Top 15 obiective turistice Tenerife - insula cu cel mai bun climat tot timpul anului

  • 19 mai 2022

obiective turistice tenerife

Ce poți vizita în Tenerife


Cauți locuri de vizitat în Tenerife? Descoperă ce poți face în Tenerife și ce obiective turistice poți vizita dacă ajungi pe insulă.

Tenerife este o insulă care se remarcă prin diversitate, oferind turiștilor experiențe diferite și autentice.

Peisajul natural al insulei, plajele și clima perfectă fac din Tenerife o destinație extraordinară de vacanță


Fie că sunteți pasionați de drumeții sau vă place să explorați orășele vechi, sau pur și simplu doriți să leneviți pe plajă, în Tenerife puteți avea parte de toate aceste lucruri.

Veți găsi de la gradini tropicale, arhitectură și orase istorice, parcuri tematice sau plaje de nisip superbe, toate acestea vă vor purta într-o atmosferă unică, de neuitat.

Și, pentru că este o destinație îndrăgită și cu o popularitate în creștere, am creat aceste articol în care vă prezentăm top 15 obiective turistice din Tenerife pe care trebuie să le vizitați



15 locuri de vizitat in Tenerife



Parcul Național Teide și Vulcanul Teide


Parcul este cel mai vizitat Parc Național din Spania și Europa. O plimbare prin parcul național poate fi o atracție în sine, căci priveliștea este dominată, în mare parte, de vulcan. Vegetatia este dispusă pe etaje de altitudine, iar solul este roșiatic, acoperit cu pământ de culoarea zgurii - Rezervă cazare în zonă



Teide este un vulcan activ situat pe insula Tenerife a arhipelagului Insulele Canare. Este cel mai înalt vârf din Spania (3.718 m) și din toate insulele din Oceanul Atlantic și al treilea vulcan de pe Pământ ca înălțime și masă.

Se pot face drumeții sau să se poate opta pentru telecabină, astfel veți putea admira priveliști panoramice superbe asupra Tenerife, Gran Canaria, La Palma și întinderea nesfârșită a Atlanticului.

Tot aici poate fi vizitat Observatorul Teide, cel mai mare observator solar de pe Pământ.

Stațiunea Costa Adeje și Playa del Duque


Costa Adeje este o stațiune de prestigiu în sudul insulei Tenerife care încânta turiștii cu marea azurie și peisaje frumoase.

Se întinde de-a lungul părții de sud a insulei pe mai mult de șase kilometri și este o destinație perfectă pentru o vacanță de familie într-o atmosferă relaxată - Rezervă cazare în zonă



Toate plajele stațiunii sunt acoperite cu nisip fin și gri, iar cea mai renumită plajă de aici este Plaja Duque (Playa del Duque).


Playa del Duque este o plajă premium de pe Costa Adeje, cu nisip moale auriu și ape calde cristaline. Plaja este ideală pentru relaxare, oferind turiștilor un mediu calm și elegant.

Cea mai mare parte a vieții de noapte se desfășoară în partea de vest a stațiunii, mai aproape de granița cu stațiunea Las Americas - Rezervă cazare în zonă



Orașul Garachico


Garachico, un oraș frumos cu multe clădiri vechi și bazine naturale, este situat pe coasta de nord a insulei Tenerife, la aproximativ 50 kilometri de capitală Santa Cruz de Tenerife, la poalele unei stânci enorme.



Piscinele naturale din Garachico sunt una dintre cele mai sigure piscine naturale din Tenerife pentru înot și chiar pentru sărituri de pe stânci, deoarece apa este destul de calmă și există o bună vedere de ansamblu asupra zonei. Acestea reprezintă una dintre atracțiile obligatorii din Tenerife. 

Pe vremuri, Garachico era cel mai mare port din Tenerife, iar astăzi este declarat Bun de interes cultural datorită bogăției sale - Rezervă cazare în zonă

Puerto de la Cruz și Loro Parque


Situat în valea Orotava, Puerto de la Cruz este un loc frumos din nordul insulei Tenerife și un oraș încântător cu străduțe pitorești, plaje frumoase și natură verde.

Inițial, orașul a fost un mic sat de pescari și apoi port. Un loc minunat de vizitat în Puerto de la Cruz este orașul vechi, unde se află Plaza del Charco - Rezervă cazare în zonă



Costa Martianez, este, fără îndoială, cea mai faimoasă lagună din Tenerife și mândria orașului, iar Playa Jardin este o plajă faimoasă, cu nisip negru înconjurată de grădini tropicale care îi sporesc atractivitatea. În zilele senine, vârful vulcanului este ușor vizibil. Alte plaje renumite de aici sunt Playa de el Bollullo și Playa Los Patos.

