Top 15 cele mai frumoase plaje din Croația cu nisip fin și peisaje superbe

  • 15 ianuarie 2021

Cauți plaje in Croatia? 
Vezi topul celor mai frumoase plaje din Croația 

Frumusețea ieșită din comun a peisajelor din Croația atrage turiștii dornici de relaxare și varietate. Diverse, dar mereu atrăgătoare, plajele din Croația, au transformat această țară într-o fabuloasă și mult râvnită destinație de vacanță.

Aici oricine poate găsi o plajă pe gustul său: nisip și ape ce descend gradat, plaje cu pietricele, golfuri sau stânci romantice și ascunse sau plaje potrivite pentru distracție.

Am creat acest articol în care prezentăm unele dintre cele mai cunoscute și frumoase plaje din Croația care invită la relaxare, distracție și momente romantice.

Cele mai frumoase plaje din CroațiaPlaja Zlatni Rat - Insula Brač

Insula Brac este o destinație populară de vacanță printre turiștii europeni. 

Aflată pe insula Brač și cunoscută și sub numele de “Cornul de Aur”, plaja Zlatni Rat este spectaculoasă și pentru forma neregulată care se schimbă datorită vântului și a valurilor. 

Culoarea mării din jurul plajei Zlatni Rat  este uimitoare; cristalină, limpede și turcoaz.

Plaja Tučepi este situată între mare și munții Biokovo, fiind un cadru cu adevărat unic. 

Are o lungime de peste patru metri şi este cea mai lungă plajă din întreaga rivieră Makarska. Tučepi este o destinație perfectă pentru vacanțe alături de cei dragi și o locație excelentă pentru excursii. 

Makarska este la doar 2 km depărtare și puteți merge, de asemenea, în orașul Split, la 66 km distanță sau la sud spre Dubrovnik.
Plaja Vela - stațiunea Baška, Riviera Krk

Renumita stațiune turistică Baška, cunoscută pentru că deține una dintre cele mai frumoase plaje din Kvarner, este situată pe partea de sud a insulei Krk.

Într-un golf adăpostit, ascunsă de masivul Velebit, se întinde plaja lungă Vela, distinsă cu Steagul Albastru. Plaja are o lungime de aproximativ 2 km și este considerată una dintre cele mai frumoase plajele croate ale Adriaticii.

Plaja Punta Rata - Riviera Makarska

Plaja Punta Rata se află în localitatea Brela și este ideală pentru o vacanță cu familia. 

Aceasă plajă a primit calificativul Steagul Albastru pentru calitatea apei, a serviciilor de curățenie și a managementului local. Plaja este înconjurată de stânci și vegetație bogată care contribuie la crearea unui ambient cât mai intim.


Plaja Banje - Dubrovnik

Plaja Banje din Dubrovnik oferă un cadru ideal în care cuvintele cheie sunt distracție și opulență. Pe lângă peisajul deosebit, plaja Banje este frecventată mai ales de turiștii care practică sporturi nautice. 

Este cunoscută ca “plaja orașului” și cea mai apropiată de cetate, fiind acoperită de pietriș, dar există și porțiuni mai nisipoase. Plaja Zaton – din apropiere de Zadar

La 13 km vest de Zadar se află minunata plajă cu nisip Zaton. 

Datorită apelor sale cristaline şi a serviciilor de calitate oferite, plaja a fost distinsă cu Steagul Albastru. 

Este înconjurată de parcuri de distracții pentru copii, tobogane și diverse localuri ceea ce o fac o destinație ideală pentru familiile cu copii.Plaja Sveti Jakov - Dubrovnik

Aceasta frumoasă plaja cu nisip este situată în golful cu același nume, lângă biserica Sv. Jakov (Sf. Iacob). 

Plaja oferă o priveliște spectaculoasă asupra orașului vechi și a zidurilor sale, precum și asupra insulei Lokrum, fiind cea mai populară în rândul localnicilor. 

Această plajă este alegerea ideală dacă vrei să eviți zonele aglomerate din Dubrovnik.


Plaja Nugal - Makarska

Plaja Nugal este o plajă ascunsă, situată la aproximativ 2 km de portul orașului, între Makarska și Tučepi. 

Este o frumusețe naturală unică si este una dintre cele mai premiate plaje din Croația. Peisajul este unul extrem de pitoresc, plaja fiind potrivită pentru iubitorii de natură și liniște. Este înconjurată de stânci și pădure.


Plaja Pasjača - Dubrovnik

La 30 de kilometri de orașul Dubrovnik, lângă satul Popovici din Konavle, se află plaja neobișnuită Pasjača. 

Aceasta reprezentă armonia dintre om și natură, având o poziţie mai dificilă. Plaja Pasjača este un loc ideal pentru toți cei care caută un loc romantic în Dubrovnik.


Plaja Kraljičina (Plaja Reginei) - Nin

Kraljičina plaža (plaja Reginei) este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume. 

Este situată în micul și fermecătorul oraș Nin, care se află la 17 kilometri nord-vest de Zadar. Cu cei opt kilometri de nisip și o vedere spectaculoasă asupra muntelui Velebit, este deosebit de atractivă pentru familiile cu copii. 

În afara sezonului este locul preferat pentru plimbări romantice lungi.


Plaja Rajska (Paradisee Beach)- insula Rab

La 14 km de oraşul Rab se află Plaja Rajska, distinsă cu Steagul Albastru. Aceasta se întinde pe o lungime de 1,5 km şi este fără indoiala o zonă cu priveliști splendide care te vor cuceri pe loc. 

Nisipul alb, fin și îmbinat armonios cu valurile mării sunt punctele forte ale acestei plaje.


Plaja Šulić - Golful Kolorina

Plaja Šulić a fost folosită ca locație în unele scene din serialul Game of Thrones. 

Această plajă stâncoasă cu pietriș la intrarea în mare este situată sub cetatea impunătoare Lovrienaţ din Pila, în centrul orașului. 

Datorită locației sale ascunse, este ideală pentru cei care doresc să evite mulțimea.


Plaja Alba (White Beach) - Šibenik

White Beach este situată la aproximativ 6 km de centrul orașului Šibenik și este distinsă cu Steagul Albastru datorită apei curate, renumită la nivel internațional. 

Plaja are o lungime de aproximativ 700 m și este acoperită cu nisip și pietriș fin.Plaja Saharun - insula Dugi Otok

Pe insula Dugi Otok iese în evidență frumoasa plajă Sakarun (sau Saharun) cu pietriș alb, prinsă între păduri răcoroase de pini și ape de turcoaz incredibil de clare. 

Cu o lungime de 800 m, mărginită de păduri de pin pe de-o parte și de marea cristalină de cealaltă parte, aceasta este destinația ideală pentru oricine: cupluri de îndrăgostiţi, persoane în vârstă sau familii cu copii.Plaja Uvala Dubovica - Insula Hvar

Plaja este situată în sud-vestul insulei Hvar, într-un mic fiord, arătând mai ca un golf artificial. 

Este cea mai mare plajă de pe insulă, fiind o lagună superbă, cu ape de smarald care invită la sesiuni de snorkeling. Are o frumusețe specială, completată de case istorice și de dealuri care se rostogolesc în fundal.


Te-am convins? Descoperă Croația, alege-ți vacanța și rezervă online aiciSOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare