Lista Muzeelor din București: Am găsit 33 de muzee ce merită vizitate

  • 16 iulie 2021



Orașul București are numeroase muzee pe care merită să le vezi măcar o dată în viață. Lista lor este foarte variată, opțiunile incluzând de la muzee de artă, istorie, antropologice până la muzee mai atipice, care oferă experiențe inedite.


Am creat acest articol în care îți prezentăm lista muzeelor din capitală, împărțite pe categorii:


33 de muzee din București ce merită vizitate


Te-ar mai putea interesa:





Muzee de Artă în București


Muzeul Colecțiilor de Artă


Muzeul Colecțiilor de Artă reunește într-un singur loc (fostul Palat Romanit de pe Calea Victoriei) numeroase colecţii de artă cu merite deosebite în păstrarea patrimoniului artistic.



Muzeul reprezintă unul dintre reperele importante ale începuturilor arhitecturii moderne din Bucureşti și readuce la viaţă perioada interbelică, una în care se conturează şi se impun renumite colecţii precum cele ale lui Iosif N. Dona, Garabet Avachian, Alexandra şi Barbu Slătineanu, Marcu Beza, Béatrice şi Hrandt Avakian ş.a.


Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck


Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck se află în nordul Bucureştilor, pe strada Vasile Alecsandri și a fost construit între anii 1911-1913 de către arhitectul Alexandru Clavel, care s-a inspirat din arhitectura de factură germanică.



În patrimoniul muzeului se află lucrări de sculptură și desene ale celor trei sculptori Storck, (Karl, Carol și Frederic), lucrări de pictură, grafică și desene ale Ceciliei Cuțescu Storck, colecția de numismatică ce i-a aparținut lui Frederic Storck și piese reprezentative din plachetele și medaliile create de acesta, dar și colecții de sculptură religioasă, de artă populară și opere de artă ale unor artiști contemporani.

Tot în acest muzeu este expusă Colecția Muzeală a Episcopiei Armeano - Gregoriene.


Muzeul de Artă Recentă


Muzeu de Artă Recentă este un muzeu privat, de dimensiuni modeste, construit pe cinci niveluri, prevăzut cu două terase cu perspective inedite și o grădină-amfiteatru. Privit din afară, muzeul pare să ”plutească” deasupra solului.


Cuvântul „recent” se referă în primul rând la aria de acoperire temporală a colecției: cele mai reprezentative lucrări de artă românească realizate din anii 1960 și până astăzi. Arta internațională este însă și ea prezentă, prin expozițiile temporare.



În expoziţia permanentă apar lucrări de Ion Ţuculescu, Andrei Cădere, Nicolae Comănescu, Ion Grigorescu, Paul Neagu, Ştefan Bertalan, Roman Cotoşman, Pavel Ilie, Diet Sayler, Alexandru Chira, Horia Bernea, Florin Mitroi, Marian Zidaru, Ioana Bătrânu, Vioara Bara, Teodor Graur, Dan Perjovschi, Dumitru Gorzo, Victor Man, Ecaterina Vrana, Vlad Nancă, Gili Mocanu, Anca Mureşan, Ovidiu Feneş, Cristina David, Ion Bârlădeanu şi mulţi alţii.


Muzeul de Artă Veche Apuseană


Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici” este o clădire-instituţie armonios construită, ridicată între 1941-1942 în stil Tudor (aşa-zisul gothic terţiar sau perpendicularenglezesc), cu inserţii specifice stilului flamand, veneţian.



Niciun obiect din casă nu este românesc, colecţia muzeului (900 de piese) fiind alcătuită din arme medievale și moderne, vitralii austriece, germane, elvețiene, flamande, tapiserii flamande țesute la război vertical, mobilier austriac și italian, opere ale unor pictori flamanzi, italieni, germani, rarități bibliofile. 


Muzeul George Severeanu


Muzeul George Severeanu este găzduit în casa care a aparținut radiologului George Severeanu și a soției sale, Maria.

În muzeu este expusă colecția numismatică și de antichități a soților Severeanu, care cuprinde 11 antichității egiptene antice, vase grecești și etrusce, statuete de Tanagra, sticlărie și bijuterii romane, ceramică de İznik, documente medievale, multe monede (numismatică), și altele.




Muzeul Național de Artă Contemporană


Muzeul Național de Artă Contemporană (cunoscut și sub acronimul MNAC) se găsește în noua aripă de sticlă a Palatului Parlamentului și reunește peste 7 000 de lucrări ce datează din perioada postbelică.



Muzeul este o instituție care desfășoară activități ample de cercetare, mediere, comunicare și punere în relație a unor fenomene artistice contemporane cu publicul larg, creând un cadru flexibil pentru cele mai diverse manifestări și proiecte din zona culturală românească.


Muzeul „Theodor Aman”


Muzeul Theodor Aman este una dintre cele mai frumoase reşedinţe particulare din Bucureşti și unul dintre cele mai vechi muzee memoriale din România.

A fost construit în anul 1868 după proiectele pictorulului Theodor Aman și cuprinde o colecție memorială de pictură, grafică și sculptură, precum și ustensile de lucru și alte obiecte aparținând pictorului.



Colecția muzeului este extrem de variată și conservă atmosfera de sfârșit de secol XIX și spațiul în care a trăit și creat primul pictor român modern.


Muzeul „Theodor Pallady”


Clădirea în care funcționează muzeul, cunoscută și drept Casa Melik, construită în a doua jumătate a secolului XVIII, este una dintre cele mai vechi şi frumoase case negustorești din Bucureşti și singura deschisă publicului.

Muzeul deține câteva remarcabile pânze ale marelui pictor român Theodor Pallady, precum și peste 800 de desene (peisaje, nuduri, portrete, interioare), reprezentative pentru perioada pariziană a lui Pallady.



Alături de lucrările lui Pallady, colecția soților Răut prezintă pictură europeană din secolele XVI-XIX (franceză — Lubin Baugin, Edmond Aman Jean, Carolus Duran, olandeză — Jan van de Capelle, engleză, spaniolă, românească), sculptură mică, obiecte de artă decorativă, textile, mobilier și ceramică orientală.


Muzeul „K. H. Zambaccian”


Muzeul Zambaccian este un muzeu de artă, filială a Muzeului Național de Artă a României, situat în fosta casă a lui Krikor Zambaccian, un om de afaceri român de etnie armeană, reputat critic și colecționar de artă.



Muzeul găzduiește opere ale sculptorilor Constantin Brâncuși, Cornel Medrea, Milița Petrașcu, Dimitrie Paciurea și Frederic Storck.

Lucrările de artă românească li se adaugă o serie de picturi ale unor maeștrii de renume precum Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, unice în România.



Muzeul de Artă Populară Prof. Dr. Nicolae Minovici


Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici”, cunoscut mai degrabă ca „Vila Minovici” sau „Vila cu clopoței” e construit în anul 1905, conform planului arhitectului Cristofi Cerchez. Casa este una dintre primele clădiri reprezentative din nordul Capitalei.



Colecţia muzeului cuprinde obiecte de artă populară românească din toate zonele etnografice ale ţării: ţesături, obiecte de lemn, mobilier ţărănesc, ceramică, icoane, ouă încondeiate, instrumente muzicale tradiţionale, obiecte utilitare, recreând interioarele caselor ţărăneşti, precum şi un fond documentar legat de activitatea dr. Minovici.


O vizită la acest obiectiv turistic poate sa ne familiarizeze cu obiceiuri, tradiții dar și cu istoria unei familii care a contribuit atât de mult la modernizarea noastră ca societate.


Muzeul Teatrului Național


Muzeul Teatrului Naţional este o istorie în imagini şi documente a Teatrului Naţional, de la origini şi până aproape de contemporaneitate. 

Patrimoniul muzeului datează din 1942, din timpul directoratului lui Liviu Rebreanu, când actorul George Franga scoate la lumină un adevărat tezaur teatral: tablouri, sculpturi, fotografii originale, obiecte personale și costume ce au aparținut marilor actori de altădată, piese de mobilier, documente rare (scrisori, manuscrise, publicații - ale actorilor sau ale directorilor primei scene, în marea lor majoritate mari scriitori).



Colecţia cuprinde 227 de lucrări de pictură, 213 de sculptură, 157 de costume şi accesorii, 390 de decoraţii şi medalii şi 150 de obiecte personale ale actorilor care au jucat pe scena Teatrului Naţional.


Muzee de Istorie în București



Muzeul Palatul Voievodal ”Curtea Veche”


Muzeul este organizat în incinta Curţii Domneşti, reşedinţă a principilor Ţării Româneşti începând din secolul al XIV-lea și este cel mai vechi monument medieval din Bucureşti

În interiorul muzeului pot fi vizitate descoperirile arheologice efectuate de-a lungul timpului, acestea putând oferi o perspectivă despre aspectul Curții Vechi. 



Printre aceste descoperiri se numără: metode tehnice de construcție din secolul al XIV-lea până în secolul al XIX-lea, elemente din sistemul de alimentare cu apă, baia turcească a palatului, decorațiuni arhitectonice exterioare, geometria interioară inițială și picturi murale.


Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi


Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi a fost înființat în 2003 și este găzduit într-o clădire monument istoric care combină elemente arhitecturale de inspirație gotică cu cele de inspirație mediteraneană, ce amintesc de vilele venețiene de secol XV. 

Din patrimoniul muzeului fac parte peste 1000 de hărți, gravuri, desene, litografii, precum și o serie de obiecte specifice tematicii muzeului.



Exponatele sunt dispuse în cele 16 săli și căută să pună în valoare evoluţia istorică a realizărilor cartografice pe întregul mapamond şi, mai ales, a celor care se referă la spaţiul geografic al ţării noastre.


Muzeul Național Cotroceni


Muzeul Național Cotroceni este situat în Palatul Cotroceni.  Aici pot fi vizitate spații din fosta mănăstire de la Cotroceni și fostul palat regal de la Cotroceni, unde au locuit regele Ferdinand și regina Maria, precum și colecțiile de artă veche decorativă europeană.

Muzeul Naţional Cotroceni este o instituţie culturală, unde au loc periodic evenimente culturale de excepţie.



Specificitatea muzeului îi este conferită de îmbinarea caracteristicilor unui spaţiu memorial, cu o istorie de aproape 350 de ani, cu cele ale unui muzeu de artă decorativă.

Saloanele şi apartamentele sale au o deosebită putere evocatoare, datorită personalităţilor care au locuit în aceste încăperi de-a lungul timpului.


Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național Filatelic


Muzeul Național de Istorie a României (mai departe MNIR) este cea mai mare instituție muzeală de rang național de acest gen cu sediul în fostul Palat al Poștelor, Telegrafului și Telefoanelor (PTT). Deține obiecte cu valoare istorică descoperite pe teritoriul actual al României din timpuri preistorice și până în perioada contemporană.


Este cel mai important muzeu de istorie și arheologie din România, atât prin mărime (suprafață desfășurată) cât și prin patrimoniu. Muzeul gestionează un patrimoniu unic și excepțional, atât din punct de vedere istorico-documentar, cât și din punct de vedere artistic și arhitectonic. 



Muzeul Național Filatelic este o instituție culturală destinată cunoașterii timbrelor, a scrisorilor sau a altor mijloace de comunicare prin poștă, și expune, în trei săli, pe o suprafață de peste 600 de metri pătrați, piese din tezaurul Poștei Române. El este găzduit în clădirea actualului Muzeu Național de Istorie a României.

Tot aici sunt expuse matrițele care au dat naștere celebrelor “Capete de Bour”, sau eseuri și probe de timbre care dau culoare și interes oricăror colecții. 


Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”


Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" este o instituţie publică a cărei misiune este studiul biodiversităţii prin cercetare bazată pe colecţii şi transferul cunoştinţelor către public.

Muzeul este organizat pe trei zone de vizitare :
la demisol este zona "Biodiversitatea României" ;
la parter sunt prezentate ecosisteme de pe toată suprafața pământului ;
etajul este rezervat preistoriei și istoriei umane, etnologiei, mineralogiei, entomologiei și biologiei marine.



Patrimoniul muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate în diferite colecții zoologice, paleontologice, de minerale, roci și etnografice.

Programele inițiate de Muzeu se adresează tuturor cetățenilor indiferent de vârstă sau de nivelul de cultură, cu o deosebită atenție pentru elevi și studenți.


Muzeul de Istorie a Evreilor din România


Muzeul de Istorie a Evreilor din România, inițial denumit Muzeul obștilor evreiești este un muzeu cu o colecție cuprinzătoare de documente, fotografii, cărți și obiecte religioase ce istorisesc viața și istoria evreilor din România.

Muzeul acoperă o lungă perioadă a istoriei evreilor din România și reprezintă tot ce înseamnă viața evreiască, ce traseu cronologic a avut istoria identității evreiești cu momentele ei cele mai importante din cultura și civilizația românească și iudaică.



Există și un memorial sentimental al Holocaustului în care vizitatorii sunt invitați să scrie numele unei persoane cunoscute sau al unui membru al familiei pierit în Holocaust. Muzeul a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din București din anul 2015.



Muzee de Antropologie București


Muzeul Micul Paris


Muzeul Micul Paris este localizat într-o clădire istorică deținută în trecut de către familia Dalles. Acest muzeu joacă și rolul de studio foto, ideea aparținându-i fotografului Eugen Ciocan, care și-a dorit să îmbine pasiunea pentru fotografie cu cea pentru istoria artei.



Muzeul Micul Paris reînvie atmosfera Bucureştiului de la început de secol XX printr-o serie de haine, accesorii, obiecte de mobilier și fotografii, aranjate creativ în mai multe camere tematice: una cu aer francez, alta orientală, alta românească etc.


Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”


Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" este "Muzeul din inima capitalei", cu o suprafață de 14 ha având 380 de monumente, 60.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu și peste 250.000 de documente de arhivă referitoare la sat și viața sa tradițională.



Atmosfera se aseamănă mai mult cu cea a unui parc natural decât cu cea a unui muzeu, fiind reconstruite aproximativ toate elementele ce puteau aduce aminte de vremurile de demult și de atmosfera pitorească.

Muzeul Satului din București este obiectivul cultural cel mai vizitat din România, deschis în toate zilele săptămânii. 


Muzeul Costumelor Populare din România


Muzeul Costumelor Populare din România este situat la parterul Palatului Parlamentului  şi funcţionează ca secţie a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

În cadrul muzeului vă puteti bucura de o colectie de costume populare românesti, ce ilustrează portul popular femeiesc si bărbătesc din zona Muscel-Arges, Dâmbovita, Vâlcea si Teleorman, având peste 250 de exponate.



Pe lângă expoziţia permanentă de costume, muzeul mai găzduieşte şi expoziţii temporare ale unor artişti români sau străini, ale meşterilor populari, spectacole, concerte, conferinţe şi alte evenimente pe teme de specialitate.


Muzeul Național al Țăranului Român


Muzeul Național al Țăranului Român este unul dintre cele mai diversificate muzee din familia europeană a Muzeelor de Arte și Tradiții Populare. 



Muzeul a devenit cunoscut pentru colecțiile sale formate din 100.000 de obiecte, colecţiile sale fiind deosebit de bogate. Este adăpostit într-o cladire-monument istoric, în stil neo-românesc. Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicatiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinţe.

În curtea muzeului a fost montată o biserică din lemn, monument istoric din secolul al XVIII-lea.


Muzeul Vârstelor - Casa Filipescu-Cesianu


Muzeul Vârstelor este primul proiect expozițional al unui muzeu cu profil de antropologie urbană din România. A fost deschis la Casa Filipescu-Cesianu, una dintre puținele reședințe aristocratice ale Bucureștilor din la Belle Epoque, rămasă fidelă proiectului inițial.



Muzeul Vârstelor este o proiecție despre cum ar fi arătat o zi din viața noastră, din secolul al XVIII-lea până în prezent.


Obiectele prezentate descriu obiceiurile de viață în fiecare context istoric: găsim de la săbii-pistol, la nalânii (sandale de lemn ce se încălțau peste pantofi), carnețele de bal, veselă decorată la rang de artă, până la tehnologiile care au schimbat viața oamenilor.


Muzeul Sportului


Muzeul Sportului din România găzduieşte o expoziţie dedicată bogatei istorii a sportului din spaţiul românesc, având peste 10.000 diplome, medalii, fanioane, cupe, fotografii, materiale sportive. Acestea sunt expuse pe două etaje, misiunea muzeului fiind aceea de a ne prezenta istoria, performanţele şi sportivii care au dus mai departe numele României.



Muzeul a fost reînființat în anul 1994, în clădirea din Calea Victoriei - sediu al Muzeului Național de Istorie a României, devenind o entitate lângă o instituție simbol. Din anul 2011, Muzeul Sportului funcționează în clădirea Comitetului Olimpic și Sportiv Român din București.

Muzee Memoriale București


Muzeul Național ”George Enescu”


Muzeul Naţional "George Enescu" se află în Palatul Cantacuzino, una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti.

Palatul era recunoscut în Bucureștiul de altădată prin marile baluri pe care Mihail G. Cantacuzino împreuna cu Maruca le organizau aici. Seratele și audițiile muzicale, la care George Enescu era un obișnuit, erau binecunoscute și se bucurau de prezența numelor sonore din aristocrația română și străină.



După moartea marelui compozitor, clădirea a fost transformată într-un muzeu dedicat vieții și operelor marelui compozitor.

Aici poți admira o expoziție permanentă ce cuprinde fotografii, manuscrise, diverse diplome și decorații, instrumente muzciale, fracul și costumul de academician al Academiei Române al lui George Enescu, precum și masca mortuară și mulajul mâinilor artistului.


Muzee Militare București


Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”


Muzeul Militar Național este una dintre instituțiile culturale care joacă un rol important în promovarea tradițiilor istorico-militare ale Armatei române.

Muzeul găzduiește o Expoziție de Istorie Străveche, Colecția de arme albe și de arme de foc, Colecția de Machete (fortificații și tehnică militară), o bibliotecă cu carte și reviste pe teme militare.



În curtea muzeului sunt expuse piese de artilerie și diverse tipuri de tehnică militară de infanterie și de aviație, iar la intrarea în curte se află Monumentul Eroilor Regimentului 21 Infanterie, operă a sculptorului Spiridon Georgescu.


Muzee cu profil tehnic București



Muzeul Național Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”


Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, situat în Parcul Carol I, a luat ființă în anul 1909 și este primul muzeu tehnic din România, având ca model Muzeul Tehnic din München, vizitat de Leonida în perioada studiilor universitare.



Printre obiecte muzeului se numără: cilindrul de la „Moara de foc a lui Assan” – prima moară cu abur din România, dinamurile Brush, de la primele centrale electrice permanente de pe Calea Victoriei şi de la Atelierele CFR din Bucureşti, prima centrală electrică de la Teatrul Naţional din Bucureşti, montată în anul 1884 chiar de un asistent al marelui inventator Thomas Edison, primul laser românesc şi al doilea din lume, o maşină de curse roşie, un Duesenberg Straight 8 – special construit pentru circuitul de la Indianopolis, primul automobil aerodinamic din lume.

De asemenea, în curte se mai află motorul diesel Krupp OM al primului submarin românesc – Delfinul, un vagon al tramvaiului cu cai din Bucureşti, o maşină de litografiat J.G. Hailander, un avion IAR de şcoală şi antrenament, un camion SR 101, precum și alte piese vechi.


Muzeu Feroviar București


Muzeul CFR


Inaugurat în 1939, Muzeul CFR ne poartă prin istoria căilor ferate române şi a tehnologiei utilizate în trecut. 



În patrimoniul Muzeului Căilor Ferate Române se află garnitura reconstituită a trenului care a făcut prima cursă pe o cale ferată în România, în luna octombrie a anului 1869, între București și Giurgiu, fiind tras de locomotiva cu abur „Călugăreni”; o locomotivă Reșița realizată în anul 1873, precum și machete reprezentând locomotive construite în țară, macheta unei instalații de centralizare electrodinamică cu relee, înzestrată cu bloc de linie automat și cu instalații dispecer; machete de vagoane, un telegraf Morse din 1869, fotografii, acte vechi, costume de ceferiști, obiecte cu caracter memorial legate de personalități cum ar fi Anghel Saligny și Elie Radu. 


Alte Muzee din București


Muzeul Național de Geologie


Muzeul Național de Geologie a fost deschis publicului în anul 1990, în clădirea Institutului Geologic al României, după planurile arhitectului Victor G. Stephănescu.

