Destinații de vacanță și locuri de vizitat pentru un city break cu mașina aproape de România

  • 11 decembrie 2023

vacanta aproape de romania

Destinații de vacanță aproape de România


Cauți locuri de vizitat aproape de România? Te ajutăm cu 10 idei de destinații aproape de România, pentru un city break cu mașina.

Conform statisticilor, cei mai mulți preferă vacanțele scurte de weekend, precum city break-urile, fie ele în țară sau în afara ei. 

Într-un an, o familie activă, poate efectua peste 20 de astfel de city break-uri sau escapade de weekend.


Dacă te-ai săturat de ce îți oferă România și vrei să incerci și altceva, vezi care sunt cele mai căutate locuri de vizitat și destinații de vacanță aproape de România, la maxim câteva ore distanță de mers cu mașina.

Iată unde poți merge și ce poți vizita aproape de România.


Unde să mergi în vacanță cu mașina aproape de România



Vizitează Veliko Tarnovo


La nici 2h cu mașina de Giurgiu, Veliko Tarnovo poate fi opțiunea ideală pentru un city break aproape de România.

Veliko Tarnovo este un oraș magnific situat în inima Bulgariei și este cunoscut pentru istoria sa bogată și frumusețea sa arhitecturală.

Orașul este destul de ofertant pentru orice tip de turist, indiferent de anotimp - Rezervă cazare în zonă





Aici vei găsi mai multe obiective turistice, însă cea mai renumită atacție turistică este Cetatea Tsarevet. O cetate medievală situată pe o colină și oferă o vedere panoramică impresionantă asupra orașului.

Aici vei găsi ruinele unui palat regal și ale unei biserici, precum și Turnul Baldachin, un simbol al orașului.


Descoperă Chișinău


O altă desinație turistică aproape de România este și capitala Republicii Moldova.

La mai puțin de 3h cu mașina de Iași, poți ajunge în Chișinău - Rezervă cazare în zonă





Dacă ajungi în Chișinău, iată câteva locuri de vizitat din Chisinău ca destinație de vacanță:

Strada Ștefan cel Mare: Una dintre cele mai importante artere ale orașului, plină de magazine, restaurante și cafenele. Este o zonă excelentă pentru plimbări și cumpărături.

Parcul Valea Morilor: Este un loc minunat pentru relaxare, plimbări și activități în aer liber. 

Aici vei găsi un lac pitoresc, alei umbroase și chiar o roată de observație care oferă o priveliște panoramică asupra orașului.

Piața Marii Adunări Naționale: Este centrul orașului și găzduiește numeroase evenimente publice și festivități. Aici poți admira clădiri istorice, precum și statui și monumente importante.



Mergi în Balcic


Dacă vrei să combini o plimbare pe faleza mării și o vizită istorică, mergi în Balcic, Bulgaria.

Aflat la mai puțin de 60 Km de România, Balcic este destinația perfectă în orice anotimp, pentru o escapadă de weekend - Rezervă cazare în zonă





Balcic poate fi vizitat și iarna, nu doar vara, în ultimii ani, am vizitat Balcic de fiecare dată în luna februarie și aproape de fiecare dată am prins un weekend insorit.

Terasele pe malul mării sunt deschise mereu, iar grădina botanică și Castelul Reginei, la fel, pot fi vizitate în orice anotimp.



Weekend in Kavala


Dacă nu te regăsești în destinațiile de mai sus, ce zici de un weekend însorit în Grecia?

Kavala este o destinație aproape de România, la 7h cu mașina de Giurgiu.

Dacă ești din București, ajungi mai repede în Kavala decât ai ajunge în Satu Mare - Rezervă cazare în zonă





Kavala este un oraș pitoresc situat în nord-estul Greciei, pe malul Mării Egee, unde într-un city break poți vizita diverse obiective turistice sau te poți plimba pe faleza insorită sau portul orașului.

În Kavala există și o cetate impresionantă situată pe o colină, oferind o panoramă spectaculoasă asupra orașului și a mării. Cetatea datează din perioada bizantină și a fost extinsă în timpul dominației otomane.


Descoperă Belgrad


O altă destinație pentru aproape de România, pentru un city break cu mașina, este Belgrad, capitala Serbiei.

Aflat la 2h de mers cu mașina de Timișoara, vei descoperi un oraș vibrant și plin de viață, cu o istorie bogată și o atmosferă eclectică. 

Belgrad este cunoscut pentru atmosfera sa prietenoasă, viața de noapte animată, evenimentele culturale și gastronomia delicioasă - Rezervă cazare în zonă





Este un oraș cu o energie aparte, care îmbină istoria cu modernitatea într-un mod captivant.

Când ajungi în Belgrad vizitează strada Knez Mihailova, una dintre cele mai importante străzi pietonale din Belgrad, plină de magazine, cafenele, restaurante și artiști stradali. 

Este locul ideal pentru plimbări și cumpărături.


Vizitează Budapesta


La fel de aproape de România, este și Budapesta.

Faci 3h cu mașina și vei descoperi una dintre cele mai frumoase capitale europene.

Budapesta este o destinație perfectă pentru un city break aproape de România și oferă o mulțime de lucruri de făcut și vizitat - Rezervă cazare în zonă





Dacă ajungi în Budapesta,  vizitează clădirea parlamentului, fiind una dintre cele mai impresionante clădiri din lume, situată pe malul Dunării. Arhitectura sa gotică și neo-gotică este deosebit de impresionantă, mai ales seara când este iluminată.

De asemenea, poți combina vizita în Budapesta și cu o relaxarea la celebrele băi termale publice sau poți rezerva direct o cazare la un hotel cu piscină termală.



Weekend in Ruse


Orașul de peste Dunăre, poate fi luat în calcul și pentru o vizită de 1 zi.

Dacă ești din București, vei face 1h cu mașina până în Ruse - Rezervă cazare în zonă





Ruse este cunoscut pentru arhitectura sa, incluzând clădirile vechi din centrul orașului, drept pentru care mai este cunoscut sub denumirea de "Mica Viena". 



Descoperă Sofia


Vrei să vezi cum arată și capitala Bulgariei?

Din București și până în Sofia vei face 5h cu mașina. Deci, avem încă o destinație de vizitat aproape de România!

Sofia, este un oraș plin de istorie, cultură și farmec balcanic. Iți poți începe vizita în Sofia, cu Muzeul Național de Istorie - Rezervă cazare în zonă





O incursiune în istoria bogată a Bulgariei, cu colecții ce acoperă perioadele preistorice, tracice, romane și medievale.

Sau, poți savura o cafea, în Piața Nevski, piața centrală a orașului, înconjurată de clădiri istorice și de un farmec specific. 


Istanbul?


Ce zici de Istanbul? Dacă mai adaugi 1 zi pe lângă weekend, noi credem că merită un city break și în Istanbul.

Până în Istanbul, din Giurgiu, faci 8h cu mașina - Rezervă cazare în zonă




Istanbul, un oraș care leagă două continente, oferă o combinație fascinantă de culturi, religii și istorie, fiind un oraș în care modernitatea se întâlnește cu tradiția într-un mod captivant.

Dacă ajungi în Istanbul, printre multele atracțtii turistice, o modalitate minunată de a admira orașul de pe apă și de a experimenta farmecul unic al Istanbulului, este o croazieră pe Bosfor.



Caută-ți un loc de vizitat aproape de România






SOURCE AND TAGS