Hoteluri cu bază de tratament și terapii balneo pe litoralul românesc

  • 16 noiembrie 2023

tratamente balneare pe litoral

Hoteluri cu tratament pe litoral


Tratamentele balneare au o serie de beneficii pentru sănătate, atât fizică, cât și mentală.

Experiența relaxantă a tratamentelor balneare poate contribui la scăderea nivelului de stres și anxietate, având și beneficii asupra stării mentale.

Tratamentele balneare pot stimula sistemul imunitar și pot accelera procesele de vindecare ale organismului.


Băile în ape termale sau tratamentele cu nămol pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Acestea fiind spuse, haideți să vedem care sunt hotelurile de pe litoralul românesc cu bază de tratament pentru proceduri și terapii balneo.



Hoteluri cu proceduri balneare pe litoralul românesc



Ana Hotels Europa

Hotel cu bază de tratament in Eforie Nord







Ana Hotels Europa din Eforie Nord oferă una dintre cele mai moderne baze de tratament, wellness & spa de pe litoralul românesc.

Cunoscut pentru centrul său spa de calibru, folosind apa sărată și nămolul din lacul Techirghiol în terapiile sale, acesta este principalul punct de referință pentru wellness din România. 

Aici, se îmbină armonios terapiile de reducere a stresului, tratamentele balneare vindecătoare și ritualurile antice de relaxare cu proceduri moderne de întinerire și tonifiere corporală.




Aqvatonic Balneo Spa

Hotel cu bază de tratament in Eforie Nord







Baza de tratament a hotelului Aqvatonic Spa din Eforie Nord, este deschisă tot timpul anului.

Aici vei descoperi masaje subacvatice pentru toate părțile corpului, alveole dinamice ajustabile pentru diverse înălțimi, cascade de apă și masaj la nivel cervical, gheizere, culoare pentru înot, paturi de masaj, spirale de jeturi și un traseu împotriva curentului.

La acest hotel balneo de pe litoralul românesc, pot găsi soluții de vindecare și cei care se recuperează sau urmează tratamente pentru diverse afecțiuni, oferind o zonă medicală echipată cu cabinete special amenajate pentru terapii cu nămol, magnetoterapie, electroterapie, laserterapie, băi galvanice și aerosoli.



Mirage Med Spa

Hotel cu bază de tratament in Eforie Nord







Mirage MedSPA este unul dintre cele mai bune hoteluri cu baza de tratament de pe litoralul romanesc.

Acesta reunește cu armonie terapiile medicale de recuperare bazate pe factori terapeutici naturali remarcabili, precum namolul sapropelic din Lacul Techirghiol, soarele, apa de mare și lac, plante cu efecte vindecătoare din zone alpine nepoluate și uleiuri esențiale aromatice.

Acestea sunt integrate cu produsele Gerovital H3 în programe anti-îmbătrânire, terapii de relaxare și revigorare, tratarea efectelor stresului, masaje tradiționale, terapii corporale și faciale.

Toate acestea au menirea de a restabili echilibrul fizic, mental și emoțional al organismului privit în ansamblu.




Hotel Traian

Hotel cu bază de tratament in Eforie Nord







Hotelul Traian prin baza sa de tratament ofera o multime de terapii balneo pentru tratarea diverselor afectiuni precum: afectiunile reumatismale degenerative, afectiuni reumatismale de tip inflamator, afectiuni ale sistemului nervos central si periferic, afectiuni dermatologice, afectiuni vasculare periferice si multe altele.

Procedurile de tratament se efectueaza dupa consultatia medicala de specialitate de catre medicul BFT, cu ajutorul aparaturii medicale din dotare si cu participarea personalului medical de specialitate.




Hotel Sirena

Hotel cu bază de tratament in Saturn







Complexul Sirena se mândrește cu propria sa bază de tratament balnear, deschisă pe tot parcursul anului pe litoralul românesc.

Această facilitate include o sală de fitness bine echipată și secții specializate în hidroterapie, masaj, electroterapie și cultură fizică medicală, oferind tratamente recomandate pentru diverse afecțiuni.

Baza de tratament este accesibilă și în afara sezonului estival, având în dotare un sistem de climatizare centralizat în cadrul hotelului.



Hotel Doina

Hotel cu bază de tratament in Neptun







Hotel Doina din Neptun imbină relaxarea cu procedurile și tratamentele balneare.

Unul dintre factorii naturali de tratament, utilizat cu succes în programele balneare, este namolul extras din Lacul Techirghiol, aplicat în impachetări calde sau băi de nămol. 

Acțiunea terapeutică a acestuia se datorează atât factorilor fizici (căldură, acțiune mecanică), cât și celor chimici (fauna marină și micro-elemente minerale).

În paralel cu tratamentele balneare, turiștii pot beneficia de celebrul program Gerovital, o formulă originală elaborată de profesorul Ana Aslan, având procaina ca substanță de bază.




Hotel Paradiso

Hotel cu bază de tratament in Mangalia







Hotel Paradiso din Mangalia ofera o baza de tratament deschisa tot timpul anului pe litoralul romanesc, unde puteti beneficia de diverse terapii si tratamente balneare de recuperare sau relaxare.

Puteti testa impachetarile cu namol, baile calde, saune, bazine cu apa sulfuroasa, kinetorerapie si multe altele.





Verifică și alte opțiuni de cazare





SOURCE AND TAGS