Top 15 locuri de vizitat în Londra - capitala electrizantă care abundă în atracții turistice impresionante

  • 8 februarie 2023

locuri de vizitat londra

Ce să vizitezi în Londra

Capitala Marii Britanii este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din întreaga lume. 

Londra are o istorie bogată și este, de asemenea, un oraș uimitor atunci când vine vorba de artă și cultură.

Am auzit cu toții de Big Ben, Palatul Buckingham sau de Clădirea Parlamentului de pe malul Tamisei, însă acest oraș unic este o destinație care abundă în obiective turistice.

Cei care ajung aici sunt fascinați de vibrația modernă a orașului, de muzee sale extraordinare  și de modul în care această destinație combină obiective turistice moderne cu atracții turistice foarte vechi.


Dinamică și multiculturală, conservatorea și excentrică în același timp, Capitala Marii Britanii este hipnotizantă.

Am documentat acest articol cu 15 locuri de vizitat și obiective turistice din Londra pe care trebuie neapărat să le descoperiți.

Top 15 Locuri de vizitat în LondraMuzeul Britanic


Unul dintre cele mai importante locuri de vizitat în Londra este, fără îndoială, Muzeul Britanic. 

Acesta găzduiește cele mai frumoase colecții de antichități din lume și câteva dintre cele mai valoroase artefacte ale umanității.

Este imposibil să nu fiți fascinați de cele peste 13 milioane de artefacte din Asiria, Babylonia, Egipt, Grecia, Imperiul Roman, Asia, China și Europa.  

Nu există foarte multe locuri în lume unde pot fi admirate atâtea comori ale tuturor timpurilor, într-un singur loc - Rezervă cazare în zonă

Muzeul Britanic este o atracție turistică pe care nu o puteți rata atunci când vizitați Londra.

Clădirea muzeului este impresionantă, asemănătoare unui templu, cu multe coloane înalte, inspirate din Grecia antică. 

În plus, Marea curte interioară, cu acoperișul său uriaș de sticlă, este absolut superbă și nu trebuie ratată.

Acest muzeu impozant adună milioane de vizitatori în fiecare an.

Știați că, este primul muzeu național deschis publicului din lume?

Nu vă faceți griji, dacă vizita se prelungește, există câteva  restaurante perfecte pentru un prânz rapid și o cafea.

Lăsați-vă absorbiți de două milioane de ani de istorie, artă și cultură umană!

Vă recomandăm să rezervați online un bilet gratuit pentru a garanta intrarea în Muzeu.


Palatul Westminster și Big Ben


O atracție turistică din Londra, pentru milioane de turiști în fiecare an, Palatul Westminster este principala reședință pentru monarhii Angliei medievale.

Cunoscut și sub numele de Casa Parlamentului, este una dintre cele mai emblematice clădiri din Marea Britanie si un obiectiv turistic important în Londra. 

Capodopera arhitectonică în stil gotic renascestist este un loc plin de încărcătură istorică. 

Aici au avut loc nu mai puțin de 38 de încoronări, iar în 1997, tot aici au avut loc și funerariile prințesei Diana - Rezervă cazare în zonă

Cea mai renumită parte a clădirii este turnul cu ceas, cunoscut ca Big Ben, având o înălțime de  aproximativ 96 m. 

Interesant de știut este faptul că, atunci când ședințele au loc noaptea, o lumină aparte este aprinsă în Turnul Big Ben.

În timp ce Palatul Westminster poate fi vizitat de orice turist, interiorul turnului Big Ben este deschis doar pentru cetățenii Regatului Unit.

Sunteți curioși să descoperiți cele peste 1100 de camere, 100 de scări și 4,8 kilometri de pasaje din Palat?


Turnul Londrei


Această atracție populară din Londra, cu o istorie fascinantă veche de peste 900 de ani, oferă vizitatorilor săi o experiență unică.

De-a lungul timpului, Turnul Londrei a funcționat drept castel, palat, închisoare, arsenal, adăpost al bijuteriilor regale și loc de execuție.

Este absolut uimitor să ascultați toate legendele care învăluie acest loc.

Tururile încep cu o plimbare condusă de unul dintre Membrii Gărzii Regale, oferind detalii uimitoare despre faptele care au avut loc în Turn, de-a lungul timpului. 

Știați că, aici au fost decapitate trei regine? 

Anne Boleyn, Catherine Howard și Jane Grey - Regina celor nouă zile, au fost încarcerate aici și decapitate - Rezervă cazare în zonă

Trebuie neapărat să descoperiți toate secretele ce sălășluiesc între zidurile Turnului.

