Am găsit 15 locuri neștiute din România de care habar nu aveai şi pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă

  • 23 iulie 2020

locuri de vizitat romania

Ce să vizitezi în România


Din fericire există multe lucruri de făcut, locuri frumoase de văzut în România şi motive să ne vizităm ţara.

Puteti găsi mereu ceva nou de descoperit, indiferent de zona în care locuiți. 

România se bucură de o mulțime de obiective turistice, unele dintre ele fiind aproape necunoscute publicului larg.



Şi dacă nu ştii de unde să începi, am făcut o listă cu 15 locuri mai puţin cunoscute unde trebuie să ajungi pentru o vacanta superbă in Romania.



Locuri de vizitat în România







Stufărişurile de la Sic - a doua întindere de stuf după Delta Dunării


Stufărişurile de la Sic, la doi pași de Cluj, sunt o rezervaţie naturală, arie protejata situată în lunca Văii Fizeşului alcatuită din mlaştini, lacuri, vegetaţie de stuf şi papură. 

Acestă atracție turistică din România a devenit foarte populară printre turiști, în special pentru cei care caută locuri "instagramabile" de vizitat în România.


Locuri frumoase Romania

Este un loc special și surprinzător, ascuns între dealuri unde, având o suprafaţă de 200 hectare ce adăposteşte în jur de 100 de specii de păsări. 

Lanul de stuf verde, puntea veche de lemn ce pare interminabilă şi cerul care se vede în contrast cu stuful fac din acest loc un mic colţ de paradis - rezervă o cazare in zonă



Piscină "Pă Coastă" - exact ca in Bali


Un alt loc pe care-l poți vizita în România, este pensiunea cu piscină "Pă Coastă".

Situată in Maramures, la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, in satul Mara, piscina are un design care respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn.



Locuri frumoase Romania

Priveliştea de acolo este una de vis de unde se vede aproape tot satul, o cascadă superbă, dar şi pădurea în mijlocul careia e săpată piscina. 

Lângă piscină este construită şi o terasă cu stuf, unde te poţi ascunde de temperatura mare a soarelui şi să savurezi ceva răcoritor. Rezervă o cazare la piscină







Rezervaţia Grădina Zmeilor - vino să afli legenda


Aria protejată Gradina Zmeilor este situată la doar 70 km de Cluj şi este considerată a fi una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din Transilvania, dar și unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România.


Locuri de vizitat in Romania


Faima acestei arii protejate a luat naştere odată cu poveştile născocite de localnici pentru a face cunoscut aceast ansamblu neregulat de stânci, de culori diverse de la cenuşiu închis până la diferite nuanţe de galben. 





Fiecare stâncă îşi are propria poveste şi propriul nume. Descoperă legendele acestui loc cu un farmec aparte - Rezervă cazare in zonă


Satul Pietrișu - Băile Olănești


Un alt loc neștiut de vizitat în Romînia, un loc de o frumusețe și autenticitate aparte, este și cătunul Pietrișu, parte componentă a stațiunii Băile Olănești.

Statul Pietrișu reprezintă o oază autentică tradițională unde natura se îmbină perfect cu viața satului.

Acest cătun pitit după dealuri, poate fi accesat la o scurtă plimbare de 2-3 Km din centrul stațiunii.

Vei găsi case vechi, tradiționale, transforme în mici refugii autentice, unde te poți retrage pentru a te bucura de viața simplă de la sat.





Dacă vizitezi Băile Olănești, neapărat trebuie să urci și în acest sat.

Satul încă păstrează stilul autentic tradițional românesc, cu căsuțe olteneși cu pridvor și soclu din piatră.

Vizitând acest sat, ai senzația că te afli într-un muzeu în aer liber.

La finalul drumului turiștii vor descoperi raiul, înconjurat de păduri și oameni la care nu mai ajunge aproape nimeni - Rezervă cazare în zonă





Unde, pe ulițele satului, poți face drumeții și admira casele oltenești neschimbate din secolul trecut.

Unele dintre ele au fost transformate în unități de cazare, păstrând farmecul de odinioară.






În zonă poți face diverse trasee turistice, de la cele mai simple prin Cheile Folea la unele mai complexe către masivul Buila Vîtnturarița.


Sanctuarul urşilor de la Zărneşti - indrăznești?


Dacă nu știi ce să faci într-un weekend, te invităm să vizitezi LIBEARty.

Sanctuarul de urși LiBEARty este cea mai mare rezervație de urși bruni din lume şi se află la Zărnești, la 38 Km de orasul Brasov.

LiBEARty a făcut subiectul unui documentar realizat de postul de televiziune londonez Animal Planet. În seria de 7 episoade, realizatorii au prezentat cele mai impresionante povești ale ursuleților de la Zărnești.


Locuri de vizitat in Romania

Chiar și jurnalistii de la National Geographic au vizitat rezervația LiBEARty, pentru a afla cum reusesc angajații sanctuarului să salveze urșii din condiții îngrozitoare.

Pentru copii poate fi o experienţă unică în care pot privi urșii de la câțiva metri distanță şi pot afla mai multe despre importanța protejării animalelor. Hai sa-l vizitezi si rezervă o cazare in zonă





Biserica din Pustietate


Acest loc se găseşte între orașul Carei și comuna Petrești, Satu-Mare.

Despre acest loc nu se ştiu foarte multe detalii, însă însă există o legendă potrivit căreia biserica se deschidea doar o dată pe an, de Sfântă Mărie, la miezul nopții. 

Ușa bisericii s-ar fi deschis singură, fără chei sau intervenția cuiva şi tot singură s-ar fi închis.


Locuri de vizitat in Romania

Fotografiile aeriene cu biserica sunt realizate de artistul fotograf Ovi D. Pop și au fost premiate la mai multe festivaluri internaționale de profil. 




Staţiunea "exotică" de la Berzasca


Prima stațiune lacustră din România se află în județul Caraș-Severin și poartă numele de Satul lacustru Berzasca. 

Un complex cu 15 căsute suspendate în stil rustic, construite la aproximativ 20-30 metri de mal, te duce cu gândul la o vacanţă exotică.


Locuri de vizitat in Romania

Unicitatea locului este dată de amplasare, priveliştea superbă a Dunării şi de zgomotul păsărilor care zboară deasupra. 

În plus, aerul curat, soarele și combinația dintre Munții Almajului de-o parte și apele Dunării de cealaltă, te poartă într-o atmosferă de calm şi relaxare - Rezervă cazare 








Cetatea medievală Saschiz


Foarte aproape de Sighişoara şi de Viscri, localitatea Saschiz, care a preluat denumirea de la cetatea ţărănească ridicată aici în jurul anilor 1308-1310, începe să devină localitate turistică, după ce a reuşit să atragă atenţia multor amatori de noutate.

În acest loc pitoresc te bucuri să descoperi turnul cu ceas, reabilitat recent, copie a celui de la Sighişoara.

Cetatea Saschiz se află la 2 kilometri de comuna cu acelaşi nume și este o atracție turistică pe care nu trebuie să o ratezi.


Locuri de vizitat in Romania

În incinta fortificaţiei se află şi acum o fântană care a măsurat 65 de metri adâncime, despre care legendele spun că fundul fântânii comunică cu un tunel care duce până în mijlocul comunei.  

Descopera locuri noi si creeaza amintiri unice - Rezerva cazare in zonă


Soveja - staţiunea cu cel mai ozonat aer din Europa


Încă înainte de a ajunge la Soveja, peisajul de basm, cu brazi falnici și mesteceni argintii, îl vrăjește pe turist. Soveja este o comună situată în inima Carpaților de Curbură, în Munții Vrancei și se remarcă printr-un grad ridicat de împădurire (98,5%)

Locuri de vizitat in Romania

Staţiunea din Soveja era foarte populară în anii ’80 mai ales printre sutele de sportivi care îşi făceau aici cantonamentele, profitând de aerul curat. 

Situată la 600 de metri altitudine, localitatea este recunoscută ca având cel mai ozonat aer din Europa prin pădurile de brazi şi pini ce o înconjoară - Rezervă cazare in zonă


Pădurea Hoia-Baciu. Mit sau realitate?


Pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din lume. Aceasta poate fi întâlnită la marginea orașului Cluj – Napoca și este întinsă pe circa 300 de hectare.

Se crede că numele pădurii, vine de la un cioban care a dispărut fără urmă, împreună cu cele 200 de oi ale sale. Această pădure mai este numită de către vizitatori și localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”.


Locuri de vizitat in Romania

Pădurea Hoia Baciu a fost inclusă de cotidianul spaniol El Mundo pe lista principalelor destinații pentru cei doritori de fenomene stranii, greu de explicat. 

Pădurea a fost luată în vizor și de mai mulți jurnaliști britanici de la cunoscutul ziar ( Independent) care s-au hotărât să petreacă o singură noapte în pădure ca mai apoi să o denumească ca fiind cea mai înfricoșătoare pădure din lume.

