Am găsit 10 plaje superbe în Delta Dunării - locul ideal pentru a te conecta cu natura

  • 3 ianuarie 2023

plaje delta dunarii

Plaje Delta Dunării


Visezi la o vacanță liniștită și relaxantă, în care să auzi doar valurile mării și să simți nisipul fin ? Atunci trebuie neapărat să vizitezi Delta Dunării.

Această destinația este ideală pentru a te conecta cu natura și - în același timp - să experimentezi locuri și senzații noi.

Delta Dunării este un paradis! Aici se află cele mai frumoase plaje de la malul Mării Negre. 

De la relaxare pe plaje sălbatice, natura superbă și apusuri magice, de toate acestea vei avea parte dacă alegi să mergi în acest colț de rai.


În continuare, vă prezentăm cele mai frumoase plaje din Delta Dunării – singura deltă din lume declarată Rezervație a Biosferei.

Te-ar mai putea interesa:



Cele mai frumoase plaje din Delta Dunării



Plaja Sfântu Gheorghe



Iubiți plajele sălbatice, cu întinderi impresionante de nisip fin? Atunci nu mai stați pe gânduri și vizitați plaja Sfântu Gheorghe.

Situată la aproximativ 3 km de localitatea Sfântu Gheorghe, plaja Sfântu Ghierghe este cea mai lungă plajă de pe întreg litoralul românesc și păstrează încă farmecul unui loc virgin - Rezervă cazare în zonă



Liniștea, mâncarea bună, poveștile pescărești, toate îi atrag pe vizitatori la Sfântu Gheorghe. Aici există km întregi de nisip fin, așa cum nu mai găsiți pe litoralul românesc.

Un spectacol extraordinar poate fi admirat noaptea, atunci când este întuneric complet și în apa mării pot fi observaţi aşa numiţii "licurici de mare" care luminează fosforescent.


Plaja Periboina


Plaja Periboina este una din cele mai frumoase și sălbatice zone din Delta Dunării.

Situată la 10 km de Grindul Ghituc, este locul unde apele Lacului Sinoe întâlnesc Marea Neagră - Rezervă cazare în zonă



Nisipul este fin, iar scoicile felurite. Păsările și vegetația animă peisajul fermecător.

Pe plaja Periboina vă puteți destinde doar ascultând valurile ce se sparg de ţărmul mării și să vă bucurați de un adevărat spectacol al naturii.

Alegeți să petreceți momente unice în acest mic colț de rai din Dela Dunării.

Booking.com

Plaja Sulina


Situată la aproximativ 3 km de orașul Sulina, plaja Sulina este locul ideal unde veți putea petrece o zi de vacanță, sau chiar mai multe.

Are nispul fin, iar apa mării  este foarte limpede și mică în adâncime până în larg. Aici veți găsi și câteva umbreluțe de stuf, perfecte pentru a vă adăposti de razele soarelui - Rezervă cazare în zonă



Este un loc sălbatic, unde puteți admira în liniște întinderea mării, deconectându-vă mintea de la orice grijă. 


La Sulina se întâmplă și ultima minune a Dunării, vărsarea în Marea Neagră. Însă, trebuie să mergeți cu o șalupă pentru a avea parte de acest spectacol al naturii, un fenomen care nu trebuie ratat. 

Plaja Perișor


Sălbăticia și unicitatea plajei Perișor atrage turiștii care caută intimitate.

Plaja Perișor este situată în mijlocul pustietății, la aproximativ la 25 de kilometri de Gura Portiţei, într-un loc la care se ajunge doar cu barca - Rezervă cazare în zonă



Apa cristalină, cai sălbatici, nisip amestecat cu scoici, păsări de tot felul, kilometri întregi de plajă pustie şi o cherhana părăsită fac din Perişor o plajă de poveste din Delta Dunării.

Nu uitați să luați la voi mâncare și ceva de băut, pentru că nu veți găsi nimic comercial în zonă.




Plaja Gura Portitei


Trebuie să ajungeți, măcar o dată în viață, la această plajă superbă din Delta Dunării.

Gura Portiței este un loc unic în Europa, unde Marea Neagră și Delta se întâlnesc. Peisajul este impresionant și duce cu gândul la o destinație exotică - Rezervă cazare în zonă



La Gura Portiței există și plajă amenajată, dar și o zonă de plajă sălbatică, mult mai întinsă, unde veți găsi liniste, aer curat și apă cristalină. 

La apus, vă puteți bucura de culorile cerului, de glasul mării și de cântecul greierilor.

Acest loc idilic din Dela Dunării este tot ce vă trebuie pentru o vacanță de vis. 


Plaja Midia


Plaja de la capul Midia se întinde pe aproape un kilometru, între digul de larg al portului şi Corbu și pare a fi un loc sălbatic datorită vegetației care se află de jur împrejurul plajei - Rezervă cazare în zonă



Marea este superbă, apa foarte curată și clară, iar nisipul este fin, plăcut la atingere. Aici veți găsi ordine și curățenie, șezlonguri și baldachine, incluisv loc de joacă pentru copii.

Descrierea v-a dus cumva cu gândul la o plajă din Grecia? Exact așa vă veți simți pe această plajă superbă din Rezervația Biosferei Deltei Dunării.


Plaja Corbu


Dacă tot ce vă doriți este să stați pe o plajă pură și sălbatică, trebuie să ajungeți pe plaja de la Corbu.

Aceasta se află în apropiere de Comuna Corbu și este una dintre cele mai frumoase plaje săbatice din România - Rezervă cazare în zonă



Nisipul este fin și pe alocuri amestecat cu cochilii de scoici si melci, apa este curata, iar singurul zgomot auzit aici este cel al valurilor.


Vă invităm să descoperiți această plajă superbă din Delta Dunării, unde apusurile și răsăriturile pot fi de-a dreptul uimitoare.


Plaja Vadu


Dacă ați ajuns până aici este clar că sunteți în căutarea vacanței perfecte, fără aglomerație, cu liniște, pace și natura în toată splendoarea ei.

Plaja de la Vadu răspunde dorințelor voastre - Rezervă cazare în zonă



Este o plajă simplă, cu dune de nisip și foarte puțini oameni. Aici puteți sta relaxați pe plajă și să vă bucurați de valurile mării în liniște deplină. Natura este la ea acasă, iar muzica valurilor nu este umbrită de niciun zgomot.

Important de reținut este faptul că, cei care visează la o vacanță pe plajele sălbatice de la Vadu și Corbu vor trebui să respecte regulile impuse de Administrația Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Caută cazare în Delta Dunării


Booking.com



SOURCE AND TAGS