Obiective turistice Sovata - Top 10 Locuri de vizitat într-un cadru natural uimitor

  • 24 mai 2023

Locuri de vizitat in Sovata

Ce să vizitezi în Sovata


Sunteți gata pentru o vacanță revitalizantă în inima naturii?

Atunci trebuie neapărat să vizitați Stațiunea Sovata din județul Mureș, o destianație turistică apreciată, situată într-un cadru natural de vis, aer curat și numeroase lacuri helioterme unice în lume.

Sovata este o stațiune pentru toată lumea. Indiferent de vârstă sau pretenții, aici fiecare turist va găsi câte ceva de făcut și va rămâne impresionat de calitatea apelor și a unităților de cazare din zonă.


Stațiunea Sovata este locul unde minunile se întâmplă, fiind o atracție turistică extrem de apreciată, îndeosebi pentru numeroasele posibilități terapeutice și de relaxare.



În plus, această stațiune are și o mulțime de locuri superbe care merită vizitate.

Te-ar mai putea interesa:

Vă invităm să descoperiți topul nostru privind cele mai frumoase locuri de vizitat din Sovata, obiective turistice care se potrivesc oricui.

Top 10 Locuri de vizitat în Sovata

Lacul Ursu


Lacul Ursu este cel mai mare lac helioterm din lume, fiind numit și ”Marea Moartă a Europei”, datorită faptului că are cea mai mare concentrație salină de pe planetă.

Are o suprafață de aproximativ 40 000 mp și este înconjurat de o vegetație bogată, ceea ce îl face și mai deosebit, având în vedere faptul că este situat pe un munte de sare, la o altitudine de 500 m. 

Este unul dintre cele mai căutate obiective turistice din Sovata și deține 3 recorduri mondiale. 




Știați că, numele acestuia vine de la asemănarea cu o blană de urs, fiind un magnet pentru turiștii care aleg să viziteze întreaga zonă a Mureșului?

Aici, fiecare strat de apă are o temperatură diferită.

Deși scăldatul este posibil, țineți minte că accesul în jurul prânzului este restricționat pentru o anumită perioadă, deoarece este important ca straturile de apă să nu se amestece, permițând astfel apei dulci să formeze din nou stratul protector peste apa sărată. 


Lacul Ursu este cu siguranță o atracție turistică uimitoare din Sovata, mai ales datorită proprietăților benefice ale apelor sale, dar și datorită faptului că, oferă diversitate.

Pe lângă vegetația bogată din jurul lacului, fauna este reprezentată de cocoși de munte, căprioare, mistreți și capre negre.

Există și câteva restaurante în zonă unde puteți savura în liniște preparate delicioase. 


Mocănița din Sovata


Plănuiți să mergeți în vacanță împreună cu copiii? O plimbare de aproape două ore cu Mocănița din Sovata va fi cu siguranță o activitate pe placul celor mici, dar și pe placul întregii familii. 

Călătoria cu Mocănița oferă turiștilor un tur prin care vor putea descoperi frumusețile din jurul stațiunii Sovata - Rezervă cazare în zonă


 


Punctul de start al traseului este gara din stațiune. Mai mult, pe lângă faptul că peisajul este unic, va fi fascinant sa aflați despre istoria trenului și al traseului pe care îl parcurge.

Cu siguranță nu trebuie ratată plimbarea cu Mocănița atunci când vizitați stațiunea Sovata!

Acest obiectiv turistic din Sovata vă oferă porția necesară de relaxare, datorită combinației ideale între sunetul provocat de roțile locomotivei, fluieratul acesteia și mirosul curat de munte.


Turnul Belvedere


Turnul Belvedere este un simbol mai nou al stațiunii Sovata. Așadar, dacă aveți chef de o plimbare relaxantă, într-un loc cu multă liniște și aer curat, trebuie neapărat să vizitați și acest obiectiv turistic din Sovata.


Turnul este înalt de 28 de metri și oferă o priveliște superbă asupra stațiunii și a dealurilor învecinate. Drumul până la turn pornește de pe malul Lacului Ursu și poate fi parcurs pe jos sau cu mașina. 





