TOP 15 atracții în Lefkada - insula cu plaje exotice și peisaje superbe de coastă

  • 13 februarie 2021

Cauți locuri de vizitat în Lefkada? 
Top 15 plaje și atracții în Lefkada pe care trebuie să le vezi măcar într-o vacanță


Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, cu plaje celebre, peisaje dramatice de coastă și multe sate tradiționale. 

Localizată în Marea Ionică, Lefkada este separată de continent printr-un canal îngust si conectată la acesta printr-un pod mobil, fiind ușor accesibilă cu mașină.

Insula este predominant muntoasă, însă peisajele sale se schimbă, de la vegetație luxuriantă la plaje nesfârșite, cu nisipuri fine, adăpostite în golfuri mărginite de stâncă.

Pe lângă toate atracțiile sale, Lefkada oferă avantajul de a fi o destinație pentru toate buzunarele,  fiind ideală pentru oricine caută o pauză relaxantă.

Am creat acest articol cu scopul de a vă prezenta 15 motive pentru care merită vizitată această insulă atat de naturală. 


Plaja Porto Katsiki 

Este cea mai cunoscută plajă din Lefkada, fiind înconjurată de stânci impresionante, cu nisip alb și apa de un bleu incandescent. 

Plaja este situată la 44 km sud-vest de capitala insulei și aproape de satul Athani. De aici se poate admira panorama capului Lefkatas (farul), iar în spate se găsește minunata Plajă de la Egremni. 

Capul Lefkatas

Este o zonă cu stânci albe înalte de până la 70 de metri. De aici se poate admira priveliștea către insula Kefalonia și farul Doukato. Altfel cunoscut sub numele de Cape Lefkas sau Sappho’s Leap, acesta este un loc plin de romantism. Și chiar dacă este destul de departe de orașul Lefkada, este o atracție obligatorie pentru toți cei care vizitează insula.
Orașul Lefkada

Capitala insulei găzduiește un mozaic de case colorate, biserici și străzi pietruite. 

Vesel si primitor, orașul are și un mic port, restaurante, cafenele, baruri, dar și câteva piețe.
Un obiectiv de interes este Piața Sf. Spiridon Orașul mai este cunoscut și datorită cetății venețiene, dar și bisericilor, muzeelor de arheologie, folclor, precum și două biblioteci publice.

Plaja Kathsima

Este una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada alături de Porto Katsiki, fiind poziționată la 2 km de satul Agios Nikitas și 14 Km de orașul Lefkada. 

Este o plajă cu nisip fin și apa de culoare turcoaz.
Kathsima se afla printre preferatele tinerilor, fiind o plajă extrem de comercială cu multe baruri și sezlonguri cu umbreluțe.


Vassiliki

Este un fost sat pescăresc, devenit de curând o atracție turistică, situat la 37 km sud-vest de orașul Lefkada.

Vassiliki are cateva plaje foarte frumoase si este punctul de plecare către insulele Ithaca și Kefalonia, fiind și o zonă  populară în Europa pentru condițiile perfecte de windsurfing și sporturi nautice.


Plaja Milos

Este situată la sud de satul Agios Nikitas, la doar 15-20 minute de acesta. Drumul duce pe un deal deasupra satului și apoi începe să coboare spre plaja Milos.

Spre deosebire de celelalte plaje populare din Lefkada, acesta este un loc cu totul natural, nealterat de activitățile turistice. Apa cristalină albastră și nisipul de aici creează condiții ideale pentru relaxare. 

Castelul Agia Mavra

Este un obiectiv turistic important și un exemplu de artă medievală în domeniul fortificațiilor. 

Acesta oferă vizitatorilor săi nu numai priveliști impresionante, dar și povești frumoase pe care le poți asculta chiar de la localnicii dornici să împărtășească din istoria orașului.

Fortăreața este declarată monument istoric și găzduiește evenimente cultural artistice (concerte, festivaluri).


Plaja Agios Ioannis

Este plaja cea mai apropiată de orașul Lefkada, la numai 3 km. 

Plaja lungă este înconjurata de nisip auriu și ape albastre verzi si este un loc grozav pentru sporturi nautice, precum windsurfing-ul si kitesurfing-ul.

În partea de nord a plajei există câteva mori de vânt nefolosite din piatră care creează o atmosferă fermecătoare. Uneori, unele dintre ele mai funcționează ca bar pe plajă.


Stațiunea Nidri

Este una dintre cele mai cosmopolite stațiuni de pe insulă și, totodată, un oraș fermecător situat la circa 17 km sud de Lefkada. 

Statiunea ofera privelisti încântătoare spre insulele Sparti, Madouri, Meganisi și Skorpios. Este o alegere bună pentru doritorii de vacanțe pline de distracție. Strada principală paralelă cu faleza portului este plină de cafenele, baruri și magazine de suveniruri.

La numai 3 km de stațiune se află cascada Dimosari.


Satul Poros

Este un frumos sat tradițional situat la 25 km sud de orașul Lefkada. Este înconjurat de vegetație densă și oferă un peisaj atractiv pentru cei care iubesc natura. 


Zona poate fi caracterizată ca un „balcon” al Lefkadei, de unde se pot vedea insulele Arkoudi, Oxies, Zakynthos și Kefalonia.

La doar 4 km de sat găsim un port natural și frumoasa plajă Mikros Gialos, cu pietricele albe și apă de un albastru limpede. 

Mănăstirea Faneromeni

Este cunoscută și sub numele de Panagia Faneromeni și reprezintă centrul vieții creștine al insulei Lefkada. 

Valoarea sa istorică și religioasă este întregită de cea peisagistică, mânăstirea fiind situată pe un deal ce oferă priveliști minunate către Marea Ionică. 

Panorama asupra plajei Agios Ioannis si a vechii livezi de maslini a Lefkadei cât și pitorescul construcției sale, fac ca mănăstirea Faneromeni să fie pe lista obiectivelor de vizitat în timpul unei vacanțe în Lefkada


Satul Sivota

Este unul din cele două sate tradiționale din insula Lefkada protejate de lege. 


Zona este renumită  pentru litoralul cu ape limpezi. Aici natura își dezvăluie frumusețile nelimitate, iar apele liniștite și limpezi ale Mării Ionice sunt elemente pentru o vacanță de neuitat.

Mega Ammos este cea mai mare și cea mai populară plajă din zonă. 

Grota Papanikolis

Acest loc din insula Meganisi, o grotă naturală cu o poveste fascinantă, este accesibil numai cu barca, fie printr-un tur organizat de la Nidri sau Vasiliki, fie prin închirierea unei bărci cu motor.

Această grotă este a doua ca mărime din Grecia, fiind o peștera carstică, parțial inundată. Are aproximativ 120 de metri lungime și o lățime de 60 de metri.


Plaja Megali Petra

Este una dintre plajele din Lefkada pe care toată lumea ar trebui să le viziteze fără ezitare. Este situată la 24 km vest de Chora și aproape de Kalamitsi.

Peisajul sălbatic, dar fascinant al plajei oferă un sentiment plăcut de izolare și intimitate.

Plaja Lagouna

Este una dintre cele mai frumoase plaje din apropierea Kalamitsi, situată la 24 km vest de orașul Lefkada. Dealuri pline de verdeață încântătoare duc la această plajă, ideală pentru persoanele care caută intimitate. 

Lagouna are toate caracteristicile unice ale unei plaje virgine, înconjurată de o zonă verde plăcută, apă strălucitoare și nisip alb
SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare