Top 5 motive care fac Parisul cel mai romantic oraș din lume

  • 22 mai 2020

Locuri Romantice Paris

Locuri romantice Paris


”Midnight in Paris”, ”An American in Paris”, ”Last Tango in Paris”, ”Amélie” sunt doar câteva dintre cele mai faimoase filme romance care au legătură cu Parisul – fie au fost filmate acolo, fie prezintă referințe din orașul de pe Sena, fie își centrează povestea de iubire în jurul acestui magnific oraș al îndrăgostiților.

Dacă le-ai văzut suntem siguri că ai un dor nebun de a merge de mână cu persoana iubită și de a vedea împreună cel puțin câteva dintre locurile pe care le regăsești în filme. 




Top 5 locuri romantice din Paris


1. Turnul Eiffel – martor tacit al săruturilor de neuitat

Ce poate fi mai frumos decât un sărut sub turnul care a marcat atâtea generații?

Îți spunem noi. Un sărut la înălțime, la unul din restaurantele din turn, lângă două pahare de șampanie fină.

Turnul Eiffel este un obiectiv ce nu trebuie ratat de nicio pereche de îndrăgostiți. Sfatul nostru? Nu uita să vizitați împreună turnul și seara când e îmbrăcat într-o feerie de luminițe. Rezervă cazare în zonă




2. Grădinile Luxembourgului – natura care vă aduce mai aproape 

Dacă sunteți un cuplu pasionat de natură, de ieșirile în aer liber și de locurile naturale care îți iau pur și simplu respirația, atunci Grădinile din jurul Palatului Luxembourg sunt exact ce aveți nevoie pentru o plimbare romantică în doi.

Covorașe de flori, care de care mai parfumate și mai încântătoare, alei pe care să le străbateți de mână, fântâni care datează încă din timpul Renașterii la care să vă puteți mărturisi iubirea (Fântâna de Medici – 1624) – toate acestea vă așteaptă în grădinile palatului și în toate parcurile Parisului. Rezervă cazare în zonă




3. Montmartre – oaza îndrăgostiților din marele oraș 

Denumit de ghidurile franțuzești ”satul din interiorul metropolei”, Montmartre este un cartier din Paris, gazdă multor artiști care au definit romantismul în perioada lor ca Salvador Dali sau Claude Monet.

Totodată și locația Moulin Rouge, celebrul club franțuzesc, Montmartre uimește prin străduțele înguste și geamurile cu flori la pervaz așa cum găsești numai în filmele cu povești veșnice de iubire.

Și pentru că tot am menționat ”Amélie”, una dintre cafenelele prezentate în film (Les Deux Moulins) poate fi regăsită în această zonă alături de zeci de alte cafenele cochete, perfecte pentru o ieșire în doi. Rezervă cazare în zonă




4. Sena – râul care curge cu iubire

Sena nu este un loc romantic din Paris, ci decorul care face romantismul să se simtă la el acasă.

O plimbare pe Sena pe sub podurile unde mii și mii de cupluri de îndrăgostiți și-au mărturisit iubirea este una dintre cele mai bune experiențe pe care le puteți trăi împreună în Paris.

Nu uitați și de celelalte locuri frumoase pe care le puteți admira în jurul Senei, cum ar fi Catedrala Notre Dame sau Luvrul. Rezervă cazare în zonă



5. Muzeul Rodin – sărutul ca operă de artă 

Dacă faci parte din cei care au avut ocazia să admire și chiar doar într-o poză ”Sărutul” sculptat de Auguste Rodin, atunci vei înțelege din prima de ce am inclus acest muzeu în topul celor cinci lucruri care definesc Parisul romantic.

Dacă nu, imaginează-ți o sculptură care are forța de a povesti mai  bine decât sute de cărți ce înseamnă o iubire împărtășită.

Un loc intim, total diferit de toate celelalte muzee aglomerate, Muzeul Rodin este casa unora dintre cele mai expresive opere de artă dedicate iubirii și îndrăgostiților. Un loc care se vede și se trăiește cu inima, în doi. Rezervă cazare în zonă


Acesta este topul locurilor pe care vi le recomandăm din suflet pentru un weekend romantic la Paris. Suntem siguri că odată ajunși acolo, veți descoperi și singuri alte și alte locuri romantice care să vă fascineze și să vă bucure inimile în egală măsură.

SOURCE AND TAGS