Cele mai frumoase 10 plaje din Creta – o insulă uimitoare cu peisaje unice și un farmec aparte

  • 27 martie 2023

Plaje frumoase insula Creta

Plaje Creta


Aveți nevoie de o vacanță romantică în cuplu sau vreți să petreceți timp alături de întreaga familie?

Insula Creta are câte ceva pentru fiecare. Este cea mai mare insulă a Greciei și un mic univers care abundă în plaje extraordinare și locuri pitorești.


Este o insulă muntoasă, cu plantații imense de măslini, iar pe timpul verii abundă în festivaluri și evenimente culturale.

Este o atracție turistică de top, in special pentru vacantele de vară, vizitată de milioane de turiști din întreaga lume. Plajele din Creta sunt spectaculoase, cu ape turcoaz, limpezi și nisip fin.

Indiferent dacă vă doriți să admirați un apus uimitor, sau doar să vă relaxați ascultând sunetul mării, veți găsi cu siguranță o plajă pe gustul vostru. 

Fiecare plajă în Creta are ceva special de oferit și merită descoperită!

În continuare vă prezentăm 10 cele mai frumoase plaje din Insula Creta pe care trebuie neapărat să le vizitați.



Cauți vacanțe cu avion în Creta? Pachete complete cu zbor din 10 orașe


Cele mai frumoase plaje din Creta



Plaja Balos


Plaja Balos, situată la 60 km de orașul Chania, în peninsula Gramvousa, se numără printre cele mai emblematice și fotografiate plaje din Creta.

Renumită pentru apele ei turcoaz, peisajul sălbatic și nispul fin, Balos se distinge prin cadrul său unic. Aici pot fi admirate mai multe de tonuri diferite de albastru și verde.

Pe plaja Balos oricine este binevenit. Apa cristalină, caldă și de mică adâncime face această destinație potrivită și pentru familiile cu copii.

Uimitor la acest loc este faptul că, în zonă cuibăresc șoimi, cormorani și dacă aveți noroc, puteți observa broaște țestoase de mare sau foci-călugăr - Rezervă cazare în zonă





La Balos se ajunge pe un traseu de țară, din Kaliviani, sau pe apă, cu barca din Kissamos. 

Totuși, țineți minte că drumul de la parcare spre plajă impilcă coborârea unor trepte din piatră calcaroasă. Însă, o dată ajunși aici veți observa că merită.

Nu vă faceți griji pentru nimic! Pe plaja Balos există și un mic bar și posibilitatea de a închiria șezlonguri și umbrele. 

Această plajă superbă din Creta merită vizitată, în special de iubitorii de natură.


Plaja Vai


Căutați o plajă feerică cu aer tropical ? Atunci, plaja Vai este locul potrivit pentru voi.

Situată în partea de est a insulei, la 24 km de orașul Sitia, Vai este o atracție turistică majoră a insulei Creta. Este o plajă izolată, situată într-un cadru natural magnific. 

Este singura plajă cu palmieri crescuți natural din Europa - Rezervă cazare în zonă





Nu aveți cum să ratați această plajă uimitoare din Creta. Turcoazul apei, nisipul fin și palmierii crează un tablou natural spectaculos.  

Dacă nu doriți să închiriați un șezlong, puteți așeza prosopul chiar la umbra palmierilor și să vă bucurați în liniște de umbră și sunetul plăcut al valurilor.

Vreți să practicați sporturi nautice? Apele calme și transparente ale golfului sunt perfecte pentru plimbări cu jet ski, parasailaing sau excursii cu barca.

La intrarea pe plajă există un restaurant, cu mâncare bună și prețuri decente.

Vai este una dintre cele mai frumoase și exotice plaje din Creta și un loc fantastic de descoperit. 


Plaja Elafonisi


Uimitoare, exotică și unică, Elafonisi este una dintre cele mai uluitoare plaje din Creta. 

Este considerată una dintre cele mai frumoase plaje, datorită nisipului de culoare roz și a apelor sale albastre limpezi. 

Însă, nu întotdeauna veți putea găsi aceste nuanțe roz, culoarea nisipului putând varia în funcție de mai mulți factori (vânt, maree). 

Indiferent de acest aspect, plaja Elafonisi este un must-see pentru toți cei care ajung pe insula Creta. 

