TOP 15 Locuri superbe de vizitat în Antalya și împrejurimi - o destinație impresionantă, cu plaje spectaculoase și o mulțime de obiective turistice ce merită vizitate

  • 17 ianuarie 2023

locuri de vizitat antalya

Ce să vizitezi în Antalya



Vă gândiți la Antalya doar ca la o destinație de vacanță cu resorturi fabuloase și servicii de 5 stele?

Într-adevăr, o vacanță în Antalya oferă plaje superbe și hoteluri de lux, însă această zonă are mult mai multe de oferit. 

Este o destinație perfectă atât pentru vacanța alături de familie, cât și pentru un concediu cu prietenii.


Veți descoperi un oraș fascinant, plin de atracții turistice și o cultură gastronomică ce nu poate fi ratată. Indiferent de preferințele voastre, Antalya este o destinație turistică de vis.

Supranumită și capitala turismului turcesc, Antalya abundă în obiective turistice unice. 

Haideți să decoperim împreună Top 15 locuri superbe și stațiuni din Antalya ce merită vizitate!




Top 15 obiective turistice din Antalya



Orașul vechi (Kaleici)


Sunteți fascinați de plimbările pe străduțe înguste și să admirați arhitectura clădirilor din jur?

Atunci, este obligatoriu să vizitați zona istorică Kaleici, cunoscută și sub denumirea de Vechea Antalye. Aici este locul ideal pentru a respira atmosfera veche a orașului. 

Veți simți că ați călătorit în timp,  într-o lume veche, unde vânzătorii de îngheţată sunt îmbrăcaţi tradiţional. 

Acolo unde casele vechi sunt restaurate perfect, iar străzile sunt ca un labirint prin care veți adora să rătăciți câteva momente bune - Rezervă cazare în zonă





Nu puteți să ratați obiectivele turistice importante din orașul vechi, cum ar fi: Poarta lui Hadrian, Minaretul Yivli, Turnul Hidirlik si Minaretul Kesik. 

Aceste atracții turistice din Antalya sunt impresionante și încărcate de istorie.

Centrul vechi Kaleici este considerat a fi bijuteria orașului. Noaptea, această zonă este si mai interesantă, fiind presărată cu baruri și restaurante. 

Este imposbil să nu găsiți locul perfect pentru a savura o băutura sau pentru a lua masa.


Muzeul din Antalya


Indiferent de preferințele voastre, Muzeul Antalya este un loc remarcabil și un obiectiv turistic din Antalya foarte important. 

Este situat în suburbiile Antalyei de vest, la nici 2km distanță de centrul orașului.

Dacă sunteți pasionați de istorie, este cu atât mai mult locul potrivit voi. 





Aici veți putea admira numeroase descoperiri din timpul excavațiilor de la siturile arheologice din zona de coastă a Turciei.


Puteti petrece o zi întreagă rătăcind de-a lungul sălilor de muzeu. Are o suprafață de expoziție mare organizată în mai multe săli mobilate cu echipamente moderne, displayuri, console sau instalații de sonorizare.

Muzeul Antalya prezintă mai mult de 5.000 artefacte arheologice, unele obiecte fiind vechi de 50.000 de ani, aparținând epocilor Paleolitic, Mezolitic, Neolitic, Cupru și Bronz.

Muzeul impresionează prin cele 14 săli de expoziție, secțiunea pentru copii și galerii în aer liber și frumoasa grădină.

Vizitați acest obiectiv turistic excepțional din Antalya!




Stațiunea Belek


Plănuiți să petreceți concediu de vară în Antalya?

Stațiunea Belek, situată la 30 km de Antalya, este considerată cea mai luxoasă stațiune din zona Antalyei, un adevărat paradis chiar și pentru cei mai pretențioși.

Resorturile luxoase, plajele cu nisip spectaculoase și vegetația bogată a stațiunii, fac din această destinație locul ideal pentru un concediu relaxant - Rezervă cazare în zonă





Cu frumusețea sa naturală, Belek oferă o atmosferă familială ideală, unde veți găsi servicii la un nivel înalt și de cea mai bună calitate.

Belek este una dintre principalele stațiuni de vacanță de pe coasta Mării Mediterane a Turciei și, totodată, una dintre cele mai apreciate locații de golf din întreaga lume. 

Știați că, campioni precum Tiger Woods au jucat pe terenurile de golf din Belek?

Alegeți să petreceți o vacanță modernă în acest paradis.


Stațiunea Kemer


În cazul în care căutați o destinație de vacanță unde să puteți explora minunata lume subacvatică, Kemer este răspunsul dorințelor voastre. 

Kemer se află pe coasta Mării Mediterane, la aproximativ 45 de kilometri de Antalya.

Aici există un mediu subacvatic remarcabil și mai multe locuri cu personal specializat care să vă însoțească în aventură. 

În plus, Kemer este o stațiune deosebită, cu frumuseți naturale uimitoare și atracții turistice unice - Rezervă cazare în zonă





Plajele din Kemer sunt pitorești și reprezintă un exemplu al talentului arhitectural al naturii. Printre cele mai căutate plaje din Kemer se numărără plaja Moonlight.

