Cele mai populare băi termale din Budapesta și hoteluri balneare cu apă termală unde te poți caza

  • 19 octombrie 2021

Băi Termale Budapesta


Cauți hoteluri termale Budapesta? Cele mai populare băi termale din Budapesta și hoteluri balneare cu apă termală unde te poți caza in Ungaria.

Peste 120 de izvoare termale din Budapesta marchează istoria orașului începând din vremurile imperiilor Roman și Otoman și au conferit orașului supranumele de orașul balnear al lumii, pe care Budapesta l-a câștigat în anii '30.

Te-ar mai putea interesa:



În acest articol vei descoperi care sunt cele mai populare hoteluri termaledin Budapesta, cu propriile centre balneare, unde te poți caza, dar și cele mai renumite băi termale publice din Budapesta unde poți merge contra-cost:




Hoteluri Termale Budapesta


Ensana Thermal Margaret Island
hotel balnear cu apă termală în Budapesta




Hotel balnear cu propriul izvor termal, aflata pe Insula Margareta, o insulă verde, cu lungimea de 2,5 kilometri, aflată în mijlocul fluviului Dunărea. Pune la dispozitie un centru balnear modern si multifunctional cu piscine interioare și exterioare și diverse facilități wellness & spa.


vrei să compari?





Ensana Grand Margaret Island
hotel balnear cu apă termală în Budapesta




La fel ca Ensana Thermal, si Ensana Grand beneficiază de propriul izvor de apă termală și diverse opțiuni balneo. Hotelul a fost construit în 1873 pe insula Margareta, din centrul orașului Budapesta, oferă o zonă spa amplă, cu o selecție de tratamente.


vrei să compari?




Hotel Rubin Wellness 4*
hotel termal Budapesta




Accesul la zona de wellness de 2.400 m² este gratuit pentru oaspeţi. Zona include o piscină, o cadă cu hidromasaj, o saună şi o cabină cu sare, aburi şi aromoterapie. În zona de relaxare puteţi utiliza paturi cu baldachin şi şezlonguri.


vrei să compari?




Hotel Danubius Gellert 4*
hotel balnear cu apă termală în Budapesta




Hotelul impresionant Gellért împarte clădirea cu faimosul centru spa Gellért, fiind situat pe malul Dunării, la poalele dealului Gellért. Renumitele băi Gellért din Budapesta, conectate cu Danubius Hotel Gellért, oferă relaxare și tratamente de recuperare.


vrei să compari?




Hotel The Aquincum 4*
hotel termal Budapesta




Hotelul Aquincum este situat la malul Dunării, în zona Buda, cu vedere la insula Margareta. Acesta oferă acces ușor la centrul orașului. Centrul spa pune la dispoziție facilități, cum ar fi piscină interioară, 2 piscine cu apă termală, cadă cu hidromasaj, saune și baie de aburi.


vrei să compari?






Hotel Danubius Helia 4*
hotel termal Budapesta




Proprietatea este situată chiar pe malul Dunării, vizavi de insula Margareta si oferă un centru Spa & Wellness pe 2 etaje cu 4 piscine, saune și diverse facilități balneo (bai termale, jacuzzi, sauna, infrasauna, bai turcesti).


vrei să compari?




Aquaworld Resort Budapest 4*
hotel cu aqua park balnear Budapesta




Aquaworld cu 17 piscine (din care 15 funcţionează pe toată perioada anului), piscină pentru surf, piscină cu valuri, saună, facilităţi pentru copii (piscine pentru copii, tobogane), volei, fitness, cabină cu aburi, aromacabină, infrasaună, biosaună, teren de joacă pentru copii.


vrei să compari?





Booking.com


Băile Termale din Budapesta


Băile termale publice din Budapesta sunt alimentate din diverse surse și, astfel, sunt utilizate în tratamentul tuturor tipurilor de afecțiuni și boli. Fiecare baie are propriul farmec, o istorie unică și o tradiție individuală. Printre cele mai faimoase și cele mai importante băi din Budapesta se numără:

Baia termală Széchenyi

Este locul cu cele mai fierbinți ape din Budapesta, cu o temperatură de 75 °C. Baia termală este amplasată în districtul Pesta al orașului și este una dintre cele mai mari băi publice din Europa. 







Băile termale Gellért

Una dintre cele mai faimoase băi termale din Budapesta. Se află lângă tradiționalul Danubius Hotel Gellért, în centrul orașului, și are o tradiție îndelungată.

Aceasta are cea mai veche piscină cu valuri din lume și zone spațioase în interior și în aer liber. Oferă diverse piscine termale și pentru înot, precum și băi cu aburi.






Băile termale Rudas

Baia termală Rudas se află pe malul Dunării încă din 1550. Este cea mai veche și poate cea mai frumoasă dintre toate băile construite de turci în Budapesta. Piscina principală este acoperită de un dom, care este susținut de opt coloane din marmură roșie. Există patru bazine mici în colțuri, cu apă de temperaturi diferite. 






Băile termale Király

Izvoarele Băilor termale Lukács alimentează și Băile termale Király. Apa din bazinele de la Kiraly sunt ideale pentru tratarea afectiunilor articulatiilor, dar si pentru grabirea recuperarii in cazului unui accident prin care a fost afectata functionarea sistemului locomotor.






Băile termale Lukacs

Lukacs a devenit una dintre locatiile favorite ale tinerilor care vor sa se distreze in serile de weekend intr-un cadru diferit. Aici se tin adesea petreceri cu muzica electronica si show-uri cu lasere la care participa sute de tineri dornici de distractie.







Băile termale de pe Insula Margareta

Insula Margareta, aflată în centrul Budapestei, nu este doar cea mai vestită insulă de pe Dunăre a orașului, ci are și propriile izvoare termale și este o zonă recreațională specială pentru populația orașului datorită spațiului verde bine întreținut. Aici se află hotelurile balneare cu izvoare proprii Ensana Thermal Margaret Island și Ensana Grand Margaret Island, unde te poți și caza, avand acces gratuit la facilitățile balneare.







SOURCE AND TAGS