TOP 20 Cele mai frumoase plaje din Kefalonia - o insulă a contrastelor cu peisaje superbe

  • 28 noiembrie 2022

plaje kefalonia

Plaje Kefalonia


Ești în căutare de trăiri autentice grecești, plaje superbe și o mare de smarald?

Atunci, Kefalonia - una dintre cele mai frumoase insule din Marea Ionică - este o alegere fantastică pentru vacanță.

Kefalonia atrage în fiecare an tot mai mulți turiști. Întreaga insulă este un adevărat spectacol al naturii. 


Aici vei găsi plaje extraordinare și spectaculoase, majoritatea cu nisip fin, dar și cu pietre.

Prin urmare, ai toate motivele să alegi Kefalonia pentru următoarea vacanță.

Am creat acest TOP cu 20 cele mai frumoase plaje din Kefalonia pentru a te inspira să realizezi itinerariul perfect pentru următoarea escapdă.
Cele mai frumoase plaje din KefaloniaPlaja Myrtos


Despre plaja Myrtos posibil să fii auzit deja. Este una din cele mai cunoscute plaje de pe insulă și este considerată una din cele mai frumoase din Grecia.

Turcoazul apei și pietrele de un alb imaculat îi conferă un aer exotic - Rezervă cazare în zonăMyrtos este, cu siguranță, unul dintre cei mai importanți poli de atracție din Kefalonia. Plaja se află la 29 de km de capitala insulei, Argostoli, într-o zonă verde luxuriantă și un peisaj uimitor. 

Accesul la plajă se face ușor, ceea ce o face o destinație atractivă pentru mulți turiști.

Dacă ajungeți aici nu uitați aparatul de fotografiat. Fiecare colțisor merită fotografiat.

Plaja Myrtos este de neratat dacă vă aflați în Kefalonia.


Plaja Trapezaki


De la faimoasa plajă Myrthos, ne mutăm la Trapezaki, o plajă sălbatică ce captivează toți vizitatorii. 

Trapezaki este situată la 15 km de Argostoli și este o alegere perfectă pentru o vacanța liniștită în familie - Rezervă cazare în zonăPlaja Trapezaki este o plajă îngustă de nisip și mai liniștită decât plajele principale de pe insulă. În plus, este un loc ideal pentru admirat răsăritul.

Dacă sunteți pasionați de sporturi nautice, sunt disponibile, de asemenea, activități pentru toate vârstele.

Plaja Trapezaki trebuie să se afle pe lista voastră dacă alegeți Kefalonia pentru concediu. 


Cauți cazare bună? Alege-ți vacanța și rezervă cu preț mic


Plaja Antisamos


Plaja Antisamos este, cu siguranță, una dintre cele mai fumoase plaje din Kefalonia.

Situată la 4 km de portul Sami, este o plajă vastă, cu pietriciele albe și apă foarte limpede - Rezervă cazare în zonăDacă sunteți iubitori de natură, plaja Antisamos este locul unde trebuie să ajungeți. Este înconjurată  de verdeață bogată și oferă un peisaj spectaculos.

Antisamos este destinația ideală pt snorkeling. Apa este foarte curată şi bogată ȋn viaţă marină.

Nu ratați una dintre cele mai fotogenice plaje din Kefalonia. 


Plaja Xi


Plaja Xi și-a câștigat ușor renumele în rândul turiștilor datorită nisipului de culoare roşiatică care o acoperă.

Plaja Xi este situată la 40 km de Argostoli și poartă acest nume datorită golfului care are forma literei X.

Se deosebește și prin dealurile albe stâncoase care înconjoară plaja - Rezervă cazare în zonăDeși este una dintre cele mai populare plaje din Kefalonia, poate fi o alegere excelentă și dacă vă doriți ceva mai retras. Ȋn partea dreaptă a plajei, chiar la baza stȃncii, se găseşte o zonă liberă, neamenajată şi mai puţin aglomerată.

Este preferată de familiile cu copii datorită apei de mică adâncime și valuri blânde.

Plaja Xi merită, fără îndoială, atenția voastră. Este destul de diferită de celelalte plaje din Kefalonia.

