei pasionați de cinematografie. Cinecitta este unul din cele mai mari studiouri de film din lume și locul unde s-au filmat numeroase filme americane de mare anvergură.


În Cinecitta, au prins viață filme Roman Holiday (1953), Elena din Troia (1956), La Dolce Vita (1960), Cleopatra (1963), Casanova (1976) sau faimoasele Gangs of New York (2002) și binecunoscutul Passion of the Christ (2004).



Via del Corso


Aceasta este artera principală a Romei, care taie orașul din Piazza Venezia, în sud, până la Piazza del Popolo, în partea de nord.

Este remarcabilă deoarece este absolut dreaptă, într-o zonă plină de alei înguste, șerpuitoare și piețe mici - Rezervă cazare în zonă



Via del Corso este un loc popular pentru plimbarea de seară și este încadrată de două biserici în stil baroc. Este, de asemenea, o stradă comercială importantă.

Gura Adevărului (Bocca della Verita)


Bocca della Verita este un disc de marmură ajuns celebru în toată lumea și cunoscut pentru legenda medievală conform căreia, Bocca della Verita funcționează asemenea unui detector de minciuni.

Discul masiv din marmură se găsește pe zidul de la intrarea în biserica Santa Maria de Cosmedin, din piața Bocca della Verita și cântărește aproximativ 1300 de kg.



Acesta  atrage o multime de turiști care își fac poze cu mâna în celebra Bocca della Verita.

Audrey Hepburn și Gregory Peck au filmat câteva cadre aici, pentru filmul Vacanță la Roma, apărut în anul 1953.


Caută cazare în Roma




SOURCE AND TAGS