Ce destinații turistice au ales românii în pandemie: Topul destinațiilor unde au călătorit sau vor călători cei mai mulți români

  • 18 august 2020



Incă de la mijlocul lunii martie, viata și obiceiurile noastre s-au schimbat complet. Aeroporturile au rămas goale, străzile din marile metropole la fel, iar destinații și zone urbane populare, acum ca niciodată au putut fi văzute extrem de libere.

Totuși, după 3 luni de izolare, oamenii au inceput ușor să revină la vechile obiceiuri, nu in totalitate dar odată cu trecerea timpului, noutatea cauzată de SARS-COV-2, a inceput să pălească și să nu mai provoace aceeasși teamă ca la inceputul ei.

Am analizat căutările online pe site-ul alohotels.ro ale utilizatorilor in intervalul mai - iulie 2020. Sunt 4 destinații preferate de turiștii români pentru vacanța de vară care au revenit la normal, una dintre ele chiar înregistrând creșteri de 200% față de aceeasi perioadă a anului trecut.

Creștere cu 200% a numărului de căutari de cazare în România pentru traficul analizat in intervalul mai-iulie pe alohotels.ro


In top, pe locul 1, se află România. Cei mai mulți dintre turiști si-au schimbat planurile de vacanță externe cu unele locale. România astfel, a reușit să inregistreze cea mai mare creștere ca destinație de vacanță.

Românii au redescoperit in această perioadă zone precum Delta Dunării, Litoral, orașe turistice sau munte. Toate au fost și incă sunt extrem de căutate. 

La momentul postării acestui articol, sunt stațiuni din România unde gradul de ocupare este de 100%, precum Băile Herculane, Băile Felix sau Dubova. Statiunile de pe litoralul Mării Negre, precum Mamaia, Eforie Nord, Venus sau Neptun, nu au ajuns in acest sezon niciodată la un grad de ocupare de 100%, maximul fiind undeva la 80% si doar la nivel de week-end. 

Evident, această creștere este influențată și de voucherele de vacanță emise in piață, care pot fi folosite doar pentru călătorii in România.

Topul, este urmat de Bulgaria, aceasta fiind o destinație pe care au căutat-o multi dintre cei care aveau planificate inițial vacante in Turcia. Incepand cu luna mai, Bulgaria a fost extrem de căutată pentru vacantele de vară de către turiștii români. Probabil și pentru că guvernul de la Sofia a lăsat deschise granitele cu România și nu au solicitat niciun fel de test sau alte restricții care să determine turiștii să nu mai călătorească.

Pe locul 3, s-a situat Grecia, inregistrând mult interes, cel putin in primele 2 luni de la suspendarea restrictiilor. Din luna iulie, odată cu obligativitatea prezentării unui test negativ COVID, Grecia a inregistat o scădere in randul turiștilor români.

In timp ce Grecia a pierdut din interesul turistilor, locul i-a fost luat de Turcia, odată cu finalul lunii iulie, in timp ce a fost pusă pe lista verde de către autoritățile din România. 

In acest moment, Turcia inregistrează creșteri in randul interesului manifestat de către turiștii din România, in special datorita tarifelor extrem de mici in acest sezon dar si al climei blânde care va tine până la final de octombrie.

Destinatii precum Kusadasi sau Antalya, sunt extrem de căutate in acest moment, atat pentru cei care călătoresc cu masina dar si pentru cei interesati de celebrele pachete charter avion.

Practic, in acest sezon estival, turistii români s-au impărtit intre aceste 4 destinatii: România, Bulgaria, Grecia și Turcia. 

Conform trendului de acum, dacă nimic nu se va schimba, probabil că Turcia va urca in topul preferintelor pentru cei cu vacante amânate, fiind o destinație unde se poate merge până toamna târziu.

SOURCE AND TAGS