15 locuri superbe de vizitat în Malaga – Obiective turistice impresionante pe care trebuie neapărat să le descoperiți

  • 26 ianuarie 2023

obiective turistice malaga

Ce să vizitezi în Malaga


Booking.com
Malaga este un oraș uimitor și o destinație turistică foarte apreciată. 

Frumos încadrată de munți, cu o climă blândă tot anul, Malaga reprezintă escapada ideală în orice anotimp.

V-ați gândit măcar o dată în viață cum ar fi să petreceți o vacanță în Malaga?

Atunci este perfect!

Am creat acest articol cu cele mai frumoase atracții turistice din Malaga, pentru a vă ajuta să planificați vacanța ideală.


Tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați imaginația liberă și să descoperiți cele mai importante obiective turistice din Malaga. 

Este o destinație care combină perfect cultura cu plimbări de-a lungul unor plaje impresionante și bucătărie tradițională.


Top 15 locuri de vizitat în Malaga



Plaja La Malagueta


O plimbare pe o plajă frumoasă reprezintă, uneori, tot ce avem nevoie pentru a ne deconecta de orice grijă și să ne bucurăm de combinația perfectă de apă, nisip, soare și sunetul plăcut al valurilor.

La Malagueta este cea mai renumită plajă din Malaga și este situată la aproximativ 1 km de centrul orașului. 

Este o plajă cu nisip fin, intrarea în mare este lină, iar apa are o culoare azurie superbă - Rezervă cazare în zonă





Fiind o plajă destul de mare, veți găsi cu siguranță și un loc mai retras, dacă vreți să vă bucurați de intimitate și, eventual, o carte bună.

Terasele și restaurantele pescărești din zonă sunt foarte cochete, iar prețurile destul de accesibile.

Mergeți în vacanță cu copiii? Plaja La Malagueta are o zonă de joacă pentru copii, fiind astfel locul perfect pentru o zi de distracție în familie.

Pentru iubitorii de soare, plaja La Malagueta este o atracție turistică care nu trebuie ratată atunci când vizitați Malaga.


Orașul Vechi


Nu există loc mai potrivit pentru a simți atmosfera autentică din Malaga, decât Orașul Vechi. 

Străduțele înguste, obiective turistice importante din Malaga și terase uimitoare, pe toate le veți găsi aici.

O atracție importantă pe care trebuie neapărat să o vizitați este Catedrala din Malaga, cunoscută și sub denumirea de La Manquita sau Catedrala cu un singur turn. 

De asemenea, trebuie să ajungeți și în Piața Constituției (Plaza de la Constitución), inima cartierului vechi încă de la fondarea orașului - Rezervă cazare în zonă





Sunteți împătimiți ai shopping-ului? Calle Larios este o stradă pietonală plină de magazine unde vă puteți plimba și merge la cumpărături.

De asemenea, Piața Atarazanas este un loc superb din Malaga, fiind o piață veche într-o clădire impresionantă, cu produse autentice și delicatese care se vând în tarabele tradiționale.

Alte atracții pitorești din orașul vechi sunt strada Puerta del Mar și biserica Iglesia de San Juan Bautista.


Castelul Gibralfaro


Castelul Gibralfaro domină întreg orașul, fiind locul perfect pentru a admira orașul de sus. 

Însă, nu este acesta singurul motiv pentru care vă recomandăm să ajungeți aici. 

Construcția în sine este absolut magnifică, iar istoria zbuciumată pe care zidurile castelului o prezintă este cu adevărat impresionantă - Rezervă cazare în zonă





Castelul datează încă din secolul al X-lea, din timpul Califatului de Cordoba și a fost construit pe locul unui fost far fenician, de unde i se trage și numele (Gebel-Faro însemnând Stânca Farului).

Dacă aveți chef de o plimbare pe jos, drumul până la castel este reprezentat de o potecă pietruită, printr-o pădure de pini și oferă un peisaj pitoresc. Însă, se poate ajunge și cu autobuzul până sus.