Loro Parque, situat la marginea orașului Puerto de la Cruz este un parc tematic animalier gigantic. Aici se poate vizita Muzeul Arheologic de la Puerto de la Cruz, cu importante piese preistorice de pe insulă, cel mai mare tunel subacvatic și o grădină subacvatică fascincantă. 



De asemenea, te poți plimba în zona amenajată ca gradină zoologică, prin serele cu papagali, pe la planeta pinguinilor sau poți urmări spectacolele cu animale. 

Puerto de la Cruz este un loc grozav pentru a vedea cealaltă parte a muntelui Teide şi zona înconjurătoare.



Siam Park


”Regatul Apelor”, așa cum mai este cunoscut cel mai mare parc acvatic din Europa, Siam Park se află în apropierea localității Las Americas și este  cea mai mare construcție în stil thailandez din afara Thailandei.

Parcul se întinde pe o suprafață de 18,5 hectare și este un loc în care sunt protejate resursele de apă existente pe insulă, fiind utilizate la toate toboganele sale apă de mare desalinizată - Rezervă cazare în zonă



Siam Park oferă vizitatorilor 18 puncte de atracție pentru toate gusturile, cum ar fi Mai Thai River (cel mai lung lazy river din lume) sau Wave Palace, piscina cu cele mai mari valuri artificiale din lume sau Tower of Power, un tobogan aproape vertical de 28 de metri.


San Cristobal de la Laguna


Unul dintre cele mai frumoase și pastelate orașe spaniole este San Cristobal de la Laguna. Este al treilea oraş ca mărime din insulele Canare şi al doilea de pe insula Tenerife.

Oraşul adăposteşte prima universitate fondată în insulele Canare, fapt pentru care a fost considerat întotdeauna drept centru intelectual şi capitală culturală a arhipelagului Canarelor - Rezervă cazare în zonă



Pe lângă plăcutele plimbări pe străzile care amintesc de vremurile populației guanșe, aici poți vizita și Universitatea sau impozanta catedrală La Laguna.

Parcul Rural Anaga


Parcul Rural Anaga, situat la 20 de kilometri de capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife, este o Rezervaţie a Biosferei UNESCO care domină extremitatea nordică a insulei. Se întinde pe o lungime de 20 km, iar altitudinea variază de la 600m până la 1024m în Cruz del Taborno.



Regiunea Anaga găzduiește unele dintre cele mai frumoase trasee montane din Europa. Toate traseele încep de pe creastă şi trec prin pădurea luxuriantă cu lauri, licheni, ferigi şi liane şi coboară până la una dintre plajele de pe coasta de nord.
Probabil cel mai faimos loc din regiunea Anaga este fabuloasa pădure Mercedes.

Parcul include și atracţii turistice geologice, cum ar fi Roque de Taborno, Roques de Anaga şi Roque de las Animas.

Charco El Diablo


Charco del Diablo, cunoscut și sub numele de Charco el Diablo, este unul dintre cele mai frumoase locuri din Tenerife, o destinație în care natura a creat o capodoperă.

Când vorbim despre Charco del Diablo Tenerife, trebuie să menționăm că aceste bazine naturale s-au format în interiorul rocilor de lavă. Prin urmare, rocile de aici sunt toate negre și au forme unice, iar priveliștea este cu siguranță una de reținut. Acest loc merită să fie vizitat pentru frumusețea lui. Rezervă cazare în zonă



În apropiere de Charco el Diablo se află alte câteva atracții ale insulei, cum ar fi: Playa de la Arena, una dintre cele mai frumoase plaje din Tenerife, Mirador Archipenque și Playa de los Gigantes.

Plaja Las Teresitas


Este una dintre cele mai populare plaje ale insulei, așezată în partea de nord, la aproximativ 5 kilometri de Santa Cruz de Tenerife. 

Este o plajă care se întinde pe 1 kilometru și jumatate, cu nisip auriu, apă de un albastru deschis și mulți palmieri.

Intrarea în apă este foarte foarte lină, iar aspectul exotic al plajei este dat de faptul că dincolo de palmieri nu se află nimic altceva decât muntele - Rezervă cazare în zonă



Locul este protejat de curenții dimprejur, așă că este perfect și pentru familii cu copii.