Acest obiectiv turistic din Londra vă oferă ocazia să admirați și Bijuteriile Coroanei, unele dintre cele mai valoroase din întregul regat.

Un alt fapt interesant despre Turnul Londrei face referire la corbii care pot fi observați în permanență aici. 

Se crede că, dacă toți corbii ar părăsi Turnul Londrei, Regatul s-ar prăbuși.

Rezervați-vă bilete din timp și veți avea parte de o experiență fascinantă!


Tower Bridge


Tower Bridge este, fără îndoială, cel mai faimos pod din Londra și una dintre cele mai fotografiate atracții turistice.

Magnifica construcție este o emblemă a orașului, având o lungime totală de 244 de metri. De pe pasarelele podului, pot fi admirate priveliști uimitoare ale orașului.

De asemenea, puteți vizita interiorul Tower Bridge și să descoperiți poveștile din spatele ingineriei și ale oamenilor care au construit acest reper important al Londrei - Rezervă cazare în zonă

Sunteți gata și pentru puțină aventură?

Atunci, pășiți pe podeaua din sticlă a podului și observați traficul rutier și fluvial sub picioarele voastre. Fiecare pasarelă are 6 panouri din sticlă securizată. 

Vă sugerăm să acordați mult timp pentru a vizita acest obiectiv turistic din Londra, deoarece veți dori să faceți multe fotografii ale împrejurimilor.

Aveți deja plănuită vacanța în Londra? Evitați cozile, și rezervați biletele online!
Westminster Abbey


Încoronări, nunți regale, regi, regine, oameni de stat și soldați; poeți, eroi și răufăcători – istoria se întâmplă la Westminster Abbey și așteaptă să fie descoperită.

Situată în apropiere de palatul Westminster, aceasta este una dintre cele mai impresionante catedrale din lume.

Westminster Abbey trebuie neapărat să se afle pe lista locurilor de vizitat în Londra, deoarece ocupă un loc unic în istoria Marii Britanii - Rezervă cazare în zonă

Este punctul în care viața politică, religioasă și monarhică se întâlnesc.

Dimensiunile Catedralei sunt impresionante, iar interiorul este absolut superb. De la arhitectură, istorie, artefacte, ferestre vitrate, totul vă va fascina.

Westminster Abbey a fost locația pentru 17 nunți regale, inclusiv căsătoria Prințului William cu Catherine Middleton.

Cu atât de multă istorie și moștenire de descoperit, trebuie neapărat să explorați Westminster Abbey.


Roata din Londra


Roata din Londra, cunoscută și sub numele de London Eye este cea mai înaltă roată de observație din Europa și este unul dintre cele mai deosebite obiective turistice din Londra. 

Dacă nu vă este teamă de înălțime, este obligatoriu să trăiți această experiență. Roata oferă privelişti superbe asupra orașului, structura sa având o înălțime de 135 m - Rezervă cazare în zonă

Aceasta se ridică maiestuos asupra Tamisei și este un simbol al orașului, fiind vizitată de peste 3 milioane de oameni anual.

Știați că London Eye poate fi observată de la aproximativ 40 km depărtare?

London Eye oferă, pentru cei interesaţi, închirierea unei cabine în mod exclusiv, cu diferite servicii, cum ar fi degustări de vin sau șampanie. 

Iubiți ciocolata? London Eye oferă inclusiv degustări de ciocolată, unde veți putea încerca 8 tipuri de ciocolată de lux.  

Trebuie doar să vă rezervați bilet din timp și experiența voastră va fi una de neuitat!


Palatul Buckingham


Palatul Buckingham este un simbol recunoscut în întreaga lume. 

Măiestuoasa construcție ascunde o istorie bogată care te face să dorești să îi treci pragul. 

Palatul Buckingham a devenit oficial Palat Regal al monarhului britanic la urcarea pe tron a Reginei Victoria în 1837, fiind primul monarh care a avut reședința permanentă aici - Rezervă cazare în zonă

Edificiul de dimensiuni impresionante are peste 700 de camere, în palat existând camere de muzică, de ceai, dar și camere unde fețele regale primesc invitați de seamă.

Palatul Buckingham devine o altă clădire, în funcție de eveniment. Acesta este și una dintre cele mai bune galerii de artă din întreaga lume.

Nu aveți cum să nu vă doriți să respirați atmosfera uneia dintre cele mai impresionante clădiri din lume!


Parcul Hyde


Vă doriți o plimbare relaxantă în natură după atâta încărcătură istorică? 

