Turismul balnear în România – Top 10 stațiuni cu tradiție și peste 20 de unități de cazare populare

  • 14 august 2020

tratamente balneare
imagine de la Grand Hotel Balvanyos

Stațiuni Balneare România


Bine ați venit în lumea tratamentelor balneare. Am creat acest articol pentru persoane de toate vârstele, pentru că vrem să demontăm mitul conform căruia acest tip de turism este frecvent doar de seniori.

Turismul balnear  include o paleta largă de servicii de la turismul medical la cel de tip wellness & spa. Stilul de viață urban, uneori sedentar, ne face să căutăm soluții pentru ane regăsi vitalitatea.

România este locul ideal, având un potențial inepuizabil datorită apelor minerale terapeutice și apelor termominerale, nămoluri și turbe sau gaze mofetice.


Pe teritoriul țării noastre se află numeroase stațiuni Balneare și climaterice cu tradiție  în care veți găsi condițiile ideale pentru menținerea și ameliorarea stării de bine.

Unitățile de cazare sunt numeroase, iar noi am realizat pentru tine un top al celor mai bune hoteluri din cele 10 stațiuni cu tradiție, unde vă puteți bucura de proceduri de tratament și activități dinamice de explorare a împrejurimilor.



Top 10 stațiuni și hoteluri balneo


Legături rapide:



Băile Felix


Efectele miraculoase ale apei termale din Băile Felix sunt cunoscute încă de pe vremea Imperiului Roman. Tradiția pretinde că prin anul 1095 regele Ladislau, călătorind prin aceste ținuturi ar fi descoperit izvoarele termale cu efecte benefice pentru sănătate.

Băile Felix au un bioclimat unic, cu o umiditate perfect echilibrată, care induce corpului uman o stare de relaxare și revigorare. Echilibrul fiziologic dintre compoziţia chimică şi termalitate le face extrem de eficiente în tratarea diferitelor afecțiuni precum: hernie de disc cervicală sau lombară, afecţiuni ale sistemului nervos central sau periferic, pareze, paralizii, nevrite, polinevrite sau boli ale sistemului circulator(arteritele), gastrită hiperacidă, diabet zaharat, gută și altele.


Popularitatea stațiunii este dată de numărul mare de instalații si activități terapeutice dar și de faptul că aceasta găzduiește un număr mare de restaurante, centre de jocuri și activități diferite.

Unul dintre principalele puncte de atracție este Lacul cu Nuferi, rezervația naturală unică în Europa situată în centrul stațiunii. 

Țineți minte că o vacanță în zonă oferă ocazia de a vizita Parcul Natural Apuseni, cu atracțiile sale: Peștera Urșilor, Cetățile Ponorului, Ghețarul Focul Viu sau Cheile Galbenei.




Recomandările noastre  includ 7 hoteluri ideale pentru orice turist.


Lotus Therm 5*




Impresionează prin calitatea serviciilor oferite și terapie de ultimă generație, cu rolul de a menține echilibrul interior și sănătatea trupului. 

Electroterapie, Ozonoterapie, Hidroterapie, Termoterapie, Hidrokinetoterapie sunt doar câteva dintre procedurile de care puteți beneficia.

Acesta oferă acces gratuit la un parc acvatic cu bazine termale interioare şi exterioare, un centru spa şi de tratament şi acces gratuit la internet WiFi în toate zonele.

Parcul acvatic Felixarium de la proprietate are 14 piscine interioare şi exterioare cu apă termală, un bar la piscină şi un teren de volei pe plajă, precum şi un loc de joacă pentru copii.


vrei să compari?





Internațional 4*




Esste renumit pentru programele de terapie, centrul de Wellness&SPA și tratament. 

Utilizează în mod ideal proprietățile curative ale apelor, continuând astfel tradiția milenară a băilor cu apă termală.

Conceput ca un centru modern de cură balneară, îți oferă  balneoterapie,  hidroterapie, electroterapie,  inhalații cu apă termalăși medicamente,  împachetări și băi cu nămol,masoterapie (masaj medicinal și limfatic, masaj de relaxare),  laseroterapie, kinetoterapie, mecanoterapie, termoterapie.


vrei să compari?





Termal 3*




Situat într-o zonă privilegiată a staţiunii, într-un decor plin de culoare, care combină verdele pădurii cu albastrul exotic al piscinelor cu apă termală. 

În baza de tratament se efectuează proceduri medicale, în urma consultației la medicul specialist din baza de tratament, din gama electroterapie, kinetoterapie și hidroterapie.


vrei să compari?





Poienița 3*




Oferă un restaurant, o piscină interioară si exterioară cu apă termală și un centru de tratament cu facilități moderne pentru hidroterapie, fizioterapie și electroterapie.


vrei să compari?




Mureș 2* 




Este considerat nava amiral a staţiunii Băile Felix datorită dimensiunii acestuia. 

Hotelul dispune de o piscină exterioară cu apă termală, de bază de tratament proprie și loc special de joacă amenajat pentru copii. 

Acest hotel este recomandat persoanelor care necesită tratament pentru afecțiunile osteo-articulare, sportivilor pentru recuperare, odihnă și agrement.


vrei să compari?





President 4*




Hotel President ofera 2 piscine şi un centru de wellness. Toate camerele spaţioase sunt dotate cu TV cu ecran plat şi aer condiţionat. 

Centrul spa al hotelului President are cadă cu hidromasaj, saună şi baie turcească. Atât piscina în aer liber, cât şi cea acoperită sunt aprovizionate cu apă termală.


vrei să compari?





Aqua Park President 4*




Aqua President dispune de două zone distincte, un centru de distractii cu diferite jocuri sportive sau mecanice şi o zonă cu bazine. Legatura între cele două zone se realizează printr-o pasarelă închisă.






Băile Herculane


Stațiunea Băile Herculane este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestată documentar de peste 1850 de ani.

Existenta neîntreruptă a stațiunii a fost favorizată de izvoare termale, dar și de așezarea acesteia într-o vale adăpostită de munți.

Metode de tratament diversificate, de la cura balneară clasică la diverse metode de fizio și electroterapie, masaje, acupunctură, oferă acestei statiuni un înalt grad de atractivitate.

Staţiunea are ape minerale termale bicarbonate, clorurosodice, uşor sulfurate, calde. Existăizvoare cu apă având o temperatură între 38 şi 53 grade Celsius, şi unele chiar între 46 şi 56 grade Celsius.

Izvoarele din Băile Herculane sunt resurse terapeutice de mare valoare și sunt indicate în principal pentru: afecțiuni reumatismale osteo-articulare (spondiloze, discopatii, poliartrită, sciatică) ; afecțiuni post-traumatice și neurologice (stări după operaţii pe articulaţii, stări după fracturi, pareze, paralizii) ; afecțiuni asociate (digestive, renale, cardio- vasculare, dermatologice, endocrine, ginecologice sau de nutriție).

O altă atractie o reprezintă traseele turistice în împrejurimile stațiunii, în Munții Cernei și Munții Mehedinți. Unele trasee sunt destul de ușoare și pot fi parcurse de oricine.


Haideți la relaxare în Băile Herculane și alegeți una din cele 5 cazări recomandate de noi:


Afrodita Spa 4*




Situat în centrul stațiunii, hotelul îmbină confortul cu beneficiile terapiilor balneare. 

Pentru tratamente de recuperare și prevenție a diverselor afecțiuni în cele mai bune condiții, spa-ul hotelului dispune de medic balneolog și personal medical specializat, cabinete de fizioterapie, hidroterapie și masaj, moderne și spațioase, aparatură de electroterapie și alte facilitați pentru terapii, de ultimă generație, spații de relaxare și un ambient ideal pentru refacere.


vrei să compari?




Golden Spirit 3*




Hotelul se află într-o zonă foarte frumoasă a văii Cernei, oferind un cadru deosebit pentru relaxare.

Avândo bază de fizioterapie proprie, se pot parcurge următoarele proceduri terapeutice:electroterapie, magnetodiaflux, ultrasunet, laser, drenaj limfatic, aerosoli, hidroterapie, kinetoterapie, cataplasme cu parafina și masaje.


vrei să compari?





Grand Minerva 4*




Este locul unde veți beneficia de proprietățile curative ale apei cu sulf, de aparatura medicală de ultima generație și de profesionalismul personalului medical. 

Fie că doriți să vă răsplătiți la finalul unei săptămâni extenuante, fie că sunteți în vacanță cu familia, aici vă veți elibera de stres.


vrei să compari?





Versay 4*




Este situat în parcul din Centrul Istoric al staţiunii Băile Herculane pe malul Râului Cerna și a fost construit după anul 1875, în perioada când stațiunea Băile Herculane a fost administrată de Carol Tatartzy, fiind considerat un monument istoric. 

Nivelul de confort şi calitatea serviciilor oferă oaspeţilor săi atmosfera unui trecut îndepărtat, plin de linişte şi ospitalitate.

Deși acest hotel nu pune la dispoziția clienților o bază de tratament, credem că o vacanță aici vă va purta într-o lume de basm, unde relaxarea este garantată.


vrei să compari?





Băile Balvanyos


Balvanyos sau Băile Balvanyos esteo stațiune balneoclimaterică situată în județul Covasna. Este caracterizată de prezența a numeroase izvoare de apă minerală, de emanații mofetice de bioxid de carbon – cu caracter postvulcanic, precum și de frumusețea peisajului.

Atât apa, cât și gazele mofetice au radioactivitate naturală mijlocie. Aerul este ozonat și bogat în aeroioni negativi.

Apele mineralesunt ape carbonatate cunoscute drept „borvize  utilizate fie în bazine – în cură externă, fie în cură internă.

În total, în Balvanyos sunt 57 de izvoare. Toate conțin și fier, iar unele conțin și microelemente ca bromul, iodul și fluorul. În unele izvoare sunt prezente urme de metan și propan, iar altele conțin acid sulfuric. Unele sunt ușor radioactive.


Mofetele sunt în număr de 3, grota Puturoasă și mofetele amenajate din centrul stațiunii și cea de la Băile Csiszár. Gazul mofetei din Pasul Turia provenit din andezite cu hornblendă și biotit este sub raportul radioactivității, pe primul loc – în România.

Aici se pot trata afecțiuni precum: hipertensiune arterială; boli vasculare periferice; sindrom Raynoud; scrocianoză; livedo reticularis; insuficiență mitrală sau aortică; insuficiența venoasă cronică asociată cu boală ocluzivă aterosclerotică a membrelor inferioare; afecțiuni ale aparatului locomotor reumatismale; afecțiuni digestive, anemii; conjunctivite. 

Lacul Sfânta Ana, Tinovul Mohoș, Peștera Sulfuroasă, cetatea Balvanyos, Peștere Ucigașă sunt doar câteva din atracțiile turistice ale zonei.

Propunerea noastră de cazare este un loc absolut minunat, situat într-un cadru natural de poveste:


Balvanyos Resort




Este o oază de linişte cu aer curat, înconjurat de munţii şi pădurile din jurul Lacului Sf. Ana. 

Amplasat printre izvoarele naturale și brazii seculari, centrul spa Grand Santerra se întinde pe mai mult de 2000 de metri pătrați și are 7 piscine, 3 saune, o baie de aburi și o cameră de sare. 

Beneficiați de efectele curative ale izvoarelor din Băile Blavanyos și petreceți momente unice  Resortul vă oferă condiţii ideale pentru un sejur de neuitat fiind locația perfectă pentru recreere.


vrei să compari?





Stațiunea Covasna 


Dacă tot am ajuns cu recomandările în județul Covasna, tatamentul balnear din stațiuneacu același nume, recunoscutăși ca stațiunea “inimii”  sau “Orașul celor 1000 de izvoare”, este renumită pentru: aerul din stațiune,încărcat cu aerosoli rășinoși și cu ioni negativ; datorită apelor minerale cu o compoziție fizico-chimică foarte variată și a băilor carbogazoase și a mofetelor.

Este cea mai renumită stațiune balneo-climaterică din țară pentru tratarea afecțiunilor cardio-vasculare. Aflată la altitudinea de 564 m, la contactul versantului estic al Muntilor Vrancei cu depresiunea Bârsei, stațiunea estefrecventată de cei care preferă o terapie naturală împotriva afecţiunilor cardiovasculare. 

Primele cure balneare la Covasna au fost organizate în secolul XIX: apa minerală scoasă din fântâni era turnată în căzi de lemn şi încălzită cu pietre fierbinţi, iar mofetele erau, de fapt, nişte găuri mari în pământ, cu scări, în care pacientul intra cu tot corpul lăsându-şi doar capul afară, în aer liber.

Mofetele au un efect vasodilatator care determină creșterea fluxului sanguin muscular și cerebral, contribuie la scăderea tensiunii arteriale și, totodată la calmarea durerilor reumatice. Cantitate de radon natural care se găsește aici, ajută la creşterea metabolismului celular şi  la mai buna funcţionare a sistemului imunitar. Efectul bioxidului de carbon ajută la procesul de detoxifiere a organismului.


Mai jos găsiție propunerile noastre de cazare în zonă:


Caprioara 4*




Este situat în centrul stațiunii Covasna, iar Centrul de tratament balnear este perfect conectat cu hotelul pentru intimitatea oaspeților. 

Aici puteți beneficia de o experiență de cazare aparte într-un mediu modern, elegant cu servicii de calitate.


vrei să compari?




Cerbul 3*




Situat tot în centrul centrul statiunii, la 300 de metri de Muzeul de Artă Tradițional, reprezintă o variantă perfectă de cazare oferind o priveliște deosebită asupra întregii stațiuni și dispune de o bază de tratament comună cu Hotel Covasna.


vrei să compari?





Covasna 3*




Este primul hotel construit în staţiune, acesta deschizând drumul turismului balnear modern. 

Principalele caracteristici ale acestui hotel sunt baza de tratament proprie dotată cu saună, sală de gimnastică, jaccuzi, electroterapie, kinetoterapie, hidroterapie, laborator cu personal medical specializat și serviciu de asistenţă medicală permanent.


vrei să compari?





Băile Govora


Staţiunea Băile Govora este situată în judeţul Vâlcea, în zona depresionară subcarpatică din nord-estul Olteniei la o distanţă de 20 km. de Rm. Vâlcea, la o altitudine de 330 – 380 m, într-o zonă de un farmec aparte, cu dealuri împădurite cu fag, brad, stejar, molid şi salcâm.

Băile Govora este atestată ca stațiune balneara de interes național şi european și este căutată tot timpul anului de foarte mulţi turişti din ţară şi străinătate.

Aici se găsește cel mai mare parc balnear din România și este unic prin arhitectura sa specifică începutului secolului al XX – lea.


Este singura stațiune din țară cu ape minerale ce au o compozițiechimică diferențiată: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice și magneziene.

Stațiunea este recomandată în tratamentul bolilor respiratorii (astm bronsic, bronsite cronice, enfizem pulmonar, pneumopatii microbiene sau virale, rinite, sinuzite, faringite etc.), bolilor degenerative (spondiloze, artroze, poliartroze) și a bolilor reumatice articulare precum și în tratamentul disfuncțiilor neurologice periferice și centrale (pareze usoare, sechele dupa poliomelite etc.) și a unor disfunctionalități post-traumatice și boli asociate (ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive, urinare).


Belvedere 3*




Este înconjurat de un parc cu arbori și flori este locul perfect de relaxare și odihnă. Centrul de sanatate al hotelului dispune de cabinete pentru aerosoli, sală de fitness, saună, masaj, bazin de recuperare.





Palace 4*




Este situat în mijlocul parcului din stațiune, este primul hotel cu centru medical propriu din România și este caracterizat de oarhitectură eclectică cu influențe de art nouveau și elemente de inspirație neoromânească.

Baza balneo-spa beneficiază de cabinete medicale BFT și Cardiologie, aparatură de fizioterapie și cardio, bazine pentru proceduri și hidrokinetoterapie, sală fitness, saună, solar și masaj. 

Procesul de cură balneară pus la dispoziția turiștilor este foarte atent supravegheat de întreg personalul medical.


vrei să compari?




Oltenia 3*




Amplasat în centrul stațiunii oferă posibilități de tratament multiple:afecțiuni ale căilor respiratorii, otorinolaringologice, reumatism și afecțiunile asociate. 

Se folosesc apele minerale iodurate, sulfuroase și cele sulfuroase slab bicarbonatate, precum și nămolul sapropelic de la Ocnele Mari. 

Proceduri balneare: balneație cu ape minerale, hidroterapie, kinetoterapie, masoterapie, terapie respiratorie, electriterapie, buvete.





Băile Tușnad


Staţiunea Băile Tuşnad este una din cele mai frumoase staţiuni montane nu numai din judeţul Harghita, dar şi din ţară şi este cunoscută sub denumirea de „Perla Harghitei”. 

Situată pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, în defileul Oltului, exact în mijlocul unor păduri de brazi şi foioase, are avantajul faptului că aerul este unul deosebit de curat și bogat în ioni negativi.

Fenomenele vulcanice din zona Tuşnadului au avut un rol important în formarea şi dezvoltarea staţiunii, iar cele postvulcanice fiind foarte active, reprezintă un factor important în viaţa staţiunii. 

Prezenţa emanaţiilor de CO2 şi a apelor minerale au permis practicarea tratamentelor terapeutice şi au creat condiţiile necesare pentru ca oraşul să devine o staţiune balneoclimaterică importantă.

Din cele 44 de izvoare naturale existente la Băile Tușnad (atestate inca din secolul XIII), doar șase sunt exploatate în prezent, patru dintre fiind cele mai frecventate de turiști fiind: Apor, Ileana, Mikes și Stănescu. 


În apropierea izvorului Stănescu se aflăși mofeta – acele emanații de dioxid de carbon indicate în special în cazul afecțiunilor cardiovasculare, reumatismale sau al bolilor de piele.

Staţiunea dispune de bază de tratament, unde se efectuează băi carbogazoase calde, aplicaţii cu parafină, hidroterapii şi fizioterapii, gimnastică medicală, electroterapie. Efectul curelor externe cu ape minerale carbogazoase se bazează atât pe acțiunea mecanică și termică, cât și pe calitățile chimice ale bioxidului de carbon, influența sa fiind fie locală, fie postresorbtivă.


Stațiunea oferă, pe lângă bazele de tratament și posibilitatea de trasee de drumeție, de cicloturism sau rafting pe râul Olt. Este înconjurată de masive muntoase și de păduri pe care să le cutreieri și să-ți încarci plămânii cu aer curat.


Hotel O3zone 4*




Situat în centrul stațiunii, orientat spre Stânca Șoimilor, oferă avantaje atât ca amplasare cât și din punct de vedere al calității serviciilor oferite. 

Serviciile și experiențele pozitive pe care le puteți trăi în cadrul hotelului vor pune O3zone pe topul celor mai frumoase locuri unde v-ați cazat.


vrei să compari?





Hotel Tușnad 2*




Este cel mai important reper al stațiunii. Accesul la baza de tratament se face direct din hotel și are o capacitate de aproximativ 900 de pacienți pe zi la procedurile principale. 

Piscina cu apă  minerală CO2 din cadrul bazei de tratament poate fi folosită exclusiv pentru tratament (doar cu prescriție medicală).


vrei să compari?




Stațiunea Sovata


Sovata este o stațiune recunoscută la nivel European, încă din anul 1850.  Lacurile cu ape clorurate și sodice - cât și nămolul din ele -  au proprietăți terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni, în special pentru afecțiunile ginecologice și reumatice.  

Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și stejari, cât și de Muntele de Sare, stațiunea oferă posibilități excelente și pentru odihnă și relaxare.  

Lacurile din Sovata sunt renumite atât pentru efectul terapeutic cât și pentru fenomenul de heliotermie.  Deasupra apei sărate, există un strat de apă proaspătă provenită din precipitații, strat ce nu se amestecă cu apa sărată, ci se menține la suprafață, acționând ca un izolator termic. Astfel, temperatura apei din lacuri variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată.

Lacul Ursu este unicul lac helioterm din Europa și cel mai mare din lume.

Stațiunea beneficiază de dotări multiple: băi calde, în cadă sau bazin, cu apă minerală sărată prelevată din lacuri; tratamente ginecologice și împachetări cu nămol cald; bazine pentru kinetoterapie, instalații pentru electroterapie și hidroterapie; saune; săli de gimnastică medicală; plaje pe malul Lacului Ursu și Lacului Aluniș.


Condițiile de cazare sunt bune, iar recomandările noastre includ 2 hoteluri renumite:


Sovata Ensana 4*




Este situat în centrul stațiunii balneoclimaterică Sovata. Este un hotel total renovat cu propria lui bază de tratament dedicată turiştilor dornici de relaxare şi vindecare. 

Sarea, renumită pentru efectul antibacterial şi anti-inflamatoriu este esenţa tratamentelor efectuate la Sovata. 

Apa sărată şi nămolul medical din lac stau la baza procedurilor de tratamente efectuate în complexul hotelier.


vrei să compari?




Bradet Ensana 4*




Tariful include acces gratuit la centrul spa, saună și centrul de fitness. De asemenea, Danubius Health Spa Resort Brădet găzduiește un restaurant care servește micul dejun, prânzul și cina.


vrei să compari?





Ursina Ensana 3*




Ensana Ursina se află în Sovata, la 300 de metri de Lacul Ursu și pune la dispoziție piscină interioară și centru spa.


vrei să compari?






Sângeorgiu de Mureș

Comuna Sângeorgiu de Mureş este aşezată la confluența dintre dealurile subcarpatice, Lunca Mureşului şi Câmpia Transilvaniei, cu o istorie de peste 700 de ani.

În Sângeorgiu de Mureș, băile sărate au atras mereu turiştii în căutare de tratamente naturale într-un cadru verde şi pitoresc. Staţiunea Sângeorgiu de Mureș este cunoscută pentru apele sărate și nămolul mineral, cei doi factori principali de cură.

Subsolurile staţiunii sunt bogate în gaze naturale, iar izvoarele ţâşnesc din versanţi. Turiştii găsesc aici servicii de relaxare la cele mai înalte standarde, tratamente de înfrumuseţare și cure balneare pentru toate bugetele. Staţiunea este situată în apropierea oraşului Târgu Mureş, ceea ce face posibilă vizitarea de numeroase obiective pe durata unui sejur.

Apele sărate de la Sângeorgiu se aseamănă cu izvorul principal Szobranc, Elvetia, precum și cu apele de la Untere-Quelle din Elveția, cele din urmaă conținând cu mult mai puțin hidrogen sulfurat și numai pe jumătate cloruri de sodiu comparativ cu apele de la Sângeorgiu de Mureș.


Apollo Wellness 4*




Este situat într-un cadru natural retras în vecinătatea oraşului Târgu Mureș, un loc unde să îți regăsești echilibrul, beneficiind de relaxare, well-being sau tratament balneofizioterapie, toate susţinute de calitățile apei sărate, a nămolului mineral, preparate naturale şi sănătoase.


vrei să compari?




Băile Olănești


Prima atestare documentară a localității Băile Olănești datează din 19 iulie 1527.

Atestarea terapeutică și recomandările medicale asupra apelor minerale de la Băile Olănești au fost stabilite de Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneo-Climatologie.

Stațiunea este printre puținele locuri din țară unde se pot efectua tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii cu diverse afecțiuni alergice, prin injecții cu apă minerală sulfuroasă izotonă recoltată direct de la sursă.
Printre afecțiunile ce pot fi tratate la Olănești se regăsesc:afecțiuni digestive; afecțiuni renale și ale căilor urinare; afecțiuni cronice ale ficatului și căilor biliare; afecțiuni respiratorii;afecțiuni metabolice și de nutriție; afecțiuni dermatologice; afecțiuni alergice;boli profesionale (intoxicații cu metale grele: Pb, Hg, As);afecțiuni cardiovasculare și altele.

Acționând ca o terapie recuperațională, cura balneară la Olănești caută să restabilească cât mai deplin capacitățile de funcționare deficitare sau să dezvolte mecanisme compensatorii.

Pe lângă tratamentul cu factori naturali de cură specific stațiunii se mai adaugă și bazele de tratament ce au în dotare instalații și aparatură moderne. Cu ajutorul acestora se realizează proceduri de termoterapie, fizioterapie, mecanoterapie și kinetoterapie.


Hotel Tisa 3*




Se află în centrul stațiunii, într-o poziție privilegiată, deasupra parcului central 'Mihai Eminescu', lângă Aleea Izvoarelor. 

Hotelul corespunde normativelor pentru unitățile turistice de tratament balnear, odihnă și de recuperare a capacități de muncă.


vrei să compari?




Hotel Olănești 4*




Este situat la intrarea în staţiune dinspre Râmnicu Vâlcea  și a fost complet renovat în interior în anul 2018. 

Hotelul oferă cazare cu un centru de tratament medical și un bar cu apă minerală. Acesta pune la dispoziția oaspeților un centru spa cu piscine cu apă sărată și apă de izvor, saună uscată, salină, caldarium și duș senzorial.


vrei să compari?





Geoagiu Băi


Geoagiu Băi este o stațiune balneoclimaterică situatăîntr-o zonă deluroasa, în depresiunea omonimă de la poalele de Sud-Est ale Munților Metaliferi, la confluența râului Geoagiu cu Mureșul, bogată în ape termale, mezotermale, bicarbonate, calcice şi magneziene cu urme de fier și hidrogen sulfurat, carbogazoase și cu o ușoară radioactivitate.

Indicații terapeutice: afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicală, artroze, poliartroze); afecțiuni reumatismale abarticulare, afecțiuni postraumatice (stări după operații pe articulații, fracturi, entorse, luxații), afecțiuni ginecologice, afecțiuni neurologige periferice, boli de nuriție și metabolice; afecțiuni dermatologice, hepatită, colicistită cronică.

Datorită aerului curat, stațiunea este recomandatăși pentru tratamentul unor boli ale sistemului nervos, în stări de oboseală, anemii, surmenaj, nevroze.

Tratamente disponibile: băi cu ape minerale în cazi și în bazin, băi galvanice, împachetări cu nămol și parafina, duș subacval integral și parțial, electroterapie (ultrasunet, unde scurte, curenti Tens, etc.), solux, laserterapie, masaj, aerosoli.

În zonă se pot vzita câteva centre culturale, de exemplu complexul dacic de la Sarmisegetuza, muzee de artă și folclor, oraşele Alba Iulia și Sibiu, sate cu tradiții bine păstrate și alte atracții turistice din Munții Apuseni.


Germisara 4* 





Cu o amplasare privilegiată în stațiunea Geoagiu Băi, oferă turiștilor servicii de cazare și tratament pentru un sejur realaxant. 

Terapiile propuse de specialiștii din cadrul hoteluluisunt personalizate conform nevoilor voastre.


vrei să compari?





Călimănești-Căciulata


Oferta balneară din statiunea Călimănești este bogata in peisaje pitoresti, obiective turistice, o frumusete naturala si piscine cu apa termala si minerala unde turistii se pot bucura de tratamente extrem de benefice pentru redobandirea unei stari de sanatate ideale.


In Calimanesti, recomandarile noastre pentru cele mai populare unitati de cazare cu baze de relaxare, piscine si bazine cu apa termala sunt:


Complex Cozia 3*




Oferta aqua park, piscine exterioare, piscine interioare, baza de tratament.






Izvoare 4*




Hotel Izvoare Caciulata este cea mai recenta investitie din salba de statiuni valcene, un hotel creat sa poata oferi o oaza de liniste cu aer curat, un loc al intimitatii , gratiei si relaxarii.

Hotel Izvoare Caciulata dispune de o piscina exterioara, piscina ce contine apa geotermala (temperatura apei fiind de 35 grade Celsius in orice anotimp ( iar adancimea piscinei de 1.4m). Apa provine de la unul dintre izvoarele termale, apa incalzita in subteran de activitatile geotermale ale pamantului, bogata in saruri, minerale si dioxid de carbon.


vrei să compari?





SOURCE AND TAGS