TOP 10 locuri de vizitat în Băile Felix și împrejurimi - cea mai mare stațiune balneară din România

  • 12 octombrie 2022

Locuri de vizitat Baile Felix

Ce să vizitezi în Băile Felix


Cauți locuri de vizitat în Băile Felix? Am găsit 10 cele mai frumoase atracții turistice din Băile Felix și împrejurimi.

Staţiunea Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară din ţară, situată la 10 km de municipiul Oradea, într-o zonă colinară, cu păduri de fag şi de stejar, la o altitudine de 140 metri.

Stațiunea este căutată atât pentru tratarea unor afecţiuni, precum reumatism, afecţiuni neurologice sau ginecologice, cât şi pentru turismul de relaxare. Izvoarele cu apă geo-termală din staţiune au temperaturi de 43–49°C şi proprietăți curative certificate.


Băile Felix are cel mai mare și mai modern parc acvatic (sau aqua park) din țară.  Însă, pe lângă acestea, în stațiune vă puteți bucura și de alte activități, mai ales dacă aveți planificat un sejur pe mai multe zile și vreți să evitați monotonia.

Vă invităm să descoperiți TOP 10 atracţii turistice din staţiune și împrejurimi, locuri care vă vor încânta și vor completa perfect orice sejur în zonă.

Te-ar mai putea interesa:



Locuri de vizitat Băile Felix



Lacul cu nuferi


Lacul cu nuferi, unic în Europa, reprezintă un spectacol inediat al nuferilor și lotușilor, oferind vizitatorilor un adevărat paradis. Nuferi şi lotuşi uriaşi se ridică deasupra lacurilor pline cu specii de peşti unice şi broaşte ţestoase. Rezervă cazare în zonă



Zona reprezintă unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din țară. Nufărul alb, nufărul termal, lotusul sacru dedicat lui Buddha sunt vedetele de aici.

Nuferii îi veți găsi înfloriți tot anul, iar lotușii oferă o priveliște unică doar trei luni pe an, în perioada iunie-august.

Acest mic colț de rai, este perfect pentru relaxare.

Ștrand Apollo Felix


Este cel mai modern complex acvatic termal din vestul țării și oferă turiștilor de pretutindeni multiple facilități de ditracție și aventură : piscină cu valuri, 4 piscine exterioare cu apă termală, 2 piscine speciale pentru copii, piscină interioară, 5 tobogane. Rezervă cazare în zonă



Există, de asemenea, zone de luat masa, baruri, teren de volei, teren de fotbal, masaj sau sauna finlandeză.


Ștrandul este deschis pe toată durata anului și este locul ideal pentru a petrece momente pline de distracție, relaxare și aventură.

Biserica de lemn din Brusturi


Biserica de lemn din Brusturi se află în stațiunea Băile Felix și a fost ridicată în anul 1785, înlocuind o mai veche biserică de lemn.

Clădirea se remarcă și prin sistemul de bolțire. Deşi cele mai multe biserici au naosul acoperit de bolta cilindrică, naosul de la această biserică este acoperit de o boltă în arc frânt. Rezervă cazare în zonă


De asemenea, absida altarului are forma poligonală şi cinci laturi și este acoperită de o boltă elipsoidală.

Biserica de lemn din Brusturi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Crișana, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați la relaxare în stațiunea Băile Felix.


Happyland Dino Park


Dino Park Stâna de Vale este cel mai mare parc de dinozauri din vestul țării și se întinde pe o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați cu un traseu cu o lungime de 1 km. Rezervă cazare în zonă


Turiștii de toate vârstele pot explora din plin fascinanta lume a dinozaurilor. Cei mici vor fi încântați să vadă peste 50 de dinozauri animatronici care scot sunete și se mișcă în mărime naturală, situați într-un mediu autentic, chiar în mijlocul pădurii.

De asemenea, vizitatorii pot avea și de diverse activități, cum ar fi plimbări cu telescaunul sau golf. Parcul de Aventură - Happy Land este un loc superb pentru petrecerea unei zile de vară, alături de copii.