Acesta este un obiectiv turistic important din Malaga și locul care vă oferă o vedere panoramică uimitoare asupra orașului.


Alcazaba


Tot de o panoramă superbă veți avea parte și dacă vizitați Alcazaba, un castel maur care domină centrul orașului. 

Este unul dintre cele mai importante atracții turistice din Malaga și un sit istoric de mare însemnătate. 

Așezată în vârful dealului din centrul orașului, Alcazaba trebuie să se afle pe lista locurilor de vizitat în Malaga. 

Aceasta impresionează atât prin priveliștile pe care le oferă, cât și prin interiorul superb - Rezervă cazare în zonă





Tavanele sculptate și pictate în stil mudejar, frumoasele vase romane de ceramică sau mozaicurile arabe, curțile interioare, micile grădini, sunt doar câteva dintre elementelele care fac din Alcazaba un monument impresionant.

Alcazaba se diferențiază de un castel prin faptul că nu are în interior o medină. În plus, este considerată una dintre cele mai frumoase Alcazabe pe care le puteți vizita în Spania.

La poalele Alcazaba este situat Teatrul Roman, cel mai vechi monument din Malaga, și un obiectiv turistic care nu trebuie ratat.

Pentru a înțelege în totalitate istoria și cultura orașului Malaga, este obligatoriu să vizitați Alcazaba!


Parque de Malaga


Parque de Malaga este locul ideal pentru o plimbare realaxantă. Este o adevărată gradină botanică și o oază de sălbăticie aflată în mijlocul orașului.

Ce are special Pargue de Malaga? 

Acesta este locul în care puteți vedea o mulțime de papagali care zboară dintr-un palmier în altul și o varietate de plante și arbori pe care doar aici le puteți observa - Rezervă cazare în zonă





Parcul separă centrul istoric de port și se întinde de la Fântâna celor 3 Grații până la Plaza de la Marina. Luați la rând aleile parcului, pozați papagalii și admirați peisajul! 

Este un obiectiv turistic unic pe care nu aveți cum să îl ratați!


Muzeul Picasso


Cu siguranță nu există pe această planetă om care să nu fi auzit de Pablo Picasso. 

Pablo Picasso s-a născut în Malaga și tot aici a avut primele sale încercări în pictură, opere pe care le puteți admira la Muzeul Picasso din incinta Palatului Buenavista.

Este situat în centrul istoric al orașului Málaga, foarte aproape de Catedrală, Alcazaba și Teatrul Roman - Rezervă cazare în zonă





Aici veți putea admira peste 150 de lucrări ale artistului, dar și creații ale altor pictori și sculptori moderniști. Este locul perfect pentru a afla mai multe despre viața și opera lui Picasso.

Știați că, muzeul a fost deschis abia în 2003 deși Picasso și-a dorit să deschidă muzeul încă de când era în viață? 

Însă, la vremea accea Spania era sub dictatura lui Franco, iar acesta nu-l plăcea deloc pe Picasso, refuzându-l sub pretextul că populația nu are nevoie de tablouri, ci de mâncare.

Chiar dacă nu sunteți împătimiți ai muzeelor, această atracție turistică din Malaga nu poate fi ratată!




Plaza de la Merced


Plaza de la Merced este locul perfect pentru a vă odihni după câteva ore de colindat prin cele mai frumoase locuri din Malaga.

Este o piață destul de mare, care se bucură de o atmosferă liniștită, într-o zonă boemă. 

Piața este presărată cu baruri și restaurante, iar mâncarea este foarte bună - Rezervă cazare în zonă





Fațadele clădirilor alcătuiesc un decor superb, iar în centrul pieței se află un obelisc dedicat memoriei generalului Torrijos, unul dintre eroii Războiului de Independență spaniol.

În funcție de anotimpul în care vizitați Malaga, aici vă puteți bucura și de un spectacol de culori impresionant, deoarece în piață se află și minunații copaci de Jacaranda care înfloresc în luna mai.


Portul din Malaga


V-am trezit pofta de vacanță și explorat destinații noi?

