Am găsit 15 cele mai frumoase obiective și atracții turistice din Constanța - frumosul oraș de la malul mării

  • 30 septembrie 2022

Top 15 Locuri de vizitat in Constanta

Ce poți vizita în Constanța


Constanța este al doilea oraș ca importanță în România, oraș port și oraș turistic și, totodată, unul dintre cele mai vechi orașe atestate istoric din țară.

Orașul de la malul mării are multe de oferit, de la obiective turistice, la istorie și gastronomie.


Este o destinație ideală pentru a petrece un week-end și a îmbina bucuria de a vă relaxa pe malul mării cu plăcerea de a vizita diferite muzee și atracții turistice interesante.

În cele ce urmează, vă prezentăm topul nostru privind 15 cele mai importante obiective turistice din Constanța.


Te-ar mai putea interesa:



Locuri de vizitat în Constanța



Cazinoul din Constanța


Considerat un simbol al orașului, Cazinoul din Constanța este o clădire istorică situată în centrul istoric al orașului, pe faleza din peninsulă, în apropiere de bulevardul Regina Elisabeta. Rezervă cazare în zonă
 


Cazinoul a fost construit în stilul Art Nouveau sub influența cosmopolită a cazinourilor epocii, în care motivul principal este un fel de demi-rozasă în formă de scoică. În prezent, acesta se află în renovare.

Văzută de la depărtare clădirea Cazinoului impune respect şi eleganţă. În zona în care se află astăzi mai fusese, între 1880-1902, o construcție de lemn, o cazină, cum se numea – loc pentru spectacole de teatru, baluri, loc de recreare pentru turiști.


Acvariul și Delfinariu din Constanța


Acvariul este amplasat pe malul mării, chiar în fața Cazinoului.

Spatiul expozitional al Acvariului este destinat prezentarii expozitiei permanente de fauna si flora acvatica, dar si unor expozitii temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica si pescuit marin. Rezervă cazare în zonă



Din cele 57 de bazine ce compun Acvariul, cele mai multe fac parte din secția Marină, care adăpostește specii de pești și nevertebrate întâlnite în Marea Neagră și migratori din Marea Mediterană. Celelalte secții ale Acvariului sunt Secția Dulcicolă și Pești Exotici.


Printre atracțiile Acvariului se numără: speciile de pisică de mare, scorpia și dragonul de mare, steluțele de mare, corosbinele și cocoșeii de mare și varietăți de pește Piranha, peștele cuțit, peștele înger, peștele lopată și multe alte tipuri de pești cu un colorit bogat.

Delfinariul Constanța, parte integrantă a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, se numără printre atracțiile principale ale orașului. 

Este singurul delfinariu din țară și printre primele care s-au înființat pe plan european.



În amfiteatrul cu piscină şi în bazinul acoperit, se organizează demonstraţii cu delfini. Cele 20 de minute de reprezentație vă vor captiva imediat. Veți putea observa comportamentul delfinilor în cadrul specatcolului, și modul impresionant în care aceștia înțeleg indicațiile primite.


Farul Genovez


Farul „Genovez” este un monument istoric aflat în centrul istoric al orașului Constanța, în apropiere de clădirea Cazinoului din Constanța. Rezervă cazare în zonă



Monumentul are o înălțime de 16 metri, formă octogonală și este construit din blocuri de piatră naturală. În interior se află o scară în formă de spirală, cu 53 de trepte, care duce către cupola metalică.

Farul Genovez era atât de important, încât, la un moment dat, strada pe care era amplasat îi purta numele. Acest obiectiv turistic este încadrat ca monument istoric.

Vezi și Top 5 cele mai frumoase plaje din Constața

Piața Ovidiu


Piața Ovidiu, fostă Piața Indpendenței, reprezintă inima orașului și locul cu cele mai frumoase clădiri, restaurante și povești uimitoare. 

Aici este creionată povestea orașului, iat statuia poetului Ovidiu vegheză asupra pieței. Rezervă cazare în zonă



În acest loc se găsec câteva dintre atracțiile orașului, cum ar fi: Muzeul de Istorie și Arheologie, Casa Damadian, Casa Hrisicos, Sediul BNR.

De asemenea, de aici se deschide o priveliște deosebită asupra Portului Turistic Tomis.


Moscheea Regală Carol I


Marea Moschee din Constanța, cunoscută și drept Moscheea Carol, este un lăcaș de cult musulman din Constanța, monument de arhitectură, construit între anii 1910 și 1913. 

Moscheea Regală „Carol I“ este unul din monumentele de arhitectură ale oraşului şi un punct de atracţie pentru turiştii care vizitează această zonă. 



Edificiul îmbină componente arhitecturale caracteristice stilului arabo-bizantin (minaretul şi impozanta cupolă) cu elemente de  arhitectură românească (corpul clădirii propriu-zise). Construcţia a fost făcută din piatră şi cărămidă, iar cupola şi minaretul, din beton armat.

Întreaga clădire ocupă o suprafață de 450 m, fiind una dintre cele mai mari moschei din România. Covorul moscheei are o arie de 144 m și reprezintă unul dintre cele mai vechi cocvoare orientale din Europa. Este vechi de aproape 200 de ani. Moscheea are, de asemenea, o frumoasă pictură murală interioară, de inspirație orientală.




Portul Turistic Tomis


Portul Tomis este portul turistic și de de pescuit al Constanței, aflat în centrul istoric al orașului. 

Aici vizitatorii îşi pot savura cafeaua admirând ambarcaţiunile acostate, sau se pot încerca preparate cu specific pescăresc pe terasele cochete amplasate de-a lungul falezei. Rezervă cazare în zonă



Din portul Tomis, chiar din zona teraselor, pornește o sosea îngustă care duce spre celebra plajă Modern. Pe timpul verii, golful din portul Tomis este vizitat adesea de grupuri de delfini. Cei ce ajung aici vor rămâne cu amintirea unei zile perfecte petrecută într-un cadru de poveste.


Geamia Hunchiar


Geamia Hunkiar, este poziționată în zona centrală a vechiului oraș Constanța, și mai este cunoscută și sub numele de Aziziye.

Geamia Hunchiar este un edificiu simplu, alcatuit dintr-un corp principal de forma patrata, care adaposteste sala de rugaciuni, si un minaret inalt de 24 de metri, prevazut in partea superioara cu un cerdac. 



Construcția este făcută din piatră cioplită de meșterii pietrari turci, iar zidurile au o grosime de 85 cm. Arhitectura corpului geamiei este una simplă în stil otoman cu acoperiș din olane în patru ape. 

Este cel mai vechi edificiu de cult musulman din oraș, iar clădirea este înscrisă în Lista monumentelor istorice din județul Constanța.


Strada Vântului


Strada Vântului este a doua cea mai mică stradă din România, care măsoară aproximativ doi metri lățime, puțin peste Strada Sforii din Brașov. Rezervă cazare în zonă



Strada Vântului este un loc cu un aer medieval, iar clădirile ridicate la cumpăna dintre secolele XIX- XX parcă te introduc în ”lumea veche”. Seamănă mai degrabă cu un spațiu pierdut între două case.


Se spune că pe Strada Vântului a ajuns şi unul dintre cei mai mari povestitori ai lumii, Hans Christian Andersen, care a descris această stradă ca fiind cât o palmă de lată.




Muzeul de Artă Constanța


Amplasat în inima orașului, Muzeul de Artă din Constanța este un muzeu județean, înființat pe baza colecției de pictură și sculptură, provenită de la Pinacoteca primăriei orașului Constanța.

Declarat a doua instituție de acest gen din România, după Muzeul de Artă din București, muzeul constănțean deține un patrimoniu de peste 7400 de lucrări care ilustrează arta românească. 



În galeriile muzeului sunt prezenți toți marii artiști români. aici fiind expuse opere de referință ale lui Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Aman și Nicolae Tonitza.

Expoziția de pictură a Muzeului de Artă conține opere excepționale ale unor pictori români precum Theodor Pallady si Gheorghe Petrascu. De asemenea, muzeul deține și o importantă colecție de sculpturi care poartă semnătura unor nume celebre.


Biserica Romano Catolică


Biserica „Sfântul Anton de Padova” este un monument istoric și de arhitectură construit în anul 1938 în stil neoromanic, specific bisericilor din nordul Italiei. 



Este situată în zona istorică a orașului Constanța, aproape de Moscheea Carol I, fiind o clădire masivă, impunătoare, total distincă de clădirile din jurul ei. Biserica are o istorie zbuciumată, fiind supusă unor transformări. 

În timpul celui de-al doilea război mondial, trupele rusești au transformat clădirea în depozit de muniție. Ulterior, comuniștii au interzis credincioșilor participarea la slujbe. 

