Oferte Crăciun tradițional în Maramureș 2024. Unde să te cazezi în Maramureș pentru un Crăciun de poveste

  • 24 august 2022

Crăciun în Maramureș


Unde să te cazezi în Maramureș pentru un Crăciun tradițional de poveste.

În perioada sărbătorilor de iarna, dar mai ales de Crăciun, Maramureșul reprezinta una dintre cele mai căutate destinații pentru petrecerea vacanței de Crăciun.

Turiștii aleg să petreacă crăciunul în Maramureș, datorită pachetelor tradiționale oferite de propietarii pensiunilor din zonă. 


Te-ar mai putea interesa:



Fie că vorbim de Sighetu Marmației, Borșa, Săpînța sau Baia Mare, sărbătoarea de Crăciun petrecută aici, va fi una de poveste, cu tradiții și obiceiuri autentice românești.

Oferte Crăciun tradițional în Maramureș



Crăciun tradițional Vișeu de Sus



Toţi cei ce vor intra în gospodăria vişeuanilor se vor putea bucura de colinde, obiceiuri şi bucate tradiţionale ale zonei.

Ajunul Crăciunului este mereu încărcat de tradiţie. Cel mai frumos şi spectaculos obicei ce se păstrează în oraş este ”Viflaiemul”, o formã de teatru religios, o dramã liturgicã asimilatã de imaginarul colectiv tradiţional, ce aminteşte de Naşterea Mântuitorului.




Crăciun tradițional Sighetu Marmatiei



În Sighetu Marmației există  celebrul Festival de datini și obiceiuri de iarnă Marmația, ce are loc an de an in perioada sărbătorii de Crăciun.

Festivalul Marmația este cel mai longeviv eveniment de acest gen din România. În fiecare an în data de 27 decembrie, la Sighetu Marmaţiei îşi dau întâlnire într-un spectacol tradițional de cântec și bucurie colindători din Țara Maramureșului și întreaga Românie.





Crăciun tradițional în Borșa



În localitatea Borșa din județul Maramureș, dintre toate sărbătorile religioase de peste an, cele de iarnă au un farmec aparte. 

Pe înserat, copiii încep să colinde din casă în casă cu „Steaua”, „Capra”, „Ursul” sau „Trei crai”. Turiștii sunt așteptați cu palincă și bucate tradiționale și sunt invitați să ia parte la obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă. Ca în fiecare an, toți cei care vor poposi la Borșa în această perioadă vor pleca de aici cu amintiri de neuitat și cu dorința vie de a se reîntoarce cât mai curând.




Crăciun tradițional în Breb



Breb este cel mai vizitat sat din Maramureș.

În Breb vei regăsi satul traditional romanesc, cu strazi neasfaltate, mancare locala pregatita din ingrediente naturale, casute si porti din lemn, vechi biserici, traditii, mestesuguri, aer curat si oameni adevarati.






Caută oferte de Crăciun în Maramureș








SOURCE AND TAGS