Baza hipică Il Cavallino


Centrul hipic Il Cavallino este situat la ieșire din Felix și oferă cursuri de echitaţie pentru adulți și copii.

Serviciile oferite la centrul de echitaţie sunt diverse, de la cursuri pentru începători, la plimbări la pas sau la trap ori galop, pentru cei mai avansați. Rezervă cazare în zonă


De asemenea, se poate opta pentru de plimbări cu calul în natură pe dealurile împădurite din zona Felix. Astfel, puteți admira frumoasele peisaje de pe traseele organizate prin pădure sau la craterul din Betfia.

Acest loc vă oferă o experiență deosebită, într-un ambient natural și aer curat. Baza hipică Il Cavallino merită din plin vizitat.

Avenul din Betfia


Avenul de la Betfia, supranumit și "Craterul din Betfia"este un fenoment carstic de pe Dealul Somleului cu o adâncime de 86 de metri.

Peștera dispune de o Sală Mare, care se împarte în două galerii, una sudică, bogată în depozite argiloase, având o pantă medie, iar cea de-a doua având o formă alungită. Rezervă cazare în zonă


În general, Avenul este sărac în formaţiuni stalagmitice, însă acesta adăposteşte câteva colonii de lilieci.


În zona de bifurcaţie a celor două galerii s-a găsit o daltă şlefuită de factură neolitică iar în spaţiile inferioare au fost descoperite importante depozite fosilifere aparţinînd faunei pleistocene.

Împrejurimile și Dealul Somleu sunt o sugestie nemaipomenită pentru un picnic în natură.

Capela de la Haieu


Capela de la Haieu, situată în stațiunea Băile Felix; este o impresionantă biserică medievală, în care se mai pot observa și astăzi elemente de arhitectură romană și gotică. Rezervă cazare în zonă



Este un obiectiv turistic mai puțin cunoscut, însă merită cu sguranță o scurtă oprire atunci când vă aflați în zonă.

Rezervația Naturală Pârâul Peța


Rezervația Naturală Pârâul Peța este un loc unic în România, Europa și în lume. 

Are o suprafață de 4 ha și aici se găsește nufărul termal Nymphaea Lotus Thermalis, o specie subtropicală  despre care se crede că a supraviețuit perioadei de glaciațiune, datorită apelor calde ale pârâului Peța. Rezervă cazare în zonă


Afluent al Crișului Repede, pârâul Petea izvorăște din lacul situat în centrul stațiunii Băile 1 Mai, iar cursul său se poate urmări cu ajutorul morilor de vânt din Oradea.

În lacul Rezervația Naturală Pâraul Peța,  mai trăiesc două specii rare: peștele „Roșioara lui Racoviță” și melcul Melanopsis Parreyssi.

Rezervația este renumită și pentru că iarna, datorită apei termale de aproximativ 30 grade Celsius din lac, broaștele nu hibernează.

Felixarium


Complexul Lotus Therm deține cel mai nou, cel mai mare și cel mai modern parc acvatic acoperit din Băile Felix și probabil din întreaga țară.


Acesta oferă turiștilor piscine pentru adulţi şi pentru copii, peşteri cu izvoare termale, Cascade, Perdele de apă, locuri de relaxare și terenuri de sport.


Parcul acvatic oferă vizitatorului o experiență foarte plăcută, în orice anotimp al anului. 

Oradea


Nu puteam să nu includem în topul nostru și Oradea cu ale sale atracții turistice, un oraș cosmopolit, numit și capitala Art Nouveau a României. 

Este cunoscut pentru bogata istorie multiculturală, arhitectura celebră art-nouveau, restaurante bune, viața de noapte activă și stațiuni termale de renume mondial.


Cu obiective precum Piața Unirii, Cetatea Medievală, Complexul Baroc, Turnul Primăriei sau Dealul Ciuperca, orașul Oradea este cu siguranță o destinație pe care trebuie neapărat să o vizitați.

Oradea este considerat un oras multietnic si multicultural, așa că vă invităm să îl descoperiți mai bine.

Caută cazare în Băile Felix





SOURCE AND TAGS