TOP 15 cele mai frumoase locuri de vizitat în Thassos – frumoasa insulă nordică a Greciei

  • 8 ianuarie 2023

Locuri de vizitat Thassos

Ce să vizitezi în Thassos


Booking.com
Insula Thassos este un magnet pentru turiști din toate colțurile lumii.

Este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, datorită faptului că este aproape de noi, dar și pentru că este o insula atractivă, cu multiple posibilități de divertisment.

Peisajele spectaculoase, plajele impresionante, satele pitorești și numeroasele vestigii antice, toate aceste ingrediente fac din „Insula de Smarald” o destinație ideală de vacanță.

Grădinile de măslini sunt la tot pasul, iar relaxarea și distracția se îmbină perfect cu experiențele culinare. 


Este o insulă cu o vegetație bogată, perfectă și pentru iubitorii de natură și drumeții.

Indiferent de motivul pentru care alegeți insula Thassos, nu veți regreta!

Dacă v-am stârnit interesul pentru această destinație, haideți să descoperim împreună care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat în Thassos.


Top 15 atracții turistice Thassos


Plaja Marble


Plaja Marble este una dintre cele mai spectaculoase din Grecia, cunoscută pe plan local și sub denumirea de Saliara.

Se află în nord-estul insulei, la o distanță de 5 kilometri față de capitala Limenas și este una dintre cele mai frumoase destinații turistice ale insulei - Rezervă cazare în zonă



Este o plajă superbă datorită nisipului alb și a pietricelelor de marmură, aspecte care îți dau senzația unei plaje exotice. Turiștii sunt fascinați de frumusețea locului și datorită culorii de smarald a apei. 

Dacă vă doriți o priveliște cu adevărat spectaculoasă, trebuie neapărat să priviți răsăritul pe plaja Marble.




Orașul Limenas


Limenas este capitala insulei Thassos și, totodată, o stațiune cochetă, cu arhitectură frumoasă. 

Este un oraș modern, cu străduțe înguste și întortocheate și o faleza lungă și frumoasă, presarată cu taverne și baruri - Rezervă cazare în zonă



Limenas este înconjurat de păduri de pini și plantații de măslini, oferind turiștilor o mare diversitate de atracții și activități. 

În plus, numeroasele situri arheologice care datează din vremea Greciei Antice, atrag vizitatori din toate colțurile lumii.


Trebuie neapărat să descoperiți vechiul port, destul de pitoresc, dar și vechea piață, în mijlocul Agorei Antice.

De asemenea, nu ratați nici cariera de marmură, Muzeul Arheologic,Teatrul Vechi, închinat zeului Dionis și Acropolele (orașul de sus) – pentru priveliști frumoase.


Satul Theologos


Dacă ați ajuns în Thassos, trebuie neapărat să vizitați această așezare pitorească.

Theologos este un sat tradițional, de munte, cu alei înguste, peisaje superbe și o istorie bogată. 

Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Thassos, fiind adăpostit la poalele munților, la aproximativ 220 m altitudine - Rezervă cazare în zonă



Aici se pot vizita Muzeul Folcloric, Casa Memorială a cunoscutului autor și diplomat grec, Vassilis Vassilikos, precum și podul arcuit de piatră, bisericile din Agia Paraskevi si Agios Dimitrios, cu iconostasele lor impresionant sculptate.

Veți găsi și numeroase magazine care încânta cu produse locale, cum ar fi dulcețuri de toate felurile făcute după rețete vechi, mirodenii, săpunuri de casă sau diverse lichioruri.

În plus, acest sat oferă o experiență unică, datorită tavernelor sale, cunoscute ca fiind locul unde se organizează cele mai spectaculoase seri grecești.

Este o destinație cu adevărat fermecătoare pe care merită să o vizitați.


Giola


Aveți deja programată o vacanță în insula Thassos? Atunci adăugați pe lista locurilor de vizitat și spectaculoasa piscină naturală, Giola.

Aflată în regiunea Astris, Giola este unul din simbolurile insulei Thassos și un obiectiv turistic pe care nu trebuie să-l ratați.

Giola este preferata celor care iubesc săriturile în apă, fiind destul de adâncă, iar apa foarte limpede și caldă - Rezervă cazare în zonă



Micuța lagună de smarald are forma unei inimi, iar apa verde-turcoaz contrastează puternic cu albul stâncilor din jur și cu albastrul mării. Se poate face plajă pe stânci, însă țineți minte că aici nu există umbrele sau alte sursă de umbră. 

Nu uitați încălțămintea de apă cu talpă antiderapantă, pentru că stâncile pot fi alunecoase și, pe alocuri, există și arici de mare.

Frumusețea locului este incontestabilă, așa că trebuie să faceți o plimbare până la acest obiectiv impresionant din insula Thassos.




Kastro


Sunteți dornici să explorați locuri noi și să vă bucurați de o atmosferă aparte? Kastro este destinația potrivită pentru voi.

