Top 20 cele mai frumoase și renumite plaje din insula Thassos - un adevărat spectacol al naturii

  • 29 ianuarie 2022

Plaje Thassos

Plaje Thassos


Cauți plaje in Thassos? 
Vezi topul celor mai frumoase plaje din insula Thassos

Numită și „Insula de Smarald”, Thassos este situată în nordul Mării Egee, la mică distanță de țărmul Greciei continentale, fiind o destinație perfectă pentru vacanță"

Capitala este Limenas, un important punct economic și turistic al insulei.

Insula Thassos oferă turiștilor diversitate, având un relief predominan montan, cu litoral atât stâncos cât și plaje cu nisip.


Plajele din Thassos sunt spectaculoase, fiind înconjurate de o vegetație bogată și potrivite pentru orice tip de turist, de la familii cu copii până la cei care doresc aventură sau intimitate. 

Majoritatea plajelor sunt amenajate și deschise tuturor sporturilor maritime, pescuit sau scuba diving.

Vă invităm în continuare să parcurgeși topul nostru privind  20 de plaje renumite și spectaculoase din insula Thassos.

Te-ar mai putea interesa:





Cele mai frumoase plaje din Thassos



Plaja Marble - Thassos


Plaja Marble se află în nord-estul insulei, aproape de Makryammos. Este o plajă superbă datorită nisipului alb și a pietricelelor de marmură, aspecte care îți dau senzația unei plaje exotice. 

Plaja Marble este una dintre cele mai spectaculoase din Grecia și una dintre cele mai vizitate atracții turistice de pe insula Thassos. Turiștii sunt fascinați de frumusețea locului și datorită culorii de smarald a apei. 

Pe plan local, plaja Marble mai este cunoscută și sub denumirea de Plaja Marmara - Rezervă cazare în zonă






Plaja Makryammos - Thassos


Situată într-un golf mic, în imediata apropiere a capitalei insulei Thassos, la aproximativ 2 km, Plaja Makryammos este o plajă acoperită cu nisip fin și ape cristaline.

Plaja este splendidă, având o pădure de pini într-o parte și stânci albe în cealaltă parte. Este singura plajă unde exista o taxĂ de intrare, fiind de fapt un complex turistic cu bungalowuri, plajă privată cu locuri de joacă, piscine și grădini foarte frumos amenajate.

Plaja are și un mic chei unde ancorează diferite ambarcațiuni de mici dimensiuni. Este potrivită pentru familii cu copii datorită apelor calme și deloc adânci - Rezervă cazare în zonă





Plaja Golden Beach - Thassos


Situată în estul insulei Thassos, la o distanta de aproximativ 10 km de Limenas, plaja Golden este una dintre cele mai populare plaje de pe insulă.


Are un farmec aparte, fiind o plajă cu un nisip fin, auriu și ape limpezi. Peisajul deosebit este dat și de faptul că în spatele plajei se ridică Muntele Ypsarion.

Se întinde pe 2 km și este amenajată pentru șezlonguri, locuri de camping, taverne, dar și pentru sporturi pe plajă și sporturi nautice. Marea este de obicei foarte calmă, ceea ce înseamnă că plaja este perfectă și pentru familiile cu copii mici - Rezervă cazare în zonă




Cauți cazare bună? Alege-ți vacanța și rezervă online cu preț mic


Plaja Paradise - Thassos


Este situată la aproximativ 20 de km de orașul Limenas, în estul insulei Thassos. Este o plajă înconjurată de păduri, cu nisip fin și ape îmbrăcate în nuanțe superbe de verde și albastru.

În partea dreapta a plajei se văd culmi muntoase ce intră în apa mării, iar în partea stângă se află stânci impresionante ce oferă mici “ochiuri” de plajă nisipoasă.

Intrarea în apă este lină și nisipul este fin, plaja Paradise fiind o opțiune potrivită familiile cu copii. Este foarte bine amenajată, cu șezlonguri și numeroase taverne. În apropiere se află Insula Kinira, o insulă privată - Rezervă cazare în zonă






Plaja Aliki - Thassos


Plaja Aliki se află în sud-estul insulei Thassos, la o distanță de 31 km de Limenas, în apropierea satului cu același nume.

Este situată între două golfuri, fiind una dintre cele mai vizitate destinații de pe insulă. Este un loc superb în care nisipul alb, pădurile de pini și grădinile de măslini creează un tablou desăvârșit.