Situat chiat în centrul Londrei, Parcul Hyde (Hyde Park) este destinația perfectă pentru plimbare și observarea ritmului local. 

Hyde Park, împreună cu Grădinile Kensington, sunt o adevărată oază de verdeață în viața urbană a Londrei - Rezervă cazare în zonă

În timp ce vă plimbați prin parc veți descoperi și numeroase atracții, cum ar fi: Lacul Serpentine, Fântâna Memorială Prințesa Diana sau Colțul Oratorilor - cea mai vecehe tribună improvizată din Londra. 

Ce mai puteți face în Hyde Park?

Se pot închiria biciclete pentru cei care au chef de mișcare sau vă puteți plimba cu barca pe lacul Serpentine și să admirați peisajele frumoase.  

Parcul Hyde este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice care pot fi vizitate în Londra. 


Observatorul Regal din Londra


Nu puteți vizita Londra fără să descoperiți Observatorul Regal Greenwich. 

Înființat în secolul al XVII-lea, Observatorul Regal  a fost locul unde marii oameni de știință ai timpului au cartografiat cu precizie stelele, pentru a ajuta la navigarea mărilor. 

Va fi uimitor să aflați cât mai multe despre minunile spațiului, în timp ce vă bucurați de una dintre cele mai frumoase  priveliști cu Londra - Rezervă cazare în zonă

Observatorul este așezat pe o colină din parcul Greenwich și este unul dintre cele mai fascinante locuri de descoperit din Londra. 

Vizitați casa spațiului și timpului și observați linia meridianului Greenwich (meridianul zero).

Nu uitați camera de fotografiat! Sigur veți vrea să faceți o mulțime de poze stând cu un picior în emisfera estică și cu celălalt în emisfera vestică.
Catedrala Saint Paul


Includeți în intinerariul vostru și acest obiectiv turistic din Londra, care a fost cândva un simbol al rezistenței în vreme de război.  

Catedrala Saint Paul este un loc superb, fiind  și a doua cea mai mare catdedrală din Marea Britanie. 

Situată pe colina Ludgate Hill este și lăcașul în care slujește episcopul anglican al Londrei.

Rezervați-vă suficient timp pentru a vizita catedrala, deoarece are multe de oferit - Rezervă cazare în zonă

Construcția grandioasă, cu domul său impunător este înconjurată de o curte verde care încântă vizitatorii.

Admirați monumentul Ducelui de Wellington și nu ratați Statuia de foc a lui John Donne - unul dintre puținele monumente care au supraviețuit Marelui Incediu din 1666. 

Veți avea ocazia să vedeți și cel mai mare clopot din Londra, ”Marele Paul”, care cântărește aproximativ 17 tone. 

E timpul și pentru puțină mișcare! 

Urcați cele 530 de trepte spre cea mai înaltă galerie, Galeria de Aur. Efortul va merita din plin, deoarece de aici veți avea parte de una dintre cele mai uimitoare priveliști din Londra. 


Sala Regală Albert


Aveți deja planificată vacanța în Londra?

Nu uitați să adaugați pe lista locurilor de vizitat din Londra și Royal Albert Hall, una dintre cele mai renumite săli de concerte din lume.

Savurați atmosfera acestui loc fascinant și admirați interiorul său unic - Rezervă cazare în zonă

Sala Regală găzduiește anual peste 350 de evenimente artistice din toate categoriile: concerte simfonice, pop, rock, comedie, operă și balet, inclusiv manifestări sportive.

În timpul vizitei puteți opta pentru un tur cu ghid, puteți savura ceaiul de după-amiază sau puteți lua masa la unul dintre restaurantele locației.

Veți avea parte de o experiență unică într-o atmosferă intimă!


Muzeul Madame Tussauds


Muzeul figurilor de ceară, cunoscut sub numele de Madame Tussauds este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Londra.

Este printre puținele muzee unde puteți atinge exponatele, sau puteți chiar să vă așezați pe canapea lângă personaje celebre și să faceți poze cu figurile de ceară realizate foarte minuțios.

Practic, veți face cunoștință cu familia regală, politicieni, sportivi, actori și actrițe, muzicieni.  Muzeul este o atracție turistică unică și oferă experiențe inedite celor care îi trec pragul.

Cea mai interesantă experiență este The Spirit of London, care presupune un tur prin întreaga istorie a Londrei. 

Veți afla detalii despre Marea Ciumă, Londra criminală, Marele incendiu din Londra din 1666 și alte evenimente importante din capitala Marii Britanii - Rezervă cazare în zonă

Pășiți în una din cele mai apreciate săli ale muzeului, Camera Ororilor. Aici sunt expuse victime ale revoluției franceze, dar și figuri de ceară ale infractorilor și criminalilor.

