Odessa, destinația de vacanță cu o arhitectură fabuloasă și un farmec aparte

  • 14 mai 2020


Odessa, este un oraş cu o încărcătură istorică fabuloasă. Aici vei intalni un mix intre cultura ucraineană, rusă și evreiască, datorită comunităţii importante de evrei care a locuit aici în secolul trecut. 

Printre primele lucruri care îți va atrage atenția este arhitectura, cu adevărat fabuloasă. Strazi cu piatră cubică, clădiri grandioase, vechi dar foarte bine păstrate, balcoane frumos decorate și o mulțime de scări și balustrade împodobite cu fier forjat plus multe statui și centre culturale. O adevărată lecție de istorie la tot pasul.

Pentru cazare in Odessa, iti recomandam cele mai bune hoteluri unde te poti caza - vezi aici hoteluri in Odessa

Când ajungi la Odessa, nu trebuie să ratezi o plimbare pe celebra stradă Deribasovskaia, emblematică pentru un oraş al contrastelor. 

Este una dintre străzile foarte cunoscute din Odesa, mai exact e o stradă pietonală ce adună mii de turişti. Este numită astfel în memoria primarului José de Ribas, care a contribuit la amenajarea orașului.





Un alt obiectiv pe care nu trebuie sa-l ratezi, este si Teatrul de Operă şi Balet, clădirea în stil neo-baroc, a fost deschis în 1887. 

Alături de treptele Potemkin reprezintă cele mai emblematice construcţii din Odessa.





Plimbarea prin Odessa nu trebuie să se încheie înainte de coborârea celebrelor trepte ale lui Potemkin, străjuite de statuia Ducelui de Richelieu, considerat a fi unul dintre fondatorii oraşului. 

Şi pentru ca totul să aibă o construcţie circulară, cu fiecare treaptă pe care o coborâţi sunteţi, din nou, din ce în ce mai aproape de mare. 

Asta pentru că treptele se află exact în faţa Mării Negre, lângă portul Odessa şi, cel mai adesea, turiştii îşi încheie turul oraşului în faţa valurilor.




Dacă te-am convins ca Odessa, este o destinatie de vacanta de luat in calcul, verifica aici hotelurile pe care le recomandam in Odessa





SOURCE AND TAGS