Un alt loc pe care trebuie să-l vizitați în Malaga este portul turistic. 

Se află în apropiere de centrul istoric și oferă o zonă de promenadă, care se întinde de la Centrul Pompidou până dincolo de farul La Farola - Rezervă cazare în zonă





Veți adora să vă plimbați printre palmieri sau să savurați o băutură în unul din numeroasele restaurante sau cafenele de aici.

Marea, cu beneficiile ei pentru trup și suflet este fascinantă, așă că dați o raită pe lângă iahturile din port, ascultați pescărușii și bucurați-vă de mirosul de mare.  

Doar așa veți avea parte de o vacanță de vis în Malaga!


Cartierul Soho


Vreți să descoperiți fiecare destinație cât mai autentic și original? Atunci vă recomandăm o vizită în cartierul Soho, faimos pentru Grafitti și decorul său unic.

Lăsați-vă purtați în voie pe străzile din cartier și descoperiți picturile murale uriașe de pe fațadele clădirilor. Vă vor colora ziua, cu siguranță - Rezervă cazare în zonă





Știați că și Antonio Banderas s-a născut în Malaga?

Faimosul actor și-a deschis propriul teatru în Malaga, Teatro del Soho situat chiar în cartier renumit pentru street art. Mergeți la teatru, la un show de flamenco sau un concert.

Dacă sunteți în căutare de bere sau cocktailuri artizanale, acesta este locul ideal în care le veți găsi pe toate. Cartierul Soho este cu adevărat o destinație uimitoare din Malaga.


Grădina Botanică La Conception


Bijuterie a orașului Malaga, Grădina Botanică La Conception este una dintre cele mai frumoase din Europa. 

Aceasta combină armonios frumusețea grădinilor clasice cu exotismul florei mediteraneene, tropicale si subtropicale și cu ineditul speciilor de plante aduse din toate colțurile lumii.

O vizită în acest loc uimitor din Malaga vă poate oferi o experiență fascinantă - Rezervă cazare în zonă





Să vă plimbați printre cele 400 de specii de plante tropicale și subtropicale, sau printre numeroasele iazuri ornamentale presărate cu nuferi și broaște țestoase, poate fi o adevărată aventură.

Grădina Botanică este situată la periferia orașului, lângă lacul de acumulare Limonero și este un obiectiv turistic care nu trebuie ratat, mai ales de iubitorii de plante.

În mod sigur, veți fi fascinați de vegetația bogată care dă senzția unei jungle tropicale, de ficușii uriași, de cele peste 25 de specii de palmieri, dar și de câteva elemente impresionante, cum ar fi: Apeductul San Telmo, cascada care împarte complexul în două părți sau de iazul nimfei, în spatele căruia se află un palmier albastru Mexican vechi de sute de ani.

Acest paradis din Malaga merită vizitat!


Plaja La Caleta


O oprire la plaja La Caleta este tot ce aveți nevoie după câteva ore de străbătut cele mai importante atracții turistice din Malaga. 

Este la fel de frumoasă ca plaja La Malagueta, însă este mult mai liniștită.

La Caleta este una dintre cele mai populare plaje ale orașului și este situată între Baños del Carmen și La Malagueta, în cartierul cu același nume.

Are o lungime de aproximativ 1 km, iar caracteristica sa principală este dată nisipul închis la culoare - Rezervă cazare în zonă





Are zone cu palmieri și iarbă care oferă umbră naturală, făcând din plaja La Caleta un refugiu perfect atunci când Soarele strălucește puternic pe cer.

Există și zone de joacă pentru copii, așa că puteți alege acest loc superb din Malaga dacă vă aflați în vacanță cu copiii. 

De asemenea, veți putea închiria și echipamente pentru sporturi nautice, cum ar fi hidrobiciclete.

Valuri se sparg nestingherite de țărm, soarele vă încălzește ușor în timp ce vă plimbați cu picioarele goale în nisip, ce puteți să vă doriți mai mult?