Satul Aliki este o destinație relaxantă pentru cei dornici de o vacanță liniștită sau pentru iubitorii de snorkeling sau scuba diving. Plaja este potrivită și pentru familii cu copii datorită apei nu foarte adânci și a faptului că intrarea în mare este lină - Rezervă cazare în zonă







Plaja Agios Ioannis - Thassos


Este o plajă sălbatică cu ape transparente, situată într-un golf din sud-estul insulei Thassos, în apropiere de plaja Aliki.

Plaja este cu nisip fin amestecat cu pietre mari, iar apa se adâncește destul de brusc. Peisajul subacvatic este uimitor, fiind o zonă ideală pentru snorkeling. Golful de la Agios Ioannis este plin de pești, arici și steluțe de mare - Rezervă cazare în zonă






Plaja Pefkari - Thassos



Plaja Pefkari se află în partea sudică a insulei Thassos, la o distanță de 39 km de Limenas. Este o plajă mică, de aproximativ 300 m, dar impresionantă, cu frumusețea naturală bogată, bine întreținută și care oferă diverse activități turiștilor.


Se întinde de-a lungul unui golf pitoresc și este înconjurată de o pădure de pini. Nisipul este presărat pe alocuri cu pietrecele, însă apa este clară precum cristalul.

Locația este preferată în general de familiile cu copii, oferind mediului liniștit, relaxant într-un cadru natural superb - Rezervă cazare în zonă






Plaja Livadi - Thassos


Situată la o distanță de 38 km de Limenas, Livadi este o plajă izolată, înconjurată de munți înalți. Este acoperită cu pietre și nisip, fiind ideală pentru înotători cu experiență.

Nu este o plajă foarte populară, astfel că este locul unde te poți relaxa în liniște, departe de agitația din stațiuni. Cadrul natural în care este amplasată plaja este superb.

De asemenea, este una dintre destinațiile preferate pentru cei care preferă vacanțele cu cortul. În apropiere de plajă se află Mănăstirea Arhanghelul Mihail - Rezervă cazare în zonă






Plaja Metalia - Thassos


Această plajă se află lângă localitatea Limenaria, al doilea oraș ca mărime de pe insula Thassos și la o distanță de 40 km de Limenas.

Este o plajă nisipoasă, însă intrarea în mare este stâncoasă și alunecoasă. Este o destinație romantică și un loc unde te poți bucura în liniște de natură.

Specificul plajei Metalia este roca maronie și formele geometrice realizate prin cordoanele de pietre albe.

În dreapta plajei, dincolo de masivul stâncos, se află ascunsă o altă plaja mică și cochetă la care se poate ajunge printr-un tunel foarte strâmt prin stâncă - Rezervă cazare în zonă




Cauți cazare bună? Alege-ți vacanța și rezervă online cu preț mic



Plaja Psili Ammos - Thassos


Situată la o distanță de 45 km de Limenas, Psili Ammos este o plajă șic și elegantă, constituind o destinație perfectă pentru tinerii dornici de distracție.

Plaja are o infrastructură modernă, iar tufișurile de tamarisc și dunele mici sunt considerate adevăratul său farmec. Nisipul este fin și intrarea în mare este lină, ceea ce o face potrivită si pentru familiile cu copii.

Un alt aspect impresionant, este faptul că de pe plajă, peste mare, se poate vedea Muntele Athos - Rezervă cazare în zonă





Plaja din Potos - Thassos


Plaja din Potos, situată în partea de sud a orașului Thasos, la 42 km de Limenas, este o plajă destul de mare, ce porneste din centrul stațiunii Potos și se întinde pe o distanță de 2km.

Este înconjurată de păduri înalte de pini, stânci și multă verdeață. Este o plajă de nisip cu apa albastră precum cristalul, perfectă pentru înot, plajă și pentru pentru sporturi nautice sau alte activități maritime.

Toate aceste atracții, cărora li se adaugară un peisaj superb, fac din Potos una dintre cele mai animate stațiuni din insula Thassos - Rezervă cazare în zonă






Plaja Astris - Thassos


Plaja pitorească Astris se află la aproximativ 42 km de Limenas, în satul cu același nume. 

Este o plajă frumoasă de nisip, care este, de asemenea, foarte abruptă. Prin urmare, nu este tocmai indicată celor care călătoresc cu copii mici. În schimb, este un loc perfect pentru împătimiții înotului și sporturilor nautice.