Statuia lui Adolf Hittler are aceeaşi figură gravă şi pare să fie în continuare comandat, dar al muzeului.

Dacă vreți să evitați cozile, rezervați un bilet online!


Acvariul din Londra


V-ați dorit vreodată să atingeți animale marine? Acum este șansa voastră!

La Acvariul Sea Life London pot fi admirate peste 500 de specii de vietăți marine din toate colțurile lumii, unele din ele putând fi chiar mângâiate.

Știați că, este nevoie de aproximativ două milioane de litri de apă pentru a umple toate acvariile din acvariul Sea Life London?

Cea mai mare atracție de aici o reprezintă un acvariu imens cu rechini și pisici de mare, acestea din urmă putând fi mângaiate într-un acvariu special - Rezervă cazare în zonă

Călătorii la extremitățile înghețate ale Antarcticii, creaturi misterioase care locuiesc în Oceanul Atlantic, scheletul unei balene uriașe, precum și sute de specii de pești tropicali vă așteaptă să le descoperiți.

O altă atracție a acvariului este un tunel subacvatic care vă permite să mergeți „sub" mare - în compania țestoaselor de mare.

Aruncați o privire la unele dintre cele mai maiestuoase creaturi din ocean,rechinii,  în timp ce înoată la doar câțiva centimetri sub picioarele voastre.

Sunteți gata să vedeți un curcubeu?

Sute de pești clovn și mulți alții pot fi văzuți într-un rezervor colosal, oferind un spectacol uimitor de culori.


Cartierele Soho și Covent Garden


Vă recomandăm să adaugați pe lista locurilor de vizitat în Londra și doua dintre cele mai pestrițe zone ale orașului, cartierele Soho și Covent Garden. 

Soho este un cartier micuț și destul de faimos, cunoscut ca locația ideală pentru distracție. 

Cartierul Soho are o lungă și bună reputație în privința restaurantelor, unele fiind vizitate de numeroase celebrități. 

Soho este locul unde găsiți de toate, iar atmosfera este una vibrantă și colorată - Rezervă cazare în zonă

Cartierul Soho este și casa multor grupuri religioase și spirituale. Aici veți găsi Biserica Sf Anna, Templul Hare Krishna și o mică moschee pe Strada Berwick.

La Piața Berwick Street găsiți tarabe pline de fructe, măsline și brânzeturi.

Greek Street, numită așa după biserica Greco-ortodoxă de aici, are câteva clădiri istorice de la începutul sec al XVIII-lea pe care le puteți admira. 

Vecin cu cartierul Soho, Covent Garden are și el o mulțime de locuri interesante de văzut.

Veți găsi Royal Opera House, o clădire superbă care merită vizitată. Tot aici se află și Theatre Museum, care oferă expoziții despre evoluția teatrului britanic și a marilor săi actori. 

Piața Covent Garden este plină de magazine, standuri de bijuterii, haine și obiecte de artă, fiind locul ideal pentru cumpărături.


Trafalgar Square


De ce este Trafalgar Square atât de faimoasă?

Proiectată în 1830 pentru a comemora victoria britanică împotriva flotei franceze și spaniole în bătălia de la Trafalgar, aceasta este cea mai mare piață din Londra. 

Trafalgar Square este una dintre cele mai importante atracții din Londra, fiind centrul multor întâlnire publice de masă, folosită și pentru demonstrații politice sau alte evenimente sociale, cum ar fi sărbătorirea Anului Nou.

Cel mai important punct de atracție de aici este Coloana lui Nelson, comandant al Marinei Britanice în Bătălia de la Trafalgar. Aceasta are înălțimea de 56m și este străjuită de patru statui în formă de lei - Rezervă cazare în zonă

Trafalgar Square are multe de oferit.

Este înconjurată de multe clădiri impresionante, cum ar fi Galeria Națională, care adăpostește o colectie de peste 2300 picturi, inclusiv opere de Van Gogh, Renoir, Leonardo da Vinci si Claude Monet. 

Tot aici veți putea vedea Casa Canadei și Casa Africii de Sud, sau biserica St. Martin-in-the-Field. 

În apropiere de Trafalgar Square se află și Piccadilly Circus, una dintre cele mai aglomerate piețe din inima Londrei și locul preferat de întâlnire al londonezilor înainte de a merge la shopping sau la spectacolele din zonă.


Caută cazare în LondraSOURCE AND TAGS