Top 10 cele mai frumoase locuri de vizitat cu peisaje superbe pe Coasta Amalfi

  • 1 februarie 2024

locuri frumoase coasta amalfi

Ce să vizitezi pe Coasta Amalfi


Ncio descriere, oricât de complexă ar fi, nu poate suprinde farmecul şi atmosfera Coastei Amalfi.

Această regiune spectaculoasă este o destinaţie de vis care include unele dintre cele mai râvnite obiective turistice din Europa.

Coasta Amalfi este un loc emblematic, cu lămâi cocoţaţi pe stânci, oraşe cu străzi parcă cioplite în munte, drumuri cu vederi spectaculoase şi sate pitoreşti.



Odată ajunşi aici, nu veţi mai vrea să părăsiţi acest paradis care a fost scena unor legende uluitoare. 

Celebrităţi precum Mariah Carey, Jennifer Lopez, Samuel L. Jackson, Reese Witherspoon şi multe alte vedete au ales să petreacă cel puţin o vacanţă pe Coasta Amalfi. 

Indiferent de ce obiective turistice alegeţi să vizitaţi, există atât de mult romantism peste tot încât vă veţi îndragosti de Coasta Amalfi iar şi iar. 

Vă invităm să descoperiţi top-ul nostru cu 10 cele mai frumoase locuri de vizitat pe Coasta Amalfi. 

Cele mai frumoase locuri de pe Coasta Amalfi



Positano


Favoritul nostru şi probabil al multor turişti care ajung pe Coasta Amalfi este faimosul oraş, Positano.

Plin de culoare şi farmec, Positano este unul dintre acele locuri în care ştii că vei reveni. 

Renumit pentru decorul să spectaculos, este o destinaţie care îmbină perfect peisaje idilice, case frumos colorate, viaţă de noapte animată şi o varietate de restaurante care oferă preparate culinare delicioase.

Este amplasat la poalele munţilor Lattarişi are o atmosferă foarte romantică - Rezervă cazare în zonă




Aici veţi putea vizita câteva obiective turistice, precum Biserica Chiesa di Santa Maria Assunta, una dintre cele mai cunoscute clădiri religioase din Positano.

Via Positanesi D`America este o străduţă pitorească cu multe magazine de suveniruri şi buticuri locale, iar numeroasele ateliere locale de ceramică nu pot fi ratate, căci oraşul este cunoscut pentru tradiţia sa în producţia de ceramică. 

Vă recomandăm să descoperiţi şi frumuseţea inegalabilă a plajelor Marina Grande sau Fornillo, iar dacă iubiţi aventura nu trebuie să rataţi o plimbare pe celebrele trepte din Positano, cunoscute sub numele de ”Scalinatella”.

Facţi planul de călătorie, căci Positano este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat pe Coasta Amalfi!



Sentiero degli Dei


Cunoscut şi sub numele de Cărarea Zeilor, Sentiero degli Dei este un traseu cu privelişti absolut incredibile şi oferă o experienţă unică.

Traseul nu are o dificultate mare, fiind şi foarte bine marcat, prin urmare nu există riscul să vă rătăciţi.

Luaţi cu voi o pereche de încălţări adecvată, apă pentru hidratare, ceva gustări şi neapărat camera de fotografiat, deoarece pe măsură ce parcurgeţi acest traseu, peisajul devine tot mai captivant - Rezervă cazare în zonă 




Sentiero degli Dei începe în satul Bomerano, Agerola şi continuă până în Nocelle, cu o lungime totală de 6 km sau chiar până în Positano, în total 9 km, în funcţie de cât timp vreţi să alocaţi acestui obiectiv turistic de pe Coasta Amalfi.

De la Nocelle la Positano aveţi de coborât 1700 de trepte, traversând uluitorul sat Arienzo. 

Drumul şerpuieşte de-a lungul versantului muntelui, cu privelişti superbe la Marea Tireniană.

Ştiaţi că, legendele spun că pe aceste poteci coborau zeii spre mare, să se întâlnească cu sirenele?

Această experienţă este ocazia perfectă pentru a descoperi natura încântătoare, având chiar şansa să vedeţi căpriţe care urcă sprintene pe roci.

Este greu de redat frumuseţea acestui traseu, aşa că cel mai indicat este să îl descoperiţi la pas!



Amalfi


Bineînţeles că vă recomandăm o plimbare fascinantă prin inima Coastei Amalfi, chiar în oraşul Amalfi.

