Lista țărilor unde poți călători fără teste și fără vaccin

  • 23 iunie 2021

Vezi țările care nu solicită teste sau vaccin cetățenilor români
actualizate la 16.07.2021

In contextul actual, dinamica schimbărilor este una extrem de mare, fiecare țară are propriile reguli de intrare pentru cetățenii străini.

Persoanele care s-au vaccinat, pot călători fără restricții in majoritatea destinațiilor turistice, iar cele care nu s-au vaccinat, au nevoie de teste pcr sau antigen penru a putea intra în țările respective.

Dar pentru că există și un segment al populației care nu s-a vaccinat, am identificat în acest moment 8 destinații de vacanță unde poți călători fără teste și fără vaccin.

Lista țărilor unde poți călători fără teste și fără vaccin



Albania


Pentru a calatori in Albania, cetatenii romani pot intra fara nicio restrictie. Albania nu solicita teste covid și nici vaccin.

Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria.


Bulgaria


Incepand cu data de 27 mai 2021, turistii romani pot calatorii in Bulgaria fara obligativitatea prezentarii la granita a unui test negativ PCR, test rapid antigen sau dovada a vaccinarii.


Spania


Începând cu data de 21 iunie 2021, cetățenii care sosesc din România în Spania NU mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid.

Altfel spus, poți călători in Spania fara teste sau vaccin. Liber la călătorii!


Cipru


La ultima actualizare a listei, Cipru a trecut Romania pe lista verde. 

Asta inseamna ca se poate intra in Cipru fara nici o conditie (teste pcr sau vaccin, nemaifiind obligatorii pentru tarile din zona verde). Singura conditie este sa completezi on-line Cyprus Flight Pass. Totusi, inainde de a calatori in Cipru, este important sa verifici informatiile la zi, deoarece listele se actualizeaza permanent.


Olanda


Începând cu luna mai 2021, România a fost plasată de către autoritățile olandeze pe lista statelor „galbene”. Astfel, persoanele care sosesc din România în Olanda nu mai trebuie să prezinte un test pcr înainte de îmbarcare și nici nu vor mai intra în carantină.


Cehia


Începând cu data de 14 iunie 2021, cetățenii români, persoanele cu reședința în România și persoanele care s-au aflat mai mult de 12 ore pe teritoriul României pot călători în Cehia fără teste pcr sau vaccin.

Rămâne obligatorie purtarea unei măști respiratorii tip FFP2 sau echivalent în locurile publice și respectarea măsurilor restrictive pe plan intern adoptate de autoritățile cehe.


Belgia


La data de 14 iunie, Belgia a inclus Romania pe lista verde. Acest lucru presupune ca orice persoana care intra in Belgia dintr-o tara verde, nu mai este necesar sa prezinte un test pcr sau adeverinta de vaccinare.


Germania


Incepand cu data de 23 mai, Romania a fost exclusa din categoria tarilor cu risc, prin urmare poti intra in Germania fara a prezenta un test pcr sau dovada de vaccinare

Obligația de a face dovada testării, vaccinării sau vindecării revine tuturor persoanelor cu vârsta de peste 6 ani care intră pe teritoriul german pe cale aeriană (indiferent din ce zonă sosesc!).