Plaja Kaminia


Cel mai interesant la această plajă este faptul că, reprezintă mai mult decât o plajă frumoasă și liniștită. Plaja Kaminia este o zonă protejată, fiind locul unde broasca țestoasă Caretta-Caretta își depune ouăle.

Nisipul auriu și apa turcoaz limpede, combinate cu liniștea, crează cadrul ideal pentru orice turist. Este intimă, retrasă și lipsită de agitație - Rezervă cazare în zonăVeți avea parte de un peisaj minunat, datorită plantelor exotice și palmierilor din jurul acesteia.

Situată la 3 km de pitorescul sat Skala, Kaminia oferă un spectacol al naturii. 

Trebuie neapărat să ajungeți la această plajă superbă din Kefalonia!


Plaja Vouti


Vă numărați printre cei care doresc intimitate? Atunci, plaja Vouti este vă este destinată.

În acest loc liniștit din Kefalonia, marea turcoaz, contrastează cu nisipul alb și oferă imagini de vis - Rezervă cazare în zonăAceastă plajă este acoperită cu pietricele albe şi nu se aglomerează niciodată.

Apa este foarte curată și se adȃnceşte repede, dar este perfectă pentru snorkeling, datorită unor pietre care adăpostesc o viaţă marină bogată. 

Plaja Vouti este una dintre cele mai frumoase plaje din Kefalonia.


Plaja Makris Gialos


Situat în orașul turistic Lassi, Makris Gialos este una dintre cele mai renumite plaje din Kefalonia.

Plaja se întinde în jurul unui golf minunat și este înconjurată de vegetație luxuriantă de pini înalți, oferind o atmosferă relaxată de vară.

Intrarea în apă e lină și se adâncește departe, iar nisipul este fin - Rezervă cazare în zonăPentru iubitorii de sport, trebuie să știți că există un teren de volei pe plajă, precum și un teren de tenis la dispoziție.

Dacă sunteți în căutarea aventurii, plaja Makris Gialos oferă numeroase facilități pentru sporturile nautice.

Aici veți avea parte de o adevărată atmosferă de vacanță estivală!


Plaja Fteri


Tot din categoria plajelor frumoase și nu foarte aglomerate, face parte și plaja Fteri.

Fteri este o plaja micuță, accesibila doar cu barca sau după o drumeție, ceea ce o face să fie destul de liberă și liniștită - Rezervă cazare în zonăFundalul de stânci albe, calcarul și vegetatia de pe coastă oferă un peisaj idilic.

Fteri candidează, cu siguranță, la titlul de cea mai frumoasă plajă mică din Kefalonia.

Situată în partea de nord a orașului Paliki, lângă Lixouri, plaja Fteri este un paradis ascuns și unul dintre cele mai frumoase locuri din Kefalonia.


Cauți cazare bună? Alege-ți vacanța și rezervă cu preț mic


Plaja Emplisi


Plaja Emplisi este o mică plajă situată în extremitatea nordică a insulei Kefalonia, foarte aproape de satul de pescari Fiskardo. 

Această plajă uimitoare din Kefalonia este izolată și înconjurată de stânci mari și plate, ideale pentru a sta la soare să vă bronzați - Rezervă cazare în zonăVerdeața luxuriantă fermecătoare și copacii înalți creează o atmosferă exotică care atrage un număr mare de vizitatori.

Dacă sunteți iubitori de snorkeling,  plaja Emplisi este locul unde veți vedea tot felul de pești.

Nu puteți rata acest mic paradis de pe insula Kefalonia!


Foki Fiskardo


La aproximativ un kilometru de Fiskardo, veți întâlni o plajă liniștită, cu mici golfulețe și umbră sub măslini.

Plaja Foki este cu pietriș, fiind înconjurată de o pădure uimitor de verde, care ajunge aproape până la țărm. Apele plajei Foki sunt irezistibile prin culoarea lor turcoaz - Rezervă cazare în zonăEste foarte bună pentru copiii mici, întrucât întrarea în apă este foarte lină

Dacă ajungeți în Fiskardo, nu ratați plaja Foki.

Deși este o plajă mică de pe insula Kefalonia, aici veți avea parte de câteva ore de relaxare și o experiență minunată.


Plaja Lourdas


Lourdas este o așezare de coastă pitorească situată la 16,7 km de Argostoli, capitala Kefaloniei. Unul din motivele pentru care turiștii ajung în Lourdas este fabuloasa plajă Lourdas.