Este situată la 76 km de orașul Chania și este unită printr-o fâșie de nisip de teritoriul Cretei - Rezervă cazare în zonă





Este o plajă potrivită și pentru familiile cu copii, datorită faptului că intrarea în apă este foarte lină.

Întreaga zonă a plajei Elafonisi este mai degrabă una sălbatică. Este o zonă protejată, unde țestoasele Carreta-Carreta își depun ouăle, de aceea veți observa că există o zonă îngrădită, pentru a proteja aceasta specie. 

La plaja Elafonisi se poate ajunge cu mașina din Chania, pe un drum pitoresc, destul de îngust însă cu un peisaj superb. În drum spre plajă veți putea admira cheile Topolia și satul pitoresc Elos.

Dacă vă numărați printre cei care vor să se bucure de natură, nu puteți ajunge în Creta fără să vizitați plaja Elafonisi.

Booking.com

Plaja Falassarna


Căutați o plajă cu apă limpede, caldă și nu foarte adâncă? Plaja Falassarna întrunește toate cerințele voastre.

Falasarna e o plajă lungă de pe coasta de vest a insulei, cunoscută și pentru că are cel mai frumos apus de soare din Creta.

Plaja Falassarna este, de asemenea, o rezervație naturală protejată, care găzduiește o mare varietate de floră și faună - Rezervă cazare în zonă





Plimbați-vă de-a lungul dunelor de nisip, faceți schi jet sau surfing în mijlocul apelor limpezi precum cristalul sau bucurați-vă de o băutură și o gustare la beach bar, unde atmosfera este foarte plăcută.

Puteți veni aici să stați cu prosopul pe nisip sau puteți închiria șezlonguri. Plaja Falassarna este preferată și de familiile cu copii.

Se spune că plaja Falassarna este în top 10 cele mai frumoase plaje din Europa și considerăm că merită pe deplin locul în topul celor mai frumoase plaje din Creta.

Dacă ajungeți în Creta, în zona de vest, este obligatoriu să vizitați plaja Falasarna!




Plaja Preveli


Preveli este plaja exploratorilor și a celor care iubesc aventura. 

Plaja Preveli este situată pe coasta de sud a insulei, la 35 km de Rethymnon, într- o zonă cu un aspect aproape tropical. 

Pădurea de palmieri din spatele plajei, prin care curge râul Kourtaliotis, crează un cadru natural de poveste. 

De-a lungul râului se află o pădure mare de palmieri, o specie rară din Creta Phoenix theophrasti - Rezervă cazare în zonă





Protejată de stânci de ambele părți și de pădurea de palmieri care se întinde până în defileu, Preveli este una dintre cele mai pitorești plaje din Creta.  

Râul împarte plaja în două și creează astfel o lagună mică, perfectă pentru copii. Plaja Preveli este un loc excelent și pentru snorkeling.

Deoarece este o zonă protejată, nu există șezlonguri. Cu toate acestea, există o mică tavernă de unde puteți lua băuturi sau gustări.

Deși accesul la plajă se face pe o potecă abruptă, Preveli este o plajă unică în Creta care merită orice efort. 


Plaja Matala


Dacă sunteți un boem incurabil, plaja Matala este locul unde trebuie să ajungeți.

Matala este un sat de pescari situat la 75 km de orașul Heraklion, popular printre cei care iubesc natura sălbatică.

Frumos amenajată cu umbreluțe din lemn de bambus și sezlonguri, plaja Matala este acoperită cu nisip fin, auriu și se întinde de-a lungul a 300 de metri - Rezervă cazare în zonă





O singură zi petrecută în Matala este suficientă pentru a vă conecta cu partea boemă a Cretei.

Impresionant la această plajă este faptul că, veți vedea o serie de peșteri create de om, sculptate pe stâncă pe un deal aflat pe partea de vest a țărmului.

Țineți minte, totuși, că apa se adâncește destul de repede, așa că dacă sunteți în vacanță cu copiii va trebui să fiți foarte atenți.

Matala este, într-adevăr, una dintre cele mai populare destinații din Creta și trebuie neapărat să o vizitați.




Plaja Voulisma


Situată în în regiunea Lasithi, așezată într-un golf pitoresc, Voulisma reprezintă una dintre cele mai frumoase plaje din Creta. 

Aflată la numai 12 km de orașul Agios Nikolaos, plaja Voulisma, se remarcă printr-un superb contrast al nisipului alb-auriu și turcoazul mării cristaline.

Marea este calmă și mai puțin adâncă, fiind o destinație ideală pentru oricine.

Pe de altă parte, pentru că plaja este atât de cunoscută, să vă așteptați să fie destul de aglomerată. 

Însă, fiind o plajă destul de mare veți găsi sigur un loc unde să nu vă simțiți foarte înghesuiți - Rezervă cazare în zonă





Dacă sunteți în căutarea ceva mai îndrăzneț, există câteva sporturi nautice pe care le puteți face, cum ar fi jetski, snorkeling sau scuba diving.  

Există, de asemenea, o cafenea și un restaurant pe plajă, unde vă puteți relaxa și bucura de gustări sau băuturi răcoritoare.

Peisajul din jurul plajei Voulisma este uluitor, cu dealuri verzi luxuriante și stânci care formează un fundal uimitor. Plaja este înconjurată de pini și este situată într-un golf protejat, ceea ce o face ideala pentru înot și sporturi nautice.

Alegeți această plaja uimitoare din Creta pentru a peterece o zi de neuitat!


Plaja Kalamaki


Kalamaki este o stațiune frumoasă, înconjurată de plantații de măslini, aflată la 7 km de orașul Chania.

Plaja de nisip din Kalamaki este una dintre cele mai frumoase și pitorești plaje din Creta, regiunea Chania. 

Apa mării este calmă și deloc adâncă, astfel încât plaja Kalamaki este ideală și pentru familiile cu copii mici.

La capătul vestic al plajei se formează un mic golfuleț, separat de plaja centrală printr-o fâșie îngustă de nisip - Rezervă cazare în zonă





Nisipul curat și apa de un albastru superb sunt doar câteva dintre principalele elemente care fac această plajă una atât de populară. 

Puteți găsi, de asemenea, câteva baruri și restaurante pe plajă perfecte pentru a lua prânzul.

Indiferent dacă vă aflați în vacanță cu familia sau prietenii, plaja Kalamaki este locul perfect pentru distracție și relaxare.




Plaja Limania


Această plajă spectaculoasă este o vizită obligatorie în nord-vestul Cretei.

Indiferent că vreți să vă relaxați admirând priveliștile pitorești, să înotați în apele turcoaz, sau chiar să navigați cu barca pentru a descoperi alte plaje superbe, totul este posibil pe plaja Limania.

Amplasată în partea de jos a unui defileu îngust, este una dintre cele mai unice plaje din Creta - Rezervă cazare în zonă





Cu un amestec de nisip și pietricele și apa de un albastru uimitor, toate înconjurate de stânci abrupte, fac din Limania una dintre cele mai fotografiate plaje de pe insulă.

Plaja în sine este destul de mică și adăpostită, ceea ce înseamnă că este ferită de vânt și perfectă pentru înot. Țineți minte totuși că, s-ar putea să fie destul de aglomerată în plin sezon.

De asemenea, nu există baruri sau restaurante pe plajă sau în jurul acesteia, ceea ce înseamnă că va trebui să aduceți cu voi băuturi răcoritoare și gustări.

Nu ratați această plajă ascunsă din Creta, pentru o experiență de neuitat!


Plaja Tymbaki


Tymbaki este plaja perfectă pentru iubitorii de surf. 

Situată la 70 km de Heraklion, într-o zonă cu vânturi puternice, este ideală pentru practicarea unor sporturi nautice, precum surf. 

Este o plajă mică și nu foarte populară, însă curată și liniștită. Fiind amplasată în apropiere de un mic port, aceasta are un farmec aparte, turiştii putând admira ambarcaţiunile care acostează sau părăsesc portul - Rezervă cazare în zonă





În plus, veți găsi câteva taverne în jur pentru a vă bucura de o masă tradițională. 

Alegeți să petreceți o zi superbă pe o plajă cu peisaj montan și ape de un turcoaz incredibil!

Se pare că natura a creat această plajă fascinantă din Creta cu un singur scop - să vă facă vacanța de neuitat!



Cele mai frumoase plaje din Creta


Caută cazare în Creta








SOURCE AND TAGS