Vegetația în zonă este bogată și crează un cadru natural perfect, completat de o liniște întreruptă uneori doar de ciripiturile păsărelelor.

Vizitarea Turnului Belvedere este gratuită, așa că nu aveți niciun motiv să nu treceți această atracție turistică pe lista voastră cu locuri de vizitat în Sovata. 


Lacul Tivoli și Parcul de aventură Adrenaline Plus


La aproximativ 2 km de Lacul Ursu se află un alt lac, de data aceasta unul artificial, Lacul Tivoli.

Este un lac cu apă dulce creat în mod artificial și singurul lac din Sovata unde este permis accesul cu barca. 

Asezat într-un cadru natural pitoresc, Lacul Tivoli este ideal pentru activităţi de relaxare, pescuit şi plimbări cu barca - Rezervă cazare în zonă





Dacă v-ați săturat de plimbări și băi terapeutice în lacurile din stațiune, Adrenaline Plus, parcul de aventura din Sovata, trebuie să se afle pe itinerariul vostru de vacanță, mai ales că este situat chiar lângă Lacul Tivoli.

Parcul de aventură reprezintă un obiectiv turistic din Sovata apreciat de familiile cu copii și unul dintre locurile cele mai cautate de tineri.

În timp ce vă distrați pe tiroliane și vă aventurați în cele mai antrenante activități din parc, puteți admira un peisaj magnific și respira aer curat.

Distracția e garantată la Adrenaline Plus și Lacul Tivoli!




Lacul Negru


Apa este, fără îndoială, personajul principal în povestea Sovatei.

Lacul Negru este primul lac al stațiunii Sovata, format în anul 1710, iar în ultimi ani a fost amenajat și este deschis publicului.


Lacul Negru este folosit în scop terapeutic pentru beneficiile sale deosebite. Stratul de namol sapropelic depus este bogat în substanțe organice și în straturi minerale.




Lacul Negru este înconjurat de o pădure frumoasă, perfectă pentru plimbări în jurul lacului. 

Pe lângă frumusețea lacului și calitățile terapeutice acestuia, această atracție turistică din Sovata are și o piscină exterioară amplasată în curtea complexului, cu apă termală bogată în săruri.

În plus, baza de tratament a complexului este foarte dezvolatată, iar turiștii pot beneficia de împachetări cu nămol sau alte tratamente reumatologice și ginecologice specifice stațiunii Sovata.

Dacă aveți chef de o baie revigorantă în inima naturii, nu ratați acest loc frumos din Sovata!




Comuna Corund


Nu puteți ajunge în Sovata fără să vizitați și comuna Corund, situată la doar 18 km de stațiune.

Această atracție turistică este renumită pentru olărit și valorile vechi frumoase, din inima Transilvaniei.

Corund este un adevărat magazin de artizanat, haine și obiecte din lut, de la un capăt la altul.





Dacă vă plac preparatele ungurești, trebuie neapărat să vizitați acest obiectiv turistic de lângă Sovata, pentru că localnicii oferă turiștilor gustoasele preparate ungurești, în special kürtöskalács autentici.

În Corund puteți vizita și Biserica Unitariană, construită în 1911, unde se află o orgă veche din 1822 sau singurul muzeu de aragonit din România.

Minereul de aragonit de la Corund este unic în lume, deoarece acesta se găsește chiar la suprafaţă, comparativ cu alte zonei ale Europei, unde minereul se află în mină. 

Dacă iubiți tradiția, Corund este locul ideal în care tradiția este combintă perfect cu meșteșugurile tradiționale. 


Muntele de sare


Dacă ați ales deja Sovata pentru concediu, ați făcut alegerea perfectă, deoarece această destinație turistică îmbină frumosul cu relaxarea şi un mediu propice sănătăţii.

O dovada clară  este și Muntele de Sare, de lângă Sovata, unde fiecare turist va avea parte de liniște, dar şi de ineditul locurilor şi mai ales de beneficiile climei bogate în aerosoli.

Muntele de sare este un monument natural ce se află amplasat în apropiere de zona lacurilor sărate celebre din stațiune.




Muntele de sare este o arie protejată în care corpul de sare se ridică până la suprafață.