Dacă vă plac plajele mari, nisipoase, cu ape cristaline, plaja Lourdas este ideală pentru voi - Rezervă cazare în zonăPlaja este înconjurată de un peisaj verde cu vegetație deasa și cascade frumoase care trec prin munți.

Combinația dintre apele cristaline și fundalul uluitor al muntelui Aenos oferă un peisaj de vis care captivează toți vizitatorii. 

Lourdas este una dintre cele mai bune plaje de vizitat în Kefalonia.

În timpul apusului, orizontul este plin de culori roșiatice asemănătoare cu un tablou și oferă vederi spectaculoase spre mare.

Știați că, în centrul satului Lourdas este o piața cu un arbore enorm de cel puțin 250 de ani?  Aici este magazinul din sat.


Plaja Petani


Plaja Petani este si ea una dintre cele mai spectaculoase plaje din Kefalonia.

Situată la 13 km de Lixouri, se află la baza unui drum foarte abrupt, înconjurat de munți, într-un golf natural în formă de potcoavă.

Petani este o plajă magnifică și seamănă mult cu Myrtos - Rezervă cazare în zonăPlaja este acoperită în cea mai mare parte cu nisip și câteva pietricele împrăștiate de-a lungul țărmului.

Apa are o culoare de la un albastru profund până la un turcoaz irezistibil, iar stâncile care mărginesc plaja dau senzația că pătrund în mare.

Deși este o plajă aglomerată, aveți posibilitatea să vă retrageți lângă stânci pentru a vă relaxa în liniște și să așteptați momentul magic al apusului.

Este o plajă care trebuie neapărat vizitată!


Plaja Skala


Micul sat de pescari Skala este cunoscut pentru aspectul său frumos și plaja lungă de nisip, mărginită de dealuri.

Plaja Skala este o fȃşie foarte lungă de nisip recomandată familiilor cu copii, deoarece intrarea ȋn apă este foarte lină - Rezervă cazare în zonăPlaja Skala este o plajă pentru toate gusturile.

Aveți posibilitatea de a alege să faceți plajă în locurile mai agitate din zona teraselor, sau puteți străbate nisipul de-a lungul ţărmului până găsiți un loc mai liniștit.

În fiecare zi, mici nave de croazieră pleacă de pe plajă făcând excursii organizate către insulele învecinate Ithaca și Zakynthos, precum și spre Fiskardo.

Este una dintre cele mai populare plaje din Kefalonia și este foarte largă, așa că oferă vizitatorilor suficient spațiu pentru a se simți confortabil și a se bucura de intimitate.


Plaja Paliostafida


Plaja Paliostafida este o fâșie lungă de nisip auriu, cu priveliști absolut uluitoare.

Se  află în inima orașului Lassi și este o plajă liniștită, cu ape cristaline, iar copacii de deasupra ei crează un peisaj uimitor - Rezervă cazare în zonăApa este încredibil de liniştită şi clară. Este un loc bun pentru copii să descopere snorkeling-ul. 

Deși nu există facilități pentru sporturile de apă, este un loc minunat pentru a petrece o zi la plajă.

De aici există o potecă cu pietriș, care vă va duce spre plaje mai mici, zona cunoscută sub numele de  Antonios Beach.


Plaja Agios Thomos


Situată în partea de sud a insulei Kefalonia, lângă plaja Trapezaki și satul Karavados, plaja Agios Thomos este destul de mică, dar foarte pitorească.

Agios Thomos este formată dintr-o lagună și două plaje mici, separate de o stâncă. Este înconjurată de stânci și dealuri acoperite cu pini și agave - Rezervă cazare în zonăEste o plajă cu nisip, iar coborârea în apă este lină. Puteți să coborâți pe o scară sau să vă scufundați de pe stânci și bolovani.

Pasionații de înot subacvatic vor fi fascinați de varietatea de pești și natura unică a lumii subacvatice. 

Rezervați-vă câteva momente și pentru această plajă unică din Kefalonia.


Descoperă cele mai frumoase plaje din Kefalonia pentru o vacanță de vis!

Caută cazare în Kefalonia

Booking.com


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare