Cele mai frumoase 7 plaje din Lefkada - cu ape turcoaz și peisaje superbe

  • 19 iunie 2023

plaje lefkada

Plaje Lefkada


Descoperă frumusețea naturală a insulei Lefkada și îți vei găsi raiul pe pământ pe aceste plaje uimitoare cu ape turcoaz.

Situată în Marea Ionică, Lefkada este o destinație de vacanță ce-ți taie răsuflarea, datorită plajelor sale idilice cu nisip fin, apă turcoaz și peisaje impresionante.

Plajele din Lefkada au fost numite adesea printre cele mai frumoase din lume, iar motivul este lesne de înțeles.

Cu mai mult de 25 de plaje diversificate de-a lungul coastelor sale, insula oferă o varietate incredibilă de opțiuni pentru orice gust.



De la plajele populare și animate, perfecte pentru cei care caută distracție și activități acvatice, până la plajele liniștite și retrase, potrivite pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bucure de liniștea absolută, Lefkada are tot ce-ți poți dori.

Vezi și


Indiferent de plaja pe care o alegeți, veți fi înconjurat de peisaje idilice, cu munți impresionanți și vegetație luxuriantă care se întind până la mal. 

Iar pentru iubitorii de sporturi acvatice, Lefkada este un paradis. Vânturile puternice și apele calme creează condiții perfecte pentru windsurfing, kitesurfing și navigație.

Lefkada este cu siguranță un colț de rai pentru toți cei care îi trec pragul. Plajele sale uluitoare, peisajele fascinante și atmosfera relaxată fac din această insulă un loc perfect pentru o vacanță de neuitat.

Cele mai frumoase plaje din Lefkada



Plaja Porto Katsiki


Este una dintre cele mai impresionante plaje din Lefkada, o bijuterie ascunsă a insulei.

Cu stânci albe abrupte, înconjurată de ape turcoaz și vegetație luxuriantă, Porto Katsiki este o destinație de top pentru iubitorii de plaje spectaculoase - Rezervă cazare în zonă




Plaja este situată la 44 km sud-vest de capitala insulei și aproape de satul Athani. De aici se poate admira panorama capului Lefkatas (farul), iar în spate se găsește minunata Plajă de la Egremni

Puteți petrece ore întregi pe nisipul fin, răcorindu-vă în apa limpede și admirând peisajul de neuitat.


Plaja Egremni


Dacă sunteți în căutarea unui loc mai retras și mai puțin aglomerat, plaja Egremni este alegerea perfectă.

Accesibilă doar printr-o scara de 300 de trepte sau cu barca, această plajă izolată din Lefkada oferă o oază de liniște și intimitate - Rezervă cazare în zonă




Cu nisipul său auriu, apele albastre-turcoaz și priveliștea panoramică de la înălțime, Egremni este un loc de vis pentru cei care doresc să scape de agitația cotidiană.


Plaja Kathsima


Este una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada alături de Porto Katsiki, fiind poziționată la 2 km de satul Agios Nikitas și 14 Km de orașul Lefkada. 

Este o plajă cu nisip fin și apa de culoare turcoaz - Rezervă cazare în zonă




Kathsima se afla printre preferatele tinerilor, fiind o plajă extrem de comercială cu multe baruri și sezlonguri cu umbreluțe.


Plaja Milos


Este situată la sud de satul Agios Nikitas, la doar 15-20 minute de acesta. Drumul duce pe un deal deasupra satului și apoi începe să coboare spre plaja Milos.

Spre deosebire de celelalte plaje populare din Lefkada, acesta este un loc cu totul natural, nealterat de activitățile turistice - Rezervă cazare în zonă




Apa cristalină albastră și nisipul de aici creează condiții ideale pentru relaxare.


Plaja Agios Ioannis


Este plaja cea mai apropiată de orașul Lefkada, la numai 3 km. 

Plaja lungă este înconjurata de nisip auriu și ape albastre verzi si este un loc grozav pentru sporturi nautice, precum windsurfing-ul si kitesurfing-ul - Rezervă cazare în zonă




În partea de nord a plajei există câteva mori de vânt nefolosite din piatră care creează o atmosferă fermecătoare. 

Uneori, unele dintre ele mai funcționează ca bar pe plajă.


Plaja Megali Petra


Este una dintre plajele din Lefkada pe care toată lumea ar trebui să le viziteze fără ezitare.

Este situată la 24 km vest de Chora și aproape de Kalamitsi.





Peisajul sălbatic, dar fascinant al plajei oferă un sentiment plăcut de izolare și intimitate.


Plaja Lagouna


Este una dintre cele mai frumoase plaje din apropierea Kalamitsi, situată la 24 km vest de orașul Lefkada. 

Dealuri pline de verdeață încântătoare duc la această plajă, ideală pentru persoanele care caută intimitate. 




Lagouna are toate caracteristicile unice ale unei plaje virgine, înconjurată de o zonă verde plăcută, apă strălucitoare și nisip alb.


Cele mai frumoase plaje din Lefkada



Caută cazare în Lefkada





SOURCE AND TAGS