Lista cu cele mai populare pârtii de ski din România pe stațiuni

  • 6 septembrie 2021

Pârtii de ski în România


Mergeți la schi în România? Iată care sunt cele mai populare pârtii de ski pe care se schiază în stațiunile din România.

România la ora actuală are aproximativ 45 de pârtii unde se poate schia. Unele mai mici, altele mai mari, unele cu diverse instalații pe cablu iar altele doar cu teleschi.

Am centralizat aici cele mai populare pârtii de ski din România, unde se poate schia in conditii bune. Sunt cele mai lungi partii de ski din Romania, dintre toate cele 45 de partii existente.


Pârtii de ski în Poiana Brașov


Este stațiunea de ski din România cu cel mai mare domeniu schiabil.

Pârtiile de ski din Poiana Brașov

In Poiana Brașov sunt 10 pârtii de ski: 4 pârtii negre, 3 albastre și 3 roșii. Cea mai lungă pârtie de ski este Drumul Roșu cu lungimea de 4600 m.

Partiile sunt deservite de 2 telecabine: Capra Neagra si Kanzel, de o telegondola, de cinci instalatii de teleschi si doua de telescaun, Ruia si Lupului. 

Unde te cazezi la ski in Poiană?

In Poiana Brașov găsești și cele mai moderne unități de cazare cu servicii spa, piscină interioară și diverse facilități - Rezervă cazare cu piscină în Poiana Brașov

Harta partii schi Poiana Brasov






Pârtii de ski în Sinaia


Sinaia, oferă un domeniu schiabil la cea mai mare altitudine. Se poate schia de la altitudinea de 2000 metri pe cele 18 trasee de ski. 

Datorită acestui aspect, in Sinaia se schiază cel mai mult timp, se poate schia chiar și la final de aprilie pe anumite trasee.

Pârtiile de ski din Sinaia

Domeniul schiabil Sinaia oferă 3 pârtii negre, 11 roșii, 4 albastre. Cel mai lung traseu de ski este Drumul de vară cu lungimea de 2900 metri.

Unde te cazezi la ski in Sinaia?

La fel ca în Poiana Brasșov, și Sinaia oferă cele mai moderne unități de cazare cu servicii spa, piscină interioară și diverse facilități - Rezervă cazare cu piscină în Sinaia

Harta partii schi Sinaia






Pârtii de ski în Straja


În Straja sunt amenajate 12 pârtii, pentru schi și snowboard, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. 

Exista si nocturnă pentru 5 partii de schi din Straja. In Straja, avem si cel mai mare traseu de ski cu o lungime de 8 Km.

Pârtiile de ski din Straja

Domeniul schiabil Straja oferă 4 pârtii albastre, 6 roșii, 2 negre. Cel mai lung traseu de ski este Pârtia Straja cu lungimea de 8100 metri.

Unde te cazezi la ski in Straja?

Straja nu este la fel de ofetantă din punct de vedere al serviciilor de cazare, insa daca rezervi din timp poti găsi ceva bun - Rezervă cazare in zonă

Harta partii schi Straja






Pârtii de ski în Predeal


Domeniul schiabil Predeal este domeniul cu cea mai lungă tradiție in schiul românesc.

In Predeal există 7 partii de ski, deservite de 1 telescaun si 1 teleski. Exista de asemenea si noctura pe una dintre partii.

Pârtiile de ski din Predeal

Domeniul schiabil Predeal oferă 2 pârtii albastre, 2 roșii, 1 neagră. Cea mai lungă pârtie de ski este Pârtia Cocosul cu lungimea de 2250 metri.

Unde te cazezi la ski in Predeal?

Predeal iti ofera multe alternative bune de cazare atunci cand mergi la ski, rezerva din timp pentru a beneficia de tarife si disponibilitate - Rezervă cazare in zonă

Harta partii schi Predeal






Transalpina Ski Resort (Vidra)


Un domeniu schiabil situat în zona Voineasa – Vidra, inaugurat în anul 2012.

Este domeniul, probabil cu una dintre cele mai frumoase priveliști, cu Lacul Vidra la baza pârtiei.

Pârtiile de ski din Transalpina Vidra

Domeniul schiabil Transalpina oferă 7 pârtii albastre, 1 roșie. Cel mai lung traseu de ski are lungimea de 2250 metri deservit de o telegondola.

Unde te cazezi la ski in Vidra?

La Transalpina, exista o mare problema cu cazarea, cele mai multe cazari sunt in Voineasa, fiind cea mai apropiata statiune - Rezervă cazare in zonă

Harta partii schi Transalpina






Pârtii de ski în Azuga


Domeniul schiabil Azugaeste domeniul cu cea mai lungă tradiție in schiul românesc.

In Predeal există 7 partii de ski, deservite de 1 telescaun si 1 teleski. Exista de asemenea si noctura pe una dintre partii.

Pârtiile de ski din Azuga

În Azuga se regăsesc 7 pârtii de ski cu o lungime totală de 7 kilometri și 7 instalații de cablu. Dintre care 4 partii rosii, 3 albastre. Cel mai lung traseu de ski, Partia Cazacu, are lungimea de 2200 metri 

Unde te cazezi la ski in Azuga?

Fiind o statiune de ski situata pe Valea Prahovei, Azuga iti ofera multe alternative bune de cazare atunci cand mergi la ski, rezerva din timp pentru a beneficia de tarife si disponibilitate - Rezervă cazare in zonă

Harta partii schi Azuga





Stațiuni de ski România



SOURCE AND TAGS