Acesta ocupă o suprafață de aproximativ 60 ha și tot aici se găsesc și Cheile sau Canionul Corundului, care se întind pe o distanță de aproximativ 1 km.

Cheile Corundului se pot vizita, într-o plimbare de 2 ore, pe un traseu amenajat și care include stânci și pereți de sare.

Nu aveți cum să ratați Muntele de sare! Acest obiectiv turistic din Sovata  este locul ideal pentru o plimbare liniştitoare şi terapeutică în natură. 


Salina Praid


Ați auzit probabil de ”Ținutul Sării”, zona care cuprinde mai multe localități, printre care și Sovata, Corund sau Praid.

Pe acest meleag, desprins parcă dintr-un basm, se găsește și imensa acumulare de sare de la Praid, unul din cele mai mari zăcăminte din Europa. 

Salina Praid, situată la aproximativ 10 km de Sovata, mai este numită și izvor de sănătate pentru cei cu probleme respiratorii, fiind, totodată,  și un loc inedit de vizitat, inclusiv pentru familiile cu copii - Rezervă cazare în zonă




Este uimitor ca la 120 de metri sub pământ, în plin zăcământ de sare, să existe atâtea atracții.

La Salina Praid există activități pentru toate vârstele, iar copiii vor fi încântați de mulțimea de jocuri și jucării. Aici veți găsi inclusiv o minibiserică amenajată sau un minimuzeu. 

Printre beneficiile și efectele terapeutice ale salinei, se regăsesc ameliorarea stării celor care suferă de boli ale căilor respiratorii, menținerea și refacerea echilibrului sufletesc și a tonusului sistemului nervos vegetativ.

După o vizită în acest loc superb de lângă Sovata vă veți întoarce complet revigorat și plin de energie. 


Hanul din Câmpu Cetății


La doar 18 km de Sovata, se află un alt obiectiv turistic care nu trebuie ratat, Hanul Pescăresc din Câmpu Cetății.

Hanul Pescăresc este o păstrăvărie renumită din Câmpu Cetății, vizitată aual de foarte mulți turiști.



Astfel, dacă sunteți amatori de pescuit, sau vreți doar să gustați uimitoarele preparate din pește, trebuie neapărat să ajungeți aici.


 


Câmpu Cetății face parte din traseul plimbării cu Mocănița, astfel că puteți lega foarte ușor uimitoarea plimbare cu trenul pe abur de acest sat foarte frumos. 

Veți admira niște căsuțe foarte drăguțe, puteți lua masa la restaurant sau să savurați o băutură pe terasă, există inslusiv saună și locuri de joacă pentru copii.

Însă, atracția principală a Hanului este reprezentată de iazurile cu pești, întinse pe o suprafață destul de mare, creând astfel, un adevărat parc.

Vă puteți plimba în voie în acest loc deosebit de lângă Sovata sau puteți pescui un păstrăv delicios ce poate fi gătit chiar acolo.

Mai mult, anual se desfășoară la Câmpu Cetății festivalul baloanelor cu aer cald, undeva spre sfârșitul lunii septembrie.

Trebuie neapărat să petreceți câteva ore în această destinație frumoasă de lângă Sovata.


Alea terapeutică


Niciun turist nu ar trebui să rateze Alea terapeutică din Sovata, o atracție turistică inedită și extrem de benefică pentru sănătate și starea de bine. 

Așa că, tot ce aveți de făcut este să vă lăsați încălțămintea deoparte și să pășiți cu încredere pe alea formată din diverse texturi care stimulează circulaţia sângelui, întăresc sistemul imunitar şi nervos şi contribuie la îmbunătăţirea posturii şi a echilibrului.

Este recomandată inclusiv copiilor.




Alea este situată în pădurea dintre Lacul Ursu și Lacul Paraschiva și reprezintă o experiență inedită, care atrage inclusiv turiști străini.

Întorceți-vă în copilărie, când meargeați desculți la bunici și bucurați-vă de o experiență relaxantă și sănătoasă


Locuri de vizitat în Sovata

Caută cazare în Sovata





SOURCE AND TAGS