TOP 10 Cele mai renumite parcuri de distracție din Europa

  • 14 aprilie 2023

parcuri distractii europa

Parcuri de distracție în Europa


Sunteți în căutare de adrenalină și aventură? Ați ajuns în locul potrivit!

Am creat acest articol pentru toți cei care iubesc senzațiile tari și sunt în căutarea unor experiențe unice.

Parcurile de distracție nu sunt dedicate doar copiilor, ci tuturor celor care vor să aibă parte de experiențe memorabile.

Ce poate fi mai frumos decât să rătăciți ore întregi prin tărâmuri de basm sau să vă aventurați într-un roller-coaster pentru un plus de adrenalină?


Când vine vorba de divertisment, Europa are o mulțime de parcuri de distracție. Acestea atrag milioane de turiști în fiecare an, copii și adulți, deopotrivă.

Vă invităm să descoperiți top-ul nostru cu cele mai uimitoare parcuri de distracție din Europa.

Lăsați-vă purtați prin minunata lume a parcurilor de aventură și întorceți-vă în copilărie măcar pentru o zi! 

Dacă vreți să mergeți în vacanță cu copiii, nu exista un loc mai potrivit pentru cei mici ca un parc tematic, plin de atracții și spectacole magice.

Top 10 Parcuri de Distracții din Europa



Disneyland Paris


Cu toții am auzit de Disneyland Paris, fiind cel mai vizitat parc de distracții din Europa, cu aproape 10 milioane de vizitatori în fiecare an. 

Prin urmare, Disneyland Paris este un must – see pentru oricine vrea să petreacă experiențe de neuitat în încântătoarea lume Disney - Rezervă cazare în zonă





Situat la doar 40 de minute de centrul orașului Paris, Disneyland Paris este împărțit în două mari parcuri: Disneyland Park și Walt Disney Studios, având în total o suprafață de 22 km2.

Disneyland Park este împărțit în 4 zone: Fantasyland – lumea magică a filmelor clasice, Discoveryland - lumea gânditorilor și exploratorilor, Frontierland -  incursiune în lumea Vestului Sălbatic și Adventureland - lumea aventurierilor.

În Studiourile Walt Disney atmosfera este însuflețită de eroii din desenele animate precum: Omul Paianjen, Cars, Ratatouille, cât și de o mulțime de montagne ruse sau roller coastere, unde vizitatorii vor simți adrenalina la cotele ei maxime.

Deși ambele parcuri sunt în aceeași zonă, este nevoie de bilete diferite de acces pentru fiecare. Pentru a evita cozile, rezervați biletele în avans online, în funcție de ce vreți să vizitați și câte zile alocați acestui parc de distracție renumit din Europa.





Nu uitați să vizitați Castelul Frumoasei Adormite, Insula Aventurilor, Ținutul lui Indiana Jones, Grădinile Minunilor sau Labirintul lui Alice din Țara Minunilor. 

Explorați Muntele Hiperspațial Star Wars, îmbarcați-vă într-o aventură captivantă Pirații din Caraibe sau urcați-vă la bordul unui tren pe Big Thunder Mountain! 

Orice vis poate deveni realitate dacă alegeți să evadați în inima universurilor Disney!





Cei mici nu pot părăsi Disneyland Paris fără o îmbrățișare de la Mickey. Însă, este util să luați o harta a locului și să verificați orele la care au loc diferitele spectacole, pentru a nu rata personajele preferate, care apar doar în anumite momente ale zilei.

Parcul este echipat astfel încât să primească și copii foarte mici – de la atracții pentru ei, la cărucioare, servicii de baby-sitting și meniuri adecvate lor. 

Disneyland Paris este locul unde întreaga familie poate avea parte de o vacanță uluitoare!


Europa Park


Este timpul pentru și mai multă aventură!

Amplasat în inima Europei, la granița dintre Germania și Franța, Europa Park este cel mai mare parc tematic din Germania și unul din cele mai populare parcuri de distracție din Europa. 

Se află în orașul Rust și are peste 5 milioane de vizitatori din întreaga lume în fiecare an.

Nu aveți cum să nu fiți fascinați de cele peste 100 de atracții și spectacole disponibile în acest univers al distracției - Rezervă cazare în zonă





Ce atracții vă așteaptă la Europa Park?

Parcul oferă 13 roller-coastere, dintre care cel mai renumit este Silver Star, care ajunge până la 73 m înălțime, fiind și al doilea cel mai lung montagne-russe europen, cu un traseu de 1,62 km.

În plus, aici veți putea pătrunde în fascinantul univers al celor 19 zone tematice care vă poartă într-o călătorie prin diversele culturi ale Europei. 

Arhitectură, muzică și bucătărie tradițională - fiecare zonă tematică este unică și creează acel sentiment inegalabil de relaxare.

Nu uitați să vizitați și Tărâmul Aventurii, unde vă veți bucura de priveliștile uimitoare ale lacului din zona cu tematică austriacă, cu copaci vechi de secole și flori colorate. 





Luați întreaga familie într-un tur de descoperire al Irlandei, porniți în aventuri uluitoare în lumea lui Poseidon și Zeus din zona cu tematică greacă sau faceți o plimbare cu balonul cu aer cald, în zona Liechtenstein.

Nu ratați Alpenexpress Coastiality, un roller coaster uimitor care vă echipează cu o cască VR în timp ce vă poartă prin aventuri virtuale uluitoare, de care vă veți aminti toată viața.

Tot aici veți găsi și fascinanta lume a apei, Rulantica și cel mai mare tobogan de viteză din Europa, „Vikingløp”.

Europa Park este destinația perfectă indiferent de vârstă sau de sezon.

Descoperiți aventuri nelimitate la Europa Park!


PortAventura Park


PortAventura se află la 85 km de Barcelona și este cel mai mare parc tematic din Spania și unul din cele mai mari parcuri de distracție din Europa.

Împărțit în șase zone tematice: Mediterana, Polinezia, China, Mexic, Far West și Sésamo Aventura, parcul este vizitat de aproximativ 4 milioane de turiști în fiecare an, fiind renumit pentru cel mai înalt și mai rapid roller coaster din Europa - Rezervă cazare în zonă





Sunteți gata pentru un mini-tur al lumii?

Începeți în Marea Mediterană, îndreptați-vă spre China pentru preparate gustoase din bucătăria asiatică, faceți cele mai uimitoare plimbări din Shambhala și Dragon Khan. 

Relaxați-vă în zona luxuriantă polineziană sau minunați-vă de marea piramidă din Mexic. Toate aceste lucruri uimitoare se întâmplă la PortAventura.

Există și zone de joacă pentru copii, unde cei mici să pot să-și creeze propriile aventuri. Dintre atracțiile pentru copii, nu trebuie să ratați roller coasterul Tami Tami, Crazy Barrels sau Stampida.

Tot dintre atracțiile destinate familiilor cu copii fac parte și El Árbol Mágico – un arbore magic și foarte colorat și cel mai bun loc pentru priveliști uimitoare, unde veverițe prietenoase așteaptă să fie fotografiate.


De asemenea, cei mici vor fi fascinați de La Granja De Elmo - casa personajul Elmo, care locuiește împreună cu o mulțime de animale pe care abia așteaptă să vi le prezinte.

Adulții pot trăi pasiunea și emoția la Ferrari Land, locul ideal pentru senzații tari, printre care și „Red Force”, cel mai înalt rollercoaster din Europa!





Vizitați Parcul PortAventura pe timpul verii?

Atunci veți avea ocazia să vă bucurați de cele mai bune atracții acvatice, precum Caribe Aquatic Park, locul perfect cu tobogane cu apă și bazine cu valuri. 

De asemenea, nu ratați  magnificul foc de artificii de deasupra lacului, care are loc noaptea înainte de închidere, doar vara.

Purtați îmbrăcăminte adecvată și încălțări confortabile pentru că veți avea o mulțime de atracții de vizitat și multe ore de petrecut în unul din cele mai faimoase parcuri de aventură din Europa!


Legoland Billund


Căutați experiența ideală pentru copilul vostru?

Legoland, Danemarca, este unul din cele mai bune parcuri tematice din Europa pentru familii cu copii, și, probabil, cel mai bun Legoland de pe continent.

Activitățile parcului sunt dedicate în principal copiilor mai mici de 11 ani, însă există și câteva atracții cu nivel ridicat de adrenalina, precum roller-coastere, pentru cei mai mari.

O vizită în acest parc de distracție din Europa se va dovedi a fi o expriență pe cât de amuzantă, pe atât de educativă - Rezervă cazare în zonă





Parcul se întinde pe aproximativ 18 ha și este vizitat de aproape 2 milioane de turiști anual. Este poziționat lângă fabrica Lego și Aeroportul Billund, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Danemarca.

