Top 15 locuri de vizitat în Milano - frumoasa metropolă din Italia

  • 4 martie 2022

locuri de viztat milano

sursa foto: unsplash.com
Ce poți vizita în Milano


Orașul Milano este o frumoasă metropolă și unul dintre orașele europene cel mai des vizitate.

Este o destinație cu o mulțime de obiective turistice, Milano fiind un oraș care are de toate: artă, operă, sport, mâncare și locuri grozave pentru cumpărăruri. 


Este în același timp și un important centru financiar și al doilea cel mai populat oraș din Italia.

Dacă Milano se găsește pe lista destinațiilor pe care ai de gând să le vizitezi, atunci acest articol te va ajuta să planifici o vacanță în care să bifezi 15 cele mai renumite și importante obiective turistice din Milano

Top 15 locuri de vizitat în Milano



Catedrala din Milano

Este una dintre catedralele occidentale a căror construcție s-a întins pe durata a câtorva secole. 

Ea domină astăzi piața centrală din Milano și este o construcție maiestuoasă, impresionantă nu decât prin detaliile superbe ci și prin mărimea clădirii. Rezervă cazare în zonă



 
Domul este a patra cea mai mare catedrală din lume și cea mai mare din Italia, fiind o încântare pentru orice turist.

O senzație incredibilă și o experiență inedită este să vezi orașul de pe acoperișul catedralei, iar în zilele senine se pot vedea la orizont și munții.


Mănăstirea Santa Maria delle Grazie


Este o biserică și o mănăstire dominicană care găzduiește pictura murală ”Cina cea de taină” realizată de Leonardo da Vinci. Rezervă cazare în zonă



Majoritatea turiștilor vin aici pentru capodopera lui Leonardo da Vinci, însă biserica în sine este o comoară, un model de gotic italian, care prezintă o mulțime de inovații arhitectonice și un dom impresionant. 

Există un secret în curtea bisericii și anume, aici se găsește un pasaj subteran ascuns care leagă Santa Maria delle Grazie de castelul ducelui de Sforza.


Castelul Sforzesco


Unul dintre obiectivele turistice care merită vizitate este Castelul Sforzesco, fostă reședință a Ducilor de Milano și un monument simbolic al orașului. 




Castelul este situat în centrul istoric, în Piața Castelului (Piazza Castello) și simbolizează intrarea principală în Parcul Sempione. Este una dintre cele mai mari cetăți din Europa care include muzee și Colecții de Artă Antică.

Cel mai important muzeu al castelului este Pinacoteca del Castello Sforzesco, care găzduiește o colecție foarte bogată de picturi. 


Galleria Vittorio Emanuele II


Galleria, supranumită și camera vieții din Milano, este cel mai vechi spațiu pentru cumpărături din Italia. Este realizată într-un stil eclectic și face legătura între două dintre cele mai renumite repere turistice din Milano: Catedrala și Teatro alla Scala. 



Pasajul este format din două brațe încrucișate, care sunt traversate de un acoperiș de sticlă în formă de butoi, care atinge o înălțime de 47 m.


Această zonă atrage turiști și italieni deopotrivă, fiind locul ideal pentru cumpărături, pentru a lua masa sau doar pentru o plimbare printre magazinele de lux. 


Teatrul La  Scala


Teatro alla Scala este unul dintre cele mai importante teatre de operă din lume. Acesta este situat în apropiere de Piața Catedralei și se bucură de o popularitate imensă în rândul cunoscătorilor de operă.



Teatrul păstrează o bogată colecție de picturi legate de lumea operei și teatrului și găzduiește de asemenea  Academia pentru studiul artelor dramatice, al cărei scop este de a pregăti noi generații de muzicieni și personal tehnic, respectiv de balerini.


Biserica Sant'Ambrogio


Această biserică este una dintre cele mai vechi biserici din Milano și un loc fundamental în istoria orașului. Rezervă cazare în zonă



Este considerată a fi cea de-a doua cea mai importantă biserică din Milano după cantedrală, fiind o capodoperă a arhitecturii romane. Biserica iese în evidență prin cele două rânduri de arcade și cu cele două turnuri care stau pe fiecare parte a fațadei.

În interiorul bisericii se află un sarcofag al celebrului comandant Stilicho și se păstrează moaștele Sfântului Ambrozie. În apropiere de ele se află capela San Vittore, a cărei cupolă este decorată cu mozaicuri aurite, iar altarul este aproape în întregime din aur. 


Muzeul Naţional de Știință și Tehnologie Leonardo da Vinci


Acest muzeu are sediul în mănăstirea veche de San Vittore al Corpo, nu departe de biserica Santa Maria delle Grazie şi este cel mai mare muzeu tehnico-ştiinţific din Italia.



Acesta găzduieşte o colecţie vastă compusă din peste zece mii de capodopere artistice din istoria științei și a tehnicii.

Turiștii din întreaga lume vin să admire opere ce aparțin lui Leonardo da Vinci. Rezervă cazare în zonă


Parcul Sempione


Parcul Sempione este un parc în stil romantic, englezesc şi este al doilea parc construit în Milano. Este situat în centrul istoric al oraşului şi are o suprafaţă totală de 386.000 mp.



