Top 15 obiective turistice Paris - capitala iubirii și cel mai vizitat oraș din lume

  • 20 octombrie 2022

Locuri de vizitat în Paris

Ce să vizitezi în Paris


Paris, este unul dintre cele mai importante și influente orașe din lume dar și cel mai vizitat oraș de pe glob.

Este un oraș plin de multe atracții turistice – de la muzee de talie mondială la bijuterii ascunse mai puțin cunoscute – nu veți epuiza niciodată aventurile pe care le oferă.

Străzile, piețele, clădirile, grădinile și monumentele sale atrag călători din întreaga lume.


Dacă ar fi să selectăm 15 obiective turistice, iată pe care ți le-am recomanda să le vizitezi în Paris:

Top 15 Locuri de vizitat în Paris



Muzeul Luvru


Cel mai vizitat muzeu din lume, Luvru este casa unora dintre cele mai cunoscute opere de artă, inclusiv Mona Lisa și Venus de Milo.

Este situat pe malul drept al Senei, în arondismentul 1 al orașului. Rezervă cazare în zonă


Un număr mare de picturi ale muzeului au fost deținute de diverși regi care au trăit în Luvru când acesta era reședință regală.

Muzeul Luvru conține peste 380.000 de obiecte și expune 35.000 de opere de artă în opt departamente curatoriale, cu peste 60.600 m2 dedicati colecției permanente.

Vizitarea somptuosului Luvru este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Paris.


Turnul Eiffel


Cea mai emblematică atracție a Parisului, Turnul Eiffel a fost proiectat de Alexandre-Gustave Eiffel pentru Expoziția de la Paris din 1889, care a marcat centenarul Revoluției Franceze.

Acest simbol impresionant al Franței poate fi văzut de aproape oriunde în oraș. Rezervă cazare în zonă



Noaptea, Turnul Eiffel sclipește și strălucește deasupra „Orașului Luminilor. De asemenea, turistii pot admira Turnul Eiffel în timpul serii în timp ce se bucură de o masă gastronomică la unul dintre restaurantele sale.

O plimbare cu liftul  va duce vizitatorii în vârful turnului, de unde se poate observa o panoramă grozavă.




Descoperă magia Disneyland Paris


Disneyland Paris este al doilea parc Disney din afara Statelor Unite, după deschiderea Tokyo Disney Resort în 1983.

Două parcuri într-unul oferă o mulțime de oportunități de divertisment, mâncare și distracție.


În Parcul Disneyland, vizitatorii pot experimenta o mulțime de atracții magice: Indiana Jones și Templul Perilului, Discovery Arcade și Dumbo elefantul zburător, se pot întâlni pe Mickey Mouse, Donald Duck, Alice în Țara Minunilor și Aladdin, sau se pot antrena la Academia Jedi.


Atracțiile, spectacolele, paradele și restaurantele vor cufunda turiștii în lumea magică Disney.


Catedrala Notre-Dame din Paris


Notre-Dame, o capodopera a arhitecturii gotice franceze, este una dintre cele mai vechi si mai grandioase catedrale din lume.

Ferestrele sale spectaculoase, obiectele prețioase și clopotele magnifice sunt toate simbolurile acestei capodopere arhitecturale. Rezervă cazare în zonă


Fațada decorată bogat creează o impresie uluitoare cu abundența sa de sculpturi deosebite.

Interiorul este iluminat de vitralii magnifice. Cea mai remarcabilă fereastră este roza din transeptul de nord. Această operă de artă uimitoare prezintă 80 de scene din Vechiul Testament centrate în jurul Fecioarei.

Cu milioane de vizitatori în fiecare an, Notre-Dame este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Paris.


Bulevardul Champs Elysees


Champs-Élysées se află pe lista celor mai importante atracții ale capitalei franceze.

Bulevardul străbate Place de la Concorde în est și Place Charles de Gaulle în vest. Rezervă cazare în zonă



Turistii vin aici pentru a admira monumentele sale maiestuoase, pentru a se bucura de cumpărături sau pentru a se lăsa prinși de entuziasmul evenimentelor festive care sunt organizate aici.

Este considerat „cel mai frumos bulevard din întreaga lume”.

Booking.com

Vizitează cartierul Le Marais


Cartierul Le Marais are multe de arătat celor care doresc să afle mai multe despre stilul de viață autentic parizian.

Le Marais este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în capitala Franței. Rezervă cazare în zonă


Aici vei descoperi multe muzee, inclusiv Musée National Picasso-Paris și Maison Européene de la Photographie. De asemenea, vizitatorii pot găsi brutării Kosher, localuri cu tăiței, buticuri de modă de lux și colecții de artă fascinante.

Parizienilor și vizitatorilor deopotrivă le place să vină aici pentru o plimbare relaxantă.


Grădina Luxemburg din Paris


Grădina Luxemburg, cunoscută drept Jardin du Luxembourg, este situată în arondismentul 6 din Paris și se întinde pe 23 de hectare.

Grădina Luxemburg este cel mai popular și mai frumos parc din Paris. Aici, vizitatorii pot găsi un loc ideal pentru a se odihni după o zi lungă de explorare a orașului. Rezervă cazare în zonă


Este cunoscută pentru peluzele sale, promenadele mărginite de copaci, terenurile de tenis, paturile de flori, modelele de bărci cu pânze de pe Grand Bassin octogonal, precum și pitoreasca Fântână Medici.


Un fapt interesant despre acest loc este că a servit drept inspirație pentru mulți artiști: Victor Hugo l-a prezentat în Les Miserables; Van Gogh a pictat oameni care se plimbau prin ea.


Palatul Versailles


Palatul Versailles este situat în Versailles, la aproximativ 19 km vest de Paris și este una dintre cele mai populare atracții turistice din lume.

Acest palat uimitor a devenit piesa de spectacol a lui Ludovic al XIV-lea, simbolul său al puterii. La urma urmei, el era „Regele Soare” în jurul căruia se învârtea lumea. Rezervă cazare în zonă


Palatul exemplifică clasicismul francez și a stabilit standardul pentru curțile regale în secolul al XVII-lea.

Palatul este cel mai celebrat pentru extravaganța apartamentelor sale, care sunt împodobite cu aur, cristal și pietre prețioase. Principalele atracții sunt: Sala Oglinzilor, King’s State Apartment, Queen’s Apartment, The Gardens, Palatele Grand Trianon & Petit Trianon sau Chapelle Royale.

Grădinile Versailles acoperă 800 de hectare de teren cu sculpturi, flori rare și verdeață. Grădinile au câștigat statutul de sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1979.


Arcul de Triumf


Arcul de Triumf este unul dintre cele mai faimoase monumente din Paris, situat la capătul vestic al Champs-Élysées, în centrul Place Charles de Gaulle.

Îi onorează pe cei care au luptat și au murit pentru Franța în războaiele revoluționare franceze și napoleoniene. Rezervă cazare în zonă


Arcul de Triumf continuă să servească drept simbol emblematic al Franței, al țării însăși și al lumii.

Nu ratați „Mormântul Soldatului Necunoscut” înainte de a urca pe Arcul de Triumf.

Vârful Arcului de Triumf poate fi accesat pe jos printr-o scară de 284 de trepte sau cu un lift care permite accesul în camera de la mansardă.

De la acest nivel, vizitatorii trebuie să urce încă 46 de trepte pentru a ajunge pe terasă. Terasa oferă vederi superbe atât ziua, cât și noaptea asupra orașului și a bulevardelor sale mari.


Opera Garnier din Paris


Palais Garnier, o capodopera arhitecturala inaugurata in 1875 la cererea lui Napoleon al III-lea, este fara indoiala unul dintre cele mai uluitoare monumente din Paris, o atractie pe care nu trebuie sa o ratezi. Rezervă cazare în zonă


Turul Palais Garnier vă va oferi șansa de a aprecia spațiile maiestuoase din interior, unde veți rătăci pe lângă Fântâna Pythia, veți urca scările mărețe și completați naosul imens și bogat decorat. Vizitatorii vor experimenta, de asemenea, marele Foyer și Rotonda Ghețarului.

Un fapt interesant despre acest loc: romanul Fantoma Operei, care a fost scris de Gaston Leroux în 1910, se spune că a fost inspirat dintr-un eveniment adevărat.

O vizită la Opera Garnier este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Paris.