Plaja Penon del Cuervo


Plaja El Penonn del Cuervo, situată între portul de agrement El Candado și Fabrica de Ciment, se numără și ea printre atracțiile unice din Malaga, fiind locul ideal pentru cei care doresc să scape de agitația orașului.

Este o plajă mică, de doar 450 m, însă este destul de pitorească, oferind turiștilor o atmosferă liniștită și un peisaj frumos - Rezervă cazare în zonă





Plaja este realativ izolată, însă mulți localnici aleg acest loc pentru a-și petrece timpul liber. 

Nu veți găsi baruri sau restaurante pe plajă, așa că este indicat să aduceți cu voi ceva gustări și băuturi.

Numele plajei vine de la stâncă impresionantă care împarte plaja în două zone și care uimește orice vizitator prin dimensiunile sale impunătoare.

Malaga este o destinație care are multe de oferit, iar plajele sale chiar merită vizitate!




Parcul Național Montes de Malaga


V-ați săturat de explorat obiectivele urbane și căutați să vă simțiți cât mai aproape de natură?

Din fericire, Malaga este o destinație complexă, care oferă atracții turistice de toate felurile.

Parcul Național Montes de Malaga este un loc cu totul deosebit, aflat la doar 5 km de orașul Malaga. 





Acesta este străbătut de nenumărate râuri, poteci abrupte și păduri cu vegetație superbă. 

Parcul este caracterizat de pădurile sale de pini de Alep și este considerat plămânul verde al orașului Malaga.

Este un loc ideal pentru drumeții și activități în aer liber. La orice pas, veți întâlni flori sălbatice și păsări de diferite tipuri care să vă încânte cu ciripitul lor.  

Bucurați-vă de această oază de verdeață, situată în apropiere de Malaga!


El Caminito del Rey


Vreți și mai multă aventură? 

El Caminito del Rey sau Drumul Regelui, este situat la aproximativ 60 de km de Malaga și reprezintă o experiență unică pe care trebuie neapărat să o încercați. 

Traseul El Caminito del Rey are o lungime de 7 km și este un adevărat rai pentru pasionații de aventură și adrenalină. 





Este un traseu cu podețe de lemn și metal, unele dintre ele aflate la 100m deasupra râului. Balustradele sunt destul de înalte, astfel că veți putea merge în siguranță pe acolo. 

Pe parcursul traseului există și câteva locuri amenajate pentru odihnă în care se poate lua masa, însă trebuie să aduceți cu voi gustări și apă.

Traseul este de un pitoresc aparte, așa că merită din plin să fie inclus pe lista voastră cu obiective de vizitat în Malaga.

Este un traseu unic și spectaculos prin frumusețea peisajului natural!


Gibraltar


O dată ajunși în Malaga, vă recomandăm să mergeți și până-n Gibraltar! Este una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii care ajung în Andaluzia.

Cu o suprafață de 7 kilometri pătrați, Gibraltar este o destinație interesantă cu numeroase atracții turistice, printre care se numără Europa Point - cel mai sudic punct al peninsulei din Gibraltar. 

Acesta este un obiectiv care merită vizitat, în special pentru farul istoric al Trinității sau vechea capela Nuestra Señora de Europa.





Gibraltar este renumit și pentru macacii barbari, o specie de maimuțe din Maroc. 

Trebuie neapărat să faceți o vizită sus pe stânca Upper Rock, unde veți  vedea sute de macaci, singurele maimuțe sălbatice ce trăiesc pe teritoriul Europei. 

În plus, priveliștile de aici sunt superbe, așa că nu uitați să luați și aparatul de fotografiat cu voi.


În funcție de timpul pe care îl alocați acestei destinații, mai puteți vizita și centrul orașului, un loc fascinant cu clădiri frumoase și străzi cochete. 

Sau puteți lua masa în Piața Centrală, unde veți găsi numeroase restaurante cu specific britanic.

Partea britanică a capitalei Gibraltarului este extrem de bine evidențiată pe Strada Principală (Main Street).

Cazare în Malaga




SOURCE AND TAGS