TOP 15 locuri de vizitat în Budapesta - unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa

  • 5 decembrie 2022

locuri de vizitat budapesta

Ce să vizitezi în Budapesta



Budapesta este o destinație perfectă pentru un city break de scurtă durată. Este aproape de România și oferă o mulțime de lucruri de făcut.

Capitala Ungariei este considerată de mulți turiști unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Și pe bună dreptate! 

Orașul este o combinație între un stil artistic contemporan și o istorie fascinantă. Este un oraș intrigant, minunt și plin de comori ascunse.


Budapesta merită văzută, din toate punctele de vedere.

Dacă nu ai vizitat deja încântătoarea capitală, descoperă topul nostru cu 15 cele mai frumoase locuri de vizitat din Budapesta.

Profitați de timpul petrecut aici și vizitați cele mai importante atracții și obiective turistice din Budapesta, ce nu trebuie ratate de niciun turist.





Top 15 locuri de vizitat în Budapesta


Palatul Parlamentului


Începeți descoperirea atracțiilor turistice din Budapesta prin vizitarea parlamentului maghiar, un palat superb așezat pe malul Dunării.

Este cea mai mare clădire a țării, construită în stil gotic renascentist - Rezervă cazare în zonă



Clădirea Parlamentului este unul dintre cele mai vechi edificii legislative din întreaga Europa și reprezintă o destinație turistică majoră.

Este spectaculoasă atât la exterior cât și la interior. 

O vizită aici este cea mai bună decizie pe care o puteți lua atunci când vizitați Budapesta. 

Acest obiectiv turistic este vizitat de aproximativ 700 000 de vizitatori pe an. 

Nu ratați ocazia de a face turul unuia dintre cele mai mari parlamente din lume.


Castelul Buda


Fara îndoială, Dealul Castelului și Castelul Buda trebuie să fie în topul locurilor de vizitat în Budapesta, ambele fiind obiective turistice fermecătoare.

Castelul Buda impresionează prin măreția sa și prin stilurile arhitecturale: medieval, baroc, Art Nouveau - Rezervă cazare în zonă



Este un castel istoric al regilor ungari din Budapesta, și un loc în care mari oameni de știință și artiști din Europa au trăit și au creat.

Puteți petrece câteva momente minunate plimbându-vă prin acest loc superb din Budapesta.

Noaptea de aici pot fi observate priveliști uluitoare asupra orașului.


Cea mai simplă cale de a ajunge până pe dealul Castelului Buda este luând funicularul. Acesta oferă o experiență unică, iar priveliștea din funicular asupra Dunării este absolut impresionantă.

Pentru a face lucrurile și mai interesante, puteți opta pentru un tur care cuprinde explorarea labirintului de peșteri amplasate sub Castel.


Cauți cazare bună? Alege-ți hotelul și rezervă cu preț mic


Biserica Matthias


Biserica Matthias este un alt obiectiv turistic aflat pe Dealul Castelului. Este unul din principalele locuri de vizitat din Budapesta.

Clădirea a fost construită în anul 1269 și este cea mai veche biserică din oraș - Rezervă cazare în zonă



Biserica a fost scena mai multor evenimente istorice, inclusiv încoronarea regelui Carol I al Ungariei în 1309 și încoronarea împăratului Franz Iosif al Austriei și a consorțiului său Elisabeta ((Sissy) ca domnitori ai Ungariei.

Este o destinație turistică care atrage atât prin exteriorul remarcabil (arhitectura gotică și acoperișul colorat), cât și datorită interiorului bogat, cu vitralii fenomenale și alte comori decorative impresionante.

În general, duminică seară au loc concerte gratuite de orga. Daca vă aflați în aceasta zi în Budapesta, nu ratați ceva atât de spectaculos.


Strada pietonală Váci


Ca orice oraș important din Europa, și Budapesta are o stradă pietonală destinată cumpărăturilor. 

Veți descoperi o stradă îngrijită și amenajată turistic pentru distracție, un amestec de stiluri arhitecturale, experiențe gastronomice tradiționale și shopping - Rezervă cazare în zonă



În trecut, era locul preferat al boierilor unguri, care veneau aici să-și petreacă timpul la cafenele și cumpărături. 

Este un punct de atracție turistică important și unul din locurile unde trebuie neapărat să ajungeți dacă vă aflați în Budapesta.




Piața Eroilor


Orice vacanță în Budapesta trebuie să includă și o plimbare prin Piața Eroilor.

Aceasta constituie dovada trecutului maghiar și este un sediu al culturii și un sit al Patrimoniului Mondial în aer liber.

Piața Eroilor găzduiește 14 statui ale unor personalități istorice - Rezervă cazare în zonă



Printre punctele importante se numără Monumentul Mileniului, o coloană de 36 de metri, încoronată de o figură a Arhanghelului Gabriel. 

La doar câțiva pași de piață se află Castelul Vajdahunyad. Posibil să găsiți ceva familiar la acest castel, deoarece o parte a castelului este o copie a Castelului Huniazilor din Hunedoara. 

Piața Eroilor este unul din cele mai vizitate locuri din Budapesta.


Muzeul de Arte Frumoase


O dată ajunși în Piața Eroilor este imposibil să nu vizitați și Muzeul de Arte Frumoase.

Dacă sunteți pasionați de artă, atunci e clar că acest muzeu este locul potrivit pentru voi - Rezervă cazare în zonă



Muzeul de Arte Frumoase este cea mai importantă galerie de artă din Budapesta și găzduiește una dintre cele mai mari colecții de lucrări ale vechilor maeștri care se găsesc în Europa. 

Muzeul de Arte Frumoase are același rol la Budapesta ca Prado la Madrid, sau Luvrul la Paris.


O vizită la acest muzeu vă poartă într-un mediu autentic, în care veți descoperi capodopere valoroase și renumite în întreaga lume. 

Muzeul de Arte Frumoase este, de departe, unul dintre cele mai importante muzee din Budapesta.


Podul cu Lanțuri


Știți deja că, frumoasa capitală este împărțită în două părți, Buda și Pesta. Podul cu lanțuri, denumit oficial Podul Széchenyi, face legătura între aceste două părți.

Este unul dintre cele mai frumoase simboluri ale Budapestei. Podul are o lungime de 375 m și este o operă remarcabilă a secolului al XIX-lea - Rezervă cazare în zonă



Sunt multe poduri în orașul de peste Dunăre, însă cel care le întrece pe toate este Podul cu Lanțuri.

Nu uitați să faceți și câteva fotografii impresionante în timp ce traversați acest pod. 


Cauți cazare bună? Alege-ți hotelul și rezervă cu preț mic



Dealul Géllert


Un alt simbol al orașului este dealul Géllert. Acesta străjuiește întreaga Budapesta, de pe malul drept la Dunării.

Dealul Gellért este o rocă mare, cu o înălțime de aproximativ 140 m, în vârful căreia află Citadela (Fortăreața), iar la capătul acesteia se află Statuia Libertății, un monument ridicat de armata roșie sovietică, pentru a rememora victoria lor după cel de-al doilea război mondial - Rezervă cazare în zonă



Aici, de-a lungul faliei geologice, se află câteva dintre cele mai frumoase izvoare termale ale orașului.

La poalele dealului se află trei dintre numeroasele băi termale ale Budapestei: Băile medicinale Rac, Băile Rudas și Băile Géllert.

Aveți o mulțime de motive să adăugați aceasta destinație pe lista voastră cu locuri de vizitat în Budapesta.

Și dacă nu v-am convins până aici, aflați că, dealul Gellért oferă și el priveliști foarte frumoase asupra orașului. 


Basilica Sfântul Ștefan


Bazilica Sfântul Ștefan este cea mai importantă biserică din toată Ungaria. 

Aflată în inima centrului istoric al orașului, biserica este, fără îndoială, una dintre destinațiile care nu trebuie ratate de niciun turist venit în Budapesta - Rezervă cazare în zonă



Atât interiorul, cât și exteriorul, sunt adevărate opere de artă. Basilica deține și cea mai sacră comoară a Ungariei: aici se găsește brațul drept al regelui Ștefan cel Sfânt, fondatorul statului ungar.

În plus, este una dintre cele mai fotografiate atracții turistice din Budapesta.

Pentru o panoramă deosebită, urcați în domul bisericii, iar dacă vremea permite, puteți admira întreaga capitală.

Croazieră pe Dunăre


Indiferent de anotimpul în care ajungeți la Budapesta, croaziera pe Dunare este obligatorie.

Veți avea ocazia să admirați cele mai fotografiate obiective turistice din Budapesta. Practic, veți putea vedea toate atracțiile orașului de pe ambele maluri ale Dunării - Rezervă cazare în zonă



Există numeroase vaporașe care fac croaziere, atât ziua cât și noaptea.

Este ocazia ideală pentru a afla informații despre istoria celor mai importante clădiri și monumente din Budapesta.

Alegeți o Croazieră relaxantă pentru o vacanță de vis în Budapesta!


Insula Margareta


Căutați o oază de liniște, departe de agitația orașului?

Insula Margareta este situată pe Dunăre și are o lungime de 2.5 km. Este o destinație care abundă în obiective turistice, menite să vă încânte privirea și sufletul.

Aici se găsesc băi termale în aer liber, o mică grădină zoologică, ruine ce datează din secolul XII și câteva restaurante - Rezervă cazare în zonă



Frumusețea insulei este completată de o gradină japoneză în care turiștii pot admira broaște țestoase.


Una dintre cele mai cunoscute atracții ale insulei este fântâna muzicală, care oferă un spectacol de neuitat pe ritmuri de muzică clasică.

Pe insulă sunt și o mulțime de vehicule care pot fi inchiriate, de la biciclete,  până la mașinuțe de golf sau scutere electrice.

Este locul perfect pentru a petrece timp cu familia.


Bastionul Pescarilor


Unul dintre cele mai remarcabile exemple ale eclecticismului maghiar, Bastionul Pescarilor, este o clădire uimitoare, cu turnuri și ziduri neoromanice și unul din cele mai populare obiective turistice din Budapesta.

Ce face acest loc atât de special?

Pe lângă arhitectura care duce cu gandul la castelele din povești, faima lui se datorează și faptului că, oferă privelişti panoramice extraordinare asupra oraşului - Rezervă cazare în zonă



Bastionul Pescarilor a jucat inițial un rol protector, ca parte a zidului orașului Buda. Turnurile de piatră reprezintă cei șapte conducători ai maghiarilor care s-au așezat în Câmpia Panonică. 

Nu ratați statuia din bronz a Sfântului Ștefan, primul rege la Ungariei.

Întreaga zonă este demnă de fotografiat, așa că, asigurați-vă ca aveți camera cu voi!


Cauți cazare bună? Alege-ți hotelul și rezervă cu preț mic



Muzeul Casa Terorii


După cum îi spune și numele, acest muzeu monumental a fost, cu adevărat, o casă a terorii.

În 1944, în timpul dominației Partidului Crucilor cu Săgeți, această clădire, cunoscută drept „Casa Loialității”, a fost sediul partidului nazist maghiar - Rezervă cazare în zonă



În subsolurile acesteia, membrii partidului au torturat și ucis sute de persoane.  Clădirea plătește tribut victimelor găzduind expoziția permanentă a instituției despre ororile petrecute aici.

Lecția primită nu se referă decât la istorie, ci are și intenţia de a sensibiliza vizitatorii la lecţiile de tristă amintire pe care umanitatea a trebuit să le înveţe în timpul secolului al XX-lea.

Muzeul este situat pe unul dintre cele mai faimoase bulevarde din Budapesta, Calea Andrassy. Cu această ocazie vă invităm să faceți una dintre cele mai frumoase promenade care se pot realiza în Budapesta, pe bulevardul Andrassy.  


Băile Termale Széchenyi


Băile Szechenyi (construite în 1913) este una dintre cele mai vizitate destinații din Budapesta.

Acestea se numără printre cele mai mari băi termale din întreaga Europă - Rezervă cazare în zonă



Dacă vreți să cunoașteți Budapesta pe deplin, trebuie neapărat să petreceți câteva momente relaxante la Băile Széchenyi.

Fie vară sau iarnă, soare sau ploaie, complexul este o destinație excelentă în orice moment. 

Puteți alege dintre 18 bazine tradiționale de apă termală, dar puteți încerca și bazinele speciale: de aventură în aer liber, hidromasaj, înot și drift. 

Însăși clădirea băii are o arhitectură minunată, așa cum veți vedea în sala cu mozaic în stil secesionist (Art Nouveau), sau în holul neo-baroc al intrării principale.

Acordați-vă timp și pentru o vizită la acest obiectiv turistic captivant.


Piața Centrală (Központi Vásárcsarnok)


Ultima destinație de pe lista noastră cu locuri de vizitat în Budapesta este Piața Acoperită -  locul ideal unde puteți încerca bucătăria tradițională la prețuri foarte bune.

Clădirea are și o semnificație arhitecturală importantă. Structura metalică a acoperișului este încă cea originală - Rezervă cazare în zonă



Este imposibil să ajungeți aici și să nu fiți tentați să cumpărați câte ceva.

Vizitați Piața Centrală și nu veți regreta. Veți avea parte de o expriență autentică!


Descoperă TOP 15 locuri de vizitat în Budapesta și crează itinerariul perfect pentru tine și prietenii tăi!

Caută cazare în Budapesta





SOURCE AND TAGS