În centrul orașului Kemer există multe obiective turistice, precum: un port, o zonă comercială destul de dezvoltată, restaurante, cluburi și parc de agrement.

Viața de noapte este foarte animată, stațiunea fiind căutată, în mod special, de turiștii tineri.

Nu mai stați pe gânduri și alegeți vacanța ideală pentru voi și prietenii voștri.


Acvariul din Antalya


Călătoria voastră prin minunata lume acvatică continuă. Așa că, lăsați-vă visele să devină realitate și vizitați Acvariul din Antalya, situat în centrul orașului!

Acesta este unul dintre cele mai mari acvarii din lume și una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Antalya.





Are calitatea de a impresiona fiecare vizitator, oferind secțiuni tematice, medii tropicale și diverse tipuri de creaturi marine.


Știați că, gazduiește și cel mai mare tunel subacvatic din lume, cu o lungime de 131 de metri și o lățime de 3 metri?

Puteți explora lumea magică a apei chiar pe sub apă, puteți face adevărate mingi de zăpadă în Muzeul Lumii Zăpezii și Gheții sau puteti păși într-o aventură tropicală printre cele mai otrăvitoare și colorate specii din lume la WildPark. 

Acvariul este un obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratați atunci când sunteți în vacanță în Antalya.


Plimbare pe Muntele Tahtali


Dacă vă numărați printre turiștii care caută aventură și adrenalină, Antalya poate fi o destinație destul de ofertantă pentru voi. 

Muntele Tahtali, cu o înălțime de 2365 de metri, este una dintre principalele atracții turistice din Antalya.





Muntele Tahtali este situat în jurul Kemer și este unul dintre cele mai înalte vârfuri de pe coasta de sud a Turciei. Rămâne doar să vă decideți cum vreți să ajungeți până sus!

Există o telecabină care vă poate duce până pe vârf, sau puteți urca pe jos, apelând la un ghid. Linia de telecabină Olympos este cea mai lungă din Europa. 

Drumul cu telecabina durează aproximativ 10 minute.

În orice caz, veți avea parte de un peisaj incredibil, cu văi cu jungle intense, golfuri întortocheate și așezări drăguțe.

Sus, pe vârf aveți ocazia să faceți cele mai impresionante poze din vacanță și să respirați aer curat.

Merită din plin să faceți o excursie până la acest loc superb din Antalya!




Satul Ulupinar


Probabil că v-ați convins deja că Antalya nu este decât despre all-inclusive. 

Prin urmare, orice vacanță în Antalya trebuie să includă și o excursie în satul Ulupinar, situat la aproximativ 30 km de Kemer. 





Acesta este renumit pentru natura sa luxuriantă și izvoarele naturale din care își trage numele. Este locul unde frumusețea naturii este păstrată intactă.

Există și un obiectiv turistic unic, restaurantul Botanik, vestit pentru faptul că aici se mănâncă pe apă. 

Terasele din lemn sunt amenajate chiar deasupra unui râu și sunt formate din băncuţe îmbrăcate în teşături turceşti tradiţionale şi decorate cu perne moi.

Veți avea parte de o experiență inedită și autentică! Va fi nevoie să vă descălțați și să vă așezați turcește pe băncuțe până așteptați să savurați preparatele delicioase din bucătăria turcească. 

Nu ratați o excursie la această destinație din Antalya, un adevărat rai liniștit și răcoros.




Stațiunea Side 


Side este oază de liniște recunoscută pentru plajele sale lungi. Este situată la aproximativ 70 km de Antalya. 

Printre motivele pentru care vă propunem să vizitați această destinație se numără faptul că, Side face parte dintre cele mai importante stațiuni din Turcia și oferă numeroase atracții turistice.

Plajele sale cu nisip aproape alb, restaurantele și barurile situate de-a lungul țărmului, sunt deasemenea, motivele pentru care numeroși turiști aleg acest loc pentru a petrece vacanța - Rezervă cazare în zonă





Cele mai frumoase plaje de aici sunt Sidi și Colaki, având în total 30 km.

De asemenea, există și numeroase vestigii istorice impresionnate care pot fi vizitate,  precum Amfiteatrul sau Templul lui Apollo și Athena.

În apropiere de Side există câteva locuri superbe, înconjurate de natură și vegetație, precum cascadele Manavgat. 

Sunteți gata să petreceți un concediu relaxant în această stațiune cu o atmosferă romantică?


Parcul Karaalioglu


Ați pregătit deja bagajele pentru vacanța din Antalya? 

Luați cu voi și încălțări comode pentru că în zona orașului vechi se află și cel mai mare parc din Antalya, cu o suprafață impresionantă de 140 000 de mp.





Trebuie neapărat să luați la pas aleile umbrite de palmieri și să vă bucurați de priveliștile oferite de punctele de observație din parc.


Una dintre atracțiile majore ale parcului este o fortăreață antică numită Turnul Hıdırlık cu vedere la portul roman, vedere la stânci și întinderea albastră a Golfului Antalya.

Acest obiectiv turistic din Antalya este locul ideal pentru o plimbare liniștită în natură.


Orașul antic Termessos


Tot de încălțări comode aveți nevoie și pentru a vizita oașul antic Termessos, situat la 35 de kilometri de Antalya, în Parcul Natural Gyulluk Dagi.

Este unul dintre cele mai importante orașe antice din Turcia și este situat într-un peisaj muntos, construit pe un platou la înaltimea de 1000 de metri. 





O drumeție până în acest loc uimitor din Antalya vă oferă combinația ideală de istorie, natură și drumeții.

Puteți vedea rămășițele inelelor defensive, zidurile orașului, templele și alte clădiri.  De asemenea, mormântul lui Alcetas este un obiectiv impresionant.

Mulți turiști aleg această destinație pentru peisajul romantic pe care îl oferă.

Indiferent de câte zile petreceți în Antalya, acordați-vă timp pentru a vă bucura de natură și de drumeții.


Plaja Konyaalti


O vacanță în Antalya este incompletă fără vizitarea faimoaselor plaje cu steag albastru.

Plaja Konyaalti este una dintre cele mai importante obiective turistice din Antalya. Are steag albastru, se întinde pe aproximativ 7 km și este acoperită cu nisip și pietriș fin, iar marea este calmă. 





Este o destinație frumoasă și locul preferat de relaxare al localnicilor și al turistilor veniți să exploreze atracțiile Antalyei.

Plaja Konyaalti este foarte populară printre cei pasionați de înot, apa fiind destul de adâncă.

Relaxați-vă pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume!




Stațiunea Lara


Probabil că ați auzit deja de stațiunea Lara, ca fiind una dintre destinatiile preferate ale turiștilor care aleg să petreacă concediul în Antalya.

Stațiunea Lara Kundu se află la 12 kilometri de orașul Antalya și este o zonă cu hoteluri de lux, unele dintre acestea fiind o replică a unor locuri faimoase din toată lumea (de ex. Topkapi Palace, Kremlin, Veneția).

Știați că mai este supranumită și "Las Vegas-ul Turciei"? Rezervă cazare în zonă





Această stațiune are o serie de avantaje care o fac să fie foarte căuată în rândul turiștilor de pretutindeni. 

Faptul că se află destul de aproape de centrul orașului, reprezintă un avantaj, oferind turiștilor posibilitatea de a bucura și alte atracții turistice din Antalya.

Stațiunea este una inedită, așa că este obligatoriu se o adăugați pe lista locurilor de vizitat în Antalya.


Canionul Saklikent


Sunteți pregătiți pentru încă un obiectiv turistic din Antalya care să vă ofere aventură și suspans?


Canionul Saklıkent este special creat pentru aventurieri.

Este al doilea cel mai mare canal navigabil din Europa și cel mare din Turcia, având o lungime de 20 km.





Este situat la 45 km de orașul Fethiye, într-o sălbăticie care îți taie respirația, numele acestuia înseamnând în limba turcă „Orașul ascuns”. O plimbare în jurul Saklıkent oferă turiștilor peisaje uimitoare.

Mai mult, aici veți găsi infrastructura necesară pentru rafting, tiroliană și bungee jumping.

Canionul are, de asemenea, zone de relaxare pe platforme din lemn, unde puteți lua masa și să vă bucurați de preparate delicioase.

Naturalețea peisajului face ca acest obiectiv turistic să reprezinte cea mai mare atracție din sudul Turciei.

Fiți siguri că veți avea parte de o experiență fascinantă!


Orașul antic Perge


Un alt obiectiv turistic extrem de important este și orașul antic Perge, reprezentând un mare site arheologic de 15 km plin cu ruine antice. 

Situat la doar 15 kilometri de Antalya, pe câmpia de coastă, este renumit pentru arhitectura sa și sculpturile din marmură și găzduiește una dintre cele mai bine conservate băi romane.





Perge oferă numeroase atracții turistice, precum teatrul, stadionul, două bazilici și agora.

Veți fi impresionați și de frumusețea străzilor pavate și mărginite de șiruri de coloane, de fântâna sau sistemele de aducțiune a apei.

Această destinație trebuie să se afle printre locurile pe care să le vizitați atunci când mergeți în Antalya.


Satul Cirali


Pentru final, am păstrat această destinație uimitoare, definită de faptul că aici  natura este în stare pură, nealterată. 

Situat la aproximativ 80 de kilometri de Antalya, Cirali este un sătuc superb, plin de livezi de rodii, avocado sau portocali. 





O dată ce ați ajuns în Cirali, veți vrea, cu siguranță, să reveniți. Natura, apa extrem de clară, plaja superbă din Cirali, sunt doar câteva dintre elementele care vă vor convinge. 

Plaja Cirali este cufundată într-un peisaj fabulos, în care predomină elementul montan.

Dacă vă place sa înotați, să faceți snorkeling, sau pur și simplu iubiți traseele montane, atunci Cirali este destinație perfectă pentru voi.


Descoperiți Antalya și creați intinerariul perfect pentru voi și prietenii voștri!





SOURCE AND TAGS