Legoland Billund este împărțit în nouă zone tematice, precum: Duplo Land - un paradis plin de joacă și activități pentru copiii mici; Imagination Zone - filme 4D cu personaje lego; LEGOREDO® Town – locul unde cei mici pot săpa după aur, sau pot face o plimbare sălbatică cu o canoe LEGO®, Adventure Land – zona plină de provocări pentru toată familia; Lego Ninjago World – locul unde vă puteți testa abilitățile ninja; Knight's Kingdom – locul ideal pentru a experimenta o lume de cavaleri curajoși, prințese frumoase și vikingi sălbatici, Mini Land - unde veți putea admira monumente și peisaje urbane din Danemarca și din întreaga lume la scara 1:20; Pirate Land – zona dedicată activităților pe apă și Polar Land – o incursiune în cel mai tare Ținut Polar din lume.





Ce alte atracții uimitoare vă mai așteaptă aici? 

De la ateliere de creație, unde cei mici pot învăța tehnici noi de construcție și pot descoperi noi moduri de a-și construi propriile modele LEGO®, până la roller – coastere uimitoare, precum Flying Eagle sau plimbări impresionante cu Lego train – care face înconjurul parcului pentru a vă oferi o privire de ansamblu.

Totodată, nu puteți rata nici Legotop - liftul cu ferestre transparente care vă poartă până în varful unui turn de 36 m sau Ghost- the haunted house – o adevărată aventură printr-un de labirint de oglinzi.

Fiți pregătiți pentru a descoperi minunata lume Lego®, La Legoland Billund!


Efteling Park


În continuare, vă invităm să descoperiți o lume a minunilor, în unul din cele mai vechi parcuri tematice din lume.

Efteling este un parc de distracții din Europa, situat în Kaatsheuvel, Țările de Jos. 

Atracțiile parcului sunt în special legate de lumea fantastică, cu elemente din mituri și legende antice, basme, fabule și folclor - Rezervă cazare în zonă





Căutați experiențe unice și atracții spectaculoase?

Acest parc parc inedit, aflat în mijlocul naturii, oferă câte ceva pentru fiecare. 

Efteling se adresează atât copiilor, cât și adulților, datorită temelor sale culturale, romantice și nostalgice, pe lângă gama largă de plimbări sau adrenalină în roller-coastere.

Este vizitat de peste 5 milioane de turiști în fiecare an și se întinde pe 72 de hectare. Parcul Efteling este împărțit în cinci zone tematice, astfel: Reizenrijk - Tărâmul Călătoriei; Marerijk - Tărâmul Zânelor; Ruigrijk - Tărâmul Aventurii; Anderrijk – semnifică Alt Tărâm și Fantasierijk - Tărâmul Fanteziei.

Aici veți putea vedea și Aquanura - cunoscută drept cea mai mare fântână din Europa. De asemenea, vizitatorii au șansa de a păși în orașul magic Raveleijn, unde vor avea parte de o mulțime de cascadorii cu foc, efecte speciale și apă.





Chiar și cei mici se pot distra de minune în Efteling Park, deoarece există si o mulțime spectacole și activități pentru copii. De la trupe de stradă, la locuitori acrobatici din pădurea basmelor, parcul oferă ceva nou la fiecare pas.

Nu ratați Templu Pagode Thai, locul cu vederi fenomenale asupra întregului Efteling și a întregii zone de verdeață din jur sau Stoomcarrousel, un carusel cu abur vechi de 100 de ani.

La Efteling Park se întâmplă lucruri magice, care trebuie neapărat experimentate măcar o dată în viață!


Gardaland Park


Gardaland Park, Italia, se numără printre atracțiile de top ale Europei și este o destinație extraordinară de vacanță, unde veți avea parte de distracție, fantezie și aventură.

Este situat în localitatea Castelnuovo del Garda și este renumit datorită atracțiilor sale uimitoare, dar și datorită dimensiunii sale impresionante, întinzându-se pe o suprafață de 33 hectare. 

Peste 2 milioane de turiști aleg să viziteze anual acest parc de distracție faimos în Europa - Rezervă cazare în zonă





Gardaland este împărțit în 4 zone, în funcție de dificultate: Fantasy, Adventure, Adrenaline și Teatri.

Dacă sunteți în căutare de adrenalină, nu ratați Blue Tornado - cel mai emblematic roller coaster din Gardaland sau urcați-vă la bordul legendarului roller coaster Shaman, care vă va purta într-un zbor spectaculos în lumea misterioasă a spiritelor indienilor americani.

