Locuri de văzut în Balcic, una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe coasta Mării Negre

  • 19 septembrie 2022

Locuri de vizitat Balcic

Ce poți vizita în Balcic


Balcic este una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe coasta Mării Negre, situată intr-un golf la aproximativ 60 km de Vama Veche.

Există o mulțime de obiective turistice în Balcic, o destinație romantică pentru cupluri, însă oricine ajunge în Balcic va avea parte de o vacanță minunată. 



În Balcic se află al treilea port ca mărime din Bulgaria și este unul dintre locurile cele mai pitorești de pe litoralul bulgăresc, cu străzi în pantă care coboară pe țărm, stânci albe care se completează frumos cu albastrul apei.

Vă invităm să parcugeți topul nostru cu 10 cele mai interesante atracții turistice din Balcic.


Te-ar mai putea interesa:


10 locuri de văzut în Balcic



Templul Mamei Zeiță – Cybela


Cybele, era o zeitate de origine frigiană, considerată drept "Marea Mamă a Zeilor", zeița peșterilor și a Pământului în starea sa naturală și protectoare a vegetației, adorată pe culmile munților. 


Templul Cybela este singurul templu elenistic descoperit și păstrat nu numai în Bulgaria, dar si în Balcani. Cladirea are o suprafață de 93,5 mp și aici au fost descoperite 27 de inscripții conservate complet sau aproape complet și câteva fragmente mai mici. Toate textele, cu excepția unuia, sunt in limba greaca. Cele mai vechi inscripții sunt din secolul III î.Hr. 

Templu antic al zeiței pontic - Cybele este unul dintre cele mai noi atractii turistice din Balcic. Este unul din cele mai bine conservate temple de pe teritoriul Europei. Așa că, vă invităm să descoperiți acest loc plin de istorie. Rezervă cazare în zonă


Muzeul etnografic Balcic


Cunoscut şi ca "Galeria de Artă", muzeul etnografic se află într-o clădire impunătoare cu două nivele şi săli mari, în Piața Centrală a orașului, Piața Nezavisimost, și prezintă atmosfera din perioada Renașterii naționale.

Aici sunt conservate peste 1500 de obiecte traționale, printre care sculpturi în lemn, ceramică, numeroase ornamente, haine specifice localnicilor, dar și uneltele folosite de aceștia. Rezervă cazare în zonă



La primul etaj al galeriei de artă din Balcic sunt două săli de expoziție în care sunt aranjate expoziții temporare și o sală de artă straină. La etajul al doilea există o expoziție permanentă, incluzând lucrările cele mai importante și interesante ale artiștilor bulgari. În Galeria de Artă sunt prezenntate lucrări din Balcic pictate de artiști români în timpul ocupației. 


De asemenea, galeria păstreaza 14 picturi rămase moștenire de la prima expoziție a muzeului.

În galerie sunt marcate și evenimente legate de istoria Balcicului și alte regiuni, precum și de țara noastră.


Castelul Reginei Maria și Grădina Botanică


Castelul este numele sub care este cunoscut complexul care a fost reședința de la Marea Neagră a Reginei Maria atunci când Cadrilaterul făcea parte din România. Construit de regele Ferdinand al României pentru soția sa, regina Maria, castelul din Balcic a fost finalizat în anul 1926. Rezervă cazare în zonă



Construcția este destul de mică, de dimensiunile unei vile de vacanță de pe litoral, însă arhitectura sa este cea care impresionează. Castelul Reginei Maria este un amestec unic de stiluri locale, gotice și islamice. 

Camerele au încă mobilierul original, și există și o expoziție cu descoperiri arheologice locale. Pe lângă picturile reginei Maria, castelul din Balcic găzduiește și diverse expoziții temporare.


Grădina Botanică este situată în centrul orașului și aparține Castelului Reginei Maria. Este amenajată pe un deal ce coboară în șase terase spre mare, fiecare terasă fiind destinată unui copil al Reginei.

Grădina conține peste 3000 de specii de plante, printre care și plante exotice și plante pe cale de dispariție și o colecție impresionantă de cactuși, cea mai mare din Sud Estul Europei.



Pe lângă flora din interiorul Grădinii Botanice din Balcic, poți găsi și o moară de apă din lemn, o cascadă și multe bănci ascunse în unghere intime. Iar partea de sus Grădinii oferă peisaje frumoase cu litoralul din Balcic.




Plajele din Balcic


Deși plajele sunt puține și destul de mici, există câteva opțiuni și pentru turiștii care vor să se bucure de mare, apă și nisip.

Una dintre plaje se află chiar la baza Castelului Reginei Maria, însă are un mic dezavantaj, dat de faptul că între plajă și apă se află faleza din Balcic.

Mai ofertante sun plajele Crago Breach și Nomad Beach. Rezervă cazare în zonă

Cargo Beach, o plaja centrală, de dimensiuni mari, se află în vecinătatea portului din Balchik. Este o plajă curată, cu apa liniștită și nu foarte adâncă. Există și un bar de unde se paote cumpăra ceva de băut sau de mâncare.


Nomad Beach, o altă plajă amenajată din Balcic se află în cadrul beach club-ului cu același nume. Aici puteți petrece o zi relaxantă la malul mării, mai ales că aveți la dispoziție și servicii de luat masa, cocktail-uri și gustări. 




Faleza din Balcic


Plimbarea pe faleza din statiune este, cu siguranță, ceva care nu trebuie ratat.

Veți găsi aici o zonă pietonală, dar și foate multe terase și restaurante așezate chiar la malul mării. Rezervă cazare în zonă


sursa foto: visatorprinlume.ro

Foarte curată, cu piste pentru biciclete ba chiar și o bibliotecă gratuită, în aer liber, faleza vă va oferi ocazia perfectă pentru relaxare și poze spectaculoase.

În plus, există tot felul de magazine cochete de unde se pot cumpăra accesorii sau suveniruri, sau chiar și haine.


Muzeul de Istorie 


Muzeul de istorie este unul dintre cele mai vechi din toată țara și se află în clădirea care a servit drept vechea primărie a oraşului.

Acesta include peste 20 000 de exponate care prezintă istoria acestei așezări, începand chiar cu secolul VI î. Hr și până în anul 1940. Acestea sunt împărțite în mai multe secțiuni: arheologice, etnografice și artistice și sunt reprezentate expuneri diferite.



Puteți admiri aici artefacte găsite în zona Balcic,de la ceramică, obiecte din sticlă, sculpturi, până la colecții de monede. Muzeul a fost deschis în 1937 și se află în apropiere de Muzeul Etnografic.


Rezervatia naturală Baltata


Rezervatia naturală Baltata se află în apropiere de stațiunea Albena și se întinde pe o lungime de 203 hectare, înconjurând valea râului Batova din apropierea malului mării. Rezervă cazare în zonă



Flora rezervației este compusă din 263 specii de plante, iar fauna, destul de bogată conține 337 specii de animale, printre care se enumeră: vulpea, iepurele, veverița, șobolanul de apă, nutria, ariciul, cârtița, liliacul, barza, specii de rațe, cocorul, specii de broaște, broaște testoase, șopârle, șerpi, tritonul cu creastă, vipera.


Zona oferă vizitatorilor aer curat si priveliști splendide. Prin urmare, o plimbare prin rezervație vă suprinde cu fumusețea ei  naturală.


Moscheea Turgud Reis 


A fost construită în secolul 19, în apropiere de port și este o moschee relativ mică. Potrivit legendei templului musulman, se crede că mormântul capitanului Turgud se află în curtea moscheei. 



Acesta ar fi fost surprins de o furtună puternică în Marea Neagra și s-a rugat, spunând că va construi o moschee când va scăpa de această furtună. Și a ajuns în orașul Balcic și a construit Moscheea Turgut Reis.


Biserica ortodoxă Sf Nicolae 


Biserica „Sfântul Nicolae, Făcătorul de Minuni” a fost construită în anul 1866, și este un complex renascentist din Balcic, constând dintr-o biserică mare din piatră albă, împărțită în trei naosuri, cu turn-clopotniță privat, similar cu un far, școală renascentista și grădina templului. 



În biserică se păstreaza și sunt expuse icoane din toate colțurile Dobrogei. În grădina templului este păstrata vechea cruce de piatră bulgară în jurul careia, în 2009, epitropia ridica o fântână. Aceasta a fost declarată monument cultural.


Satul Gurkovo


Satul Gurkovo aparține municipiului Balcic (districtul Dobrich). Satul este situat la 3 km de centrul municipiului - orașul maritim Balcic Gurkovo și este locuit în majoritate de englezi, germani şi elveţieni. 

Aceştia au cumpărat casele localnicilor pe care le-au renovat, transformându-le în vile de vacanţă.



Principala ocupație a locuitorilor din Gurkovo este agricultura și în special agricultura și cultivarea legumelor. Poziția satului Gurkovo oferă oportunități bune pentru dezvoltarea turismului de vânătoare.

Satul merită, cu siguranță, o vizită pentru a simți aerul unui sat liniștit.

Caută cazare în Balcic




SOURCE AND TAGS