Aici se pot vedea o serie de clădiri şi construcţii interesante: Arena Napolonică, Acvariul, Turnul Parcului sau Turnul Littoria, Triennale di Milano, o bibliotecă, un izvor cu apă sulfuroasă şi un lac.

Din parc, se poate vedea atât castelul Sforzesco,dar și Arcul de Triumf din Milano, cunoscut ca Arco Della Pace. Rezervă cazare în zonă


Porta Nuova 


Situat în apropiere de gara din Milano, Porta Nuova este o zonă cu clădiri inovatoare (cum ar fi Bosco Verticale acoperit de copaci) fiind și sediul tehnologic și bancar corporativ al oraşului Milano.



Este un cartier care simbolizează renașterea orașului și o zonă cu o atmosferă tânără, fiind locul ideal pentru a descoperi noul suflet al orașului.

Merită să daţi o tura prin Porta Nuova, unde veți găsi de la graffiti la muzică jazz sau teatru. Rezervă cazare în zonă


Lacul Como


Lacul Como este unul dintre cele mai cunoscute lacuri ale Italiei, împânzit de vile și palate cochete cu vedere spectaculoasă spre munte și  locul unde multe vedete au case pe malul său.

Lacul Como are o lungime de 50 de kilometri, iar atracțiile majore din jurul acestuia sunt: oraşul Como, staţiunea Bellagio, satul Brunate sau Varenna. Rezervă cazare în zonă



Como este o importantă staţiune turistică de pe ţărmul Lacului Como, cu câteva obiective turistice precum Catedrala din Como sau Duomo.


Staţiunea Bellagio este aşezată perfect, chiar în punctul în care cele două braţe ale lacului se întâlnesc. Este o zonă frumoasă, cu straduţe înguste, unde la tot pasul găseşti restaurante cochete.

Brunate este un mic sat idilic de unde se poate vedea cea mai frumoasă privelişte asupra oraşului Como şi a peisajului alpin, iar Varenna este un sat pitoresc şi cel mai bine conservat centru medieval din întreaga zonă a lacului.


Stadionul Giuseppe Meazza – San Siro


Un tur al stadionului Giuseppe Meazza nu trebuie ratat dacă sunteți un iubitor al sportului. Stadionul este unul dintre cele mai renumite din lume și cel mai mare din Italia, cu o capacitate de peste 80.000 locuri.



Pe acest stadion se desfășoară partidele celor două faimoase echipe italiene – AC Milan și Inter Milan.

În timpul vizitei poți vedea muzeul dedicat celor două cluburi, vestiarele, dar și tunelul jucătorilor, iar la final vei avea posibilitatea de a cumpăra suveniruri de la magazinul oficial al stadionului.


Pinacoteca di Brera


Unul dintre cele mai renumite muzee din Italia, și din Milano, în special, este considerat Pinacoteca di Brera, o galerie cu o colecție de artă extraordinară.



Acest loc este impresionant prin calitatea lucrărilor sale, iar printre artiștii care au expuse aici lucrări se numără Andrea Mantegna, Piera della Francesca, Caravaggio și Giovanni Bellini.

Pinacoteca a fost înființată ca și colectie de studiu cu mulaje de ghips și desene pentru studenții de la academie. Astăzi, cele 38 de camere sunt aranjate într-un circuit ce incepe și se termina cu picturi ale artiștilor italieni din secolul 20.

Tot aici publicul poate vedea prin pereții de sticlă operă de artă restaurate.


Piața  Mercanti


Piața Mercanti este o zonă foarte pitorească, medievală, aflată în apropiere de Piața Domului. Pe vremuri, acest loc era centrul comercial și guvernamental al orașului.



Cele mai importante clădiri din piață sunt: Pallazzo della Ragione, Loggia degli Ossi, Casa dei Panigarola  Pallazzo delle Scuole Palatine.

Pe lângă aceste clădiri, mai multe statui și monumente împodobesc Piața Mercanti. Rezervă cazare în zonă


Cartierul Navigli


Navigli este unul dintre cele mai populare cartiere din Milano, fiind o zonă cu o rețea de canale. 



Este un loc cu un stil boem, unde turiștii pot găsi magazine mici,  restaurante cu mâncăruri autentice milaneze și numeroase galerii de artă și mici galerii ascunse pe străzi laterale. 

De asemenea, carteirul Navigli este unul dintre cele mai importante locuri de vizitat la Milano pe timp de noapte, datorită vieții active și a cluburilor. Rezervă cazare în zonă


Quadrilatero d’oro



Dacă ai venit la Milano pentru cumpărături, atunci cartierul Quadrilatero d’Oro este locul ideal. Această zonă este inima orașului, un loc în care fiecare centimetru este ocupat de magazine de lux.

"Quadrilateralul de Aur" cuprinde și multe blocuri, cele mai multe fiind ornamentate cu arhitectura neoclasică.



Caută cazare în Milan






SOURCE AND TAGS