Unic şi încântător, acest obiectiv turistic este caracterizat de o atmosferă de vacanţă, cu clădiri piroreşti şi străduţe întortocheate şi plaje micuţe perfecte pentru relaxare.

Ce puteţi vizita aici?

Amalfi a devenit celebru datorită hârtiei unice, inventată şi creată aici, aşa că trebuie neapărat să vizitaţi Muzeul de hârtie - una dintre cele mai vechi fabrici de hârtie, unde veţi avea posibilitatea să vedeţi în timp real procesul de fabricare a hârtiei Amalfi - Rezervă cazare în zonă




Piazza del Duomo este principală piaţă din oraş care găzduieşte un obiectiv turistic important din Amalfi, şi anume Catedrala Sant`Andreea, o clădire emblematică construită lângă vechea Bazilica. 

Plaja Spiaggia Grande este cea mai cunoscută plajă, având 184 de metri lungime, fiind un loc cosmopolit şi plin de culoare, ideal pentru iubitorii de agitaţie. 

Nu rataţi nici Chiestro del Paradiso, un adevărat muzeu în aer liber, cu stâlpi romani medievali sau sarcofage.

Din Amalfi se poate pleca şi spre Grota de Smarald, cel mai frumos golf natural din zonă.

Vacanţa perfectă pe Coasta Amalfi include şi o vizită în acest oraş superb!


Ravello


Vă plac locuri sofisticate şi rafinate?

Fascianantul oraş Ravello satisface gusturile celor mai pretenţioşi turişti. 

Fiind situat la înălţime, acest oraş de pe Coasta Amalfi oferă privelişti ameţitoare asupra zonei. 

Cel mai renumit obiectiv de aici este Vila Rufolo, situată chiar în centrul istoric al oaşului. Deşi clădirea în sine atrage privirile turiştilor, de un interes special este curtea vilei - Rezervă cazare în zonă





Un fapt interesant despre acest loc: Compozitorul Richard Wagner a vizitat vila în anul 1880 şi a fost atât de impresionat, încât a redat imaginea grădinii în actul al doilea din Parsifal.

Duomo di Ravello este o altă atracţie turistică de pe Coasta Amalfi care merită o vizită.

Cu toate acestea, suntem siguri că ambianţa romantică a oraşului şi peisajele sale fascinante îl fac unul dintre cele mai vizitate locuri de pe Coasta Amalfi.


Capri


Insula Capri este unul dintre locuri spectaculoase de pe Coasta Amalfi unde veţi trăi la dolce vita!

Pe insula Capri există o mulţime de activităţi, precum tururi renumite cu barca unde veţi ocazia de a vedea casele unor celebrităţi renumite, precum Donatela Versace, Dolce&Gabana sau Sophia Loren.

Grădinile lui Augustus sunt de o frumuseţe rară şi oferă cea mai frumoasă privelişte asupra stâncilor emblematice din Capri - Rezervă cazare în zonă


 


Plimbările pe străduţele înguste reprezintă o încântare, şi totodată ocazia de a vă întâlni cu diverse celebrităţi.

Dacă tot am amintit de Sophia Loren ştiaţi că, în tinereţe iubea să se plimbe desculţă pe străduţele din jurul Piazza di Capri?

Deşi este o insulă mică, este cu adevărat spectaculoasă şi are nenumărate locuri pe care merită să le exploraţi.

Dacă aveţi chef de o plimbare liniştită, mergeţi către Arco Naturale - există un punct de belvedere unde puteţi admira îndeaproape această fereastră naturală. 

La final, adaugaţi pe listă şi oraşul Anacapri, o destinaţie autentică şi liniştită unde veţi avea parte de o plimbare inedită cu telescaunul până pe Muntele Solaro. 


Salerno


Salerno, oraşul situat între munte şi mare, este o destinaţie plină de istorie cu o promenadă superbă şi un centru istoric care nu trebuie ratat. 

Clădirile vechi cu faţade istorice, magazine de toate felurile şi restaurante cu delicii culinare sunt doar câteva din motivele pentru care recomandăm această destinaţie de pe Coasta Amalfi.

Aici se află şi prima Grădină Botanică din Europa, Grădina Minerva, cu o arhitectură interesantăşi numeroase fântâni superbe - Rezervă cazare în zonă


 


Pe Dealul Bonadies stă mândru Castelul Arechi, un castel foate vechi care domină întreg oraşul şi golful cu imaginea sa.