Despre Kastro se crede că este cel mai vechi sat de pe insulă. Este situat la o înălțime de 450–500 m deasupra nivelului mării, la o distanță destul de mică de Limenaria - Rezervă cazare în zonă



Kastro a servit ani buni drept ascunzătoare pentru locuitorii insulei care veneau aici pentru a se proteja de pirații din Marea Mediterană. Satul este înconjurat de munţi şi este spectaculos prin ruinele sale. 


Puteți vizita Biserica Sfântului Athanasios, una din cele mai vechi biserici din Thassos, ridicată în 1804.

Acest sat autentic oferă un peisaj rural spectaculos și o atmosferă calmă și liniștită pe care o veți adora. Găsiți și o tavernă, unde veți putea savura produse grecești delicioase.

Plaja Golden


Situată în estul insulei Thassos, la o distanță de aproximativ 10 km de Limenas, plaja Golden este una dintre cele mai populare plaje de pe insulă.

Are un farmec aparte, fiind o plajă cu un nisip fin, auriu și ape limpezi. Peisajul deosebit este dat și de faptul că în spatele plajei se ridică Muntele Ipsarion - Rezervă cazare în zonă



Se întinde pe 2 km și este amenajată pentru șezlonguri, locuri de camping, taverne, dar și pentru sporturi pe plajă și sporturi nautice.

Marea este de obicei foarte calmă, ceea ce înseamnă că plaja este perfectă și pentru familiile cu copii mici.

Aici veți petrece o zi plăcută și relaxantă.


Satul Maries


Probabil că iubiți experiențele autentic grecești, iar Skala Maries, acest mic sat de pescari, este extrem de autentic și romantic în simplitatea sa.

Este situat într-o vale, chiar la sud de masivul Muntelui Ipsarion, la aproximatic 200 m altitudine.  Satul are un aer aparte și este alegerea ideală pentru cei care caută liniște și aer curat - Rezervă cazare în zonă



In Maries există doar câteva taverne în centrul orașului, umbrite de copaci bătrâni, unde veți simți efectiv nevoia de a sta în liniște, savurând preparate locale.

Principalele atracții sunt Lacul Maries, singurul lac artificial din insula Thassos și cascadele.

Nimic nu a alterat simplitatea și farmecul acestui loc superb din Thassos.




Drumeție pe Ipsarion


Dacă sunteți aventuroși și căutați experiențe cât mai diferite, vârful muntelui Ipsarion (aflat la 1204 de metri de nivelul mării) poate fi o provocare pentru majoritatea dintre noi.


Cel mai bun punct de plecare într-o drumeție pe Ipsarion este Potamia (o localitate mică), pe un traseu de aproximativ 14 km, marcat cu punct roșu - Rezervă cazare în zonă



Traseul merge o vreme prin pădure și este semnalizat destul de bine. Are un grad de dificultate mediu, partea prin pădure fiind mai ușoară, însă urcușul este constant și poate fi solicitant. 

Urcușul final este o pantă de 200 de m destul de abruptă. Cu toate acestea, o dată ajunși în vârf, vi se vor deschide niște priveliști superbe care merită orice efort. Veți savura din plin măreția momentului. 

Există un refugiu și un mic magazin, mese, băncuțe și puteți inclusiv înopta la refugiu, dacă vreți o experiență montană completă.

Nu uitați să aveți la voi echipament adecvat pentru drumeție, inclusiv protecție solară și ceva de pus pe cap, deoarece există și o porțiune expusă la soare.


Skala Potamia


Fiind destul de populară, Skala Potamia este una dintre stațiunile aglomerate ale insulei. Așa că, dacă vă place agitația, această destinație din Thassos va fi pe placul vostru.

Se află la aproximativ 15 km de Limenas și este înconjurată de vegetație. Skala Potamia oferă plaje cu nisip fin, cele mai bune taverne de pe insulă, precum și posibilitatea de a avea parte foarte multe activități - Rezervă cazare în zonă



Faceți o vizită în micul port unde se află și Muzeul de Folclor. 

Plaja din Skala Potamia este o parte din faimosul golf Golden Beach și este cunoscută și sub denumirea de Chrissi Akti.  Plaja are nisip fin și o intrare lină în apa, fiind potrivită familiilor cu copii.

Gastronomia, cafenele liniștite sau, dimpotrivă, pline de viață, un parc de distracții pentru copii și numeroase alte locuri, pun această stațiune în topul preferințelor turiștilor din toată lumea.


Satul Panagia


Descoperiți insula Thassos cu tot ce are ea de oferit!

Panagia este locul ideal pentru cei care vor să scape de agitația specifică stațiunilor mari. Este un sat de munte, foarte turistic dar care își păstrează încă farmecul grecesc autentic.

Este situat în apropiere de Skala Potamia și este unul dintre punctele cele mai renumite de atracție din Thassos - Rezervă cazare în zonă



Panagia este un sat foarte pitoresc, cu străduțe curate și cochete și multe multe flori. Plimbările pe străduțele satului, printre gospodăriile localnicilor sunt adevărate motive de bucurie și vă  vor satisface nevoia de frumos.

Piata centrală din sat este locul cel mai animat din Panagia și locul ideal pentru a savura un pahar de ouzo.

Fabrica de ulei de măsline Sotirelis este considerată una dintre principalele atracții turistice ale locului. 

O vizită la fabrică vă oferă un prilej extraordinar de a cumpara ulei de masline direct de la sursă, dar și pentru a învăța mai multe despre producția acestui elixir de sănătate.

Satul Panagia este un paradis pe care trebuie neapărat să îl vizitați.

Limenaria


Limenaria este un orășel superb din Thassos și al doilea ca mărime dupa Limenas, situat într-o zonă cu cea mai blândă climă de pe insulă.

Este o destinație foarte apreciată în rândul turiștilor, mai ales datorită faptului că păstrează tradițiile grecești intacte - Rezervă cazare în zonă



Limenaria este orientat cu fața spre Muntele Athos, și oferă vederi impresionante și o promenadă presărată cu taverne și restaurante.

Orașul are un port mic și o mulțime de plaje deosebit de frumoase, unele dintre ele fiind destul de căutate de turiști, precum plaja Pefkari sau Tripiti.


O dată ajunși în Limenaria, este obligatoriu să vizitați și Plaja Mettalia și ”Palataki” (Palat) –un edificiu vechi, aflat în ruină, care se înalță pe un deal stâncos și dă senzația că străjuiește faleza din Limenaria. 

Nu aveți cum să vă plictisiți în acest loc impresionant din Thassos.




Galeria de artă Kappa


Nimic nu stimulează mai mult creativitatea decât vizitarea galeriilor de artă.

La Galeria de artă Kappa veți întâlni toate formele de artă: Pictură, Sculptură, Ceramica, Construcții, Fotografie și Bijuterii.

Galeria de artă Kappa este o atracție populară din Thassos, care oferă vizitatorii un mediu meditativ și distractiv - Rezervă cazare în zonă



Galeria de artă Kappa reprezintă artiști greci bine cunoscuți și promițători, absolvenți ai Academiei de Arte Frumoase.

Asigurați-vă că nu ratați acest loc minunat când vă aflați în Thassos. 

Este locul ideal pentru a cumpăra o piesă pe care să o priviți și să retrăiți momentele frumoase de care ați avut parte când ați vizitat insula.


Piața locală din Prinos


Prinos, acest frumos orășel de pe coasta vestică a insulei Thassos, este locul în care se organizează un târg în aer liber în fiecare zi de luni - Rezervă cazare în zonă



Aici veți găsi de toate, de la multe produse locale (măsline, miere, ulei, tot soiul de nuci, etc.), până la îmbrăcăminte, lenjerie de pat, perdele, aparate casnice și multe altele.

Piața din Prinos este destul de impresionantă și oferă o experiență unică în viață. Cu siguranță nu veți pleca cu mâna goală de acolo.


Satul Kallirachis


Vă place să explorați cât mai mult atunci când sunteți în vacanță ? Atunci, vă invităm să descoperiți și satul de munte Kallirachis.

Se află la câțiva kilometri de Skala Kallirachis, și este vizibil din depărtare, ca o pată alb-roșcată ce străpunge verdele unei costise împădurite aflate la poalele unui munte - Rezervă cazare în zonă



Kallirachis este un sat mare și, față de multe dintre satele de pe insulă, este mai dezvoltat.

Este extrem de plăcut să vă plimbați prin sat și să admirați casele și străduțele înguste.

Există și un muzeu al costumelor populare sau colina sculptorilor, poeților și pictorilor (Methamorfosis) și câteva sculpturi presarate prin piațetele satului. 

De asemenea, se mai poate vizita și o biserică foarte frumoasă, Sfântul Dimitrie, iar apoi vă puteți relaxa la o tavernă tradițională și liniștită.


Skala Rachoni


Rachoni este un orășel situat la aproximativ 15 km de Limenas și, totodată, una dintre cele mai interesante stațiuni din Thassos.

Skala Rachoni este recunoscută pentru preparatele culinare locale deosebite, îndeosebi preparatele din pește și fructe de mare proaspete și delicioase. 

În plus, este o stațiune mică, liniștită, perfectă pentru familiile cu copii - Rezervă cazare în zonă



În Skala Rachoni există două lucruri pe care orice turist le remarcă imediat: linia de coastă superbă, cu nisip fin alb și o serie de golfuri frumoase și numeroase plantații de măslini. 

Se spune că printre acestea s-ar afla și cel mai bătrân măslin din insulă, cu o vechime de peste 900 de ani.

Imaginați-vă cum luați micul dejun printre copacii luxurianți dintr-o vale atât de verde și frumoasă, unde tavernele par a fi o completare naturală a peisajului.

Plaja Skala Rachoni este o plajă de nisip, cu o intrare lină în mare, și dacă vreți mai multă intimitate, există și zone de plajă liberă, mai retrase.

Poate cel mai frumos loc de pe întreaga insulă Thassos este Mănăstirea Sf. Arhanghel Mihail, situată foarte aproape de Skala Rachoni.

Acest loc trebuie vizitat, nu doar de personalele în căutare de liniște spirituală, ci de toți cei care vor să aibă parte de peisaje spectaculoase.

Caută cazare în Thassos





SOURCE AND TAGS