Astăzi, însă, este una dintre cele mai frumoase biserici din Constanța. Din anul 1955 biserica este declarată monument de arhitectură.


Edificiul roman cu mozaic


Edificiul roman cu mozaic  este un muzeu județean din Constanța, amplasat în Piața Ovidiu descoperit în timpul lucrărilor întreprinse în anul 1959 în centrul istoric al Constanței. 



Edificiul cuprindea trei terase și făcea legătura între nivelul orașului și cel al portului antic. Amenajările muzeistice adăpostesc colecții de mărfuri și utilaje de pe corăbii, găsite în magaziile edificiului : ancore, lingouri, greutăți, amfore cu vopsele și rășini, statuete, colecții de opaițe, placaje de marmură, mozaic policrom, capete de pilastru. În fostele magazii sunt expuse monumentele epigrafice descoperite în diferite centre din Dobrogea.

Este una dintre cele mai remarcabile vestigii arheologice ale orașului antic Tomis, fiind și unul dintre cele mai mari mozaicuri descoperite pe întregul teritoriu al fostului Imperiu Roman.


Muzeul Marinei din Constanța


Muzeul Marinei Române este unic în ţară. Amplasat în sediul fostei Şcoli Navale, Muzeul Marinei Române are patru secţii: epocile veche, medie, modernă şi contemporană, prezentate pe parcursul a 30 de săli.



Pot fi admirate uniforme de marină de la 1860 şi până azi, ordine şi medalii conferite eroilor Marinei Române, arme albe şi de foc, arme sub apă, manuale şi cursuri de navigaţie, aparatură de emisie-recepţie, amfore și ceramică veche, machete, nave originale (pe teren) și fragmente ale unor epave.

În parcul muzeului sunt expuse în aer liber nave de luptă, motoare navale, ancore şi elice, precum şi piese de artilerie navală.


Parcul Arheologic Constanța


Parcul Arheologic Constanța se întinde între Primaria Constanța și bulevardul Ferdinand și este unul dintre cele mai importante obiective turistice din oraș. Rezervă cazare în zonă



Parcul arheologic din Constanța reprezintă un spațiu cu vegetație bogată în care aleile se aseamănă cu sălile de expoziție dintr-un muzeu de istorie, fiind încadrate de coloane, vase de ceramică și alte vestigii istorice.

Pe peretele clădirii aflate în extremitatea estică a parcului se poate observa harta așezărilor antice din Dobrogea, un obiectiv realizat la scară mare și confecționat din piatră naturală.

În zonă se regăsesc și rămășițele Turnului Măcelarilor, precum și o serie de alte fragmente arhitectonice ale Tomisului antic.


Casa cu Lei


Casa cu Lei, un simbol al orașului la începutul secolului XX, este realizată în stilul Neorenaşterii italiene și cu elemente neoclasice, după planurile arhitectului român, Ion Berindei.



Clădirea este situată în apropiere de Moscheea Carol I și Bierica Romano Catolică și a fost ridicată de armeanul Dicran Emirzian pentru familia sa. Numele acesteia provine de la existenţa celor patru lei sculptaţi pe coloanele de susţinere ale imobilului.


După primul Război Mondial, Casa cu Lei a devenit, pentru scurt timp, sediu de bancă, apoi imobilul a avut apoi mai mulți chiriaşi. În anii ’70, Casa cu lei a trecut printr-un proces de restaurare, fiind transformată într-un restaurant celebru la vremea aceea, care a funcționat până în primii ani după Revoluția din 1989.

Talentul și priceperea arhitectului Berindei au făcut ca această superbă clădire să intre în memoria orașului din punct de vedere arhitectonic.


Plaja Modern din Constanța 


Constanța este un loc confortabil pentru vacanța la plajă cu copii. Marea aici este puțin adâncă și calmă, protejată de dig, apa este limpede și caldă.

O plajă bine amenajată este Plaja Modern, din centrul orașului. Este o plajă moderna, cu nisip foarte fin, având o lățime de aproximativ 200m. Rezervă cazare în zonă



Intrarea în mare se face lin, apa având o adâncime foarte mică. Plaja are servicii de salvamar si este dotata la nivel mediu cu spatii de agrement, terase, restaurante, terenuri de fotbal si volei etc.

În apropiere de plajă se află diferite atracții turistice, cum ar fi Portul Tomis despre care am vorbit deja, sau puteți merge la Escape Room Constanța – un loc îndragit atât de adulți, cât și de copii.

Caută cazare în Constanța





SOURCE AND TAGS