Montmartre și Bazilica Sacré Coeur


Montmartre este cel mai înalt punct din capitala Franței și este renumit pentru Bazilica Sacré Coeur (Inima Sacra), precum și pentru priveliștile panoramice ale Parisului. Rezervă cazare în zonă


Străzile din Montmartre sunt pline de artă cu priveliști uluitoare, artiști stradali talentați și sculpturi surprinzătoare.

Turiștii se pot bucura de vizite la muzee și de priveliștea minunată a orașului din vârful Sacré-Cœur. Panorama uluitoare o face una dintre cele mai populare atracții turistice din Paris.


Muzeul d'Orsay Paris


Musée d'Orsay, situat în fosta Gare d'Orsay, găzduiește cea mai mare colecție de capodopere impresioniste și postimpresioniste din lume, ale unor pictori celebri printre care: Claude Monet, Degas, Renoir, Cézanne, Seurat, Sisley, Gauguin, și Van Gogh. Rezervă cazare în zonă



Turul muzeului oferă o privire aprofundată și captivantă asupra colecției de clasă mondială într-o manieră dinamică. În orice moment, aproximativ 3.000 de piese de artă sunt expuse în Musée d'Orsay.


Este cu siguranță un muzeu uimitor care oferă vizitatorului o experiență magică.


Parcul Astérix Paris


Parc Astérix este al doilea cel mai mare parc tematic din Franța și se bazează pe seria de benzi desenate Asterix de Albert Uderzo și René Goscinny.

Personajele de benzi desenate preferate ale Franței vă vor oferi o atmosferă diferită, la fel de interesantă ca și Disneyland. Rezervă cazare în zonă


Există în principal 3 zone în parcul tematic Parc Astérix: Fun For All The Family Zone, Thrillseekers Zone și The Young Gauls Zone. Fiecare zonă are o colecție excelentă de plimbări și atracții care sunt o bucurie de experimentat.

Vizitatorii pot experimenta activități în interior și în aer liber, spectacole inedite care combină cascadorii, efecte inteligente, magie, umor și întâlniri speciale.


Muzeul de ceară Grevin


Muzeul Grevin este situat într-o casă de oraș pariziană, unde caracteristicile de design baroc sunt în contrast creativ cu tehnologia multimedia de ultimă generație. Rezervă cazare în zonă



Muzeul prezintă peste 500 de personaje realiste de ceară, reprezentând cele mai cunoscute celebrități din lume (în special din Franța).

Vizitatorul își poate întâlni modelul, starul pop preferat sau eroul sportiv la Musée Grévin.

Vizita începe în Sala Oglinzilor, o cameră construită pentru Expoziția Universală din 1900, care este ca un caleidoscop enorm. Mai departe, decorațiunile muzeului își transportă vizitatorii într-un sanctuar frumos, un templu hindus sau o junglă luxuriantă.

Acest loc atipic va incanta atat adultii cat si copiii intr-o iesire in familie.


Moulin Rouge Paris


Moulin Rouge este un simbol emblematic al Parisului.


Deschis în 1889 în cartierul Pigalle, acest legendar cabaret este locul în care dansul modern can-can a evoluat într-o formă unică de artă și divertisment, adorată de mai multe generații de parizieni boemi.

După mai bine de un secol de la deschidere, Moulin Rouge este încă numărul unu spectacol de dans din Paris și una dintre atracțiile turistice de top din Paris.


Galeriile LaFayette


Galeriile Lafayette este unul dintre cele mai populare, cochete și distinse centre comerciale din Paris.

Este situat în apropiere de Opera Garnier și oferă vizitatorilor săi o splendidă cupolă de sticlă, care se ridică la o înălțime de 43 de metri, care poate fi văzut de peste tot orașul. Rezervă cazare în zonă


Cumpărăturile sunt, desigur, principalul motiv pentru care mulți vizitatori vin la Galeriile Lafayette.

Uriașul magazin universal se întinde pe 3 clădiri cu mai multe etaje, oferind peste 3.000 de mărci: Galeries Lafayette / Magasin Coupole (Clădirea Magazinului Principal), Galeries Lafayette Homme / Magasin L’Homme (Magazin pentru bărbați) și Galeries Lafayette Maison / Magasin Maison & Gourmet.

Caută cazare în Paris




SOURCE AND TAGS