Tot dintre atracţiile turistice care vă vor captiva face parte şi Catedrala Salerno, cu aspectul său elegant de stil romanic şi gotic.

Pentru cei care caută relaxare pe malul mării, Litoralul din Salerno are câteva plaje de nisip şiape limpezi.

Alegeţi o experienţă memorabilă şi vizitaţi acest loc frumos de pe Coasta Amalfi!



Conca dei Marini


Este timpul să vă prezentăm destinaţia care îmbrăţişează legendarele stânci ale Grotei de Smarald, Conca dei Marini, un loc fermecător cu vedere spre faimosul golf Fiordo di Furore - Rezervă cazare în zonă





Deşi căutată cel mai adesea pentru vestita Grotă de Smarald, această bijuterie de pe Coasta Amalfi are şi un patrimoniu arhitectural impresionant, care include Mănăstirea Covento di Santa Rosa, unde au fost inventate faimoasele sfogliatelle, Biserica Sf Antonia da Padova cu domul său inedit şi Torre Costiera sau Turnul Tăcerii. 

Plimbaţi-vă printre livezile de lămâi parfumate şi savuraţi farmecul vechi al acestui loc, cu case albe parcă sculptate în stâncă ca nişte pietre preţioase!


Vietri sul Mare


Cu atâtea obiective turistice impresionante este aproape imposibil să nu te îndrăgosteşti de Coasta Amalfi.

Unic, frumos şi tradiţional, oraşul Vietri sul Mare este poarta de intrare către Amalfi.Situat la doar câţiva kilometri de Salerno, Vietri sul Mare este considerat capitala ceramicii artistice şi tradiţionale.

Mergeţi pe străduţele oraşului şi admiraţi culorile sale, vizitaţi Biserica San Giovanna Battista, un simbol al oraşului şi nu rataţi Muzeul de ceramică pentru o experienţă autentică - Rezervă cazare în zonă





Această destinaţie cu vechi tradiţii pescăreşti a fost inclusă pe lista patrimoniului cultural al UNESCO.

Vietri sul Mare are şi o plajă cu nisip, liniştită şi mai puţin aglomerată.

Lăsaţi în urmă aglomeraţia şi vizitaţi acest oraş special de pe Coasta Amalfi!


Atrani


Călători însetaţi de cunoaştere, am pregătit pentru voi încă un loc superb de vizitat pe Coasta Amalfi.

Micul sat de pescari, Atrani, este un loc extrem de fotogenic, cu privelişti uluitoare şi o atmosferă autentică.

Deşi nu deţine obiective turistice foarte importante, este foarte pitoresc şi o încântare pentru cei care îl vizitează - Rezervă cazare în zonă





Satul este presărat cu pieţe frumoase, fântâni şi biserici construite în stil baroc.

Trebuie neapărat să vizitaţi Piazza Umberto şi să parcurgeţi traseul până la Torre delle Ziro, poziţionat pe coama muntoasă dintre Atrani şi Amalfi.


Praiano


După atâtea locuri frumoase de vizitat pe Coasta Amalfi, încheiem top-ul nostru cu o destinaţie unde ritmul de viaţă este extrem de relaxat, priveliştile incredibile şi biserici vechi resturate pe stânci.

Deşi a devenit o destinaţie turistică din ce în ce mai căutată, acest oraş de pe Coasta Amalfi a reuşit să-şi păstreze autenticitatea - Rezervă cazare în zonă





Ştiaţi că, în trecut bărbaţii din Praiano erau faimoşi pentru priceperea lor ca pescari de corali?

Oraşul este un adevărat paradis pentru iubitorii de plaje, peisaje spectaculoase şi aventuri de neuitat.  Există câte ceva de făcut pentru fiecare! 

Începeţi prin a vizita Biserica San Luca Evanghelista, situată chiar în centrul oraşului, care oferă o privelişte uluitoare asupra apelor albastre ale Mării Mediterane.

Nu rataţi Torre a Mare, o fortăreaţă medievală care oferă o experienţă culturală şi istorică şi bineînţeles, relaxaţi-vă mintea şi corpul pe unele dintre cele mai celebre plaje ale locului, Marina di Praia şi Gavitella.

Acordaţi timp fiecărui obiectiv turistic de pe Coasta Amalfi, căci fiecare în parte oferă o experienţă unică.


Găsește-ți cazarea pe Coasta Amalfi








SOURCE AND TAGS