Cei mici se pot bucura și ei de aventuri nesfârșite, explorând Prezzemolo Magic Village, unde vor avea parte de suprize uimitoare: un castel colorat, o trăsură cu Prezzemolo și Aurora și mult nisip unde se pot juca și distra non-stop.

Descoperiți împreună cu cei mici importanța naturii, la Il Bosco degli Gnomi, zona unde Gnomii veseli trăiesc în pădurea fermecată și au o mulțime de lucruri de arătat și de spus: viața lor de zi cu zi, poveștile și tradițiile lor. 





De asemenea, trebuie neapărat să mergeți să explorați și LEGOLAND Water Park,  noul parc acvatic cu tematică LEGO, plin de jocuri interactive pentru întreaga familie.

O zi la Gardaland Park nu este completă fără o vizită la Gardaland SEA LIFE Aquarium, minunatul acvariu interactiv, care vă va purta într-o călătorie captivantă prin apele proaspete ale Lacului Garda. 

Datorită unui tunel subacvatic uluitor, veți avea pcazia să întâlniți peste 5.000 de creaturi acvatice din specii diferite.

La Gardaland Park distracția este garantată pentru toată familia!


Liseberg Park


Cel mai mare parc de distracții din Scandinavia, Liseberg, este un parc tematic plin de viață, flori, copaci, grădini uluitoare și lumini colorate.

Liseberg este un parc tematic din Gothenburg, Suedia și unul din cele mai renumite parcuri de distracție din Europa. Aproximativ 3 milioane de vizitatori îi trec pragul anual.

Trebuie neapărat să ajungeți măcăr o dată în acest paradis colorat - Rezervă cazare în zonă





Aici veți găsi de toate, de la plimbări pline de adrenalină la muzică și dans, până la carusele pentru cei mici sau case ale groazei pentru cei mai mari dintre vizitatori.

Una din cele mai mari atracții ale parcului Liesberg este roller coaster-ul Balder, un roller coaster din lemn autentic care vă va purta într-o plimbare de neuitat. 

De asemenea, nu ratați nici Lisebergbanan, un roller coaster ce atinge o viteză maximă de 80 km/h. Helix este, de asemenea, unul din roller coasterele parcului, care nu pot fi trecute cu vederea.

Pentru cei mici, există numeroase atracții, precum: Kaffekoppen – un ceainic uriaș care se învârte, Flygis – butoaiele zburătoare din Țara Iepurilor, Kållerado – plimbări spectaculoase pe apă printre cascade, păduri mistice și stânci uluitoare sau Mecanica - o mașinărie puternică care vă învârte la 360 de grade în jurul a trei axe, la 30 de metri sus în aer. 

Acestea sunt doar câteva din atracțiile care vă vor oferi senzații tari și experiențe de neuitat în unul din cele mai faimoase parcuri de distracție din Europa.


Tivoli Gardens


Poate vă întrebați de ce se află Tivoli Gardens în top-ul celor mai renumite parcuri de distracție din Europa.

În primul rând, Tivoli este un loc cu adevărat unic, care și-a deschis porțile pentru prima dată în 1843, iar în prezent are aproximativ 4 milioane de vizitatori în fiecare an. 

La Tivoli se află unul din cele mai vechi roller coastere de lemn din lume, care încă operează și astăzi.

Situat în inima orașului Copenhaga, Tivoli Gardens, oferă o serie de experiențe uimitoare, plimbări distractive, decoruri pitorești, un program de divertisment captivant, experiențe culinare delicioase și amintiri de neuitat pentru întreaga familie - Rezervă cazare în zonă





Peisajul este frumos, cu arhitectură exotică, clădiri istorice și grădini luxuriante. Noaptea, mii de lumini colorate creează o atmosferă de basm care este complet unică. 

Știați că, scriitorul de basme Hans Christian Andersen a vizitat de multe ori Tivoli Gardens, la fel ca și Walt Disney, care și-a găsit inspirația pentru propria lume Disney aici?

Pentru pasionații de senzații tari și adrenalină, există câteva atracții impresionante, precum: Turnul de Aur – care oferă o priveliște fantastică asupra orașului, de la 63 de metri înălțime, Demonul – călătoria care provoacă cele mai multe țipete și emoții din tot parcul sau Star Flyer - un leagăn-carusel clasic care vă va da fiori.





Nu ratați nici Villa Vendetta, cea mai mare casă bântuită din Danemarca, cu actori, unde oaspeții pornesc într-o călătorie prin 12 camere diferite, răspândite pe 800 de metri pătrați.

