Locul de poveste din Faralya, un paradis de care nu știai în Turcia

  • 19 mai 2020



La aproximativ 30 km kilometri de Fethiye unde te si poti caza, exista un loc de care habar nu aveai. Un loc de poveste, un paradis numit Faralya

Faralya era cunoscută, până nu de mult,  pur și simplu drept „satul de pe stâncile din Valea Fluturilor” până de curând, când turiștii au încep să arunce o privire mai profundă asupra satului si a devenit dragostea de la prima vedere. 


Butterfly Valley un paradis încă neatins în Turcia


Situată pe faimoasa cale turcească Lycian și accesibilă doar prin apă, Valea Fluturilor de 86.000 mp, adăpostește aproximativ 100 de specii de fluturi. 

O cascadă care se încadrează de pe peretele canionului, cu o înălțime de 350 de metri, devine în cele din urmă un râu blând, udând copacii autohtoni cu flori de lavandă: habitatul natural al fluturilor






Valea Fluturilor se intinde pe 86.000 mp si găzduiește aproximativ 100 de specii de fluturi, creând o oază protejată în care timpul pare să stea nemișcat.

Pentru unii, Butterfly Valley este un refugiu anual, un loc în care să evadeze din viețile lor aglomerate timp de câteva săptămâni sau luni. Pentru alții, este doar o vizită o singură dată la un loc care pare să existe în afara timpului. 

Minutele se transformă în ore și orele se transformă în zile. Ai putea fi oriunde în lume, dar este greu de crezut că Butterfly Valley există totusi si in realitate.


Drumeție pe "calea Lycian" între Faralya și Kabak


Considerată una dintre cele mai frumoase drumeții din lume, traseul marcat "the lycian way",  dezvăluie peisaje magnifice între mare, munte și situri arheologice. 

Primăvara și toamna sunt cele mai bune perioade pentru a face poteca, care este deosebit de populară pentru iubitorii de drumeții și turism alternativ.





Pe porțiunea de 6 kilometri între Faralya și Kabak, drumeția este fără dificultăți deosebite (aproximativ 400 m diferență de înălțime) și va duce uneori sub pini, alteori pe creste care se înalță pe pârâurile de apă cristalină, unde este posibil să faceti si o baie . 

Vegetația mediteraneană și aromatică este o minune pentru ochi și miros. Căldura poate fi copleșitoare, 40 ° la soare în iunie, dar după 2:30 de mers pe jos sosirea în satul Kabak iti oferă o priveliște care îți va tăia respirația.





Dacă intentionezi sa iti petreci o vacanta aici, pe care sigur nu o vei uita niciodata. Iata recomandarile noastre unde te poti caza in Faralya:


Sea Valley Bungalows


Situată de-a lungul golfului Kabak, Sea Valley oferă bungalouri fermecătoare din lemn si piscină în aer liber. Verifica aici disponibilitatea







Hotel Nautical


Hotelul Nautical se află într-un loc retras din pădure, în satul Faralya, şi oferă o plajă privată, o piscină în aer liber și un debarcader privat. Verifica aici disponibilitatea









Hotel Perdue


Situat într-o zonă retrasă, între păduri de pin, Perdue Hotel este amplasat pe malul mării și are plajă privată. 

Hotelul oferă suite cu aer condiționat în case din bambus, cu balcon privat și cadă cu hidromasaj. Verifica aici disponibilitatea









SOURCE AND TAGS