Laguna Albastră Kumburnu (Oludeniz), cea mai frumoasă plajă din Turcia, un colț de Rai ascuns de o arie protejată

  • 5 iunie 2020

Laguna Albastră Kumburnu



O găsești la 15 Km de Fethiye, unde te poți și caza. Se află în cadrul Ölüdeniz Tabiat Parkı, un parc care înconjoară laguna. Întrucât acesta este un parc național, va trebui să plătiți pentru intrare.

Plaja Kumburnu este  punctul de intrare în partea lagunei a Oludenizului, este de o frumusețe absolută. Punctul de tranziție de la plaja deschisă la o lagună calmă, complet "moartă".  Iar culoarea mării, te va cuceri, este splendidă, un amestec de verde și albastru.





Laguna de basm îşi împarte numele cu un sătuc pescăresc şi are în prezent statut comun de rezervaţie naturală şi obiectiv turistic naţional inclus în districtul Fethiye al provinciei Mugla de pe celebra Coastă de Turcoaz situată în partea de sud-vest a Turciei, in locul unde sunt limitele geografice dintre Marea Egee şi Mediterana.



Plajele de nisip alb şi laguna albastră constituie rezervaţii naturale cu regim strict de protecţie unde este interzisă camparea sau ridicarea oricărui gen de construcţie. 



Apa mării din dreptul Oludeniz-ului este faimoasă în lumea întreagă pentru nuanţele sale de turcoaz şi acvamarin, în timp ce plaja este inclusă în categoria elitistă „Blue Flag Beach”. 

Atât de frumoasă este această plajă încăt în ultimul timp este inclusă în rândul celor mai frumoase 5 plaje din lumea întreagă.




Începând cu anul 20120, aici are loc un ultramaraton anual cu participare internaţională, denumit Lycian Way Ultramarathon, ţinut pe ruta Drumului Lycian (am scris aici despre el), un străvechi traseu faimos încă din vremurile antice. 

Te-am convins? Planifică-ți o vacanță aici și rezervă cazarea in zonă





SOURCE AND TAGS