Există numeroase atracții și pentru cei mici. Aceștia se vor putea distra explorând Micul Dragon - un carusel zburător interactiv, Trunchiul Zburător – îi va purta într-o călătorie prin 32 de scene din basmele lui Hans Christian Andersen, The Galley Ships sau navele de galeră – o plimbare pentru copiii puțin mai mari, sau Traseul Cămilelor - care va stârni țipete de încântare și fluturi în stomac.

Nu mai stați pe gânduri și planificați vacanță perfectă pentru întreaga familie la  Tivoli Gardens, unul din cele mai renumite parcuri de distracție din Europa!


LEGOLAND Windsor


V-ați imaginat vreodată că pilotați un balon cu aer cald? 

Atunci aveți ocazia să vă arătați abilitățile de pilotaj la Legoland, Windsor din Berkshire în Anglia. 

Asta, și multe alte activități uimitoare pot fi explorate în acest parc de distracție faimos în Europa. 

LEGOLAND Windsor este unul dintre cele 8 parcuri de distracții oficiale ale mărcii LEGO și se întinde pe 61 ha.  A fost conceput special pentru copiii de la 2 la 12 ani, dar oferă peste 55 de atracții pentru toată familia.

Legoland Windsor este împărți în 11 zone distincte, dintre care: Regatul Cavalerilor; Duplo Land; Wild Woods, Adventureland sau Miniland. Există, de asemenea, și o zonă în care copiii mici pot conduce mașini electrice, iar la final, ei își pot câștiga propriul permisul de conducere LEGOLAND - Rezervă cazare în zonă





Miniland este una dintre cele mai fermecătoare zone, unde peste 35 de milioane de bucăți Lego sunt folosite pentru a crea diferite scene din Europa, SUA și din toată lumea. 

Copiii voștri visează să ajungă maeștri Lego?

The Brick este una din cele mai noi atracții ale parcului, cu 100.000 de cărămizi LEGO cu care să se joace și să construiască propriile capodopere.

Alte atracții de la Legoland Windsor includ Dragon Coaster –o călătorie palpitantă la bordul unui dragon LEGO; Scarab Bouncers – vă va catapulta într-o altă dimensiune, cu priveliștile și sunetele Egiptului antic; Spinning Spider –o cursă în cărucioare de mare viteză pentru a evita să vă încurcăți într-o pânză de păianjen; LEGO City Deep Sea – descoperiți un oraș subacvatic pierdut la bordul unui submarin LEGO; The Haunted House Monster Party – distracția pentru întreaga familie este asigurată.

Cumpărați-vă biletele online în avans și economisiți în comparație cu prețul la poartă!

Lăsa-ți imaginația să preia conducerea și scufundați-vă într-o lume a jocului, la Legoland Windsor!


Siam Park


Sunteți gata să trăiți aventura vieții voastre în cel mai mai mare parc acvatic din Europa?

”Regatul Apelor”, așa cum mai este cunoscut Siam Park, este cea mai mare construcție în stil thailandez din afara Thailandei. Este situat în sudul insulei Tenerife, în Adeje, și găzduiește o rețea impresionantă de tobogane de apă.

Parcul se întinde pe o suprafață de 18,5 hectare și oferă multe atracții, ideale pentru familiile cu copii mai mari - Rezervă cazare în zonă




Booking.com

Siam Park oferă vizitatorilor 18 puncte de atracție pentru toate gusturile, cum ar fi Mai Thai River - cel mai lung lazy river din lume, Wave Palace - piscina cu cele mai mari valuri artificiale din lume sau Tower of Power - un tobogan aproape vertical de 28 de metri, care se cufundă în adâncurile unui rezervor de rechini.

Cetatea pierdută sau Orașul Pierdut, este o zonă de joacă pentru copii cu multiple turnuri, poduri, cascade si 15 tobogane, ideale pentru tinerii aventurieri. 

Totodată, cei mici se pot distra și la Coco Beach Wave Pool - un bazin unic de apă de mică adâncime special conceput pentru copiii mici, mărginit de o plajă cu nisip fin adus din Africa.

Siam Park completează experiența pentru cei mici cu Sawasdee, o adevărată junglă cu diferite tobogane de apă pentru a satisface nevoia de adrenalină a tuturor copiilor.

La Siam Park adrenalina este la cote maxime! Nu ratați o astfel de aventură!





SOURCE AND TAGS