Top 15 Cele mai frumoase plaje de pe Coasta Amalfi cu peisaje care iți taie răsuflarea

  • 25 ianuarie 2024

plaje amalfi italia

Plaje Amalfi


Vă invităm să descoperiţi o destinaţie uimitoare, cu peisaje care te lasă fără cuvinte şi plaje de o frumuseţe fără egal.

Coasta Amalfi este, poate, una dintre cele mai impresionante destinații turistice din Italia.

Situată în sudul peninsulei, Coasta Amalfitană este o regiune superbă, formată din mai multe orașe, în care se întâlnesc plaje cu ape cristaline și munți cu vederi impresionante.


Vă stă deja gândul la minunatele preparate italineşeti?

Coasta Amalfi este renumită și pentru gastronomia sa, cu preparate locale apreciate de turiștii din întreaga lume.

Alături de Sorrento, Positano și Capri, această destinație se află printre cele mai frumoase locuri pe care le puteți vizita în Italia, care oferă unele dintre cele mai idilice și pitorești plaje din toată peninsula.

Am creat un TOP al celor mai frumoase plaje de pe Coasta Amalfi, pentru a vă ajuta să plănuiţi o vacanță de neuitat!


Cele mai frumoase plaje pe Coasta Amalfi



Plaja Marina Grande


Vă plac plajele cosmopolite şi pline de viaţă?

Atunci, veţi fi încântaţi să aflaţi că plaja Marina Grande sau Spiaggia Grande este punctul central al vieţii sociale din Positano.

Situată în partea de sud a oraşului, plaja se întinde pe aproximativ 400 de metri și este renumită pe întreaga Coasta Amalfi, fiind vizitată în fiecare an de mii de turiști.

Frumos încadrată de case colorate construite în stânci, Marina Grande este plaja principală unde sosesc și de unde pleacă feriboturile și bărcile - Rezervă cazare în zonă





Luaţi în calcul că din orice parte a plajei priveliștea este uimitoare, inclusiv din apă. Este o senzație minunată să înoți în timp ce admiri peisaje uluitoare.

Marina Grande este locul de unde se pot lua bărci către plajele mai mici ascunse ale golfului, precum și excursii în apropiere, iar un obiectiv de neratat este Peștera Emerald (Grotta dello Smeraldo).

Nu puteți vizita Coasta Amalfi fără să petreceți momente unice pe această plajă spectaculoasă din Positano.


Plaja Fornillo


Doriți să scăpați de mulțime şi să savuraţi o cafea bună şi o carte captivantă, în timp ce vă relaxaţi la soare?

Atunci plaja Fornillo este destinația ideală pentru voi!

Fornillo este o bijuterie ascunsă, foarte populară printre localnicii din Positano - Rezervă cazare în zonă




Este a doua cea mai mare plajă din Positano, iar accesul aici se poate face fie jos pe un drum care pleacă de la Marina Grande, sau pe mare pornind de la același debarcader.

Plaja se remarcă prin prezența pietricelelor mari și a stâncilor dintre țărm și mare. Are aproximativ 300 de metri lungime și este străjuită de două turnuri impunătoare: Torre Trasita și Torre del Fornillo.

Este locul ideal pentru cei care doresc să stea aproape de centrul orașului Positano, dar să se bucure în același timp de o zonă mai liniștită decât Marina Grande.

Planificați din timp o vizită în timpul Festivalului Peștelui, un eveniment cu muzică live, dans şi o piață care vinde pește gătit!


Rămânem tot în Positano şi vă invităm să descoperiţi o altă plajă uimitoare de pe Coasta Amalfi: Plaja Arienzo.

Este una dintre cele mai bune plaje din Positano pentru toți cei care caută intimitate.  

Această plajă frumoasă de pe Coasta Amalfi oferă celor care ajung aici o atmosferă diferită. Apa este foarte limpede, fiind perfectă pentru înot, snorkeling și scufundări - Rezervă cazare în zonă





Se poate ajunge cu o barcă de la debarcaderul principal din Positano sau, dacă aveți mai multă energie puteți parcurge un traseu cu scări de piatră până la plajă, care oferă însă priveliști uimitoare către Amalfi. 

Există o zonă gratuită și un club pe plajă, cu un restaurant și șezlonguri. De asemenea, vă puteți bucura de mâncare tipică de pe Coasta Amalfi.

Arienzo este destinația perfectă, în special pentru cei care iubesc activitățile în aer liber sau adoră să exploreze frumusețiile naturale.



Plaja din Erchie


Dacă sunteți în căutarea unei destinații de vacanță unde puteți scăpa de lume, dar în același timp să vă bucurați de mâncare excelentă, vreme minunată, plaje superbe și activități captivante, atunci satul liniștit, Erchie, ar putea fi locul potrivit pentru voi.

Plaja Erchie este o bijuterie ascunsă situată la doar o aruncătură de băț de satul însuși.

Întinderea de nisip oferă o priveliște de neuitat, iar barurile și restaurantele de pe țărm sunt locurile perfecte pentru a vă bucura de o atmosferă pitorească - Rezervă cazare în zonă 





Aici apa este aproape întotdeauna calmă și liniștită. 

Ştim că iubiţi apusurile şi această plajă superbă de pe Coasta Amalfi este locul perfect pentru a vedea un apus de soare spectaculos.

Luați cu voi provizii suplimentare și petreceți o zi de neuitat pe plaja din Erchie!


Plaja Gavitella


A spus cineva Soare?

Gavitella este singura plajă de-a lungul Coastei Amalfi unde soarele strălucește până la apus.

Situată în oraşul Praiano, plaja are o poziție spectaculoasă, fiind orientată spre Positano, Capri și una dintre insulele superbe și sălbatice, Li Galli.

Plaja este accesibilă printr-o scară lungă, dar merită orice efort, căci veți fi surprinși de priveliști superbe - Rezervă cazare în zonă





Deși plaja nu este mare, fiind situată într-un golf de doar 30 de metri și compusă din pietricele, apele de un albastru smarald superb merită să includeți această destinație pe lista plajelor de vizitat pe Coasta Amalfi.

Există un club de plajă, Cala della Gavitella Beach Club, unde puteți închiria șezlonguri și umbrele, dar există și o platformă de beton unde se poate întinde prosopul. 

Aproape de Gavitella, se află "Fontana dell'Altare", o piscină naturală construită într-o grotă superbă.

Lăsaţi frumuseţea şi unicitatea acestei plaje să vă surpindă!


Plaja Santa Croce


Accesibilă numai pe mare, plaja Santa Croce, se bucură de o mare cristalină superbă și de o atmosferă de relaxare și intimitate absolută.

Situată doar la o scurtă plimbare cu barca la vest de Amalfi, plaja își ia numele de la vechea capelă Santa Croce, ale cărei rămășițe sunt vizibile și astăzi.

Această fermecătoare plajă de pe Coasta Amalfi are aproximativ o sută de metri lungime, iar apa mării este întotdeauna cristalină şi intrarea netedă - Rezervă cazare în zonă





Este o plajă suficient de izolată astfel încât să vă ofere intimitate, dar la care se ajunge totuşi uşor şi rapid. 

Şi nu vă faceţi griji, există două restaurante care servesc preparate delicoase, aşa că puteţi petrece timp de calitate fără compromis!  

Santa Croce are un cadru idilic pe care trebuie neapărat să îl vedeți!


Plaja Marina di Vietri


Vă place să exploraţi cât mai multe atunci când mergeţi în vacanţă? 

Probabil că sunteţi deja familiarizaţi cu oraşele renumite de pe Coasta Amalfi, precum Positano sau Amalfi, însă şi aşezări mai mici, cum ar fi Vietri sul Mare merită cu siguranţă o vizită.  

Plaja Marina di Vietri este situată în stâncile Munților Lattari și este o destinaţie plină de viaţă. Este, de asemenea, una dintre cele mai lungi plaje de pe Coasta Amalfi - Rezervă cazare în zonă





Nisipul este perfect pentru familiile cu copii, aceasta fiind un loc minunat pentru plajă și înot. 

Există o zonă liberă, gratuită și o zonă mult mai mare dedicată plajei private. 

Nu uitați să rezervați în avans, căci în sezonul de vârf poate deveni destul de aglomerat! 



Plaja Tordigliano


Pentru iubitorii de natură, această plajă uimitoare de pe Coasta Amalfi este locul perfect.

În ciuda faptului că este o plajă destul de mare, situată în apropiere de Positano, Tordigliano a rămas totuși un loc mai puțin populat, din cauza drumului care presupune o coborâre abruptă.

Nu vă speriaţi, căci drumul este destul de simplu de urmat şi se ajunge relativ repede la plajă - Rezervă cazare în zonă





Acest paradis ascuns, înconjurat de pini vă oferă liniştea de care aveţi nevoie. Tot ce puteți vedea aici este apa, munții și pădurea de deasupra.

Aşadar, Tordigliano este destinaţia ideală pentru cei care vor să petreacă o zi relaxantă, într-o atmosferă pitorească.


Plaja Marina di Cetara


Cetara este un mic sat pescăresc, cunoscut şi drept ”capitala tonului proaspăt”, căci majoritatea vizitatorilor vin aici pentru a gusta ceea ce este considerat a fi cel mai bun pește ton de pe întreaga Coastă Amalfi.

Cu toate acestea, plajele încântătoare din Cetara reprezintă o atracție de neratat. 

Dacă sunteți în căutarea unei plaje locale, cu peisaje impresionante, atunci ați ajuns la locul potrivit - Rezervă cazare în zonă





Plaja Marina di Cetara este o plajă mică, autentică, încadrată de vile, port şi păzită de turnul medieval de observaţie.

Apele cristaline sunt perfecte pentru înot și snorkeling, iar datorită poziției sale, soarele strălucește aici după-amiaza târziu.

Învățați câteva cuvinte esențiale în limba italiană și bucurați-vă de o adevărată experiență locală!


Plaja Fiordo di Furore


Este obligatoriu să includeţi în itinerarul vostru de vacanţă una dintre cele mai unice plaje de pe Coasta Amalfi, plaja Fiordo di Furore.

Aceasta se află între Praiano și Amalfi şi, contrar numelui, plaja nu se află într-un fiord, ci s-a format pe valea secată a unui râu, fiind situată între doi pinteni de munte care au aspectul unui fiord - Rezervă cazare în zonă





Pentru a ajunge la acest golf îngust, unic și uluitor de pe Coasta Amalfi, puteți opta fie pentru autobuz, barcă sau mașină. 

Intrarea în apă este lină, însă se adânceşte destul de repede. Scăpaţi de grija bagajelor multe, căci pe plajă se pot închiria şezlonguri.

Nu ratați unul dintre cele mai fotografiate locuri de pe Coasta Amalfi!


Plaja Il Duoglio


Am ajuns cu top-ul preferinţelor noastre la o plajă potrivită mai mult pentru tineri şi iubitorii de adrenalină.

Duoglio este o plajă situată în apropiere de Amalfi, despre care localnicii spun că apa este una dintre cele mai curate de-a lungul Coastei Amalfitane.

La plaja Duoglio se poate ajunge ppe jos parcurgând cele 400 de trepte, sau alternativ, de la debarcaderul Amalfi este posibil să luați un transfer plătit - Rezervă cazare în zonă


 


Însă, cu accesul său uşor dificil, plaja este mai liniştită iar priveliştea spectaculoasă.

Pentru iubitorii de adrenalină, aici există chiar și windsurfing și caiac.

