Top 10 Locuri de vizitat în Salonic. Un oraș autentic grecesc plin de atracții turistice

  • 16 decembrie 2023

ce poti vizita in salonic

Ce să vizitezi în Salonic


Orașul Salonic este situat în partea de nord a Greciei, în Golful Termaikos, în apropiere de granița cu Macedonia.

Aflat pe țărmul Marii Egee, este o destinație perfectă pentru orice perioadă a anului.

Peisajul este uimitor, iar turiștii se pot bucura, în același timp, și de munte și de mare. Pe lângă istoria bogată, Salonic are multe și interesante locuri de vizitat.

Plimbările pe străzile orașului vă vor purta într-o lume a contrastelor, unde influențele istoriei tumultoase, marcată de momente glorioase dar și de unele tragedii umane de nedescris, se îmbină armonios cu ceea ce este nou și modern.


Promenada din fața mării este locul preferat de turiști, pentru priveliștile minunate ce pot fi observate aici, iar vizitarea clădirilor și monumetelor istorice absolut surprinzătoare din punct de vedere arhitectural este modul ideal de a acumula noi informații.

La finalul zilei, piețele tradiționale vă așteaptă să savurați unele dintre cele mai delicioase preparate locale.  

Vă invităm să descoperiți un oraș uimitor, plin de atracții turistice care cuceresc turiștii de pretutindeni!



Top 10 atracții și obiective turistice de vizitat în Salonic



Arcul lui Galerius și Rotonda


Începem top-ul obiectivelor turistice din Salonic cu două monumente uimitoare. 

În timp ce, Arcul lui Galerius este un exemplu impresionant al arhitecturii romane târzii, decorat cu sculpturi și reliefuri înalte, Biserica Sfântul Gheorghe sau Rotonda este cel mai magnific monument vechi din Salonic.

Rotonda și Arcul lui Galerius erau elemente de bază dintr-un complex despre care se crede că a fost un templu roman de dimensiuni impresionante - Rezervă cazare în zonă




Arcul lui Galerius a fost amplasat la începutul drumului roman Egnatia, care lega Salonic de Constantinopol, fiind și poarta principală de intrare a orașului vechi.

Acesta a fost construit in secolul al IV-lea, în timpul domniei împaratului roman Galerius, ca o celebrare a victoriei sale asupra persanilor.

Aflată în vecinătatea Arcului, Rotonda este un monument inclus în patrimoniul Unesco, ridicată cu scopul de a fi un mausoleu pentru Galerius.

Aceasta prezintă o arhitectură cilindrică cu cupolă similară Panteonului din Roma. Mozaicurile întâlnite aici sunt considerate capodopere ale artei bizantine.

Începeți un tur de excepție prin Salonic, descoperind măreția unor clădiri ce au supraviețuit timpului!


Turnul Alb


Turnul Alb din Salonic, simbolul orașului în vremurile noastre, este o clădire otomană construită în secolul al XV-lea d.Hr. în locul unei fortificații bizantine mai vechi.

Știați că, numele de Turnul Alb l-a primit în 1891 când a fost vopsit în alb, pentru a fi „curățat” de torturile și execuțiile care aveau loc în interiorul turnului când acesta era folosit ca închisoare?

Fiind situat în apropierea portului orașului, pe malul mării, acest obiectiv turistic din Salonic oferă priveliști uimitioare ale orașului și ale portului - Rezervă cazare în zonă




Nu stați pe gânduri și urcați pe platforma de vizionare de pe vârf pentru imagini de neuitat!

Nu uitați nici de colecția permanentă a Muzeului culturii bizantine, pe care Turnul o găzduiește!


Piața Aristotel


Cu acest loc de vizitat din Salonic vă invităm practic în inima orașului.

Este, poate, cel mai boem loc din oraș, înconjurat de clădiri cochete și locul unde se organizează concerte, festivaluri sau expoziții în aer liber - Rezervă cazare în zonă




Piața Aristotel este străbătută de cele trei bulevarde principale ale orașului și este locul preferat al tinerilor în căutare de distracție, fiind înconjurată de o mulțime de baruri, terase, taverne și restaurante. 

Acest obiectiv turistic din Salonic este un loc minunat, unde vă puteți relaxa după vizitarea celor mai importante clădiri din oraș. 

Și dacă mai luăm în calcul că, de aici începe faleza orașului, această piață este perfectă și pentru promenade.


Cartierul Ladadika


V-am trezit deja interesul pentru viața de noapte? 

Experiența supremă a divertismentului de zi și de noapte poate fi trăită doar în cartierul Ladadika! 

Cartierul Ladadika este cel mai vechi și renumit din oraș. Clădirile colorate și aleile pavate păstrează amprenta vechiului Salonic - Rezervă cazare în zonă





Cu tradiționalele piețe Modiano, Vlalis, Kapani, Athonos și piața de flori Louloudadika, acest loc de vizitat din Salonic este pur și simplu fascinant.

Aici întâlnim numeroase cafenele, baruri elegante, restaurante, pub-uri, bistro-uri, cluburi.

Experimentează viața de noapte a orașului într-un loc vibrant din Salonic!


Biserica Sfântul Dimitrie


Un simbol al creștinismului ortodox, acest obiectiv turistic din Salonic reprezintă și cea mai importantă biserică din oraș, fiind înscrisă pe lista patrimoniului mondial Unesco.

Biserica Sfântul Dimitrie a fost construită în secolul al V-lea pe locul unei biserici creștine anterioare, lângă vechea baie romană și are un design impresionant, care combină elemente de arhitectură bizantină și romanică.

Biserica adăpostește o mulțime de fresce, obiecte de cult și picturi, însă renumele său se datorează celor 6 panouri de mozaic, dintre care unul îl reprezintă pe Sfântul Dumitru, patronul și ocrotitorul orașului Salonic - Rezervă cazare în zonă





În biserică se află și o criptă subterană, care conține moaștele Sfântului Dimitrie.

Cel mai bine simțim atmosfera unui oraș, cunoscând istoria și momentele marcante ale acestuia.

Așadar, opriți-vă câteva momente și vizitați acest obiectiv turistic important din Salonic! 


Ano Poli sau Orașul de Sus


Ano Poli – „orașul de sus” al Salonicului, este un cartier plin de viață și unul dintre cele mai vechi districte din Salonic, situat deasupra orașului modern.

Acesta oferă o minunată priveliște asupra întregului oraș, dar și o vedere superbă a Muntelui Olimp.

Această destinație turistică din salonic se remarcă prin străzile înguste și abrupte, cu case pitorești din piatră, taverne și cafenele ce creează o atmosferă superbă orientală - Rezervă cazare în zonă





O plimbare prin acest cartier vechi poate începe cu Tsinari, zona cu de taverne și cafenele mici, tipic grecești, unde puteți savura o cafea sau o masă delicioasă.

Tot aici găsiți și Muzeul Ataturk, casa în care s-a născut fondatorul Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk.

Dacă veţi ajunge în Salonic, chiar şi în tranzit, rezervaţi-vă timp pentru a vizita Ano Poli, chiar merită!


Mall-ul Cosmos


Cel mai mare centru comercial din nordul Greciei, Mediterranean Cosmos, este o destinație foarte populară din Salonic. 

Este situat la 11 km de centrul orașului și oferă vizitatorilor o experiență minunată, având peste 200 de magazine, 30 de localuri, săli de cinematograf, inclusiv loc de joacă pentru copii - Rezervă cazare în zonă




Pentru o experiență de shopping altfel decât de la comercianții ambulanți, alegeți acest obiectiv turistic din Salonic!


Piața Modiano


Dacă sunteți iubitori de mâncare, cea mai bună alegere este Piața Modiano, una dintre cele mai tradiționale piețe din Salonic. 

Situată în inima orașului, este locul ideal pentru a nu rata bunătățile specifice bucătăriei tradiționale  Macedonene - Rezervă cazare în zonă





Aici, atmosfera vibrantă, oamenii și delicatesele locale vă vor răsplăti pe deplin!

Această destinație turistică din Salonic este cu adevărat o bucată vie din istorie, ce vă va ajuta să înțelegeți cultura comercială vibrantă a orașului. Aromele de condimente și cafea proaspătă este unul dintre primele lucruri pe care le veți observa!


Bit Bazaar


O altă destinație populară din Salonic, în special în rândul tinerilor, este vechiul Bit Bazaar situat la nord de Piața Aristotel.

Acest loc este o bijuterie ascunsă cu o istorie aparte. Mese pline, muzică, pahare goale, ospătari alergând și, în general, un spirit vesel vă vor întâmpina în Bit Bazaar - Rezervă cazare în zonă





Cereți localnicilor să vă îndrume către acest loc secret unde doar localnicii vin să ospăteze și să mănânce!

Nu ratați un loc de poveste, cu mai multe niveluri, cu lumini frumoase, mirosuri, mâncare și vin! 


Turnul OTE


O cafea la înălțime este modalitatea perfectă de a încheia o zi plină prin surpinzătorul oraș Salonic. 

Puteti să o serviti la Turnul OTE, situat în Centrul de Expoziții din Salonic la o altitudine de 76 m peste oraș - Rezervă cazare în zonă


 
 

Astfel vă veți bucura de o priveliște superbă a principalelor atracții din Salonic, într-un mediu cu design unic. 

În plus, este și locul ideal pentru a vă bucura de magia celui mai frumos apus de soare! 

Vă așteaptă o experiență de neuitat!

Hartă cazărilor din Salonic





SOURCE AND TAGS