Expoziția permanentă este formată din 14 expoziții de bază și conține aproximativ 7.700 exponate din totalul de 70.000 de mostre aflate în colecțiile științifice ale muzeului.



Muzeul deține atât exemplare ale celor mai vechi roci (1,9 miliarde de ani) sau purtând cele mai vechi urme de viață (600 milioane de ani) din subsolul țării, cât și cea mai completă colecție de roci și fosile din România.


Muzeul Național al Pompierilor


Muzeul Național al Pompierilor se găsește în binecunoscutul Foișor de Foc din București, un turn de 42 metri înălțime, ce se întinde pe trei etaje.  În trecut servea drept turn de observație pentru apărarea împotriva incendiilor.



Muzeul adăpostește un patrimoniu foarte vast, din care nu lipsesc documente, fotografii vechi și foarte importante, decorații și medalii dar și mijloace de stingere a incendiilor, vehicule și ustensile – începând din antichitatea romană și până în zilele noastre. De asemenea mai pot fi admirate diferite uniforme de pompieri, arme și exponate specifice pompierilor.


Muzeul Comunității Armenești


Muzeul Comunităţii Armeneşti are un bogat patrimoniu ce reflectă istoria comunitătii armene timp de şase secole de trai în România. Acesta se află în curtea Bisericii Armenești, într-o clădire construită în 1943, care surprinde substanţa tradiţiei arhitecturii armeneşti.

În colecția muzeului se află prima biblie tipărită în armenește, la Amsterdam, cu reproduceri după Durer. Alte obiecte religioase aparțin tradiției armenești, ortodoxiei românești, tradiției catolice dar și celei musulmane (un covor de rugăciune, folosit cu rol decorativ).



Muzeul păstrează și un saz (instrument oriental) creat de un armean în timpul prizonieratului din România. Se pot vedea și imagini cu cântăreții de operă romano-armeni David Ohanesian și Garbis Zobian.


Muzeul simțurilor


Muzeul simțurilor (Museum of Senses), aflat în Mall AFI Palace Cotroceni, este un muzeu privat și un loc atât distractiv, cât și educativ unde poți afla mai multe despre percepție, vibrații, atingere, creierul uman și știință.



Intrarea în muzeu se face printr-un labirint de oglinzi care pune la încercare capacitatea de orientare. De altfel, fiecare loc este gândit în așa fel încât să provoace. Apoi drumul prin muzeu te poartă spre locuri din ce în ce mai amuzante și mai ciudate.

Dintre atracțiile muzeului amintim: Camera lui Ames, o fotografie unică prin caleidoscop, un pui de somn pe patul cu 1200 cuie, Camera Inversă, Camera Infinită, Tunelul Vortex sau globurile Tesla.


Romanian Kitsch Museum


Situat în centrul vechi al Bucureștiului, muzeul include aproximativ 200 de exponate care trezesc amintiri din copilărie și nostalgie.

Fie că e vorba de peștele de cristal pus pe mileu, de bibelouri din perioada comunistă sau de carpete cu Răpirea din serai, cele peste 200 de exponate compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului românesc.



Muzeul este dispus pe două nivele și 8 categorii. Începând de la Dracula, cel mai faimos brand românesc, Kitsch-ul religios, perioada comunistă, designul interior, kitsch-ul țigănesc, modern, moda pitzipoancelor și cocalarilor, Make your own kitsch unde poți dona obiecte kitsch-oase și Galeria de artă a kitschurilor.


Muzeul Botanic - Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”


Grădina Botanică din Bucureşti „Dimitrie Brandza” gestionează colecţii de plante (vii sau conservate), având o suprafaţă de 18,2 ha. 

Muzeul Grădinii Botanice se află situat la intrarea în Grădină, într-o clădire în stil brâncovenesc. În muzeu sunt expuse peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice. 



Acesta găzduiește o gamă largă de colecții care oferă vizitatorilor informații despre lumea plantelor și despre istoria botanică, vizitarea acestui muzeu fiind ca o incursiunie în timp, în istorie (primele trei săli de la intrare) dar și ca o călătorie prin toate formele de relief din țara noastră.


SOURCE AND TAGS