Savuraţi o cafea bună şi petreceți o zi la Fiordo di Furore și nu veți regretat deloc!


Plaja Marina Di Mulo


Atunci când vizitați Coasta Amalfi, nu ratați această plajă, situată în partea de sud a insulei Capri.

În trecut, Marina di Mulo a fost un loc foarte popular, atrăgând o mulțime de vedete și celebrități strălucitoare. În prezent, nu este la fel de aglomerată, dar este încă o destinație spectaculoasă.

Este de obicei frecventată de localnici și este un loc minunat pentru o zi de plajă în intimitate - Rezervă cazare în zonă





Deoarece golful este destul de adânc și înconjurat de stânci înalte, plaja tinde să piardă lumina soarelui destul de devreme.

Dacă vă decideți asupra acestei plaje fermecătoare, veniți devreme pentru a prinde un loc bun și soare!


Plaja Marina Di Praia


Plaja Marina di Praia, situată în oraşul Praiano, este un loc ideal pentru a vă relaxa și a vă bucura de soare și de mare.

Așezată între stânci, încadrată de un peisaj unic și evocator, este una dintre cele mai căutate plaje de pe Coasta Amalfi - Rezervă cazare în zonă





Iubiți sporturile nautice?

Marina di Praia este poate saftisface poftele pasionaţilor de sporturi nautice. Puteți închiria caiace, hidrobiciclete și chiar bărci pentru a explora Coasta Amalfi de pe mare, iar lângă Marina di Praia veți găsi câteva peșteri marine fascinante.

Marina di Praia găzduiește, de asemenea, o serie de restaurante și baruri unde vă puteți bucura de specialități locale, inclusiv fructe de mare proaspete și mâncăruri tradiționale italiene. 

Plaja este ușor accesibilă, deci nimic nu vă împiedică să vă bucurați de o atmosferă relaxantă pe această plajă superbă de pe Coasta Amalfi.


Plaja Bagni Di Tiberio


Căutaţi un loc în Capri pentru a petrece o zi perfectă de vară?

În imediata apropiere a ruinelor vilei antice a împăratului Augustus, plaja cu pietriș Bagni di Tiberios este cunoscută pentru priveliștile sale uluitoare și apa cristalină.

Plaja este mai mică în comparație cu alte plaje din zonă, însă este o destinaţie potrivită pentru toate vârstele, având o plajă întinsă, iar apa nu este foarte adâncă - Rezervă cazare în zonă





În ciuda frumuseții sale naturale, pe plajă veți găsi șezlonguri, disponibile contra cost.

Este recomandat să faceți rezervări în timpul sezonului de vară.

Bagni di Tiberio este destinația ideală pentru a lenevi la soare și înota în marea caldă care se plimbă pe țărmurile insulei Capri.


Plaja Bagni Regina Giovanna


Pentru final, v-am pregătit o scurtă descriere a unui colţ de natură uluitor, Bagni della Regina Giovanna – un bazin natural situat într-un cadru romantic.

Localizată în Sorrento, Punta Capo, este o lagună încadrată de stânci calcaroase şi un loc retras cu ape calme şi un pasaj îngust, un fel de poartă culminată de un arc spectaculos format de stânci. 

Frumuseţea incomparabilă a locului se datorează şi faptului că nu există nimic în jur înafară de natură - Rezervă cazare în zonă





La Bagni della Regina se ajunge doar pe jos, însă traseul durează în jur de 15 minute. Asiguraţi-vă, în schimb, că aduceţi cu voi apă şi gustări, şi neapărat pantofi de apă!

Bucuraţi-vă de terasele mici, stâncoase într-o oază de linişte!

Sperăm că aţi găsit exact informaţiile de care aveaţi nevoie şi nu uitaţi să rezervaţi totul în avans, de la cazare, la tururi cu barca, poate şi chiar şi un loc la restaurantele dorite. Totul pentru o experienţă fără compromis.


Caută cazare pe Coasta Amalfi






SOURCE AND TAGS