Este un loc unde veți avea parte de o vacanță de neuitat, cu peisaje mirifce, relaxare și diferite jocuri pe plajă.

Santa Cruz de Tenerife


Capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife este un oraș mai puțin turistic, însă este un loc plăcut cu bulevardele largi, înconjurate de vegetație și de flori.

Portul său natural este unul dintre cele mai aglomerate din Spania și este, de asemenea, un port important pentru navele de croazieră care vizitează Tenerife din întreaga lume. 

Santa Cruz de Tenerife este și un foarte bun punct de plecare spre munții Anaga și este, de asemenea, un loc potrivit pentru shopping și pentru plimbări relaxante. Majoritatea turiștilor ce vizitează Santa Cruz De Tenerife preferă să-și petreacă câteva ore prin magazinele din jurul Calle Castillo, principala zonă pietonală din partea cea mai veche a orașului - Rezervă cazare în zonă



Includeți în program și o vizită a Pieței Maicii Domnului din Africa (Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa), unde se pot degusta preparate tradiționale și cumpăra fructe și legume proaspete. 

Santa Cruz de Tenerife este locul unde se organizează al doilea cel mai mare carnaval din lume, după cel din Rio de Janeiro.





Satul Masca


Construit în mijlocul Munților Teno, într-un peisaj similar celui din Munții Anaga, satul Masca este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Tenerife. 

Considerat „satul pierdut” din Insulele Canare, satul Masca a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani datorită poziției sale geografice impresionată, localitatea fiind înconjurată de vârfuri înalțe și de păduri.



Satul este construit în trepte, iar în piața centrală se află o bisericuță, o mică piațetă, un arbore secular și niste restaurante care servesc preparate din tradiționale.

Satul se termină într-o stâncă și este uimitor că peste tot se pot vedea plamieri și cactuși. Este locul ideal pentru a savura liniștea și atmosfera rurală extrem de pitorească.

Punta de Teno


Punta de Teno este vârful cel mai vestic al insulei Tenerife situat în zona protejată din Teno Country Park, una dintre cele mai importante zone naturale ale insulei.


La Punta de Teno există un far și numeroase puncte de vedere spectaculoase. Farul oferă vederi ale coastei de nord a Tenerife și stâncilor din Los Gigantes din vestul insulei.



Aici este locul unde se poate simți originalitatea Tenerife. Peisajul este caracterizat de lava rece, într-o nuanta maro rosu închis, iar cu o vizibilitate bună se pot vedea insulele învecinate La Palma și La Gomera.

Jungle Park


Este un parc zoologic și botanic situat în Arona și are aproximativ 75.000 m² de junglă. Jungle Park găzduiește o mare varietate de animale și se mândrește, de asemenea, cu spectacole zilnice cu păsări exotice și păsări de pradă. 

Şi unele dintre cele mai impunătoare specii de feline sunt adăpostite la Jungle Park: lei, tigri, jaguari, pume şi leoparzi. De asemenea, aici veți găsi și hipopotami, reptile, urşi panda și pinguini.



Turiștii pot avea parte de diverse plimbări prin tuneluri, poduri suspendate, cascade, lagune și peșteri sau de aşa-numitului Jungle Raid - un circuit conceput pentru a purta vizitatorii într-o aventură autentică: traversarea junglei folosind tot felul de mijloace: frânghii, tuneluri sau poduri. 

Los Gigantes


Situat pe coasta de sud-vest a Tenerife, în municipiul Santiago del Teide, Los Gigantes se găsește chiar la sud de celebrul „Acantilados de Los Gigantes” (Faleza Uriașilor) și este un loc unic unde cea mai mare atracție sunt aceste mformațiuni stâncoase impresionante. Satul Mai este recunoscut și pentru clima plăcută pe tot parcursul anului.



Este un sat mic și liniștit, iar stâncile sunt vizibile în toată splendoarea din punctul de vedere Archipenque Mirador, chiar deasupra satului.

Cueva del Viento (Peștera Vântului)


Peştera Vântului este un tunel vulcanic format în urmă cu 27.000 de ani, în lava bazaltică provocată de erupţia vulcanului Pico Viejo, situat lângă Teide.


De-a lungul celor aproape18 km de pasaje subterane, tunelul vulcanic are o reţea de galerii situate pe trei niveluri suprapuse, un fenomen care nu mai este întâlnit nicăieri altundeva în lume.





Caută cazare în Tenerife





SOURCE AND TAGS