Este amenajată cu șezlonguri, umbreluțe de soare și o tavernă. Plaja este un punct de plecare ideal pentru pescuit, chiar în fața ei fiind situată insulița Panagia - Rezervă cazare în zonă






Plaja Giola - Thassos


Plaja Giola se află în regiunea Astris, pe drumul dintre Potos și Astris și este considerată o plajă ,,bijuterie”, fiind de fapt o mică piscină naturală formată într-o grotă a cărui tavan s-a prăbușit.


Acest loc are un farmec aparte, apa este foarte limpede și mai caldă decât apa mării, iar pe fundul bazinului se pot vedea mai multe stânci și arici de mare.

Plajă de nisipi nu există, însă se poate sta la plajă pe stânci. Este o destinație perfectă pentru cei care preferă săriturile în apă, pereții stâncilor ajung la 8m - Rezervă cazare în zonă



Cauți cazare bună? Alege-ți vacanța și rezervă online cu preț mic



Plaja Skala Maries - Thassos


Skala Maries este un sat de pescari situat la o distanță de 35 de km de Limenas, renumit pentru tavernele cu peşte proaspăt. Este înconjurat de stânci și vegetație luxuriantă, oferind turiștilor panorame splendide.

Aici există trei plaje cu nisip, situate la foarte mică distanță una de alta, (Platana, Limanaki și Atspa) iar în golfurile din apropierea stațiunii se găsesc și alte plaje mai mici, ascunse printre stânci - Rezervă cazare în zonă






Plaja Skala Rachoni - Thassos


Stațiunea Skala Rachoni este situată la aproximativ 13 km de orașul Thasos și 10 km de Limenas. Atmosfera pe care o oferă  acest loc este ideală pentru cei care caută să se bucure de o vacanță intimă, departe de agitație.

Este o plajă foarte întinsă cu nisip fin, cu apă puțin adâncă și de o claritate de cristal. Un alt aspect interesant aici este faptul că noaptea luminile orașului Kavala  se văd ca o ploaie de licurici - Rezervă cazare în zonă





Plaja Salonikios - Thassos


Poziționată în apropiere de satul Astris, plaja Salonikios este o plajă izolată, acoperită cu nisip și câteva pietricele. Plaja se află între două stânci, iar marea este de obicei calmă.

Dincolo de plaja mare, se află ascunsă o bucată de nisip, ideală pentru cei care vor să se retragă în intimitate.

Atmosfera de aici este senzațională, cu muzica în surdină, nisip fin, apă cristalină și un apus superb - Rezervă cazare în zonă






Plaja Thimomia - Thassos


Situată la 32 de kilometri de Limenas, este un loc superb și izolat.

Deşi este o plajă de vreo 200 m lungime şi destul de lată, este doar parţial amenajată. Este o plajă cu pietre, intrarea în mare nu este foarte lină, însă aici turiștii se pot bucura de baie și pescuit. 

În apropiere de plajă se află turnul medieval cu acelaşi nume - Rezervă cazare în zonă






Plaja Tripiti - Thassos


Este situată în partea de sud-vest a insulei Thassos, la aproximativ 3 km distanță de Limenaria și 37 km de Limenas. Numele ei se traduce „cea găurită”,  datorită deschiderilor mari din roci care s-au format sub influența apei.


Este o plajă oarecum ascunsă de pădurea de pini care o înconjoară, cu nisip și pietriș și apă foarte limpede, perfectă pentru snorkeling.

Atracția principală a acestui loc este o mică peșteră, situată printre stâncile pitorești. Tripiti este populară în rândul tinerilor, cuplurilor și a scafandrilor - Rezervă cazare în zonă






Plaja Glykadi - Thassos


Situată la aproximativ 4 km de Limenas, plaja Glykadi este o plajă curată, largă, cu nisip dar și câteva pietre. Malul este înconjurat de o pădure deasă, cu pini, iar apa mării are o culoare verde superbă.

Plaja este recomandată pentru familii cu copii, snorkeling, înot sau dormitul în hamac - Rezervă cazare în zonă




Cauți cazare bună? Alege-ți vacanța și rezervă online cu preț mic



Plaja Rossogremos - Thassos


Plaja Rosogremos este situată la doar 2 km de satul Potos și aproximativ 45 km distanță de orașul Limenas.

Este o plajă relativ necunoscută și liniștită, destul de largă, fiind considerată o destinație ideală pentru cei care doresc intimitate. Are nisip fin, iar apa este calmă, fiind recomandată și familiilor cu copii - Rezervă cazare în zonă





Caută cazare în Thassos





SOURCE AND TAGS