Ai curaj să o descoperi? Rezerva o cazare in zona


„Eutopia Gardens" sau Rozariul de la Mândruloc o rapsodie de parfumuri şi culori


Dacă iubeșți trandafirii dar nu ai o grădina, poți face un drum în localitatea Mândruloc din județul Arad unde este amenajat  cel mai mare rozariu din Sud-Estul Europei.


Locuri de vizitat in Romania

Rozariul include 2000 de soiuri de trandafiri, mulţi dintre ei premiaţi cu aur la diferite concursuri internaţionale. 

La aproape fiecare două săptămâni, peisajele se transformă şi capătă nuanţe diferite, înfăţişând o rapsodie de flori.  O locație de vis, Rozariul „Eutopia Gardens” este o destinație frumoasă pentru turiștii din România și nu numai.

Vino sa-l descoperi. Rezerva o cazare in zona


Templul Coral, Bucureşti


Aproape de Piaţa Unirii, pe strada Sf. Vineri, Templul Coral contrastează prin măreţie cu peisajul cenuşiu din jur. 

Această construcţie este cel mai mare lăcas de cult mozaic din România, fiind ridicată la jumătatea anilor 1800 ca şi replică a sinagogii Tempelgasse din Viena distrusă de nazişti în Al Doilea Război Mondial.




Denumirea vine de la faptul că o sinagogă nu are în mod normal un cor, iar atunci când are cor, primește numele de templu „coral”. În lume sunt aproximativ 100 de temple corale.



Morile de apă de la Rudăria


Printre cele mai frumoase, dar neștiute, locuri de vizitat în România se află cele 22 de mori de apă de la Rudăria, aflate în judeţul Caraş-Severin sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Sunt vizitate anual de mii de turişti români, dar şi străini, deoarece acestea se află destul de aproape de cascada Bigăr.

Localnicii le folosesc la măcinat, dar şi ca loc de întâlnire, de stat la taclale, de împărtăşit momente din viaţă.


Locuri frumoase Romania


Maldivele de la Aghireş


Lacul supranumit şi Laguna Albastră, datorită culorii apei încărcate cu praf de argilă, nu este unul natural, ci este apărut pe locul unde s-a extras pe vremuri argila albă. 

Albastrul apei, comparat cu cel pe care îl găseşti în Marea Mediterană, reuşeste să atragă anual o mulţime de turişti. 

Acest lac a devenit o atracție turistică din ce în ce mai populară în rândul turiștilor care vizitează Clujul.


Locuri frumoase Romania

Dacă ajungi în comuna Aghiereşu din Cluj, vei descoperi cu încântare un peisaj de poveste, în jurul Lagunei poţi găsi mult stufăriş iar la marginea poţi descoperi o pădure de gorun.

Nu trebuie sa ratezi acest loc. Rezerva o cazare in Cluj


Satul scufundat de la Geamăna


Satul Geamana, din judetul Alba, a ajuns o atracție turistică pentru cei mai mulți dintre noi și mai ales pentru străini. 

În urma operațiunilor miniere de la Roșia Poieni, satul a fost transformat în lac de decantare și acoperit de steril, printr-o serie de evenimente cunoscute drept dezastrul natural de la Geamăna.


Locuri de vizitat in Romania



Satul Geamăna se află de fapt la 100 de metri sub suprafața acestui lac de steril. Casele, cimitirul și pământurile oamenilor sunt acolo jos sub acele depuneri toxice. 

Turla bisericii este încă vizibilă fiindcă biserica a fost construită pe cel mai înalt deal din sat – aflat la 100 de metri mai sus față de vatra satului.

Deşi poate fi considerat un loc sinistru, mulţi oameni vor să ajungă aici pentru a vedea dezastrul creat în urmă cu mai bine de 30 de ani. Hai sa-l vizitezi. Rezerva o cazare in Alba Iulia


Muzeul de locomotive cu abur din Reşiţa


Este cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din toată Europa cu cele mai vechi locomotive cu aburi din România. 

Muzeul Locomotivelor are în componenţă un total de 16 exponate impunătoare, dintre care 14 sunt fabricate în Resiţa, iar existenţa lor scrie o pagină importantă din istoria României. 


Locuri de vizitat in Romania

Majoritatea locomotivelor au fost construite urmând modelul locomotivelor vieneze. Unul dintre cele mai valoroase exponate ale muzeului este locomotiva Resicza, care face parte din prima serie de locomotive construite în estul Europei.

Următoarea călătorie te așteaptă. Unde să fie?






SOURCE AND TAGS